🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Farma u Otčenášků v Nové Vsi u Voděrad

Hledáte nevšední zážitek se zvířátky pro vaše děti? Na Farmě u Otčenášků jsou k vidění kravičky, telátka, prasátka, slepice, husy, pávi, atd.. Můžete zde také zakoupit čerstvé mléko a obilí pro vaše miláčky.

Na Kunštátu asi vymyslel král Jiří z Poděbrad svou evropskou unii

Kunštátský zámek vstoupil do sezóny heslem Kolébka sjednocené Evropy. Zámek má smůlu, že leží stranou hlavních turistických tahů. Kdysi hrad moravského rodu, který nebyl nejbohatší, ale okolnostmi na domácí politické scéně se stal jedním z nejdůležitější. Jiří z Poděbrad tu možná vymyslel svou Evropu.

Giganti doby ledové navštívili Olomouc

Ve Vlastivědném muzeu jsou od soboty 10. května k vidění realistické modely 18 pravěkých zvířat, jež byly vytvořeny za použití nejnovějších vědeckých poznatků. Návštěvníci se tak mohou těšit třeba na mamuta, srstnatého nosorožce, jeskynního lva nebo ptáky moa, kteří obývali Zemi během poslední doby ledové.

Zámek Radíč baví dětské návštěvníky. Hledají tu poklady i oblékají rytířskou zbroj

Nedaleko Sedlčan se nalézá soukromý zámek Radíč. Umí prý potěšit nejen dospělé, ale i dětské návštěvníky - tak se pojďme přesvědčit.

Statek Studená Loučka v Mohelnici

Navštivte muzejní expozici Hřebečský grunt. Hřebečsko už v mapách dávno nenajdete, ale o jeho historii i lidských osudech se můžete dozvědět v areálu jednoho z mála dochovaných hřebečských statků.

Na Otavu s půjčovnou Vydrýsek

Pojďte proplout nádhernou jihočeskou přírodou, zavítat na hrad, tvrz či si prohlédnout dochovaný most z 13. století. To vše a ještě více se ukrývá na řece Otavě. Neváhejte a pojďte si do této oázi klidu odpočinout.

Grévin - interaktivní muzeum voskových figurín v Praze

Muzeum voskových figurín Grévin nabízí interaktivní zábavu na rozloze 3000 m², setkání s 80 osobnostmi z historie, České republiky, ale i Hollywoodu, a to vše v úžasné scénografii, od historie po současnost. Abyste si užili vše, co Grévin nabízí, potřebujete minimálně hodinu a půl času.

Naučné stezky Balinského a Nesměřského údolí pro pěší i na kole

Více než čtyřicetikilometrová cyklotrasa přes Balinské a Nesměřské údolí láká všechny milovníky přírody. Projedete se krajem polních cest po lukách i kolem říčky.

Apartmán v Hejnicích

Zavítejte do Hejnic, města proslaveného chrámem Navštívení Panny Marie. Apartmán Mařanová nabízí ubytování přímo v tomto krásném městě, v části Ferdinandov.

DiscGolfPark Kunšovec Velké Meziříčí

DiscGolfPark Kunšovec je 9 jamkové discgolfové hřiště v nádherném údolním parku nedaleko centra Velkého Meziříčí.

Židovské památky ve Velkém Meziříčí

Podél řeky Oslavy ve Velkém Meziříčí se rozkládá židovská čtvrť se dvěma synagogami. Kousek opodál naleznete i židovský hřbitov s 1101 náhrobními kameny.

Špitální kostel sv. Kříže ve Velkém Meziříčí

Při výjezdu z náměstí ve Velkém Meziříčí, u dolní brány, vás upoutá malý kostelíček, zvaný Špitálek. Původně gotická stavba, pozměněná při založení vedlejšího špitálu. Špitál byl ve středověku domov důchodců, proto měl Špitálek ubytovnu pro 12 lidí, kostelík a zahradu.

