🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Kam o víkendu s dětmi: Po stopách pohádek či s tatínky do zoo

Zdá, že tento víkend bude ve znamení pohádek. Ať už ve městech, nebo v historických prostorách hradů. Děti se ale mohou těšit také na speciální program v ústecké zoo nebo na čáry a kouzla ve zdejším obchodním centru.

Krčma krále Artuše Slatiňany

Přijďte ochutnat do Slatiňan českou a mezinárodní kuchyni do Krčmy krále Artuše, která nabízí hotová, minutková a grilovaná jídla, speciality či alkoholické, nealkoholické a míchané nápoje.

Hostinec Obora ve Slatiňanech-Trpišově

Hostinec Obora ve Slatiňanech-Trpišově nabízí příjemné posezení v pěkném prostředí, s nabídkou pokrmů české kuchyně. Stylově zařízená restaurace a ubytování nabízí tradiční speciality, jídla na grilu a jiné pokrmy.

Motorest Bonet ve Slatiňanech

Motorest Bonet nabízí ubytování ve Slatiňanech v moderním penzionu. Součástí areálu je i restaurace s několika sály, která nabízí kvalitní polední menu, výrobu a rozvoz pizzy, prostory pro svatby, školení, přednáškové a předváděcí akce včetně jejich zajištění.

Rozhledna na Císařském kameni u Jablonce nad Nisou

Nová dřevěná rozhledna leží na kopci Císařský kámen asi kilometr od osady Milíře v obci Rádlo na Jablonecku. Vyhlídková plošina leží ve výšce necelých 19 metrů a vede k ní 97 schodů.

Lázeňský okruh Dušana Jurkoviče

Okruh Dušana Jurkoviče je trasa, která obkružuje Luhačovice. Její předností jsou variabilní návraty a nádherné výhledy do okolí. Délka trasy činí 19 kilometrů, celkové převýšení je 420 metrů.

Divadelní kavárna Luhačovice

Divadelní kavárna v Luhačovicích nabízí široký sortiment nejen kávy a nápojů, ale také zmrzlinových pohárů s pravou šlehačkou. Bezbariérový přístup, připojení k WiFi a přebalovací pult je zde samozřejmostí.

Apartmá Kvilda s půjčovnou lyží a snowboardů

Příjemné ubytování v prostorných, plně vybavených, apartmánech, ve zděném řadovém domku na Kvildě - přímo u lyžařských vleků. Díky své rozloze apartmány nabízejí mimořádně pohodlné ubytování. Půjčovna veškerého lyžařského vybavení v přízemí domu.

Muzeum luhačovického Zálesí v Luhačovicích

Muzeum, které bylo založeno už v roce 1918, se zaměřuje na historii a tradice regionu luhačovického Zálesí. K vidění jsou zde například modrotiskové formy, zařízení interiéru, hrnčířské výrobky a fajánse, lidové kroje, obrazy na skle, polychromované plastiky a další zvykoslovné předměty.

Farma Mlýnský Dvůr v Třeboni

Odpočiňte si od současného shonu a stresu. Na jihočeském statku Mlýnský dvůr se vrátíte zpět k přírodě a tradicím. Penzion, restaurace a biofarma se nachází v krásné krajině rybníků, necelé tři kilometry od historického centra města Třeboň.

Rozhledna Bratčický vodojem

Šestimetrový cihlový vodojem, který zároveň slouží jako turistická rozhledna, naleznete u obce Bratčice mezi Dolními Kounicemi a Rajhradem na jižní Moravě. Pokocháte se zde kruhovým výhledem na Bratčice a okolí či Pálavskými vrchy a Bílými Karpaty na obzoru.

Vyhlídková věž Borová Lada

Věž Vyhlídka, jak je někdy označována, se nachází na naučné stezce Les vedoucí po úbočí zalesněného vrchu Vyhlídka (1068 m. N. M.). Jedná se o jednoduchou dřevěnou rozhlednu, která byla postavena v roce 1996.

