🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Nejstrašidelnější český hrad zve o víkendu na noční prohlídky

Je nejvýše položeným královským hradem v Čechách, někdy se říká, že i nejstrašidelnějším. Tento týden se za poklady a tajemstvími hradu Kašperk odvážlivci vypraví v pozdnějších hodinách, než je běžné.

ESC Room v Plzni

Escape room je populární forma zážitkové aktivity. Vy a vaši přátelé jste uzamčeni v tématické místnosti a vaším úkolem je dostat se z ní během 60-ti minut. Ven se musíte propracovat luštěním, šikovností a důvtipem - v místnosti je řada hlavolamů, šifer a dalších překážek.

Ateliér tradiční a historické fotografie Agmons Foto

Zpestřete si návštěvu Kutné Hory návštěvou historického fotografického ateliéru a odvezte si jako památku fotografii v dobovém kostýmu či suvenýr s fototématikou z dílen tuzemských výtvarníků.

Vyhlídkový let balónem Karlštejn

Vyhlídkový let balónem je úžasný zážitek. Potěšte své blízké. Na takový zážitek jen tak nezapomenou - uvidíte!

Čím to, že káva nevystydla? Uvidíte v prvorepublikových interiérech na zámku Mníšku

Pojem první republika vyvolává ve většině z nás nostalgickou náladu, klid v duši a idealizovanou představu pomalu plynoucího času a poklidu jako ve filmech pro pamětníky. I tak se můžeme cítit při návštěvě malebného zámku Mníšku pod Brdy nedaleko Prahy.

Třeboň jako na dlani

Jestliže se říká, že nejkrásnější pohled na svět je ze hřbetu koně, v Třeboni platí, že tomu tak je z ochozu staré radnice na Masarykově náměstí. Zdolat rovnou stovku schodů zcela určitě za námahu stojí - perlu jižních Čech a nejbližší okolí máte odtud jako na dlani.

Vinárna Vinařský klub Velké Žernoseky

Vinařský klub je stylová vinárna se zastřešenou letní terasou, který je otevřen v letních měsících o víkendech, jinak po rezervaci lze využít na společenské akce, firemní večírky, svatby, skupinové degustace či posezení u dobrého žernoseckého vína s přáteli.

Tipy na víkend: Trampové si užijí sobotu na zámku Vrbičany, pivaři v Drahanovicích

Léto je v plném proudu, a tak víkend zve za živou hudbou pod širým nebem, za sportem i gastronomickým požitkářstvím. Šlápněte tedy do pedálů, nažhavte své chuťové buňky a nastražte uši.

Aparthotel Hartmanice

Rodinná dovolená uprostřed krásné přírody v klidu a soukromí domova - přesně tohle Vám poskynou apartmány Šumava v horském městečku Hartmanice. Nově zrekonstruovaný apartmánový dům se nachází v samém centru obce. V přízemí domu si návštěvníci pohou posedět v příjemné kavárně.

Páteční grilování v restauraci na Golfu v Ropici

Přijďte strávit příjemné páteční odpoledne při grilování do Restaurace na Golfu v Ropici. Požitek z grilování umocní pohodlné posezení pod krytou terasou s výhledem na okolní přírodu. Každý pátek od 17:00 hod můžete ochutnat 300 g šťavnatého masa (2x150 g) a přílohy dle libosti za pouhých 200,- Kč.

Kam o víkendu s dětmi: Přes den na borůvkobraní a večer projet safari

Speciální prázdninovou atrakci nabízí například Zoopark Chomutov, který v létě nahrazuje večerní procházky projížďkami. Mlsné jazýčky se vyřádí na borůvkobraní na Českobudějovicku nebo na bioslavnostech ve Starém Městě pod Sněžníkem. Nejmenší děti pak jistě zabaví výstava panenek nebo hračková expozice.

Benešovské podzemí s interaktivní expozicí

Jinde se na exponáty můžete pouze dívat, u nás používáte při prohlídce nejen oči, ale především i ruce. Naše instalace musíte rozhýbat, roztočit, mačkat, a pak se dějí ty správné věci.

