🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Andílci v kožíšku - zvířátka pro děti

Máte rádi zvířátka, ale nemůžete je mít všechna doma? U nás si děti všeho věku mohou vyzkoušet péči i hru s různými domácími zvířátky. Těšit se můžete např. Na miniaturní koníčky, skákání s králíčky přes překážky a mnoho dalšího.

Nordic Walking Frýdek - Místek a okolí

Skupinové nebo individuální lekce Nordic Walking. Aktivita vhodná pro každého bez rozdílu věku.

Největší leteckou bitvu nad českým územím představuje muzeum v Kovářské

Focke wulfy a messerschmitty se proplétaly jako štiky v hejnu pomalých létajících pevností B-17. Americké stroje se vracely z náletu na Záluží u Mostu. Nad krušnohorskou obcí Kovářská, tehdy Schmiedeberg, se odehrála 11. září 1944 největší letecká bitva nad naším územím.

Nebezpečné vltavské peřeje dnes okouzlují klidem

Jaro, nejbarevnější období roku, vybízí k návštěvě malebných koutů naší země. Jedním z nich je bezesporu Povltaví a okolí Slapské přehrady. Vydejme se za dechberoucími vyhlídkami tam, kde příroda vytvořila téměř osmý div světa.

Heroland - Země her

Heroland je největší dětský herní park v ČR Park je volně přístupný celoročně a najdete v něm spoustu dětských herních sestav.

Agroturistika na farmě Heřmanice

Přijeďte si vyzkoušet běžný den na farmě. Postaráte se o zvířatka, vyzkoušíme produkty z farmy a uvidíte, jak celý den na hospodářství probíhá.

Rozhledna Žernov nad Babiččiným údolím zve do kraje Němcovou učesané legendy

Kladské pomezí jako by přepadala minulý rok epidemie rozhleden. Na česko-polském pomezí jich vyrostlo šest a k tomu se zrekonstruovala i dvě výhledová místa. Že jsme evropskou rozhledovou zemí, se ví dávno, do dáli hledí nyní v novém hávu i Poláci. Postupně část vyhlídkových věží v Česku navštívíme.

Brána nebes - muzeum věnované smrti

V Kašperských Horách na Šumavě vzniklo nové muzeum s názvem Brána nebes. Téměř nevyužívaný a velmi zajímavý kostel sv. Mikuláše, ve kterém se muzeum nachází, se stal jedním se zastávek nové církevní turistické trasy na Šumavě.

Přírodní bludiště Praha - Radotín

Největší přírodní bludiště v ČR pořádá akce s adaptací mytického příběhu o Ariadnině niti, ve kterém můžete prožít starověký legendární příběh na vlastní kůži. Akce s sebou přináší zábavu, setkání s novými lidmi i možnost výhry.

Resort Krásná Morava u Olomouce

Resort Krásná Morava je nádherným koutem přírody nedaleko centra Olomouce. Areál na březích Mlýnského potoka nabízí ubytování, půjčovnu sportovních potřeb a místo pro vaši party.

Lví safari v Zoo Dvůr králové

Lví safari vzniklo ve svahu nad bývalým pavilonem lvů. Smečka lvů se tam zcela volně pohybuje po rozlehlé oplocené pláni, zatímco návštěvníci mezi nimi mohou projíždět buď ve speciálně upravených vozech zoo nebo ve vlastním autě. Safari bude oficiálně otevřeno v polovině července 2015.

Adventure Golf v Jihlavě

Jihlava se od června pyšní dalším golfovým hřištěm. Tentokrát se však jedná o Adventure Golf, který se nachází v Havlíčkově ulici poblíž centra města.

Týdny baroka oživí památky Plzeňska, vychutnáte si je všemi smysly

Festival 9 týdnů baroka provede turisty po barokních památkách Plzeňského kraje. Potrvá od 29. června do 30. srpna a nabídne autentickou dobovou atmosféru.

