🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Italská degustace italského "šampaňského" Franciacorta přímo s vinařkou

Pojďte s námi ochutnat italské "šampaňské" ve společnosti majitelky vinařství Ferghettina, která bude degustací provázet. Překlad do českého jazyka zajištěn. Jako tradičně bude zajištěno italské občerstvení: italské sýry, italské uzeniny, gorgonzolový chlebíček, kozí sýr chlebíček, grissini, pečivo.

Kočičí kavárna na Smíchově

Útulný podnik plný kočiček a dobré kávy naleznete na Smíchově v ulici Vodní. K mazlení je tu připraveno devět kočiček a všechny jsou velice mazlivé. Při hezkém počasí nabízí kavárna posezení i na zahrádce.

Kavárna U Frinda Krásná Lípa

Pojďte si s námi v naší kavárně zažívat příběhy.

Střelnice Hrobčice

Areál střelnice se nachází v malebném prostředí při úpatí kopce Bořeň cca 3 km od mešta Bílina.

Vinice v parku na Vítkově

Nová vinice připomíná využívání jižních strání Vítkova pro pěstování vinné révy, doložené od doby Karla IV. Je zde necelých 700 hlav vinné révy, přičemž byly nasazeny 3 odrůdy, takže tam bude bílá, červená i modrá.

Historické vodojemy ve Žlutém kopci v Brně

Monumentální prostory vodojemů ukryté ve svahu brněnského Žlutého kopce mohou fanouškům fantasy žánru připomínat Morii z Tolkienovy trilogie Pán prstenů. Milovníkům industruální architektury by se měly otevřít v červnu 2020.

Historické vodojemy na Žlutém kopci v Brně

Monumentální prostory vodojemů ukryté ve svahu brněnského Žlutého kopce mohou fanouškům fantasy žánru připomínat Morii z Tolkienovy trilogie Pán prstenů. Milovníkům industruální architektury by se měly otevřít v červnu 2020.

Střelnice Vražkov

Naši střelnici mohou využívat nejen střelci se zbrojním průkazem, ale pod dohledem našeho zkušeného instruktora si může střelbu vyzkoušet každý po předchozí rezervaci termínu.

Riegrův obelisk v Hořicích

Monumentální obelisk o výšce 12 metrů je věnován významnému politikovi Františku Ladislavovi Riegerovi (1818-1903). Najdete jej v sochařském parku u sv. Gotharda v Hořicích.

Pomník Praha svým vítězným synům Pod Emauzy

Původní pomník čs. Legionářům dle návrhu Josefa Mařatky byl postaven 28. 10. 1932. Za německé okupace byl zničen a obnoven podle původní dokumentace až roku 1998.

Pomník padlým synům města Telče

Pomník tvoří částí monolitu původně objednaného pro Pražský hrad, kámen se však po cestě rozdělil na dva kusy a jeho část byla použita pro stavbu pomníku v Telči.

Mrákotínský monolit na Pražském hradě

Obelisk na Pražském hradě či též Mrákotínský monolit je vysoký štíhlý čtyřboký monolitický komolý jehlan stojící na třetím hradním nádvoří v blízkosti Starého proboštství odhalený u příležitosti výročí 10 let od vzniku Československa v roce 1928.

Koncert Františka Nedvěda ml.

František Nedvěd ml. S kapelou – vlastní autorské písně i pecky od Honzy a Franty Nedvěda, např. Kamarád, Obrázek oblázek, Růže z papíru, Kocábka a další. Vystoupí v Hotelu Týnec - Společenském centru.

Disko s Romanem Andělem

Tradiční diskotéka s DJ Romanem Andělem, moderátorem Rádia Kiss. Začátek od 21h.

Minigolf v hotelu a kempu Formule Děčín

18 hracích polí v areálu Hotelu Formule můžou využít nejen hoteloví hosté, ale kdokoliv, kdo má zájem o tento druh sportu.