Bezručova vyhlídka na Brdech u Kopřivnice

Dřevěná vyhlídka, která od srpna 2012 poskytuje nový výhled na Kopřivnici z kopce Brdy, nahradila dosavadní zchátralé železobetonové torzo Bezručovy vyhlídky z roku 1981.

Camping Frymburk

Camping Frymburk se rozprostírá na břehu Lipenského jezera v Jižních Čechách v blízkosti malebné vesničky Frymburk. Koupání a rybaření je možné přímo v kempu na naší 800 metrů dlouhé pláži.

Naučná stezka Lipno - Frymburk

Naučná stezka Lipno vede mezi severní částí Lipno nad Vltavou a Frymburkem. Je jednosměrná a kopíruje až na jedno odbočení trasu žluté turistické značky. Trasa dlouhá 5,5 km začíná na parkovišti pod lyžařským areálem Kramolín a končí nad obcí Frymburk.

Apartmán Zahrada v Hranicích

Apartmán Zahrada se nachází v zahradě rodinného domu, na okraji městské památkové zóny v Hranicích na Moravě. Turisté, lázeňští hosté, cyklisté, rodiny s dětmi a malí pejsci jsou zde vítání.

Hrady na Malši zvou na výpravu do jižních Čech

Do skupiny hradů kolem jihočeské Malše patří Velešín, Pořešín, Louzek, Sokolčí a tvrz Tichá. Žádný z nich není daleko od silnice, navíc jsou dobře dostupné i pro cyklisty a pěší turisty. Takže tip na výlet je to opravdu dobrý.

Muzeum Slezského Semmeringu v Horní Lipové

Půvabné muzeum popisuje historii horského úseku Branná - Ostružná - Ramzová - Horní Lipová - Lipová Lázně na železniční trati Hanušovice - Jeseník, zprovozněné v roce 1888.

Zemská výstava odkrývá příběhy, které dávno odvál čas

Téměř zapomenutými kouty české historie provází návštěvníky Zemská výstava s názvem Dávné stopy - Nové cesty. Nitky společné minulosti vytvořily pevný uzel mezi oblastí jižních Čech a Horního Rakouska, konkrétně mezi čtyřmi malebnými městy. Jejich samostatné expozice dávají dohromady jeden celek, kterým je soubor příběhů, jež by neměl pohřbít čas. Jak by vypadal třeba Český Krumlov, kdyby se dějiny vydaly jiným směrem?

Muzeum Kvilda - stálá expozice historie Kvildy a Bučiny

Je jen málo tak malých obcí jako je Kvilda, které se mohou pochlubit stálou expozicí zachycující historii obce. V obecním muzeu na Kvildě jsou shromážděny veškeré informace i artefakty, týkající se způsobu života a práce zdejších obyvatel.

Sportovní klub Fit4all Brno - sportovní aerobik pro děti i dospělé

Nový sportovní klub v Brně se zaměřením na dětský aerobik, závodní aerobik i aerobik pro dospělé. Kvalifikované trenérky - mistryně republiky, Evropy i světa!

Ramzová - nejvýše položená rychlíková stanice v České republice

Chcete-li navštívit nejvýše položenou rychlíkovou stanici v České republice, musíte se vypravit na Ramzovské sedlo. Nádraží v Ramzové se nachází ve výšce 760 m n. M. A je nejvýše položenou rychlíkovou stanicí u nás.

Apex-bike - půjčovna kol a přívěsných vozíků v Jistebnici

Jedete na dovolenou či výlet a zrovna s sebou nemáte kolo? V půjčovně Apex-bike v Jistebnici si můžete vypůjčit nejen horská kola, ale také přívěsné vozíky pro děti.

Mlýnhotel v samém srdci republiky

V srdci Vysočiny, obci Vílanec u Jihlavy, byla v 90. letech z původního vodního mlýna a selského dvora vybudována stylová restaurace s ubytováním - Mlýnhotel, který nabízí netradiční ubytování ubytování v 60 pokojích.

