🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Patnáct let zavřená Liberecká výšina znovu otevírá brány návštěvníkům

Vyhlídka spojená s restaurací, stavba připomínající středověký hrad – to je Liberecká výšina umístěná v lesích za městem Liberec. Budově z počátku 20. století vdechla znovu život rozsáhlá rekonstrukce. Obnovena je restaurace, vodní příkop i zapomenuté jezírko. Vše čeká na nové návštěvníky už tuto sobotu.

Řízené degustace a zážitkové dny v rodinném vinařství Herzánovi

Rodinné vinařství Herzánovi se nachází ve vinařské obci Kobylí, která je začleněná do mikroregionu Modré Hory. Přijeďte k nám a zapojte se do vinohradnických i vinařských aktivit, ochutnejte celý sortiment vín z naší produkce.

Interhotel Tatra Kopřivnice

Hotel se nachází v centrum města Kopřivnice, nabízí ubytovaní v turistické a business třídě. Ze svých služeb hotel nabízí množství restaurací, originální irish pub, vlastní sportovní centrum a wellness zařízení.

Tipy na víkend: Zabijačkové hody a pak Zpátky do pohádky

Milovníci kávy se mohou tento víkend naučit její kvalitní přípravu, na dobrodruhy čeká spacák, karimatka a stan na zimním táboření nebo kurz sebeobrany. Ať už zvolíte aktivní či lenošivý víkendový program, máte v Čechách i na Moravě z čeho vybírat.

Kurzy sestavování jídelníčku

Chcete umět sestavit správný jídelníček pro sebe, své děti nebo své blízké? Centrum správné výživy pořádá každý měsíc kurz sestavení správného jídelníčku - součástí je měření na diagnostickém přístroji - analýza složení těla a praktické sestavení jídelníčku s výživovým poradcem.

Taneční studio Element - flamenco kurzy v centru Prahy

Taneční studio zaměřené na flamenco, ale také na jiné aktivity jako např. Kreativně-taneční výchova pro děti, jóga, pilates, africký výrazový tanec, just jhoom, ethno fusion ad. Během kurzů si můžete posedět v klubové kavárně a dát si skleničku výborného španělského vína.

Parkhotel Terezín

Hotel se nachází v bezprostřední blízkosti centra historicky významného města Terezín, v klidné ulici u městského parku.

Střelnice Praha i bez zbrojního průkazu

Vyberte si z několika střeleckých balíčků nebo střelbu ostrými náboji pod dohledem instruktora.

Cafe BB Bar Karviná

Nekuřácký bar s originálním interiérem je ideálním místem pro obchodní jednání nebo posezení s přáteli. Čeká na vás stylový interiér s příjemným posezením, letní terasa a kulinářské speciality našich kuchařů.

Mokřady dolního toku Dyje - Moravská Amazonie

V nejjižnějším cípu Moravy, uprostřed hlubokých lužních lesů, se stékají dvě řeky Morava a Dyje. Jejich soutok je zároveň trojmezím České republiky, Rakouska a Slovenska. Oblasti se přezdívá Moravská Amazonie a nachází se zde nádherná příroda bez zásahu civilizace obydlená vzácnými živočichy.

Aikido pro každého

Aikidó je japonské bojové umění s unikátní filosofií. Využívá energii útočníka k jeho neutralizaci. Cvičení nevyžaduje fyzickou sílu, je proto velmi vhodné pro muže i ženy bez rozdílu věku.

Aqua show sv. Florián v Jindřichově Hradci

Unikátní aqua show, v níž se prolínají světelné efekty, videoprojekce a obrazce tvořené kapkami padající vody s tóny působivé hudby. Aqua show, to je jedinečný emotivní zážitek, který si určitě nenechte ujít!

Alpský klub Brno - lezcem na zkoušku

Kurz orientovaný na zájemce, kteří by rádi vyzkoušeli o čem lezení vlastně je.

Parkovací dům pro kola v Hradci Králové

Evropský unikát - plně automatický parkovací dům pro kola můžete využít v Hradci Králové. Jedná se o systém parkování pro cyklisty, který funguje bez obsluhy, cyklisté navíc nemusí z kol nic sundávat. Stačí zaparkovat kolo do stojanu a výtah ho odveze na volnou pozici.

Kostel U Ježíška v Plzni

Kostel U Ježíška získal dnešní podobu po barokní přestavbě kaple, která stála od 17. století v údolní nivě řeky Radbuzy a u které si postavil městský lékař a primátor Pavel Helffer z Helfferstreu svou předměstskou usedlost.

Lanové centrum v Buchlovicích

Překážky jsou ve výšce 8 a 12 metrů. K dispozici je malý a velký okruh, lezecká stěna.

