Bruslení na zamrzlém Lipně

Spojnice hornoplanského a lipenského okruhu

Bruslařská dráha na Lipně je letos opět v provozu a je pravidelně upravována. Navíc byl poprvé propojen okruh u Horní Plané s okruhem u Lipna nad Vltavou. Celková délka dráhy je 38 km.

Oblast: Horní Planá (okres Český Krumlov), Lipno nad Vltavou (okres Český Krumlov), Lipno · Téma: Zima

Kvalita ledu na obou hlavních okruzích je velmi dobrá, dráha je široká a bruslení na Lipně je opravdu skvělý zážitek. První okruh (Lipno nad Vltavou – Frymburk – Přední Výtoň) měří 11 km a druhý (Horní Planá – Černá v Pošumaví – Raclav a Horní Planá – Pernek) měří 15 km.

Bruslařská dráha u Frymburku

Bruslařská dráha u Frymburku

Martin Calta

Dráha mezi Frymburkem a Černou v Pošumaví, která oba okruhy propojuje, už není tak široká a hladká a není upravována pravidelně, ale přesto se na ní dá bez potíží bruslit. Z Lipna nad Vltavou do Horní Plané se dá dojet zhruba za 3 hodiny.

Do Horní Plané i do Lipna nad Vltavou je dobré spojení vlakem i autobusem. Pokud pojedete autem, zaparkujete ho bezplatně v obou městech nedaleko od nástupu na bruslařskou dráhu.

Na dráhu se dá ale nastoupit i na jiných místech, např. v Přední Výtoni, Frymburku, Dolní Vltavici a Černé v Pošumaví. Pokud vám ani jedno z míst nevyhovuje, najděte si na mapě jiné.

Přívoz v Horní Plané

Přívoz v Horní Plané

Martin Calta

V Lipně nad Vltavou je přímo u nástupu na bruslařskou dráhu otevřena půjčovna bruslí INTERSPORT RENT, která nabízí 70 párů pro děti, ženy i muže a také broušení bruslí. Na trase se nachází občerstvovací stánky, které nabízejí teplé nápoje a grilované speciality.

Aktuální informace o stavu bruslařské dráhy na Lipně najdete na webu www.lipno.info nebo na facebooku.