Obecník ve Velkém Meziříčí - dům s renesančními sgrafity

Dům s nejkrásnějšími sgrafity se nachází přímo na náměstí. Fasádu prvého poschodí zdobí pruh s tématikou kratochvilných výjevů z loveckého života. Mezi okny jsou alegorické postavy znázorňující lidské ctnosti – Spravedlnost, Statečnost, Sílu, Víru a Trpělivost.

Památková zóna ve Velkém Meziříčí

Historické jádro města s náměstím, bylo 20. listopadu 1990 prohlášeno památnou zónou. S nadmořskou výškou 425 m je zhruba nejnižším místem ve městě.

Letní koupaliště Palouky ve Velkém Meziříčí

Letní koupaliště na Paloukách láká návštěvníky nejen na možnost zaplavat si v čisté vodě, či se sklouznout na tobogánu. Během prázdninových měsíců je možno využít i některých novinek či sportovních aktivit jako např. Aquazorbing, zumba, tetování technikou air brush či noční koupání.

Jupiter Club Velké Meziříčí

Kulturní středisko Jupiter club se nachází v centru města na spodní straně náměstí. V budově je velký sál, koncertní a výstavní sál, dále loutková scéna, kino, prodejní minigalerie.

Dálniční most Vysočina ve Velkém Meziříčí

První nejvyšší a druhý nejdelší most na dálnici D1 se mohutně tyčí nad okrajem města Velkého Meziříčí.

Bývalé luteránské gymnázium ve Velkém Meziříčí

Při výjezdu z náměstí ve Velkém Meziříčí vás upoutá nádherná budova zdobená sgrafitem z 16. století. Jedná se o bývalé luteránské gymnázium postavené v renesančním slohu.

Divadlo na Orlí - hudebně dramatická laboratoř JAMU v Brně

Divadlo na Orlí je novou divadelní scénou Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Umožňuje především studentům připravovat se na profesionální kariéru v prostředí odpovídajícím současným světovým trendům.

Solná jeskyně a masáže Na Stařečce v Třebíči

V solné jeskyni Na Stařečce v Třebíči zregenerujte tělo i mysl. Jeskyně je zhotovena jako unikátní důlní vstup do solného podzemní. Panuje zde speciální klima, vyznačující se vysoce ionizovaným vzduchem a vysokou čistotou, vlhkostí kolem 60 – 70% a teplotou 18 – 20°C.

Lufťákova stezka na Benecku

Zábavná stezka pro rodiny s dětmi od 5 do 15 let v klidném a čistém rekreačním středisku Benecko. Stezka bude otevřena od 6. června 2014.

Poustevna s poutním kostelem v Teplicích nad Metují

Barokní ivanitská poustevna v Teplicích nad Metují je stavba půdorysu tvaru U uzavřeného zdí se zahradou, sestávající se z kostela P. Marie Pomocné a dvěma křídly vlastní poloroubené poustevny. Je to jedna z posledních památek na kongregaci Sv. Ivana, založenou pro poustevníky v Čechách v roce 1732.

Váňův statek v Dubovicích

Váňův statek je moderní zařízení postavené ve stylu venkovského rozlehlého statku a nachází se v srdci Vysočiny nedaleko Pelhřimova. Svojí výjimečnou polohou je Váňův statek předurčen nejen pro konání svatebních obřadů a rozmanitých oslav, ale i indoorových a outdoorových aktivit.

Protiletecký kryt v historické štole Zoo Praha

V Zoo Praha najdete repliku protileteckého krytu z období 2. světové války, která se nachází v historické štole poblíž Velké voliéry dravců. Historie štoly ve skalním masívu pod dnešní Zakázankou se píše od od 50. let 19. století. Její původ byl však dlouhá leta opředen mnoha pověstmi.

Muzeum Koněspřežky v Českých Budějovicích

V letech 1825-1832 byla vybudována mezi městy České Budějovice a Linec železniční trať pro vozy tažené koňmi. O historii dráhy, životě sdrážních dělníků i současnosti strážních domků se dozvíte v domku č.1, v Mánesově ulici.