Kurz reportážní fotografie Brno

Fotografování života a lidí má ovšem jednu výhodu - málokdo to umí a proto každý, kdo navštíví tento kurz a bude si zkoušet nabyté poznatky, má naději, že jeho fotky nezapadnou až do nejposlednějších koutů harddisků a serverů.

Základní kurz fotografování v Hradci Králové

Naučíme vás využívat fotoaparát naplno tak, aby vaše fotografie měly obrazovou a technickou kvalitu snímku daleko za hranicí běžné rodinné fotografie!

Studio Zlamal v Olomouci

Soukromá galerie Studio Zlamal v Olomouci je místem, kde se potkává umění, design a architektura. Součástí prostor je i rozsáhlý rodinný depozitář.

Oranžérie zámku v Lysicích představí rozkvetlé kamélie

Již tradičně mají milovníci květin jedinečnou možnost obdivovat nádherné květy kamélii v oranžérii zámku v Lysicích. Na návštěvníky se těší 1., 2. a 3. února.

Farmářský trh ve Dvoře v Kobylisích

Dvůr je unikátní společensko-kulturní prostor pro setkávání, poznávání, odpočinek a nakupování originálních výrobků domácí či netradiční výroby.

Skupinové bruslení s přáteli v hokejovém centru Pouzar

Máte zájem si se svými přáteli, rodinou či známými zabruslit nebo zahrát hokej? Objednejte si pronájem ledové plochy v hokejovém centru Pouzar a poté můžete například posvačit nebo poobjedvat v příjemné restauraci Stanley´s přímo v areálu.

Kurz kreslení pravou mozkovou hemisférou

Máte pocit, že neumíte kreslit? Nebo kreslit umíte, ale chcete se zdokonalit a doma nemáte na kreslení klid?

Chalupa u Mamuta v Říčkách

Horská chalupa v lyžařském centru Orlických hor s vyhřívaným bazénem, saunou, bezdrátovým wi-fi připojením k internetu. Kapacita chalupy je 18 lůžek.

Káva s divadlem & přehlídka chutí v Turnově

Každý den připravujeme kávu DoubleShot - v přístroji Vacuum Pot přímo na vašem stole. Ochutnat můžete také čerstvé bagety z domácího pečiva, přírodní limonády Fentimans nebo oblíbené domácí dezerty.

Kurzy průvodců ve škole cestovního ruchu Tyrkys

Tyrkys, škola kultury podnikání v cestovním ruchu, vzdělává profesionály v cestovním ruchu již od roku 1991. Kurzy a semináře, které škola pořádá jsou určeny jak jednotlivcům, tak firmám.

Biskupská rezidence v Litoměřicích

Litoměřičtí biskupové nechali vystavět nádhernou rezidenci, která dnes tvoří panorama Litoměřic. Byla vystavěna v 11. století podle plánů Giulio Broggia v letech 1683-1701.

Gourmet restaurant Kalina - skutečný zážitek najdete na talíři a ve sklenici

Gourmet restaurant Kalina se nachází na Starém Městě v Dlouhé ulici, pár kroků od Staroměstského náměstí. Interier je jednoduše a poctivě designovaný, avšak neokázalý a příjemný. Skutečný zážitek pak najdete na talíři a ve sklenici.

Šumavou na sněžnicích - výlety přírodou se Správou NP Šumava

Sněžnice jsou novým fenoménem, který během posledních let objevují turisté na Šumavě. Správa národního parku Šumava proto každoročně připravuje během zimní sezóny pro zájemce výlety šumavskou přírodou.

Šumavský park nabízí výlety na sněžnicích se stopováním zvířat

Atraktivní výšlap na sněžnicích nabízejí po loňských zkušenostech a pozitivních ohlasech turistů i letos informační střediska Správy Národního parku Šumava. „Loni jsme jich v okolí Kvildy připravili 11 pro 170 zájemců. Letos je nabídka výrazně větší a počet vycházek bude minimálně dvojnásobný,“ řekl Právu mluvčí parku Pavel Pechoušek.

Sobotní sjezdování na šumavském Špičáku ozvučí koncert

Víkendovým lyžařům a snowboardistům v sobotu zpestří sportovní program na šumavském Špičáku koncert skupiny Nightwork a soutěže pro děti i dospělé. Automobiloví nadšenci si pak vyzkouší řízení motorových siláků.

Vyšehradský hřbitov a hrobka Slavín - místo odpočinku českých velikánů

Ze starého vyšehradského hřbitůvku, který zde stál již v roce 1260 vzniklo z podnětu probošta Václava Štulce v 70. letech 19. století vyšehradské národní pohřebiště. Samotný Slavín pak představuje společnou hrobku národních velikánů.

Cyklistické trasy v Chomutově a okolí

Cyklistické trasy v Chomutově navazují na hlavní trasy v okolí města včetně těch na území sousedního Německa. Nejvýznamnější je propojení Chomutova s Horou Svatého Šebestiána, tedy napojení na Krušnohorskou magistrálu Bezručovým údolím.

