🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Radava - bowling v centru Prahy

12 profesionálních bowlingových drah na Praze 7.

Vila Lalotta v Hodkovičkách

Novorenesanční letní zámeček Masarykova kancléře Přemysla Šámala se nachází v Zátiší, což je vilová čtvrť v údolí stejnojmenného potoka. V roce 1922 bylo Zátiší připojeno k obci Hodkovičky a spolu s ní k Praze.

Voroplavba v Českém Krumlově

Vyhlídkové plavby srdcem Českého Krumlova na vorech s nezaměnitelnou atmosférou a to po celý rok!

Dinoprales ve Fajnparku v Chlumci nad Cidlinou

Dinoprales je jednou z částí zábavního parku Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou. Čekají na vás pohyblivé repliky vyhynulých tvorů z dob druhohor.

Galerie Josefa Sudka v Praze

Galerie Josefa Sudka se nachází v prostorách hradčanského domu U Luny. Český fotograf zde pobýval od roku 1959 až do své smrti v roce 1976. Jeho byt byl místem nesčetných schůzek, přičemž k přátelskému okruhu patřili mimo jiné básník Jaroslav Seifert, malíř Jan Zrzavý a řada dalších umělců.

Kavárna Air Cafe

Kromě ovoce a zeleniny se na Zelném trhu v Brně nachází také okouzlující kavárna Air Cafe, jenž vzdává hold českým letcům, kteří hrdinně bojovali za 2. světové války v britském královském letectvu. Atmosféru doplňují dobové fotografie i vzácné artefakty z výstroje našich letců.

Rócafé Litomyšl

Muzejní kavárna zaměřená na raw stravu, tedy živou stravu bez tepelné úpravy, se nachází přímo v centru města Litomyšl. Zákazníci si mohou přijít pochutnat mimo jiné na čerstvě lisované šťávě, nepečených dortech, domácích nanucích a samozřejmě na špičkové jednodruhové kávě.

Rodný dům Leoše Janáčka ve staré škole v Hukvaldech

Budova staré školy, v níž se 3. července 1854 narodil Leoš Janáček, dnes již neexistuje. Na jejím místě stojí od roku 1877 patrová budova bývalé školy a dnes poskytuje přístřeší Informačnímu centru Hukvaldy, Pamětní síni Leoše Janáčka a minigalerii. Na jejím průčelí je umístěna pamětní deska s bronz.

Pěnkavův dvůr Takonín

Statek se starými českými pohádkami, jezdeckým a kejklířským vystoupením, pohádkovými expozicemi, zkoušením starých řemesel a výstavou pohádkových bytostí a strašidel Ivany Pěnkavové.

Alcatraz cocktail bar

Alcatraz nabízí širokou nabídku cocktailů s možností namíchat speciální cocktail dle chuti.

Singletrailové stezky v Boskovicích

Být na kole obklopený krásnou přírodou, vyzkoušet si své síly a dopřát si adrenalinový zážitek. To cyklistům nejen z Blanenska umožní singletrailové stezky, které vznikají v lokalitě Doubravy v Boskovicích. Jde o devět terénních tras o délce deseti kilometrů a různých obtížností.

Loketské Zeprase na Kolowratské skále

V Lokti na Kolowratské skále objevíte zvláštního živočicha. Své místo tu totiž našlo Zeprase, fiktivní kříženec zebry a divokého prasete.

Cyklotrasa A1 – z Prahy na Karlštejn podél Berounky

Oblíbená trasa vede přímo z centra Prahy podél levého břehu Vltavy do Lahovic a následně okolo Berounky do Radotína, Černošic, Dobřichovic, Hlásné Třebáně a na Karlštejn. Nenáročná veskrze rovinatá trasa je vhodná pro cyklisty, a když je dostatek sněhu, lze se tudy projet i na běžkách.

Prvorepubliková kavárna Elektra v Ostravě

Prvorepubliková kavárna Elektra je opět v provozu. Ke spokojenosti milovníků dobré kávy a dortíků přibylo několik pohodlných pohovek. Oblíbené jazzové večery zůstávají.

Pivovar Jílovice v jižních Čechách

Minipivovar se nachází v zemědělské usedlosti v Jílovicích u Trhových Svin. Pivo se vyrábí klasickým technologickým postupem z českých surovin. Jílovický statek patří také koním, sídlí na něm jezdecký klub, který poskytuje služby všem zájemcům.

Kavárna Muzeum Hradec Králové

Kavárna s atmosférou první poloviny 20. století nabízí domácí limonády, skvělou kávu a hity velikánů swingové éry!

Kurzy designu

Kurz pro všechny, kteří si chtějí vytvořit návrh konkrétní místnosti. Výstupem kurzu je váš návrh.

Tesařské kurzy pro znalé i neznalé

Budete mít možnost si vyzkoušet práci s různými tradičními tesařskými nástroji při výrobě lavičky, postele, roubenky a mnoha dalších projektů.

Muzejní kavárna Rócafé v Regionálním muzeu Litomyšl

Navštivte svým způsobem unikátní kavárnu, umístěnou přímo v muzeu, která společně s expozicemi, zaslouží pozornost každého návštěvníka.

