🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Solná Jeskyně v Českém Brodě

Chcete zlepšit svůj zdravotní stav a nebo si jen tak přijít odpočinout? Vyzkoušejte Solnou Jeskyni v Českém Brodě, kde naleznete speciální mikroklima obohacené o minerální látky a stopové prvky, které jsou důležité pro lidský organismus.

Vyhlídkové lety v Brně - Tuřanech

Objevte báječný pohled na svět z ptačí perspektivy. V Brně se létá za skvělé ceny na moderních letadlech Cessna z mezinárodního letiště Tuřany. Zavolejte a můžeme letět třeba zítra!

Aparthotel pod Zakletým v Říčkách v Orlických horách

Moderní Aparthotel pod Zakletým najdete v srdci Orlických hor, v obci Říčky. Hotel nabízí apartmánové ubytování s mnoha výhodami a službami, které jsou zahrnuty v ceně pobytu. Ubytování si můžete zpestřit návštěvou wellness centra či dalšími sportovně-rekreačními aktivitami, které se zde nabízejí.

Bosá turistika - vyrazte naboso na výlet

Občanské sdružení Bosá turistika se specializuje na výlety naboso. Vyrazit se členy sdružení můžete do přírody, na vandr, do hor či za sportem.

Camp Žižkov Prague - zelená oáza klidu na Pražačce

Camp Žižkov Prague se nachází v městské části Praha 3 – Žižkov, uprostřed obytné čtvrti v areálu Pražačka a nabízí svým návštěvníkům nepřeberné množství aktivit k využití volného času.

Lezecká stěna Flash Wall v Olomouci - Chválkovicích

Umělá krytá lezecká stěna v Olomouci - Chválkovice nabízí kurzy pro děti, dospělé, začátečníky, pokročilé i rodiče s dětmi. Pořádají se zde také příměstské tábory přes letní prázdniny. V areálu se nachází bar s občerstvením, dětský koutek, krytý stojan na kola a bezplatné parkoviště.

Pilotem na zkoušku na letišti Ostrava - Mošnov

Neopakovatelný zážitek - vyzkoušejte si být pilotem! Milujete letadla, volnost pohybu či vzrušení? Umíte jednat v krizových situacích? Lákalo by vás sedět v kokpitu a zjistit, o čem to přesně je? Pojďte si vše jen vyzkoušet.

Vinice Salabka v Praze Tróji

I v Praze existují vinice a rodí se v nich skvělé víno! Jednu z nich najdete v Praze - Tróji. Historická vinice Salabka má nádhernou polohu, hned vedle pavilonu Fata Morgana Botanické zahrady, odkud je nádherný výhled na pražské panorama přes zeleň trojských stromů.

Zámecký park v Rájci nad Svitavou

V Rájci-Jestřebí se nachází honosný trojkřídlý zámek, obklopený přírodně krajinářským parkem. V parku je vybudován rybník, vodopád ve skále a amfiteátr.

Knížecí zahrada na zámku Duchcov

Romantická Knížecí zahrada se rozkládá před severním křídlem zámku Duchcov. Byla vytvořena ve stylu à la française v rekonstruované podobě zámeckých barokních zahrad. Vstup do Knížecí zahrady je volný a je vymezen otevírací dobou zámku.

Vstavačové louky u Velkých Karlovic

Každoročně v jarním období vykvétají na loukách v okolí Velkých Karlovic vzácné druhy rostlin, mezi ty nejvzácnější patří orchideje z čeledi vstavačovitých.

Lodní servis Strakonice - půjčovna lodí a raftů na Otavě

Lodní servis Strakonice půjčuje na řece Otavě plastové kánoe, rafty a vodácké vybavení s dopravou do šesti nástupních a výstupních míst. Výdejna lodí se nachází v Sušici přímo u řeky (ř. Km 89,5). Přijeďte za nevšedními zážitky a dobrodružstvím!

Lázněmi Poděbrady od parku až k místu popravy kutnohorských havířů

O sváteční velikonoční neděli vedly naše kroky do středočeských lázní Poděbrady. Lázně jsou umístěny ve středním Polabí zhruba 50 kilometrů východně od Prahy. Město má dlouhou a také pohnutou historii.

