🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Půjčovna lodí v Táboře

Levné zapůjčení kanoí, raftů na Lužnici, Otavu, Nežárku, Sázavu i Vltavu.

Bioferrata v Bečově nad Teplou - unikátní skalní stezka

Zajímá vás příroda a lezení po skalách? Pak musíte navštívit botanickou zahradu v Bečově na Teplou. Nově vybudovaná ferrata v areálu láká na hezkou vyhlídku, rostliny ve skalách a krásné okolí.

Kostel svatého Petra a Pavla v Kralovicích s expozicí o rodu Gryspeků

Kostel sv. Petra a Pavla byl postaven na konci 13. století a renesančně přestavěn v 16. století Floriánem Griesbeckem. Součástí kostela je hřbitovní kaple s hrobkou, kde se nacházejí mumie této rodiny. V kapli Nejsvětějšího srdce Páně vzniká expozice tohoto rodu, která bude přístupná od června 2014.

Zámek Častolovice láká k návštěvě po celý rok

Kraj pod Orlickými horami se pyšní mnoha hrady a zámky, které lákají k návštěvě, některé z nich dokonce ve všech ročních obdobích. Jednou z architektonických perel Podorlicka je i renesanční zámek Častolovice, ležící na soutoku řek Bělé a Kněžny, jehož mohutná věž upoutá každého, kdo tudy projíždí.

Rekreační areál Orlík-Loužek

Areál Orlík-Loužek je ideální a dostupné ubytování na Orlíku, v překrásné přírodě. Ubytovat se lze v apartmánech s kuchyňkou či chatách 50 metrů od vody. V areálu je dětský bazén, tenis, minigolf, lesní kuželky i půjčovna lodiček a člunů.

Roudnice byla zlatodějnou kuchyní Viléma z Rožmberka

Lobkovický zámek na ostrohu nad Labem má omšelou fasádu, nově svítí jen vstupní trakt. Nový nátěr něco stojí, současný majitel není tak bohatý jako Vilém z Rožmberka, který pod Řípem nechal zbudovat moderní alchymistickou laboratoř. Rožmberkové nevlastnili jen jižní Čechy, s nimiž je máme spojeny.

Ukázková výsadba původních keřů v Českých Budějovicích

Seznamte se s původními druhy keřů rostoucích na našem území. Rostliny jsou vysázeny okolo cyklostezky z Budějovic na Hlubokou, kde najdete informační tabule se zajímavostmi o jednotlivých druzích. Cílem je zaujmout širokou veřejnost pro výsadbu původních druhů a ukázat možné využití v zahradách.

V Ostravě se dočasně otevřel pětipatrový Velký svět techniky

V Ostravě se veřejnosti v pátek pouze na týden otevřela nová originální budova Velkého světa techniky se zrcadlovou fasádou, která vznikla v národní kulturní památce Dolní oblast Vítkovice.

Bazénový komplex v Karlově Studánce

Lázně Karlova Studánka zbudovaly pro veřejnost nový bazén s teplou vodou a řadou vodoléčebných atrakcí v budově Letních lázní, který je prvním bazénem tohoto typu v ČR.

DiscGolf Park ve Svitavách

Disc Golf Park ve Svitavách se nachází v prostoru suchého poldru ve Svitavách – Lačnově. Zahrát si zde můžete v kteroukoli denní dobu zdarma, sadu disků vám zapůjčí v informačním centru nebo v Městském muzeu.

Hyalitová cesta u osady Černé Údolí v Novohradských horách

Dnes téměř liduprázdné Novohradské hory byly v minulosti poměrně hustě osídlené a tamní obyvatelé se živili především sklářskou výrobou. Na její pozůstatky můžete v současnosti narazit na lesních cestách, například v okolí osady Černé Údolí.

Zrcadlový labyrint a kaleidoskopické kino v centru Prahy

V březnu 2014 byl otevřen jeden z největších zrcadlových labyrintů v České republice, doplněný o jedinečné křišťálové bludiště, zábavná zakřivená zrcadla a trojrozměrné kaleidoskopické kino.

Přírodní památka Kopeckého pramen v Plzni

Ojedinělý minerální pramen byl v minulosti jímán a využíván pro léčivé účely (tzv. Plzeňská lázeňská voda). Minerální Kopeckého pramen se nachází v severozápadní části Plzně, asi 2,5 km od centra vnitřního města, při západním okraji městské části Lochotín.