Minizoo-bistro U Veverky v Krnově

Bistro "u Veverky" minizoo, hernička pro děti, skvělá káva, jídlo a pití. Chráněná dílna - místo, kde pracují lidé zdraví i hendikepovaní.

Kurzy domácí výroby sýrů

Pro všechny milovníky sýrů, kteří se chtějí naučit a vyrábět si vlastní produkty z mléka v domácích podmínkách. Naučíte se správné technologické postupy výroby.

Štětsko: region krásných roubenek, hrůzných rozvalin i skalních reliéfů

Že vám název Štětsko nic neříká? Je to oblast kolem Štětí, města na pravém břehu Labe na jižním okraji litoměřického okresu. Město moc památek nemá, ale okolí je nádherné, i trochu k zarmoucení.

Kam o víkendu s dětmi: Oslavte masopust, vyrazte na maškarní

Únor je dobou masopustu. Tento lidový svátek můžete během víkendu oslavit na mnoha místech, včetně Prahy, Děčína nebo Jeníkova u Hlinska. Jelikož se ale bude slavit také Valentýn, můžete prozkoumat všechny podoby lásky v olomoucké Pevnosti poznání. Anebo si oblékněte masky a vyrazte na maškarní.

Beskydy na běžkách – běžecké trasy Velké Karlovice

Velké Karlovice přináší skvělé příležitosti pro běžkaře. Celá oblast je protkána strojově upravovanými a pečlivě značenými trasami různé délky a náročnosti, větví se do několika údolí a jen páteřní silnice „od cedule k ceduli“ měří téměř 10 kilometrů.

Jeseníky na běžkách – okruh na Červenohorském sedle

Okruh bílou stopou dlouhý 4,5 kilometru, vhodný pro klasiku i bruslení na běžkách se udržuje na Červenohorském sedle v Jeseníkách. Vede po červené turistické značce směrem na Vřesovou studánku a k Šindelné hoře.

GaP - Galerie a Prostor

GaP je nový kulturní Prostor, kterého záměrem je přispívat k osvětě uměleckých témat a k udržování zájmu o umění ve městě Znojmě. Naší snahou je vytvoření sousedské komunity, možno i kulturní platformy, jež se bude intenzivně setkávat (nejen) nad vizuálním uměním.

Naučná stezka Česká silnice v Českém Švýcarsku s domkem z Pyšné princezny

Naučná stezka s jedenácti zastaveními vede od Vysoké Lípy do Zadních Jetřichovic. Turistům přiblíží stopy zanechané našimi předky za několik tisíciletí - pravěká sídliště, pracoviště lesních řemeslníků, zaniklou osadu Zadní Jetřichovice i památku na natáčení pohádky Pyšná princezna.

Pohled na Vltavu ze Smetanovy vyhlídky nikdy nezevšední

V tuto dobu bývají skalnaté stráně nad Vltavou pokryté sněhem. Opadané listí odhaluje průhled k řece, která u Krňan vytváří podkovu. Ze Smetanovy vyhlídky je nejhezčí pohled na řeku, ta tu před spoutáním štěchovickou přehradou vytvářela nejdivočejší úsek. Na protějším břehu stojí osada Ztracenka.

Pivovar Nomád Děčín – pivovar v podzámčí

Nomád vaří piva v rozličných pivních stylech, podle ročního období, nálady, surovin a spoluprací s kamarády z jiných pivovarů. Pivnice se nachází přímo v prostorách pivovaru Nomád pod zámkem.

Socha sv. Jana Nepomuckého Kovářov

Socha sv. Jana Nepomuckého je barokní plastika na hodnotném podstavci se zachovalou datací 1722, s monogramy a s nápisy psanými kapitálkami.

Stará fara v Kovářově

Budova staré fary vystavěná v barokním slohu v roce 1739 se nachází vedle sousoší Kalvárie. Od roku 1967 neslouží ke svému účelu, do podzimu 2007 byla používána jako knihovna.