Komnaty lysického zámku rozkvetly záplavou jarních květinových vazeb

V těchto dnech již třináctou sezónu v pořadí vítá návštěvníky zámku Lysice bohatá květinová výzdoba, která je vždy spojena s oslavou Velikonoc a každý rok má i jiné téma. To letošní nese název Jaro na zámku aneb Květiny i z depozitářů.

Tomáškův lom u Berounky s nádechem dobrodružství

Restaurace U Berounky v Srbsku je narvána k prasknutí, bývá startem i cílem procházky podle řeky. Návštěvníci směřují proti proudu podle skal směrem ke Svatému Jánu. Na opačnou stranu přes most se jich vydá málo, a je to dobře, Tomáškův lom není přizpůsoben na davy.

Romantické projížďky a výlety limuzínou po celé České republice

Firma Limuzína Transport zajišťuje hodinové projížďky, odvozy na plesy, oslavy narozenin, výročí, wellness pobyty či pronájem limuzín na svatbu po celé České republice.

Prodejní galerie a barvení svíček Unipar v Českém Krumlově

Město Český Krumlov se stalo prvním českým městem, kde je možno zhlédnout a nakoupit stejně jako v sídle firmy Unipar v Rožnově pod Radhoštěm celou expozici světově unikátních interiérových, ručně dekorovaných svíček včetně nahlédnutí přímo do výroby prostřednictvím televizního okna.

Mariánské Lázně okouzlí nejen dole u pramenů, ale i při pohledu z vyhlídek

Mariánské Lázně jsou světoznámé - každý návštěvník se tu zajímá především o léčivé prameny či historicky známé budovy. Ale jen málokoho napadne absolvovat náročný turistický výlet nad městem. Učinili jsme tak a stálo to za vynaložené úsilí.

Trasa městského gotického opevnění se návštěvníkům Poličky otvírá po 26 letech

Po celé České republice jsou pro návštěvníky během prodlouženého velikonočního víkendu v rámci mezinárodním dne památek připravené nezapomenutelné zážitky. Ani v Poličce tomu není jinak. Po dlouhých 26 letech se veřejnosti otevře prohlídková trasa městského gotického opevnění ve Václavské ulici.

Sklepní ulička ve Vracově - vracovský Parlament

Vracovské sklepy bývali jakousi druhou radnicí i kolbištěm debat politických a hospodářských, o čemž svědčí i název jednoho z nich, a to "Parlament".

Vojenská noclehárna v Muzeu Středních Brd

Muzeum Středních Brd ve Strašicích nabízí možnost přespat ve staré vojenské noclehárně. Zabydlet se můžete ve velitelské vile, kde najdete ubytovnu s osmnácti lůžky.

Renesanční zámek Častolovice otevře své brány i o Velikonočním pondělí

Zámek Častolovice otevřel své brány veřejnosti 15. dubna a hned na úvod letošní sezóny připravil první speciality. Tou je zajímavá výstava v zámecké galerii a také možnost navštívit Častolovice mimořádně během Velikonočního pondělí, tedy 21. dubna.

Lesopark u hradu Bítov a hradní zahrady

Hrabata Daunové (1755-1904) zbudovali nad hradem rozsáhlý hradní lesopark s velkým množstvím drobných staveb, zastavení a vyhlídek na hrad a soutok řek Želetavky a Dyje. Vznikla také lovecká stezka sahající až k obci Chvalatice a na druhou stranu směrem na Dešov.

Prožitkový meditační víkend Návrat

Léčivé vedené meditace a relaxace, sebepoznání, sdílení, jednoduché očistné rituály, cvičení pro tělo i duši.. Na 500 let starém rekonstruovaném gruntu v nádherné přírodě Ždárských hor.

Tipy na víkend: Za cestovatelskými zážitky jeďte do Zlína, za hudbou do Ostrova

Až si odbydete velikonoční tradice, můžete si o víkendu vybrat i z řady akcí, které s tradicemi nemají nic společného. Ať už jste fanoušky rychlých kol, tenisu, běhu, umění nebo historie, nudit se rozhodně nebudete.

