🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Camping Bozanov

Camping Božanov je malý okouzlující a přátelský camping, který naleznete ve vesnici Božanov, uprostřed chráněného území Broumovské stěny.

Moravské zemské muzeum v Brně

Moravské zemské muzeum je druhá největší a druhá nejstarší muzejní instituce v ČR. Bylo založeno roku 1817 císařským dekretem Františka I. Ve svých sbírkách uchovává přes 6 milionů předmětů, které představují cenný materiál z oborů přírodních a společenských věd, mj. I Věstonickou venuši.

Naučná stezka Hrátky se zvířátky v Sušici

Naučná stezka pro děti zaměřená na zvířata našich lesů se nachází ve městě Sušice, v krásném prostředí lesoparku Luh. Na začátek stezky se dostanete z náměstí pěknou procházkou při řece Otavě.

Lokál U Zavadilů v Kunraticích

Nakročeno z centra Prahy nejprve do okrajových částí a pak i do jiných regionů má jeden z nejznámějších gastronomických konceptů u nás. V pražských Kunraticích nově otevřeli Lokál U Zavadilů.

Kavárna Minach - místo s jedinečnou čokoládou v Brně

Čokoládovna Minach byla otevřena v roce 2005, jako první svého druhu a nachází se v prostorách památkově chráněné Alpha passage v centru Brna na Poštovské ulici.

Holel Aria v Praze

Nový luxusní hotel Aria je jedinečný pětihvězdizdičkový hotel, který se nepodobá žádnému jinému hotelu na světě. Zve k výjimečným hudebním prožitkům v nádherném místě Malé Strany, architektonicky nejkrásnější části Prahy.

Aparthotel City 5 v Praze

Aparthotel City 5 se nachází v jedné z pražských historických budov, 100 metrů od stanice metra Anděl a obchodního centra s restauracemi. Aparthotel City 5 je pojatý jako moderní apartmánový hotel zaměřený na rodinnou klientelu, tomu je přizpůsobeno i vnitřní vybavení apartmánů.

Pramen Evženie v Klášterci nad Ohří

Minerální pramen Evženie (Evženka) byl nalezen roku 1883 a o několik let později byl vyhlášen léčivým pramenem. Pramen je jemně perlivý a příjemně studený.

Růžová zahrada na zámku v Děčíně

Jedním z nejkrásnějších míst na Děčínském zámku je Růžová zahrada. Její kouzlo spočívá v kombinaci výjimečné barokní architektury a podmanivé krásy rozkvetlých růží. Název Růžová zahrada se rozšířil po roce 1881, kdy zde vzniklo jedno z nejznámějších rosarií v habsburské monarchii.

Chata Hvězda v Broumovských stěnách

Romantická dřevěná chata Hvězda stojí na okraji pískovcových skal nedalekých Broumovských stěn. Terasa chaty poskytuje překrásné výhledy směrem na Broumovsko a hraniční pásmo Javořích hor.

Bistro 8 - malý gastronomický ráj

V Praze na Letné vládne Bistru 8 majitelka, kuchařka, pekařka a cukrářka v jedné osobě. Skvělé polévky, vydatné ragů, křehce elegantní maronky, to vše dělá skvěle. Největší specialitou je ale vepřo-knedlo do ruky.

Galerie národních vín a vinařství Praha

Stálá prodejní výstava národních i světových vín a progresivních vinařství, distribuční a degustační centrum vín, obchodní zastoupení vinařů, prodej vína za bezkonkurenční ceny.

Chrám Nanebevzetí Panny Marie v Žatci

Jednou z nejvýznamnějších památek Žatce je Chrám Nanebevzetí Panny Marie, který byl založen v románském období. Dodnes je do značné výšky dochováno dvouvěžové románské průčelí. Z původní stavby pochází patrně i reliéf s poprsím sv. Petra, zazděný po pravé straně hlavního portálu.

Řeka Labe - jedna z největších řek a vodních cest Evropy

Řeka Labe pramení v Krkonoších, na místě zvaném Labská louka ve výšce 1384 m n. M. V Čechách je její tok dlouhý 358,3 km, než se však dostanou její vody do Severního moře, urazí celkem 1154 km.

Lysičenská bouda - pohoda v srdci Krkonoš

Klasická dřevěná horská chata leží přímo na hřebenech Krkonoš v nadmořské výšce 1 000 m n.m. Jedná se o klasický dřevěný srub nabízející neopakovatelnou horskou atmosféru všem, kteří si chtějí odpočinout od ruchu měst a hektických lyžařských center.

Slevová karta Rozleťte se na křídlech Orlice

Každý, kdo vlastní motivační kartu může čerpat slevy a výhody na služby v destinaci Orlické hory a Podorlicko. Motivační kartu získáte zdarma na veletrzích cestovního ruchu, v turistických informačních centrech nebo u poskytovatelů služeb.