Kostel Všech svatých Kovářov

Raně gotický kostel z konce 13. století je přičítán stavební aktivitě milevského kláštera. V roce 1712 k němu byla přistavěna věž. Na jižní straně lodi se zachoval gotický pravoúhlý ústupkový portál.

Sousoší Kalvárie v Kovářově

Mezi nejvýznamnější památky Kovářova patří sousoší Kalvárie od sochaře Brokoffa, které stojí na pahorku u barokní fary při silnici na Vepice. Státem chráněná památka pochází z roku 1732.

Zámek Maleč - Památník F. L. Riegra a F. Palackého

Pozdně renezanční zámek v obci Maleč poblíž Chotěboře obklopuje anglický park s rybníčkem. V roce 2018 byla po letech oprav a restaurování otevřena stálá expozice "Památník F. L. Riegra a F. Palackého".

Farma Bezdínek - návštěvnické centrum s ukázkovým skleníkem

Moderní Návštěvnické centrum představuje atraktivní formou naše poslání – nabídnout českému zákazníkovi lokálně pěstovanou, čerstvou a zdravou zeleninu 12 měsíců v roce.

Pronájem chat a chalup

Přímé kontakty na majitele objektu. Nejlevnější ceny za ubytování bez provize zprostředkovatele.

Tipy na víkend: Vyrazte na masopustní hody nebo cestovatelský festival

Vychutnejte si období masopustu plnými doušky. V Praze, Mariánských Lázních či Plzni budete moci ochutnat zabijačkové speciality, ale i sladké dobroty. Koná se také řada festivalů, například filmový Future Gate, Na hlavu, který je zaměřen na duševní zdraví. ZcestFest vás zase okouzlí vůní dálek.

Whisky Restaurant, Bar & Museum

Whiskey Restaurant, Bar & Museum je velkolepým místem kombinujícím restauraci, bar a jednu z nejširších kolekcí whisk (e)y na světě. Naleznete nás přímo v historickém centru města vedle Staroměstského náměstí v rozlehlých podzemních prostorách na rohu Kaprovy a Maiselovy ulice.

Gala Vinařství Bavory u Mikulova

Gala Vinařství nabízí rodinný přístup, preciznost, čistotu a harmonii. Produkuje originální vína vysoké kvality. Vína pocházejí z výborných vinařských poloh a z historicky vyhlášených vinic s daným původem.

Prohlídky Ostravy s průvodcem

Vyberte si ze široké škály nabízených komentovaných prohlídek a poznejte Ostravu. Město, které vás překvapí.

Pražská Letná nabízí víc než výhled na město

Naši procházku Letnou jsme zahájili v Chotkových sadech, které sousedí s Královskou zahradou areálu Pražského hradu, a pokračovali jsme do navazujících sadů Letenských. Před Kramářovou vilou jsme se dozvěděli, kdy šlo našemu prvnímu premiérovi o život, a prohlédli si také dar od knížete Viléma z Hanavy.

Trať Karlovy Vary - Mariánské Lázně

Romantická trať z Karlových Varů do Mariánských Lázní slouží veřejnosti už od roku 1898. Trať označená v jízdním řádu číslem 149 je dlouhá 53 kilometrů a vede z velké části chráněnou oblastí Slavkovský les.

Rozhledna Šťastná věž u Spáleného Poříčí

Zděná rozhledna s dřevěnou nástavbou a ocelovým schodištěm vznikla adaptací již nefunkčního zařízení bývalého nábytkářského závodu. Z vrcholu rozhledny se nabízí nádherný pohled do širokého okolí na Spálené Poříčí, Hvížďalku, Kokšín a další kopce i místa.