Motokáry Modřice nedaleko Brna

Venkovní motokárová půjčovna na okraji Brna s okruhem o dálce 400m. K dispozici máme motokáry Dino 270 ccm s výkonem 9 HP. Pro děti motokáry Comer 50. K doplňkovým aktivitám zde patří kulečník, fotbálek i páka. Samozřejmostí je také bar s občerstvením.

Gotické opevnění Poličky se v sobotu těší na návštěvníky

Již o tomto víkendu mohou zájemci navštívit gotické opevnění města Poličky ze 14. století, které patří ve svém půdorysu k nejlépe dochovaným městským fortifikacím v České republice. Dodnes je zachováno 1220 metrů hradebního okruhu a všech 19 bašt.

Mana - čokoládovna v Krásné Lípě

Čokoládovna Mana v Krásné Lípě nabízí předvádění ruční výroby čokoládových bonbónů, prodej ručně zhotovované čokolády a originální regionální čokoládové výrobky. Podnik zaměstnává jak osoby se zdravotním postižením, tak i dlouhodobě nezaměstnané.

Královská zahrada Pražského hradu rozkvete stovkami vystavených tulipánů

Nejhezčí vázy ze sbírek Pražského hradu a přehlídku stovek speciálně přirychlených tulipánů a dalších jarních květin mohou spatřit návštěvníci Pražského hradu od pátku 14. března v Královské zahradě v empírovém skleníku. Akce se koná do 23. března.

Přírodní rezervace Klánovický les

Klánovický les je tradičním vycházkovým místem s hustou sítí turistických i cyklotras, s okružní naučnou stezkou, dětským hřištěm a řadou odpočívadel. Kromě zajímavých přírodních scenérií březových hájků, mokřadů a lesních rybníčků, stojí za pozornost také pozůstatky zaniklých středověkých vesnic.

Klopotský vodopád uprostřed kaňonu Labe

V dolní části hraničního Klopotského potoka (zvaného také Gelobtbach) u Dolního Žlebu, se nachází asi 4m vysoký vodopád padající do vodní nádrže, náležící k bývalému mlýnu. Rovněž celý zdejší přírodní amfiteátr obklopený vysokými pískovcovými stěnami byl roku 1856 vytvořen lidskou rukou.

Poklady starého Egypta se vrátily do Olomouce, výstava končí v sobotu

Už jen do soboty mají návštěvníci Vlastivědného muzea v Olomouci možnost prohlédnout si několik desítek exponátů nevyčíslitelné ceny pocházejících ze starověkého Egypta, které se po více než třiceti letech alespoň na chvíli vrátily zpět do Olomouce, kde byly původně vystaveny.

Parník Európé Praha - akce a školení na parníku

Udělejte vaši firemní akci jedinečnou, uspořádejte ji na lodi! Každá konference, školení i párty bude pro účastníky nezapomenutelnou. Navíc s možností gurmánského zážitku v podobě specialit mezinárodní kuchyně.

Naučná stezka přírodním parkem Škvorecká obora – Králičina

Naučná stezka prochází přírodním parkem Škvorecká obora – Králičina, lesním komplexem, který se rozkládá mezi městem Úvaly, pražskou městskou částí Újezd nad Lesy a Klánovickým lesem.

Tipy na víkend: Ve Zlíně okoštujte víno, v Luhačovicích zabijačkové pochoutky

Dva dny plné hudby, divadla, cestování, ale i skvělého jídla a pití nabízí blížící se víkend. Na ochutnávku vín zve Znojmo, na vepřové hody velkopopovický pivovar i Luhačovice. Za kulturou pak můžete zamířit třeba do Brna na JazzFest nebo na Severskou filmovou zimu do Železného Brodu.

Kavárna Světnička na Praze 2

Kavárna Světnička s domácí atmosférou nabízí relax pro dospělé a zábavu pro děti, které zde mohou využít dětský koutek plný hraček. Hned u dětského koutku je sezení pro maminky.

Kam o víkendu s dětmi: Na pražské Výstaviště za dinosaury, do Pardubic za hračkami

Poslední zimní víkend láká děti na pohádky, interaktivní výstavy, prohlídky zámků i hradů stejně jako na hry a soutěže. Do pražských Holešovic zamiřte do expozice plné dinosaurů, do Pardubic nebo Velkého Meziříčí pak můžete vyrazit za hračkami. Dechberoucí bude jistě například také návštěva hvězdárny.