Autokino Ředhošť

Autokino v Ředhošti promítá každý pátek a v sobotu po setmění. Promítání probíhá v areálu trhů Ředhošť www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/aktivity/trhy.aspx.

Moravský kras – údolím Pustého žlebu

Chráněná krajinná oblast Moravský kras je největším krasovým územím v České republice. Byla vyhlášena v roce 1956 a na ploše 92 kilometrů čtverečních zde najdete unikáty živé i neživé přírody a četné kulturní památky.

Landštejn, chlouba českých hradů, doplatil na válku růží

Hraniční pevnost, strohá, s hranolovitou věží, vysoce čnící nad hvozdy, je zastřena tajemstvím. Kdo a kdy ho postavil, se neví, zbudovali ho nad křižovatkou tří obchodních stezek, severní mířila do Čech, východní na Moravu, jižní do Východní marky, nebo jak jsme uvykli říkat, do Rakous.

K divoké Čertově strouze u Písku se váží čtyři pověsti s pekelníky v hlavní roli

Divoká rokle s potokem na levém břehu Otavy a její okolí je místem veskrze romantickým, a přitom ani mnoho obyvatel Písku o ní ani neví, ač je městu obrazně málem na dohled. S počínajícím časem prázdnin však je záhodno tuto lokalitu návštěvníkům Písku a okolí nabídnout.

Střed českého království: tajemné místo se třemi kříži

Vyhledávaným místem Středočechů a Pražanů je hlavně na jaře a v létě vodní nádrž Slapy a její okolí. Vodní sporty, projížďky na lodích, různé atrakce a v neposlední řadě turistika a cykloturistika. Věděli jste ale, že nedaleko Slapské přehrady je tajemné místo, označované jako střed království českého? Vypravili jsme se prozkoumat nejen tuto pozoruhodnost.

Kroměříž provede turisty kulisami slavných filmů

Nová filmová trasa zavede turisty v Kroměříži na místa natáčení slavných filmů. Lidé se mohou vydat po stopách snímků natočených ve zdejších exteriérech i interiérech, informoval o tom vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Muzeum záhad na Slezskoostravském hradě

Návštěvníci Slezkoostravského hradu se nově mohou těšit na unikátní expozici Muzeum záhad, která je umístěna v hradním podzemí. Kromě mnoha záhadných exponátů ze světa skýtajících zábavu i poučení pro malé i velké zde budou vystaveny i tajemné předměty z regionu.

V Opočně pobili přes 63 tisíc kusů zvěře pro zábavu

To se ale psal rok 1724 a na panství zavítal František Štěpán Lotrinský. Ač vlastník mnoha titulů, u kormidla byla jeho manželka Marie Terezie, mimochodem žena, která nikdy Čechy v lásce neměla. Toho roku, nemaje co na práci, přijel František na Opočno.

Vojenská expozice v Bohumíně

Vojenská expozice, výstroje, zbraní a lehké techniky československé armády.

Nebílovy chtěli zbourat, teď sem jezdí návštěvníci z celé České republiky

Skvost vídeňské stavební školy architekta Johanna Lucase von Hildebrandta je téměř neznámou památkou. Najdete ho nedaleko Plzně, nechal ho postavit hrabě Adam Jindřich ze Steinau, významný válečník konce 17. století, na místě renesanční tvrze. Do současné podoby ho dostavěli Černínové z Chudenic.

Nové lanové centrum v korunách stromů láká turisty na Šumavu

Novou nabídku na aktivní trávení volného času má šumavské centrum Modrava. Hned u památkově chráněné Klostermannovy chaty vznikl v kmenech starých šumavských jehličnanů lanový park. Na trase dlouhé 150 metrů je 21 překážek.

Měděný důl Bohumír v Jestřebích horách vás ve vedřinách příjemně ochladí

Jestřebí hory na Trutnovsku nejsou zrovna nejznámějším místem, ale přesto tu turistů potkáte v létě, v zimě dost. Obec Jívka je vsí zapomenutou, před pár desítkami ji ale živil hornický ruch. Málokdo už kromě místních pamatuje, že se tu těžilo uhlí, že ošklivý rozvalený objekt patřil dolu Stachanov.