Tipy na víkend: Vychutnejte si špičkovou gastronomii, vyrazte na valentýnský závod

Jaro se sice už pomalým krokem blíží, ale zima se stále hlásí o slovo. Na horách se tudíž koná několik sportovních akcí, na které můžete vyrazit. Je to třeba závod Karlův běh na Božím daru nebo Just Ride na Bukové hoře. V Hradci Králové vyrazte s milovanou polovičkou na valentýnský běh, pokud vás láká dobrá gastronomie v netradičním podání, nenechte si ujít pražský Chef Time Fest.

Strašidelný dům Prague Fear House

Strašidelný dům s názvem Prague Fear House vám otevírá své brány do světa hororu a adrenalinu, a to přímo v centru Prahy, ve známé Vodičkově ulici.

Kavárna Signature store & cafe Holešovice

Signature je prostor, kde si můžete kromě oblečení, doplňků a věcí do bytu koupit i drink, dobře se najíst, přijít se podívat na prezentaci nové kolekce nebo se sejít s partou na workshopu. Příjemnou atmosféru tohohle místa dokresluje živá muzika nebo vystoupení DJs.

Bitcoin Coffee v Holešovicích

Bitcoin Coffee v bývalé průmyslové oblasti v Holešovicích, je open source kavárnou, místem pro otevřené setkávání a diskuzi. Servírují zde pouze výběrovou kávu, tedy tu, o kterou je maximálně pečováno od kávového keře, až po pražení v předních evropských pražírnách.

Kavárna co hledá jméno – fenomén pražského Smíchova

Na místě bývalé truhlárny se podařilo vytvořit netradiční kavárnu, kde najdete mnohem víc než výběrovou kávu a domácí dobroty. Součástí je galerie, ateliér pro umělce a obrovský dvůr, kde pod hvězdami a za doprovodu té správné melodie ztratíte pojem o čase a zapomenete, že jste v centru města.

Bistro Proti Proudu v Karlíně

Proud a spojení jsou hlavní motivy interiéru bistra Proti proudu v pražském Karlíně. Inspirace karlínským inovátorem v oblasti elektrotechniky, Františkem Křižíkem, se prolnula s myšlenkou propojení skrze dobrou kávu a skvělé jídlo. Prostě perfektní místo pro snídani nebo lehký oběd.

Objevte tajemství designové výroby

Chceme vám zprostředkovat příběh českého výrobku. Vypravte se na nevšední výlet a nahlédněte do výroby malých i velkých ateliérů, dílen či fabrik.

Hotelový resort Šikland

Nadstandartní ubytování přímo v areálu Šiklův mlýn. Hotelové budovy Colorado Grand a Arizona v mexickém stylu nabízejí ve svých interiérech moderně zařízené a vybavené pokoje.

Cukrárna Alchymista v Bubenči

Alchymista je nekuřácká, retro cukrárna – kavárna – čajovna na Letné. Sídlí v ulici Jana Zajíc, blízko stadionu Sparta. Její interiér je nádherný, obsluha příjemná a zákusky určitě stojí za ochutnání. Navíc má Alchymista i Muzeum kávy a také čarokrásnou zahradu.

Super Tramp Coffee

Super Tramp si zakládá na výběrové kávě z předních evropských pražíren. Nápoje doplňují vyladěnými sladkostmi z vlastní pekárny, které jsou mezi stálými hosty vyhlášené.

Kavárna Styl & Interier

Kavárnu Styl&Interiér najdete v úžasné romantické zahradě mezi Vodičkovou ulicí a Františkánskou zahradou. Barokním průjezdem s anděly se dostanete do kouzelné zahrady, kde na vás mezi květinami a staletými platany čeká ničím nerušené příjemné posezení.

Cathedral Cafe v Týnské ulici

Sympatická nekuřácká kavárna se nachází ve starém gotickém domě v centru Prahy. Kavárna vás okouzlí krásným stylovým velmi romantickým prostorem s mnoha originálními detaily, které způsobují, že toto místo je jiné… je jedinečné, je své…

Kavárna Nový Svět

Malá rodinná kavárna se ukrývá v malebné lokalitě Nový Svět nedaleko Pražského hradu. Vychutnáte si zde nejen vynikající kávu, ale také nevšední atmosféru skrytou za staletými zdmi starobylého domu.

Team Exit Jihlava

Úniková hra je dobrodružství plné zábavy a napětí. Skupina 2–5 hráčů je zamčena v tematicky laděné místnosti, ze které se musí během 60 minut dostat ven. Je potřeba najít skryté předměty a vyluštit sérii šifer, hádanek a hlavolamů, které ji dostanou až ke klíči od hlavních dveří.

Stomatologické muzeum prof. Jana Jesenského

Budova děkanátu 1. lékařské fakulty UK v době skrývá jeden unikát – Stomatologické muzeum profesora Jana Jesenského, jehož škálu exponátů nám mohou závidět odborníci z celého světa. V současnosti slouží muzeum především k vědeckým a studijním účelům, přístupné je ale i zájemcům z řad veřejnosti.