Rozhledna Johanka u obce Hýsly

Na vrchu Johanka (272 m n.m.) východně od obce Hýsly stojí 11 metrů vysoká dřevěná rozhledna. Je celoročně volně přístupná, návštěvníkům je k dispozici také pergola s posezením.

Sklepní uličky v Kyjově

Vinařství se staletou tradicí připomínají v Kyjově sklepní uličky v Nětčicích, řádek sklepů ve Vývoze v Boršově a vinařské stavby v ulici U Sklepů, zvané Na Šištótě. Ve sklepě U Petra, který nabízí ochutnávky a prodej vín, je k vidění malá vinařská expozice.

Swing Jump Dalešice - Kienova houpačka

Jedinečný, nezapomenutelný, adrenalinový a cenově dostupný zážitek pro každého na Dalešické přehradě. Jedná se o skoky do houpačky ze Stropešínského mostu, tzv. Kienova houpačka.

Jiráskovy skály u Teplic nad Metují

Skalní útvary Jiráskovy skály jsou součástí Adršpašsko-teplických skal a leží nedaleko Teplic nad Metují. Skály získaly název podle osady a zříceniny hradu Skály, kam Alois Jirásek umístil děj svého stejnojmenného románu.

Hrzánský palác s expozicí Symboly republiky: Pilíře české státnosti

V jižní části Loretánské ulice stojí jeden z několika pražských paláců Hrzánských. Je jedním z nejstarších hradčanských domů. Každou středu je zde přístupná stálá expozice Symboly republiky: Pilíře české státnosti.

Dětské narozeninové oslavy v Chefparade Praha

Chcete svým dětem dopřát něco výjimečného k narozeninám? Přijďte do Chefparade, kde vám připraví narozeninovou oslavu, na kterou vaše děti nikdy nezapomenou.

Kroměříž turistům ukáže technické památky

Kroměříž v nadcházející turistické sezóně obyvatelům i návštěvníkům města ukáže své mnohdy dosud nepřístupné technické památky, z nichž některé si lidé budou moci prohlédnout poprvé. Chybět nebudou ani sezónní výstavy nebo loni poprvé s velkým ohlasem turistů zavedené kostýmované prohlídky městem.

Nový prohlídkový okruh čeká na návštěvníky zámku Raduň

V sobotu 12. dubna byl otevřen nový prohlídkový okruh vedoucí dosud nepřístupnými interiéry severního traktu Státního zámku Raduň. Návštěvníci mohou obdivovat nově vybavené interiéry v 1. patře zámku a v podkroví.

Památník Pečkárna - bývalá mučírna gestapa v Petschkově paláci

Památník českého odboje 1939 - 1945 je v bývalém Petschkově paláci. Za války zde bylo sídlo řídící úřadovny gestapa v Čechách. Tisíce českých antifašistů zde byly podrobeny výslechům a mučení. Všechny prostory v suterénu byly v roce 1985 upraveny jako Památník českého odboje se stálou expozicí.

Galerie Lapidárium na Starém Městě pražském

Galerie Lapidárium je unikátní výstavní prostor v srdci Starého Města pražského, který spravuje Nadace český barok. Naleznete zde barokní sochy významných mistrů, historická graffiti i výstavy současného výtvarného umění.

Půjčovna lodí na Jizeře

Kanoe Samba si můžete půjčit na Jizeře v úseku Benátky nad Jizerou - Brandýs nad Labem. Půjčovna zajišťuje kompletní servis s odvozem lodě, ideální pro jednodenní výlet vhodný pro celou rodinu.

Muzeum Pražské energetiky

Technické a dokumentační muzeum Pražské energetiky působí ve zrekonstruovaných prostorách holešovické rozvodny. Mapuje bohatou historii výroby, rozvodu a distribuce elektřiny od počátku minulého století až po současnost.

O Velikonocích přivítají turisty na zámku Loučeň sladké dobroty i zajíčci

Velikonoce na zámku Loučeň pojali jakoby vypadly z večerníčku pro nejmenší. Bílou sobotou totiž provedou návštěvníky zámku od 11:00 zajíčci Salát a Salátek. A aby toho nebylo málo, přidají se i liška a vlk. Turisté, kteří dorazí se zaječíma ušima, dostanou od zámecké kuchařky za odměnu palačinku. Děti si pak budou moci vyzkoušet své dovednosti v kuchyni.