Sherlockova kancelář - úniková hra

Sherlockova kancelář je autentická úniková hra v Praze jen čtyři tramvajové zastávky od Václavského náměstí. Přijďte strávit hodinu plnou úžasných hlavolamů, neobyčejných hádanek a šifer. Nechte se unést kouzlem viktoriánské Anglie a objevte své deduktivní schopnosti během řešení záhadných vražd.

Jablonec nad Nisou zpřístupnil vyhlídku z radniční věže

Jablonec nad Nisou zpřístupnil od července turistům vyhlídku z radniční věže. Návštěvníkům se otevírá už 19. sezónu. Letos ale do poslední chvíle nebylo jisté, zda bude možné věž otevřít, radnice plánovala opravu fasády. Stavět se ale nebude, ve všedních dnech tak bude vyhlídka opět přístupná. V minulých letech na věž pravidelně během léta vystoupaly stovky turistů, uvedla Radana Schaeferová z Jabloneckého kulturního a informačního centra.

Z rozhledny Čáp máte jak na dlani značnou část teplického skalního města

Nedaleko osady Skály, kde se nad zámečkem Bischofstein zvaným mezi lezci a trampy Bižík tyčí zřícenina hradu Skály s výtečnou vyhlídkou, postavili rozhlednu na Čápu. Rozhledna se svými 787 je nejvyšším místem v Adršpašsko-teplických skalách. Region Kladské pomezí je velmi zajímavý a atraktivní.

Zámek Vrbičany

Zámek Vrbičany se otevírá veřejnosti. Na návštěvníky čekají opravené místnosti s expozicemi o jeho historii. Kromě toho zde bude k vidění i výstava panenek a kočárků či papírové modely hradů a zámků. Zámek bude veřejnosti zpřístupněn během prázdnin 2015 denně.

Oživená pevnost potěší nejen milovníky vojenské historie

Na první červencový víkend připravilo Technické muzeum v Brně další ze svých akcí na mimobrněnských památkách. Tentokrát jste zváni na Znojemsko, kde v obci Šatov má muzeum ve své správě Areál československého opevnění. Akce s názvem Oživená pevnost nabídne pestrý program pro celou rodinu.

Fun Park Dolní Morava

Fun Park Dolní Morava nabízí ideální místo, kde strávit s dětmi odpoledne. Kromě oblíbeného nafukovacího hradu si zde děti můžou vyzkoušet trampolíny, bungee trampolínu či dětský kolotoč a lezecké stěny. Aktivity jsou určeny pro děti všech věkových kategorií.

Bitva u Rakovníka 1620 - expozice v Muzeu T. G. M. Rakovník

Přijďte navštívit do Muzea T. G. M. Rakovník novou expozici Bitva u Rakovníka 1620! V moderní instalaci návštěvníka zaujme řada interaktivních prvků - dotykový monitor s doplňujícími informacemi, model bojiště s postavením vojsk, zvukové a vizuální efekty navozující atmosféru bitvy.

Přátelé jižní Moravy se setkají na historicky první přehlídce krojů a vína

Vinařská obec Starovice na Břeclavsku bude v sobotu 1. srpna dějištěm historicky prvního setkání přátel jižní Moravy. Zakladatelé internetové komunity I love Jižní Morava věří, že touto jedinečnou přehlídkou krojů a ochutnávkou vín napříč celou jižní Moravou založí tradici.

Půjčovna koloběžek a kol

Půjčovna koloběžek na cyklostezce u autobusového nádraží v Berouně.

Ateliér Zazrcadlem - kurzy skleněné mozaiky

Chcete si zkusit vytvořit vlastní mozaiku? Dárek pro sebe, přátele? Dekoraci do bytu?

Velký bolevecký rybník - nejoblíbenější místo ke koupání na Plzeňsku

Bolevecký rybník nebo též Bolevák je součástí historicky unikátní Bolevecké rybniční soustavy a je v této soustavě se svými cca 53 ha největší. Rybník byl vybudován v letech 1460-61, kdy byl v této soustavě postaven jako první v řadě, tudíž patří mezi nejstarší dochované rybníky v Plzeňském kraji.