Výuka In-line bruslení v Praze

Chcete si užít super zážitek a zároveň se naučit, nebo zdokonalit na inline bruslích? V In-lineškole Vojtěcha Škopa vás naučí cokoli!

Půjčovna motorových koloběžek v Peci pod Sněžkou

Zažijte Krkonoše jako nikdy předtím, z kopce do kopce a zcela bez námahy. Se 4taktní motorovou koloběžkou Crosco se dostanete tam, kam každý cyklista. Nezáleží na věku, pohlaví, ani na váze!

Velká dobrodružství - výlety s tajenkou

Originální výlety od agentury Velká dobrodružství - úkoly, doplňovačka a hledačky na dobrodružných trasách po celé ČR. Nesmírně populární výlety od můžete procházet po celý rok a nikdy se nebudete nudit.

Best Bowling Centrum na Praze 5

Best Bowling Centrum je jedno z největších bowlingových center s restaurací v Praze a středních Čechách, které nabízí komplexní služby pro amatérské i profesionální hráče. Provozovna se nachází v prvním patře Obchodního centra Metropole v pražské městské části Zličín.

Jeviněvské vinařství - degustace vín na Dvořákově cestě na Říp

Vydáte-li se po červené Dvořákově stezce na Říp z Kralup nad Vltavou nemůžete minout (pokud nezabloudíte a z červené nesejdete) Jeviněvské vinařství, kde můžete ochutnat kvalitní čistě přírodní vína a pokochat se pohledem na vinici a pohledem z ní do Polabské nížiny.

Naučná stezka v obci Netřebice - Po stopách víly Netřebky

Naučná stezka se šesti zastaveními a vyprávěním o osadě Havraň, bývalé řepařské drážce, někdejšímu největšímu rybníku v Čechách Blatu, lipách, umrlčí cestě i kouzelné kapličce. Obec Netřebice leží nedaleko Nymburku a trasu i s dětmi projdete za hodinu.

Xbowling Žižkov

Xbowling Žižkov, nejnovější profi centrum v Praze – 6 drah, kompletně nekuřácké prostředí, velice vhodné pro rodinné a dětské oslavy.

Přírodní památka Křišťanov-Vyšný s výskytem šafránu bělokvětého

Přírodní památku Křišťanov - Vyšný najdete nedaleko obce Křišťanov, asi 6 km východně od Volar. Důvodem ochran jsou dvě samostatně oddělené lokality s mokřadními a vlhkomilnými ekosystémy. Na jaře zde pravidelně rozkvétá ohrožený šafrán bělokvětý.

Krokusová louka v Lukášově u Jablonce nad Nisou

Za pouhých pár minut dojdete od konečné zastávky městského autobusu v Jablonci nad Nisou - Lukášově na pozoruhodné místo. Jedná se o nenápadnou louku, která na jaře rozkvétá stovkami bílých i nafialovělých květů šafránu.

Údolí Chlébského potoka - desetitisíce bledulí v lužním lese

V hluboce zaříznutém údolí Chlébského potoka na Svratecku se dochovala vegetace potočních olšin s hojným výskytem chráněné bledule jarní. Dále se zde vyskytují pcháčové louky a řada zajímavých druhů rostlin a živočichů.

Cesta Klánovickým lesem vede až k zaniklým vesnicím a popraveným lupičům

Jdeme po červené značce od zastávky autobusu. Nejdříve podejdeme silniční most a podél železniční tratě pokračujeme. Vedle nás jezdí jeden vlak za druhým a my pomalu opouštíme Klánovice a vstupujeme do lesa. Cílové stanice tohoto výletu.

Přírodní rezervace Horky u Milotic

Na okraji jihomoravské obce Milotice se nachází, mezi poli a vinohrady, přírodní rezervace Horky, která představuje unikátní stepní společenstva se vzácnými druhy rostlin a živočichů v jinak zemědělsky obhospodařované krajině. Na jaře vás místo oslní záplavou květů hlaváčku jarního a prvosenek.