Zámek Častolovice - skvost české historické architektury

Renesanční zámek je obydlen a otevřen návštěvníkům i různým společenským akcí. K zámku přiléhá anglický park se zvěřincem.

Konstantinovy Lázně jsou sice malé, zato krásné místo pro odpočinek a turistiku

Konstantinovy Lázně náleží k významným místům Plzeňského kraje, který se může pyšnit jedinou lázeňskou oázou na svém území. Jsou skutečnou perlou zasazenou do půvabné, klidné o mnohdy civilizací ještě nedotčené krajiny prosycené vývěry minerálních kyselek.

Kdysi lovecký zámeček Pohansko láká romantiky i milovníky historie

Pokud se ocitnete v Lednicko-valtickém areálu, pak byste měli rozhodně zamířit také na lovecký zámeček Pohansko. Empírová stavba, která je chráněnou kulturní památkou České republiky, je vzdálena asi tři kilometry od Břeclavi. Nachází se na břehu jezera, tvořeného slepým ramenem Dyje.

Muzeum a galerie Hlinsko - historická, textilní a národopisná expozice

Hlinecké muzeum vzniklo 1874 a patří k nejstarším v Čechách, sběrným programem jako první okresní muzeum. Prohlédnout si zde můžete historickou, národopisnou a řemeslnou expozici.

Zámek Žinkovy - místo, kde se píší příběhy

Zámek Žinkovy prochází od roku 2008 celkovou rekonstrukcí. Ačkoli vnitřní prostory zámku nejsou vybaveny žádným mobiliářem, stojí zámek Žinkovy za prohlídku, při které se během cca 60minutového výkladu seznámíte s jeho bohatou historií.

Želví doupě - kavárna a antikvariát s knihkupectvím v Mělníku

Nekuřáckou kavárnu s dětským koutkem najdete v Mělníku. V sezóně je zde také posezení na uzavřeném dvorku s pískovištěm, houpačkou a výhledem do parku, v druhé polovině provozu se nachází bohatě zásobený antikvariát s knihkupectvím.

Cyklotrasa Lužnice - Nežárka

Cyklotrasa Lužnice - Nežárka má dvě větve sledující řeky Nežárku a Lužnici až po soutok s Vltavou u Týna nad Vltavou. Vyznačená je zatím část Nežárka.

Cyklostezka Varhany v České Lípě

Cyklostezku Varhany najdete v severozápadní části Českolipska. Jedná se o stezku pro chodce a cyklisty, která je oddělená od automobilového provozu. Spojuje město Česká Lípa s městem Kamenický Šenov, v jehož blízkosti se nachází významný turistický cíl – Panská skála, označovaná také jako Varhany.

Na vyhlídku ostravské radnice se turisté výjimečně dostanou po schodech

Aktivní výletníci tento víkend zajásají nad možností vyšlápnout si cestu na vrchol nejvyšší radniční věže Česka takzvaně po svých. Schodiště na vyhlídku Nové radnice v Ostravě se veřejnosti otevírá jen dvakrát ročně. Jedna z mála příležitostí nastane tuto sobotu.

Naučná stezka vede až na samý vrchol brdského Olympu

Naučná stezka nazvaná Z Jinec na Olymp Brd je ideální trasou pro všechny milovníky krásné přírody i historie. Začíná v Jincích na nádraží Českých drah v blízkosti rodného domu Josefa Slavíka, významného českého houslového virtuosa počátku 19. století.

Minifarma Úpořiny u Bystřan

Na minifarmě Úpořinky se chovají koně a drobná domácí zvířata. Zabývají se zde volnočasovými aktivitami pro děti i dospělé v oblasti jezdectví a chovu zvířat i vzdělávacími programy pro školy.

Barokní zámek Milotice představí velikonoční zvyky hraběcí rodiny

Státní zámek Milotice, který je právem nazýván perlou jihovýchodní Moravy, je unikátně zachovaným komplexem barokních staveb a zahradní architektury. Prohlídka nabízí jednak komentovanou historii sídla, jednak pohled do životního stylu a zvyklostí posledních majitelů rodu Seilern-Aspang.