Fotbal Park na zámku Berchtold

Fotbal park Berchtold se nachází na Zámku Berchtold v malebném kraji Josef Lady ve Středních Čechách nedaleko Prahy. Jedná se o první dětské fotbalgolfové hřiště, které je koncipované dle pravidel Světové fotbalgolfové asociace.

Koně Slavoňov

Chcete si vyzkoušet jízdu na koni? Naučit se jezdit? Povozit své děti? Nebo poopravit vašeho koníka, aby vás poslouchal?

Annenská pouť na Božím Daru

Naše pouť je pro lidi a o lidech. V centru obce v parku najdete ve stáncích originály od řemeslníků a umělců z Krušných hor, kytarista Adrian bude hrát unplugged, divadélko Habakuk oživý dřevěné loutky, kolotoče skupiny Al-Rašíd jsou bezmotorovéa děti se vyřádí v dílnách a na hřištích.

Na Zadově se po letech otevřela rozhledna na skokanském můstku

Výhled na Šumavu a Pošumaví nabízí od pátku rozhledna na vrcholu nájezdové rampy lyžařského skokanského můstku ve skiareálu Zadov. Postaven byl v roce 1978 a svým účelům přestal sloužit v polovině 90. let minulého století. Pro veřejnost byla vyhlídka z něj zpřístupněna v roce 1993, v provozu však nevydržela dlouho. Po pár letech byla kvůli havarijnímu stavu uzavřena. Znovu zpřístupněna byla díky dotaci ROP Jihozápad.

Čechova stodola - zážitkové komentované prohlídky výstavy Starých pověstí Českých

Pořádáme pro děti, ale i dospělé zážitkové prohlídky výstavy Starých pověstí Českých. Kněžna Libuše či praotec Čech vám přiblíží jak to tehdy mohlo být, děti si mohou vyzkoušet ruční mletí obilí,na chviličku se stát "kovkopem" v dole a případný nález diamatu výhodně "zpeněžit".

Tipy na víkend: Koulejte pivní sudy nebo závoďte na nafukovacím lehátku

Poslední červnový víkend přinese tradiční i netradiční aktivity. Gastronomické akce budou lákat na chutě a vůně, sportovní závody na výzvu a adrenalin, památky pak na poznání. Spojením zábavy a sportu bude například koulení pivních sudů v pivovaru Chodovar nebo lehátkoing na Tiché Orlici.

Z Čížova do Hardeggu – výlet za krásami Podyjí

Obec Čížov, nejmenší a jediná vesnice ležící přímo v Národním parku Podyjí, s ukázkami železné opony, a nejmenší rakouské městečko Hardegg s krásnými vyhlídkami do údolí řeky Dyje (Thaya) patří mezi nejnavštěvovanější místa Národního parku Podyjí (Thayatal).

Beskydská příroda vábí turisty do nového zážitkového centra

V Beskydech ojedinělé interaktivní zážitkové centrum Ursus otevřeli v Dolní Lomné na Jablunkovsku. Centrum mapuje vznik, vývoj i současnost přírodních krás Moravskoslezských Beskyd, jeho cílem je vzdělávat děti i dospělé v rámci environmentální výchovy zábavnou formou a vzniklo přestavbou objektu, v němž kdysi sídlila pohraniční policie.

Půjčovna koloběžek ve Slavonicích

Město Slavonice a jeho okolí jsou každopádně ideální lokalita jak pro aktivní odpočinek, tak i pro romanticky strávené chvíle, na které jen tak nezapomenete.

Zapůjčení čtyřkolek v Plzni

Nabízíme pro vás zajímavé jízdy na čtyřkolce.

Zážitková karta hosta Jeseníků

Jeseníky Pass je zážitková karta hosta Jeseníků, která nabízí bonusy, slevy, speciální pobytové balíčky i věrnostní program. Do systému jsou zapojeny významné památky a atraktivní služby v Jeseníkách.