Torzo turbíny v Malé Morávce

Haagova turbína kdysi poháněla jeden z provozů Müllerovy papírny. Její torzo najdete u křižovatky směrem na Karlov pod Pradědem. Historický. Exponát, který byl rovných 60 let zahrnut pod úrovní zahrady jednoho místního domu, dokumentuje činnost moráveckých provozů ze 70. let 19. století.

Naučná stezka Po stopách Františka Malocha

Jedna z nejstarších turistických cest v okolí Plzně vede po levém břehu řeky Berounky. Stezka začíná v Plzni a vede ke zřícenině hradu Věžka u obce Druztová.

Vinařství Mikrosvín Mikulov

Vinařství Mikrosvín Mikulov se řadí k prestižním butikovým vinařstvím, jehož největším pokladem jsou viniční tratě v těch nejšpičkovějších lokalitách mikulovské podoblasti. Naše prestižní vína můžete ochutnat v naší nově zrekonstruované degustační místnosti v Dolních Dunajovicích.

Srub MO-S 24 Signál ve Vřesině

Unikátní srub bývalého těžkého opevnění budovaného k obraně mladé Československé republiky v letech 1935-38. V objektu se zachoval zbytek muničního výtahu typu Vý-VIa, který je možné shlédnout v expozici.

Golf Club Alfrédov - Mekka golfu na Plzeňsku

Golfový areál o celkové rozloze 55 ha s 18 jamkami patří k nejdelším golfovým hřištím v České republice. Je citlivě zasazen do malebné krajiny ohraničené lesními porosty a vodními plochami. Středem areálu prochází staletá lipová alej.

Zorbing v Rakoluskách - jedinečné adrenalinové dobrodružství

Zorb je adrenalinovým dobrodružstvím pocházejícím z Nového Zélandu, které je založené na jízdě v dvouplášťové nafukovací kouli. Inspirací tvůrcům měla být údajně mimo jiné i slavná skica muže s rozpaženýma rukama od Leonarda da Vinciho.

Zřícenina hradu Buben

Zřícenina gotického hradu leží na skalisku nad řekou Mží u obce Plešnice, 15 km západně od Plzně. První písemná zmínka pochází z roku 1394, kdy zde sídlil Heřman z Bubnu.

Hostinec Za Vodou v Sázavě

Hostinec Za Vodou v Sázavě nabízí výborná jídla české i mezinárodní kuchyně v příjemném prostředí. Restauraci s dlouhodobou tradicí a nabízenou kvalitou připravovaných pokrmů najdete v blízkosti řeky Sázavy s velmi dobrou dostupností z centra města.

Plavecký areál Zábřeh

Plavecký areál v Zábřehu nabízí svým návštěvníkům bohatou škálu aktivit pro každé roční období. Zaplavat si zde můžete v 25 m dlouhém bazénu, dětem je k dispozici dětský bazén s 60 m dlouhým toboganem.

Relaxačně-pobytový areál Sázavský ostrov

Nový relaxačně-pobytový areál Sázavský ostrov ve městě Sázava najdete v krásném přírodním prostředí Středního Posázaví. Hosté i návštěvníci ocení přímo v areálu nejen oblíbenou restauraci, množství sportovišť a atrakcí na volný čas, ale i další možnosti, jak strávit příjemný den či dovolenou.

Kulturní klub Kabinet Trutnov

Kulturní klub v Trutnově je alternativní hospoda s klubem, kde se pořád něco děje. Originálně pojatý prostor s alternativním programem, do kterého se můžete zapojit i vy.

Motokáry Prostřední Suchá u Havířova - jediná krytá hala na Ostravsku

Nasedněte do připravené motokáry, sešlápněte plyn, rozpalte pneumatiky a zkroťte 7 divokých koní v jediné motokárové hale s časomírou na stravsku! Motokárovou dráhu si užijí nejen děti a teenageři, ale i dospěláci – perfektní zábava pro celou rodinu je zaručena.

Paintball Haus Ostravice

Paintballový dům v Ostravici nabízí reálné prostředí s autentickými rekvizitami, kde na vlastní kůži okusíte pocity, které zažívají v akci zásahové jednotky, policisté i vojáci.