Osvětlený běžecký stadion v Harrachově

Město Harrachov společně se sponzory spustilo novou bezplatnou službu. Návštěvníkům Harrachova a milovníkům bílé stopy. Jedná se o osvětlený běžecký stadion u hotelu Skicentrum.

Výletní zámeček Sokolí hnízdo u Pravčické brány

K Pravčické bráně patří neodmyslitelně výletní zámeček Sokolí hnízdo. Začátkem 19. století stával u Pravčické brány malý kůrou pobitý domek, sloužící jako výčep. Teprve roku 1881 zde nechal majitel panství kníže Edmund Clary-Aldringen vystavět výletní zámeček nazvaný trefně Sokolí hnízdo.

Řeka Kamenice - nejoblíbenější divoká voda v Česku

Řeka Kamenice je nejvýznamnějším pravostranným přítokem Jizery. Vytéká z josefodolské přehrady a přivádí do Jizery vodu z Jizerských hor. V jarních měsících je oblíbeným cílem kajakářů.

Expozice historických motocyklů v Kácově

Na zámku najdete muzeum historických radiopřijímačů, expozici o historii Kácovska, výstavu panoramatických fotografií Kácova a Posázaví s dobovými pohlednicemi a obrazovou galerii. V objektu zámku je též nová expozice starých motocyklů a kavárna.

Naučná stezka kolem Zelené hory

Naučnou stezku kolem Zelené hory u Žďáru nad Sázavou tvoří dva okruhy, které jsou vybaveny odpočinkovými místy s příslušným mobiliářem, vyhlídkovými místy a informačními tabulemi.

Přírodní památka Louky u Černého lesa

Na severovýchodním okraji města Žďár nad Sázavou u zámku se nachází Přírodní památka Louky u Černého lesa, která je součástí Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy.

Chráněná krajinná oblast Krušné hory

Krušné hory nabízejí mnoho přírodních krás, zajímavých letních i zimních turistických cílů a památek. Vznikly kadomským vrásněním koncem starohor a počátkem prvohor. Pohoří se táhne v délce 130 km od Plesné až k Tisé na Děčínsku, nejvyšší horou je Klínovec (1244 m n. M).

Viadukt u obce Dolní Loučky

Asi 6 km od Tišnova leží obec Dolní Loučky. Nad údolím říčky Libochovka v této obci vede obdivuhodný viadukt, zvaný také Most míru, který je největším mostem na železniční trati Brno - Havlíčkův Brod.

Relikviář svatého Maura v Bečově nad Teplou

Mezi největší poklady v Česku patří zlatem, stříbrem a drahými kameny vykládaný relikviář svatého Maura, který si dnes můžete prohlédnout na zámku v Bečově nad Teplou. Jedno z nejvýznamnějších šperkařských děl pomáhali po druhé světové válce znovuobjevit kriminalisté, zlatokopové i hledači pokladů.

Bistronomie - nový kulinářský trend v Ola Kala

Máte chuť dát si vynikající degustační menu, ale před luxusními restauranty dáváte přednost spíše podnikům s přátelskou rodinnou atmosférou? Vyzkoušejte novinku ve světě gastronomie – moderní kulinářské bistro!

Relax ve společnosti doutníku a dobré whisky v Tobacco Monkey Shop

Přijďte do dosud neobjevené Týnské uličky a objevte kouzlo doutníku značky Bar and Books a nechte se unášet povídaním someliéra.

Jurys Inn Praha - moderní hotel, přátelské služby

Jestliže hledáte hotel v centru Prahy, ten náš je perfektně situován a nabízí přátelské služby, moderní vybavení a rozumné ceny. Není divu, že je hotel Jurys Inn Praha oblíbený jak mezi obchodními cestujícími, tak i turisty, kteří do Prahy přijíždějí za historickými památkami.

Sportovně rekreační areál Kociánov

Sportovní areál v centru obce Loučná nad Desnou. Rybník Kocián, minigolf, dětské hřiště, multifunkční hřiště, paintball a sjezdovka.

Bruslení pro veřejnost ve Špindlerově Mlýně

V městské části Špindlerova Mlýna na Bedřichově u restaurace Artex je možnost denně bruslit na upravovaném kluzišti pro veřejnost.

Tvrz ve Žďáru nad Sázavou – sídlo Regionálního muzea s knihovnou

Regionální muzeum Žďár nad Sázavou sídlí od roku 1993 v prostorách městské Tvrze v centru města. Je otevřeno celoročně, i když nemá trvalou expozici. K dispozici je také knihovna a archiv Regionálního muzea.

Muzeum letecké a pozemní techniky Vyškov

Na letišti ve Vyškově najdete expozici letecké a pozemní techniky. Prohlédnete si zde i fragmenty ze sestřelených letounů z 2. světové války vykopané především na území Moravy, a dále zbraně a letecké motory.

Hvězdárna Vyškov – noční pozorování oblohy

Na východním okraji Vyškova, hned vedle Dinoparku, se nachází hvězdárna. Využít můžete programu s prezentací sluneční soustavy s následným pozorováním noční oblohy.