K bludišti a historickému pivovaru po cyklostezce kolem Tiché Orlice

Na cyklostezce z Ústí nad Orlicí do Chocně vás kromě pohodové jízdy čekají dvě zajímavá zastavení. První se váže ke gastronomii a druhé místo se váže k naší historii a jako bonus nabízí trochu adrenalinu. Takže neváhejme a vydejme se na cestu kolem řeky Tiché Orlice.

Na Kotli se vytočíte, v dobřívském hamru poučíte. Rokycansko láká

Je to, jako byste šplhali po obří vývrtce. Spirálovitě stále vzhůru, kovový rošt vás vynáší nad koruny stromů, místo špuntu jste najednou na vyhlídkové plošině. Vývrtka se jmenuje Kotel a je rozhlednou, ze které popatříte nejen Rokycany, nad nimiž ji vystavěli, ale také Brdy, kus Šumavy, Přimdu.

Auto moto muzeum - veterán Kopřivnice

Zavítejte do nového muzea historických vozidel a motocyklů v Kopřivnici, ve kterém objevíte svět veteránů převážně z počátku minulého století.

Retro cukrárna

V nabídce zákusky podle receptur 50. a 60. let, výborné chlebíčky, ovocné koktejly a výtečná kopečková i točená zmrzlina. Cukrárna je přímo na zastávce tramvaje Ruská.

Důl Bohumír

Pokud máte zájem o tajemné dobrodružství v nitru naší země, pokud se chcete přesvědčit o těžké práci horníků, tak zavítejte k nám.

Jaroměřice nad Rokytnou jsou jako obrovská stavební barokní fuga

Jednou z nejnavštěvovanějších památek Vysočiny je nádherný zámek v Jaroměřicích nad Rokytnou. Pro Questenberky byl přestavěn z renesančního sídla v letech 1700 až 1737 na monumentální baroko. Je jednou z nejmohutnějších architektur nejen u nás i v Evropě. Návštěvníka ohromí jejich pompéznost.

Ecce Homo Park Šternberk

Zažijte jedinečnou atmosféru závodů na vlastní kůži. Ecce Homo Park je zábavná multimediální expozice a od začátku do konce návštěvy to je pořádná jízda. Porazte na profi simulátoru sedminásobného mistra Evropy, závoďte na junior simulátoru, vyzkoušejte si opravu auta a vychutnejte si další zážitky.

V pražské zoo můžete nakrmit žirafy

Od neděle, na kterou připadl Mezinárodní den žiraf, bylo v pražské zoologické zahradě dovoleno krmit žirafy. Ne samozřejmě svévolně. U ostatních zvířat přísný zákaz krmení trvá. Zoo Praha ovšem nyní umožňuje koupit si zážitek krmení žiraf.

Z nové rozhledny na Fajtově kopci se o víkendu podívali první turisté

Kolem 200 lidí v sobotu mezi 8.00 a 17.00 vystoupalo na vrchol nově otevřené rozhledny na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. Informoval o tom Jiří Pálka z tamního Ski klubu, který byl iniciátorem stavby rozhledny. Ta má tvar šroubovice a je vysoká 36 metrů. Její slavnostní otevření proběhlo v pátek.

Zkamenělý Slouha na Klepci u Přišimas vám vyrazí dech

Klepec údajně znamená místo strmé, ale kopec nad obcí Přišimasy je spíš oblíkem na vrchu zarostlým. Malý brd mezi Kostelcem nad Černými lesy a Českým Brodem nevypadá, že by měl být něčím zajímavým. Ale jakmile se vnoříte do povětšinou akátového lesa, nestačíte žasnout. Čeká na vás mohutný Slouha.

Památník Jana Žižky opět láká turisty

Turisté mají od soboty na jihu Čech další atraktivní cíl - novou multimediální expozici v památníku Jana Žižky v jeho rodišti Trocnově u Borovan, která po letech znovu přibližuje život a historický význam husitského vojevůdce.

Kavárna pod Eliškou

Oblíbená kavárna a čokoládovna v centru Hradce Králové.