Od loveckého zámku Kozel ke skalnímu hradu Lopata

Stavebně nijak nápadnou, zato velmi příhodně v krajině zakomponovanou stavbou je klasicistní lovecký zámek Kozel u Plzně. V západočeském kraji je jednou z nejnavštěvovanějších památek, také si to plným právem zaslouží.

Muzeum Prosenice

Stálé expozice z historie obce, řemesel, zemědělství.

Andílci v kožíšku - zvířátka pro děti

Máte rádi zvířátka, ale nemůžete je mít všechna doma? U nás si děti všeho věku mohou vyzkoušet péči i hru s různými domácími zvířátky. Těšit se můžete např. Na miniaturní koníčky, skákání s králíčky přes překážky a mnoho dalšího.

Nordic Walking Frýdek - Místek a okolí

Skupinové nebo individuální lekce Nordic Walking. Aktivita vhodná pro každého bez rozdílu věku.

Největší leteckou bitvu nad českým územím představuje muzeum v Kovářské

Focke wulfy a messerschmitty se proplétaly jako štiky v hejnu pomalých létajících pevností B-17. Americké stroje se vracely z náletu na Záluží u Mostu. Nad krušnohorskou obcí Kovářská, tehdy Schmiedeberg, se odehrála 11. září 1944 největší letecká bitva nad naším územím.

Nebezpečné vltavské peřeje dnes okouzlují klidem

Jaro, nejbarevnější období roku, vybízí k návštěvě malebných koutů naší země. Jedním z nich je bezesporu Povltaví a okolí Slapské přehrady. Vydejme se za dechberoucími vyhlídkami tam, kde příroda vytvořila téměř osmý div světa.

Heroland - Země her

Heroland je největší dětský herní park v ČR Park je volně přístupný celoročně a najdete v něm spoustu dětských herních sestav.

Agroturistika na farmě Heřmanice

Přijeďte si vyzkoušet běžný den na farmě. Postaráte se o zvířatka, vyzkoušíme produkty z farmy a uvidíte, jak celý den na hospodářství probíhá.

Rozhledna Žernov nad Babiččiným údolím zve do kraje Němcovou učesané legendy

Kladské pomezí jako by přepadala minulý rok epidemie rozhleden. Na česko-polském pomezí jich vyrostlo šest a k tomu se zrekonstruovala i dvě výhledová místa. Že jsme evropskou rozhledovou zemí, se ví dávno, do dáli hledí nyní v novém hávu i Poláci. Postupně část vyhlídkových věží v Česku navštívíme.

Brána nebes - muzeum věnované smrti

V Kašperských Horách na Šumavě vzniklo nové muzeum s názvem Brána nebes. Téměř nevyužívaný a velmi zajímavý kostel sv. Mikuláše, ve kterém se muzeum nachází, se stal jedním se zastávek nové církevní turistické trasy na Šumavě.

Přírodní bludiště Praha - Radotín

Největší přírodní bludiště v ČR pořádá akce s adaptací mytického příběhu o Ariadnině niti, ve kterém můžete prožít starověký legendární příběh na vlastní kůži. Akce s sebou přináší zábavu, setkání s novými lidmi i možnost výhry.

Resort Krásná Morava u Olomouce

Resort Krásná Morava je nádherným koutem přírody nedaleko centra Olomouce. Areál na březích Mlýnského potoka nabízí ubytování, půjčovnu sportovních potřeb a místo pro vaši party.

Lví safari v Zoo Dvůr králové

Lví safari vzniklo ve svahu nad bývalým pavilonem lvů. Smečka lvů se tam zcela volně pohybuje po rozlehlé oplocené pláni, zatímco návštěvníci mezi nimi mohou projíždět buď ve speciálně upravených vozech zoo nebo ve vlastním autě. Safari bude oficiálně otevřeno v polovině července 2015.

Adventure Golf v Jihlavě

Jihlava se od června pyšní dalším golfovým hřištěm. Tentokrát se však jedná o Adventure Golf, který se nachází v Havlíčkově ulici poblíž centra města.