Muzeum anatomického ústavu Lékařské fakulty v Hradci Králové

Od roku 1945 je toto muzeum průběžně doplňováno novými exponáty. Slouží k výuce posluchačů medicíny, k upřesnění postgraduálních znalostí lékařů i dalších zdravotnických pracovníků a v neposlední řadě k doplnění výuky somatologie na různých typech a stupních škol.

Monínec je lyžařským rájem středních Čech

Sedmdesát kilometrů jižně od Prahy, v českém Meranu, se tyčí nad dvojměstím Sedlec-Prčice táhlý kopec Monínec. Vyznavači lyžování ho znají už řadu let, lyžuje se tu, i když jinde není po sněhu ani památky. Areál se stále modernizuje, najdete tu výborné zázemí pro sportování.

Chalupa Adršpach

Ubytování v chalupě pro max. 9 osob v lokalitě Adršpašsko-Teplických skal.

Bistro Milada

Za nevšedním kulinářským zážitkem se vypravte do Šmeralovy ulice na Letné do bistra Milada, ve kterém je spolumajitel proslulý michelinský šéfkuchař La Degustation Oldřich Sahajdák.

Úniková hra Bývalí lidé

Jedná se o dobrodružnou hru, při které se v týmu necháte uzavřít do místnosti a cílem je dostat se v určitém časovém limitu ven. Toho dosáhnete pomocí různých indicií a rébusů, které musíte vyřešit a také díky spolupráci ve skupině s využitím logického myšlení, postřehu a důvtipu.

Studio Mandala Dobřichovice

Studio Mandala je místo s konceptem zdravého životního stylu, zdravého pohybu, seberozvoje a vyrovnané mysli. Najdete zde Qi Gong (čchi kung), jógu, relaxaci, meditaci, SM Systém, Dornovu metodu, masáže, homeopatii.

Včelařská farma Doležalův med

Návštěva včelařský farmy je určena pro všechny, který by se rádi dozvěděli více o životě včel, poznali zákulisí vytáčení medu. Exkurze spojené s prohlídkou a přednáškou o včelách probíhají od dubna do září.

Bio exkurze - kdo dřív přijde, ten dřív mele

Přijďte zažít bioatmosféru, podívat se, jak se melou mouky a dozvědět se, co je biozemědělství. Provedeme vás zákoutími bezlepkového biomlýna, balírny i skladu a společně strávíme příjemnou hodinku.

Reon Argondian - Magická jeskyně

Kousek pod vrcholem Petřína se nachází dům zarostlý břečťanem. Jeho zdi jsou pokryty maskami a vedle dveří zírá na kolemjdoucí démonický chrlič. Uvnitř třípatrové budovy se nachází galerie plná magických obrazů a plastik ve stylu l'art visionaire.

Ostrovská propast v Moravském krasu

Ostrovská propast, objevena roku 1861, se nachází přímo uprostřed obce Ostrov u Macochy na návsi před farou. Je zadělána mříží a ke hladině vody sahá do hloubky 50 metrů. Na dně propasti leží dvě tůňky.

Tipy na víkend: Vydejte se na degustaci uzenin či košt pálenek

Čeká nás první únorový víkend, na který Vysočina a Jihomoravský kraj připravují degustace zabijačkových pochutin a uzenin. Salaš pořádá pravý moravský košt pálenek, naopak Praha si bude užívat volných vstupů do výstav Národní galerie a alchymie kávy. Kam byste se tentokrát vypravili vy?

Zřícenina hradu Pařez

Zřícenina hradu Pařez, dříve nazývaný Husí nůžka, se nachází na okraji Prachovských skal. Ačkoli dávný lesk skalního sídla patří dnes už minulosti, přitahuje hrad Pařez už dlouhá léta poutníky a turisty, kteří se sem proplétají labyrintem skalních světniček.

Divadlo Alfred ve dvoře

Pražské divadlo Alfred ve dvoře v produkci Motus představuje prostor pro živé umění. Nejčastěji uvádí progresivní uměleckou tvorbu a unikátní autorské projekty českých, ale i zahraničních umělců a performerů.

Bedřichov, dnešní ráj běžkařů spjatý s Jizerskou padesátkou, začínal jako sklářská osada

Jizerské hory neprostupné, s rozsáhlými lesy a nepřízeň počasí k budování osad nelákaly. V roce 1598 sklář Peter Wanderer žádá libereckého knížete z Redernů o povolení vybudovat sklárnu na místě dnešního Bedřichova. První písemná zmínka o obci se sklárnou pochází z roku 1602.

Rudické propadání

Přírodní památka Rudické propadání je součástí CHKO Moravský kras. Jedovnický potok se zde propadá do 90 m hlubokého a přes 12 km dlouhého jeskynního systému, druhého nejdelšího v ČR. Jeho součástí je také největší podzemní vodopád v ČR (35 m), nejhlubší suchá propast (153 m) či Obří dóm.

Zelenáčova šopa ve Zlíně

Hospůdka pivních speciálů, hudební a divadelní klub je místem, kde můžete ochutnat desítky různých piv, zažít živé koncerty, cestovatelské besedy, nebo divadelní představení pro děti i dospělé.