Barokní Vrtbovská zahrada: oáza klidu v centru Prahy

Na svahu Petřína se za zdmi Vrtbovského paláce v Karmelitské ulici ukrývá jedna z nejkrásnějších barokních zahrad v Evropě – oáza klidu uprostřed rušného centra naší metropole.

Roztodivné výrobky kutilů nově ukazuje muzeum v Jičíně

Od čtvrtka si návštěvníci jičínského Muzea hry mohou prohlédnout výstavu představující několik desítek prapodivných kutilských výrobků. Výstava nazvaná Udělej si sám II. - kutilství v Československu před rokem 1989 aneb ve jménu Přemka Podlahy, bude otevřená do 27. září.

V Náměšti nad Oslavou se vám přejedí oči i čichové buňky

Náměšť nad Oslavou vnímáme většinou jako základnu vojenského letectva, o nádherném renesančním zámku ze 16. století se toho moc nepíše. Je to škoda, má bohaté interiéry, honosné pokoje, přes Oslavu k němu vede most podobný Karlovu v Praze. Nyní je zde vynikající expozice Stolování na zámku.

V Manětíně hosty vítá nebývalý zástup soch - a to zdaleka není vše

Do Manětína si zatím návštěvníci cestu moc nenašli a nedobře činí. Jeden z nejpůvabnějších zámků západních Čech má ve svých interiérech co nabídnout. A to okolí, nádhera, tady máte památek, až vám z toho v digitálu zblbne karta.

Dobrš – klenot šumavského Podlesí

Dobrš je vesnička s bohatou historií, ležící v severozápadní části jižních Čech. Najdete tu uměleckou galerii Co Co.

První úniková hra v Táboře - Aux Game

Vyzkoušejte si na vlastní kůži první únikovou hru v Táboře!

České lázně, kde rezavá voda zahání neduhy a oživuje lásku

Konstantinovy Lázně patří k nejmenším lázním v Česku. Jakmile sem přijedete, rychle pochopíte. Stálých obyvatel tu žije kolem tisícovky, během sezóny, která začala na konci května, narazíte hlavně na lázeňské hosty. Co byste si neměli nechat ujít, je procházka zdejším rozkvetlým parkem, ochutnávka léčivé vody i nenáročné výlety zdejší idylickou krajinou.

Věž Práchovna v Kolíně

Práchovna je významnou dominantou kolínské části Zálabí.

Kemp Landek

Nové ubytování s dalšími službami najdete v kempu Landek park v areálu Hornického muzea v Ostravě-Petřkovicích.

Čokoládovna Troubelice

Rodinná výrobna pravé čokolády na Hané – Čokoládovna Troubelice.

Vyhlídka Švýcárna v Lužických horách

Nově otevřená vyhlídka se nachází nad malou obcí Drnovec na jihovýchodním skalnatém výběžku kopce Zelený vrch. Dominantou této vyhlídky je překrásný výhled k jihu na rozlehlou krajinu a kopce Českolipska.

Na Špilberku ožila historie brněnských hospod

Do historie brněnských hospod a pivovarů zavede návštěvníky nová expozice Žít pivo. Před letní turistickou sezónou ji otevřelo Muzeum města Brna na hradě Špilberk. K atrakcím patří rekonstrukce prvorepublikové restaurace i té z dob socialismu s umakartovými stoly a keramickými podtácky.

Českokrumlovské Slavnosti pětilisté růže zavedou turisty zpátky do minulosti

Nepotřebujete stroj času, abyste mohli nahlédnout do života rytířů a šlechtičen nebo aby vás bavili šašci a kejklíři. Stačí navštívit třídenní Slavnosti pětilisté růže, které se tento týden od pátku do neděle uskuteční v Českém Krumlově.

Parním vlakem po vysokém mostě a kolem dvou hradů na Sázavskou pouť

V sobotu 20. června vyjede z Prahy-Braníka parní vlak na trasu Posázavského pacifiku - cíl bude mít v Sázavě na tradiční Sázavské pouti.