Zámek Adršpach - expozice prvního horolezeckého muzea v ČR

Barokní zámek Adršpach, který patří stejnojmenné obci, nabízí služby Regionálního informačního centra, výstavu Play Broumovsko a hlavně - horolezecké muzeum, první v České republice.

Gary sport - půjčovna koloběžek a bruslí v Brně

Gary sport - půjčovna koloběžek a in-line bruslí včetně doplňků se nachází na ulici Polní téměř u stezky na Olympii. Půjčit si můžete libovolnou koloběžku značky Yedoo nebo brusle Tempish pro každého člena rodiny, včetně nezbytných doplňků.

Půjčovna kol v Informačním centrum města Kutná Hora

V půjčovně kol v Kutné Hoře, které si lze zapůjčit v informačním centru Města Kutná Hora na Palackého náměstí jsou k dispozicic tři kola pánská a dvě dámská.

Potštátské skalní město

Vydáte-li se z Potštátu podél říčky Velička, která si v odolných horninách okraje Oderských vrchů prorazila cestu, narazíte na uskupení výrazných skalisek, které si vysloužily pojmenování Potštátské skalní město.

Přírodně krajinářský park u zámku Krásný Dvůr

V letech 1783 - 1793 založil Jan Rudolf Černín u zámku Krásný Dvůr rozsáhlý přírodně krajinářský park, první svého druhu v Čechách. Volné travnaté plochy parku oživuje množství romantických staveb, které leckde ukončují jako dominanty různé průhledy.

Modřanská vinice - nejjižnější pražská vinice

Památkově chráněná Modřanská vinice, dříve nazývaná Arcibiskupská, se rozkládá na strmých terasách nad vltavským břehem v Praze Modřanech. Starají se o ni nadšenci, vinaři - zahrádkáři.

KPart - individuální kurzy kreslení pod širým nebem

KPart nabízí kurzy kreslení pod širým nebem, kdy kresba slouží jako prostředek k uvolnění a sebevyjádření. Kdy a kde se budete kreslit určujete vy. Kurzy jsou vhodné pro naprosté začátečníky i pokročilé, není potřeba mít zkušenosti s kresbou venku.

Železniční expozice Moldavské dráhy v Krušných horách

Nadšenci z Klubu přátel Krušnohorské železnice zbudovali expozici v budově nádraží Osek - město, která je součástí unikátní trati Most - Moldava. Všem zájemcům se otevře v pátek 17. května.

Socha císaře Josefa II. v Kunraticích u Cvikova

Uprostřed návsi v Kunraticích u Cvikova stojí krásně zbarvená litinová socha císaře Josefa II. Z roku 1882. Místní občané na ni vybrali a zakoupili ji na památku lidem oblíbeného císaře, který tuto ves také navštívil.

Národní památník hrdinů heydrichiády při chrámu sv. Cyrila a Metoděje v Praze

Kostel sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici se zapsal do České historie tím, že za II. Světové války poskytl útočiště českým parašutistům, kteří v roce 1942 provedli úspěšné odstranění zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.

Muzeum Lednice dávná - poznejte život za Tatíčka Masaryka

Máte rádi filmy pro pamětníky, ze kterých dýchá atmosféra první republiky? Tak právě pro vás je vhodná návštěva muzea s názvem Lednice dávná, které vás přenese zpět do tohoto období.

Centrum pro zdraví a krásu Chotěšov - péče o tělo a duši

Přemůže-li vás únava po výletu v okolí Chotěšova, můžete se zregenerovat v Centru pro zdraví a krásu. Najdete zde zdravotní masáže, zábaly, pedikúru a různé terapie.

Golden River Ranch v Mlýnku u Nového Kostela

Golden River Ranch najdete v obci Mlýnek u Nového Kostela, v krásné krajině nedaleko města Luby v okresu Cheb. Můžete se zde ubytovat ve srubu a užít si vyjížďky do malebné podkrušnohorské přírody na koních s doprovodem, pokročilí jezdci i bez.