Saunový důl Agricola v Jáchymově

Projděte štolou saunového dolu a naleznete parní sauny, infrasaunu, bylinkovou saunu a finskou saunu. Vypoťte se, ochlaďte se v bazénku s Kýšovickým vodopádem či v zážitkové sprše. Přijďte si užít saunový svět, který nemá v Karlovarském kraji obdobu!

Geologická expozice na Hrádku v Rýmařově

V centru Rýmařova si můžete prohlédnout zajímavé balvany dokládající geologickou stavbu Jeseníků. Venkovní expozice bavíc stojí na místě zvaném Na Hrádku, kde bývalo nejstarší osídlení města. Správní centrum přemyslovského státu zde existovalo již před rokem 1250.

Strážkyně zatopeného údolí – borovice v zaniklé vsi Chudobín

Chudobínská borovice rostoucí těsně nad hladinou přehrady Vír vyhrála v roce 2019 anketu Strom roku. Tři sta padesát let stará borovice je totiž jedinou památkou na zaniklou obec Chudobín, která dnes leží na dně přehrady.

V lese u Štětí, kde zamordovali nenáviděného hraběte Claryho, stojí polorozpadlá kaplička

Téměř na den přesně je tomu 300 let, kdy byl na hraběti Janu Wratislavovi Clarym spáchán mord. Sedmnáctého ledna 1720 nenáviděného šlechtice zabilo 15 jeho služebných na lesní cestě nedaleko Štětí. Na místě vraždy stojí polorozpadlá kaplička nazývaná Hraběcí.

Orlické hory na běžkách – po hřebeni Orlických hor

Táhlé hřebeny Orlických hor bez výraznějších zlomů jsou přímo stvořené pro běžkaře. Zvláště Jiráskova horská cesta je velice oblíbenou lyžařskou magistrálou. Ideálním výchozím místem běžkařů na celý hlavní hřeben Orlických hor s upravovanými běžeckými stopami jsou Říčky.

Orlické hory na běžkách – běžkařské tratě v okolí Deštného v Orlických horách

Orlické běžkařské tratě poblíž Deštného v Orlických horách nabízí maximální komfort. Jsou pravidelně udržované, nenáročné terénem a na hřebenu poskytují lyžařům skvělý výhled. Tratě mají úhrnem víc než 50 km a můžete si vybrat z několika tras a okruhů.

Orlické hory na běžkách - běžecké tratě v okolí Říček

Technika Ski centra Říčky pravidelně v průběhu zimní sezóny upravuje běžecké tratě v okolí v délce až 42 km. Běžecké stopy jsou vhodné jak pro klasický styl, tak i pro bruslení (skate).

Ájurvédský pavilon v Resortu Svatá Kateřina

Speciální Ájuverdský pavilon naleznete v Resortu Svatá Kateřina. Je věnováno ájurvédě a ájurvédským terapiím. Po terapiích mohou klienti využít rozlehlé relaxační prostory a vnímat blízkost a sílu ozdravné vysočinské přírody.

Kam o víkendu s dětmi: Za vysvědčení do zoo nebo na mistrovství v sáňkování

Děti si budou moci užít prodlouženého víkendu díky pololetním prázdninám. Premianti si mohou užít zlevněné nebo zcela bezplatné vstupné v táborské zoo, speciální prázdninové akce chystá také Zoopark Zájezd. Zábavu nabídne také mistrovství v sáňkování a bobování, které se uskuteční v Krkonoších. Vyrazit můžete také na pohádky.

Expozice Terezínské transporty

Deportace Židů do Terezína a transporty z terezínského ghetta do míst vyhlazování a otrocké práce – touto tematikou se zabývá stálá expozice Památníku Terezín v domku bývalé městské váhy v Terezíně.

Sushi time v DBK Praha 4

Tradiční japonská a vietnamská kuchyně ve 3. patře nákupního centra DBK na Budějovické v Praze 4. Naleznete zde širokou nabídku nejrůznějších druhů sushi, saláty, pokrmy z mořských plodů, vietnamské polévky a závitky nem.