Chata Bábinka nedaleko České Kamenice

Chata Bábinka, budova z roku 1754, se nachází v klidném prostředí v obci Líska, asi 5 km od České Kamenice. Místo je velice vhodné pro pěší turistiku i cykloturistiku. Mimo ubytování zde najdete minizoo a farmu na chov lam alpak.

Irish pub & restaurant Jiný svět

Útulné, diskrétní a jedinečné prostředí, kde na vás dýchne atmosféra irského pubu a klasických anglických klubů. Naším cílem je nabídnou kulturní a klidné prostředí pro všechny.

Affinity Cafe Bar v Bruntále

Našimi specialitami jsou steaky připravované nejnovějšími technologiemi, skvělá pizza, vynikající saláty, káva a míchané nápoje. A to vše si můžete vychutnat ve zcela nekuřáckém prostředí.

Tipy na víkend: Degustace vín v různých koutech Česka i unikátní přírodní úkazy

Kdo tráví volný čas během zimních měsíců raději v teple a pohodlí, má na výběr z řady kulturních i vzdělávacích výstav v Čechách nebo na Moravě. Ti, kteří naopak vyráží vstříc sněhu a sportům, mají tento víkend opravdové žně.

SkiPark Gruň Staré Hamry

Lyžování bez čekání najdete v malebném údolí v centru Beskyd. SkiPark Gruň každý den pořádně připravuje sjezdovky jak pro lyžaře, tak pro snowboard.

Country Saloon Klatovy - Beňovy

Country Saloon Klatovy - Beňovy nabízí stylové ubytování i výbornou restauraci. Specialitou restaurace jsou steaky z hovězího masa, které grilujeme na otevřeném ohni – krbu přímo před zraky hostů.

WesternFarm Alvero - jízda na koni a vyjížďky do přírody

Nově vznikající westernová farma, zabývající se chovem hospodářských zvířat a koní v Rokytně. Klientům nabízí farmářské produkty (prodej ze dvora) podle aktuální nabídky a především služby týkající se koní, nevšední zážitky z koňského hřbetu. Rádi vám poradí i s výběrem vašeho budoucího koně.

Městské muzeum v Aši

Muzeum bylo založeno roku 1892, vystavována byla především keramika, kroje, zbraně, obrazy a sbírky věnované občany města. Současnou podobu dostalo v roce 1966, kdy bylo přemístěno do "zámečku", empírové budovy postavené továrníkem Klaubertem na místě vyhořelého zámku Zedtwitzů na Mikulášském vrchu.

Snowboard park ve ski areálu Annaberg

Snowpark v lyžařském středisku Annaberg leží v Andělské Hoře v Jeseníkách asi deset kilometrů od Bruntálu. Nachází se v horní části sjezdovky a nabízí třináct překážek.

Průvodci jsou z nemrznoucí směsi

Do práce, z práce, na nákup, hospoda, budík, do práce, z práce. A teď si představte, že se čas zastaví a vy se rozhlédnete kolem sebe. Pražská informační služba takový patent na zpomalení dne má...

Chráněná krajinná oblast Labské pískovce

CHKO Labské pískovce je tvořena řadou soutěsek a kaňonů, které jsou obklopené věžemi a masivy místy tvořícími skalní města. Vznikla v roce 1972 na ploše 324 km² s cílem ochrany pískovcové krajiny, rozsáhlých přirozených lesů i kulturních památek, zejména lidové architektury.

Radnice v Sušici s vyhlídkovou věží

Uprostřed sušického náměstí Svobody stojí renesanční radnice s 31 m vysokou věží. Budova, která patří mezi nejvýznamnější radniční stavby u nás získala dnešní podobu po přestavbě v letech 1850 - 1851.

Výtvarný kurz v Praze - kreslení, malování včetně olejomalby

Výtvarné kurzy pro širokou veřejnost pod vedením akad. Malířky v centru Prahy. Kurz je určen dospělým i dětem bez rozdílu vzdělání, pro začátečníky i pokročilé.

Zimní stadion Teza Hodonín

Krytý zimní stadion v centru města s možností pronájmu na sportovní využití a kulturní akce. Pro širokou veřejnost se zde koná pravidelné lední bruslení, v areálu je také možnost občerstvení.

Na běžkách okolo Ždánice

Oblast Ždánického lesa nepatří mezi místa s pravidelnou vysokou sněhovou pokrývkou, ale dopřeje-li příroda dostatek sněhu, lze podniknout pěkný výlet okolo města Ždánice.

Ski areál Uhřice

Jako jediná obec na Kyjovsku mají Uhřice lyžařský svah s vlekem. Jeho délka je 240 metrů a převýšení činí 44 metry. Svah je osvětlen a uměle zasněžován.