Zbytky hradeb ve Vyškově

Ve Vyškově se dochovaly zbytky středověkého městského opevnění. Původní hradby byly až 6 m vysoké a do 19. století obepínaly celé historické jádro. Do města se tehdy dalo přijít pouze třemi branami.

Cvičení Vibrostation Chomutov

Pomocí VibroStation si procvičíte téměř 100% svalů v těle. Kompletní cvičení na trvá pouhých 10 minut a spálíte až 350 kalorií.

Mlýn u splavu Dyje

Ubytování a hospůdka v krásně přírodě na břehu Moravské Dyje.

Horská chata na Vsackém Cábu

V centru Vsetínských vrchů najdete turistickou chatu Vsacký Cáb. Chata se nachází kousek pod vrcholem hory Cáb (841 m) v nadm. Výšce asi 820 m na důležité křižovatce turistických a cykloturistických tras.

Černá kaple v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Holešově

Unikátní Černá kaple v Chrámu Nanebevzetí Panny Marie byla postavena nad hrobkou rodu Rottalů a patří k nejvýznamnějším holešovským kulturním památkám. Černou se nazývá proto, že tato barva v kontrastech převládá při výzdobě, jež je kombinací imitovaného černého a šedého mramoru stěn.

Arboretum v Semetíně

Zahrada a lesopark Arboretum Semetín se nachází v obci Semetín, která je místní částí města Vsetín a leží od něj 4 km severozápadním směrem. Zájemci zde mohou zhlédnout na pět stovek druhů nejen okrasných dřevin ze všech koutů světa, ale také staré valašské ovocné odrůdy.

U krále Ječmínka - první hanácké domácí pivovar

Výtečná kuchyně, originální atmosféra. To je restaurace U krále Ječmínka v centru Prostějova. Na výčepu najdete až 5 druhů přímo zde uvařeného poctivého piva. Objednat si můžete grilovaná kolena, zabíjačkové speciality od mistra řezníka nebo pečená žebírka na černém pivečku.

Pivovar Svatovar s restaurací v Lipníku nad Bečvou

Interiér restaurace se snaží navodit poklidnou atmosféru přelom 19. a 20. století. Ochutnejte vynikající kuchyní se specializací na stará dobrá česká jídla. V létě můžete využít zahradní restauraci s dětským koutkem.

Tesla - dědictví č.s. elektroprůmyslu v Třešti

Nová expozice obsahuje exponáty od rozměrných rozhlasových a televizních vysílačů, režijních pracovišť až po domácí radiopřijímače, televizory či magnetofony, které znáte ze svých domovů.

Apartmán v centru Brna

Apartmán je nově zrekonstruovaný, stylově zařízený, v klidné ulici a jen pár minut od náměstí Svobody, hradu Špilberk a dalších brněnských turistických atrakcí. Většina kulturních památek je dostupná pěšky, případně MHD. Apartmán se nachází pouhých 8 minut od BVV.

Agarden restaurant v Českém ráji

Agarden restaurant najdete v citlivě zrekonstruovaném venkovském objektu naproti baroknímu kostelu sv. Václava přímo na návsi malé vesničky Boseň, která leží na hranici Českého ráje.

Víkendové kurzy kreslení pravou mozkovou hemisférou

Pochopíte změny vnímání levou a pravou mozkovou hemisférou a cvičením budete používat právě tu, kterou chcete. Výtvarným výsledkem je několik kresebných cvičení, lineární kresba trojrozměrného předmětu, plošná kompozice z jednoduchých tvarů a kresba stínovaná.

Karta hosta Jizerky card - slevová karta v Jizerských horách

Díky tzv. Kartě hosta – Jizerky Card získáte řadu výhod a užijete si dovolenou, pár dnů či prodloužený víkend na horách. Turisté, ubytovaní u členů sdružení, dostanou kartu zdarma, ale další zájemci si ji mohou koupit v informačních centrech.

Lyžování z doby Rakouska-Uherska startuje společně s Jizerskou padesátkou

V Libereckém kraji jsou výjimečně dobré podmínky pro lyžování, konají se zde významné světové závody. V krajské metropoli Liberci teď navíc Severočeské muzeum pro návštěvníky přichystalo výstavu věnovanou historii lyžování.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Vsetíně

Na jižní straně Horního náměstí ve Vsetíně najdete Kostel Nanebevzetí Panny Marie, který pochází z doby pobělohorského baroka z roku 1683. Podle data založení se jedná o kostel jediný svého druhu na Vsetínsku.

Kamenná plastika planetky Vsetín na Dolním náměstí

Na Dolním náměstí ve Vsetíně najdete kamennou plastiku planetky, která byla vytvořena podle skutečné planetky Vsetín objevené v roce 1998. Planetka nabízí řadu informací, přístroje zprostředkovávají tepelné hodnoty, vlhkost vzduchu v procentech a barometrický tlak.