Pivotéka Pivní Mozaika v Praze

Pivotéka nabízející více jak 250 druhů piva z celého světa. Nabízí možnost řízené degustace piv, výběru vhodného dárku pro vaše blízké a rozšíření pivních obzorů.

Taneční škola Takt v Liberci - streetové tance pro všechny

Takt Liberec je velmi úspěšná taneční škola zabývající se streetovým tancováním. Naučíte se zde Disco Dance, Hip Hop, Modern a contemporary dance.

Běžkařská trať pod vysokou pecí? Pro Ostravu žádný sen

V běžkařský ráj se na pár dní proměnila národní kulturní památka Dolní oblast Vítkovice v Ostravě. A zatímco se tráva pod vysokými pecemi krásně zelená, o pár metrů vedle si milovníci běžek užívají zároveň sluníčka i sněhu.

Šumná zřícenina hradu Šumburka a tristní rozvaliny statku po ním

Okolí Klášterce nad Ohří je zříceninami obklopeno, Klášterec se pyšní neogotickým thun-hohensteinským zámkem, s rozsáhlými sbírkami porcelánu, objekt obklopuje rozlehlý park. V okolí najdete řadu památek - zříceniny Hasištejn, Egerberk, Himlštejn, Pernštejn, Horní hrad, nebo funkční hrad v Kadani.

Křížová cesta na Kuksu - příběh utrpení a nadějí člověka

Křížová cesta na Kuksu je novodobým pojetím 300 let staré myšlenky hraběte F. A. Šporka. Novou křížovou cestu vytvořil spolu s dalšími autory sochař Vladimír Preclík, který měl vřelý vztah k této krajině. Sochy najdete na úpatí zalesněného svahu nad železniční tratí mezi Žirčí a Stanovicemi.

Sportovně relaxační areál U Solného pramene v Luhačovicích

V bezprostřední blízkosti hotelu Rezidence Ambra v Luhačovicích byla vybudována budova bowlingu s barem, kavárnou a venkovní terasou, vinným sklípkem. Najdete zde dětské hřiště s herními prvky, lanovou dráhou, lezeckou stěnou a venkovní fitness. Svůj koutek zde naleznou hosté všech generací.

Dětské lanové centrum Pirátská zátoka v Luhačovicích

Dětské lanové centrum pod názvem Pirátská zátoka je situováno v příjemném prostředí přehrady, nedaleko Autocampingu Luhačovice, v těsné blízkosti cyklostezky. Je určeno dětem od 3 do 12 let.

Relaxační studio Linie v Brně

Relaxační studio Linie nabízí zeštíhlování problémových partií pomocí přístrojové lymfodrenáže, finskou saunu, solnou jeskyni, chemický peeling a další procedury.

Je silnice u Makotřas jedním z bodů zla v Čechách?

Záhadologové o lokalitě nedaleko Prahy mají jasno. Ze země tu doslova prýští negativní energie, důkazem jsou časté dopravní nehody, mnohdy bez zjevných příčin. Nejtragičtější se udála v roce 1999, v havarovaném autobuse zemřelo deset lidí, další utrpěli zranění.

Chalupa U Pilných v Mostkách u Kaplice

Chcete poznávat jižní Čechy a hledáte ubytování? Ubytujte se v soukromí jihočeské chalupy kousek od města Kaplice. Chalupa u Pilných v obci Mostky, to je klasické selské stavení s bohatou historií.

Úvaly zvou na naučnou stezku s unikátním kamenným mostem

O slunečné sobotě se stal cílem našeho výletu park nedaleko Prahy - konkrétně v Úvalech. Přírodní park Škvorecká obora – Králičina se nalézá nedaleko toho středočeského městečka. Nalezneme zde nejen naučnou stezku, ale i historický kamenný most a uměle vytvořený kopec.

Solná jeskyně Hostivice

Solná jeskyně v Hostivicích je přístupná hlavně maminkám a jejich dětem. Navíc zde máte jedinečnou možnost využít zajímavé doprovodné programy, které jsou pro děti přínosné a na víc v prostředí solné jeskyně.

Chata U Meškadla na Vysočině

Chatka U Meškadla stranou rušných míst, v městysu Vojnův Městec, leží přibližně 14 km severně od města Žďár nad Sázavou v chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy. V této romantické krajině naleznete řadu kulturních i přírodních památek i nespočet značených turistických a cyklistických tras.