Zámecká hospoda Rožmitál pod Třemšínem

Jednou z historických památek na seznamu kulturních památek správního obvodu Příbrami je Zámecká hospoda v Rožmitálu pod Třemšínem. Zámecká hospoda je památkově chráněný objekt historicky spjatý se zámkem, původně připomínaný již v 16. a 17 století jako zámecká kovárna.

Galerie Ve věži Mělník

Jedinou dochovanou bránou z bývalého mělnického městského opevnění, které v Mělníku bylo budováno od 13. století, je Pražská brána, kde dnes sídlí Galerie Ve věži. Galerie láká své návštěvníky na kvalitní výstavy současného umění.

Letecký simulátor Messerschmitt Bf 109 v Praze

Splňte si sen a staňte se na chvíli vojenským pilotem z 2. světové války. Zažijete vzrušující letecké souboje s legendárním německým letounem Messerschmitt Bf 109. Simulátor, jako jeden z mála určených pro veřejnost na světě, naleznete přímo v centru Prahy na Novém Městě.

Rozhledna Babylon Kaly

Dřevěná rozhledna Babylon se nachází na stejnojmenném kopci nad obcí Kaly kousek od Tišnova v nadmořské výšce 506 m.

Music Club KlonDike Pec pod Sněžkou

V centru Pece pod Sněžkou v prostorách bývalé diskotéky vzniká sportovně-kulturní centrum, kde je možné najít zábavu za každého počasí. Ve večerních hodinách pak především hudební produkci se zázemím nejdelšího baru v Krkonoších.

Rozhledna Babí lom u Lelkovic

Volně přístupná rozhledna Babí lom se nachází u obce Lelekovice nedaleko Brna. Stavba válcového půdorysu stojí na skalnatém výběžku v obtížně přístupném terénu v nadmořské výšce 521 m. Říká se, že za jasného počasí jsou z rozhledny vidět vrcholky Alp.

Křížová cesta s rozhlednou Anička v Jiřicích u Moravských Budějovic

V severní části obce Jiřice u Moravských Budějovic se nachází odpočinkový areál s meditační křížovou cestou, n akteré najdete 14 zastavení s obrazy Bedřišky Znojemské. Cesta vedoucí ovocným sadem je zakončena asi 10m vysokou dřevěnou rozhlednou.

Alexandrova rozhledna u Adamova

Kamenná rozhledna s výhledem na Pálavu, někdy také nazývaná Alexandrovka, se nachází na okraji CHKO Moravský kras u města Adamov ve výšce 496 m n. M.

Koštovna Crustum Hustopeče

Ochutnejte vybraná moravská vína od nejlepších vinařů. Pokud je Koštovna Crustum nedaleko hustopečského náměstí zavřená, volejte naši první vinnou pomoc. Jsme-li nablízku, rádi vás obsloužíme téměř kdykoliv.

Adrenalinové zážitky v Peci pod Sněžkou

Vyrazili jste na hory za sportovními zážitky a nevychází vám počasí? Nevadí, zkuste vnitřní horolezeckou stěnu v Peci pod Sněžkou, kde je vám k dispozici boulder, slack line, obří houpačka a spousta dalších atrakcí jak pro děti, tak pro dospělé.

Hofman Apartmány Šumava

Komfortně vybavené rodinné apartmány pro 4 až 6 osob ve výšce 900 m.n.m., uprostřed lesů a plání centrální vysoké Šumavy, na okraji příjemné horské obce Borová Lada.

Kemp Tušť Třeboňsko

Rekreační středisko Tušť najdete v Suchdole nad Lužnicí, jen 18 km na jih od Třeboně. Levné ubytování v chatkách, v kempu na Třeboňsku.

Chata Pohoda v Markoušovicích

Chata Pohoda nedaleko Trutnova nabízí klidné a pohodové ubytování ve východních Krkonoších. V chatě je k dispozici veškeré potřebné vybavení, aby si návštěvníci mohli dopřát ničím nerušený pobyt.