Muzeum čarodějnic v Kadani

Do světa mystiky a magie se přenesete v Muzeu čarodějnic v Kadani. Muzeum naleznete v samotném centru této památkové rezervace, v krásných gotických a renesančních sklepích proslulého domu U slunce.

Teplické skalní město - zázrak divoké přírody

Masivní, do nebe sahájící skalní stěny, tajuplné území s nejrozsáhlejším skalním labyrintem ve Střední Evropě s obtížnějšími výstupy, adrenalinové vyžití, to vše nabízejí Teplické skály.

Muzeum Kouřimska v Kouřimi

Muzeum Kouřimska, založené roku 1906, sídlí v historické budově Staré radnice uprostřed kouřimského náměstí. Zdejší sbírkový fond dokumentuje bohaté dějiny někdejšího krajského a královského města Kouřim a jeho bezprostředního okolí. Muzeum nabízí k prohlídce rozsáhlou a atraktivní historickou expoz.

Jízda s károu taženou psy v Bečvářově srubu

Vyzkoušejte mushing - psí spřežení! Čeká vás výklad, ustrojení psů, zapřáhnutí do káry nebo vypřáhnutí a odstrojení, nakrmení. Pak podle vaší zdatnosti až hodinu a půl trvající projížďka na sportovní káře, vždy však s asistencí zkušeného mushera.

Zřícenina Baba v Praze 6

Na návrší Baba na levém břehu řeky Vltavy se nachází zřícenina stejného jména. Dodnes není zcela jasné, zdali jde o zbytek kaple nebo budovy viničního lisu. Od zříceniny je pěkný výhled na Vltavu, Prahu 6 a okolí.

Zámecký park Velké Březno

Zámecký park ve Velkém Březně byl založen v polovině 19. století, kdy si hrabě Karel Chotek, purkrabí Českého království, zde nechal postavit rodinné sídlo. V bezprostřední blízkosti kolem něj dal upravit malý přírodně krajinářský park, který volně přecházel v les.

Kemp Slovácký dvůr v Ostrožské Nové Vsi

Kemp Slovácký dvůr v Ostrožské Nové Vsi je situován v nížině toku řeky Moravy pod hřebenem Bílých Karpat u hranice se Slovenskem a Rakouskem. Areál je plný staveb podobných vinařským búdám a apartmány získaly názvy podle odrůd vína, jež u každé rostou. Rybáře potěší chatky s rákosovou střechou.

Kaple svatých Cyrila a Metoděje ve Valašských Kloboukách

Cyrilometodějská kaple, na okraji města Valašské Klobouky, byla postavena na památku tisícího výročí příchodu věrozvěstů na Moravu, a to v novogotickém slohu. Autorem výzdoby je Bohumír Lindauer.

Selský dvůr v Braňanech u Mostu

Máte rádi zvířátka, pohodu a rádi se dobře najíte? Selský dvůr v Braňanech u Mostu je statek plný koníků, poníků, oslíků, koziček, oveček, králíčků a dalších. Užít si můžete prohlídky, jízdy na koních i v kočáře či výborné pochoutky ve zdejší restauraci.

Krčma Jana Žižky na zámku Lužec

Středověká Krčma Jana Žižky v novogotickém Zámku Lužec, která se nachází uprostřed lesů kousek od Karlových Varů, nabízí pokrmy středověké kuchyně připravované v pecích tandoor. Krčma bude otevřená od 9. června 2014.

Taneční sdružení Relax - výuka tance z různých koutů světa v Kopřivnici

Chcete se pobavit tancem a nemáte partnera? Přijďte na kurzy Tanečního sdružení Relax v Kopřivnici. Po celý rok se zde vyučujíe různé sólové taneční formy několika pokročilostí, pro širokou veřejnost bez rozdílu věku.

Vyhlídkové lety v Ostravě - Mošnově

Poleťte se podívat nad majestátné Beskydy a vychutnejte si nevšední pohledy na svět z ptačí perspektivy. Polteíte v moderním letadle Cessna, létá se každý den. Zavolejte a můžeme letět třeba zítra!