🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Naučná stezka Pavlovské vinice a vinné sklepy

Tři kilometry dlouhá naučná stezka vás na sedmi zastaveních seznámí s vinařskou obcí Pavlov, historií pavlovských vinic a zdejšího vinařství. Dozvíte se na ní zajímavé informace o pěstovaných odrůdách a místních viničních tratích.

Vojslavický dvojmost - dvouposchoďový most přes řeku Želivku

Jedním z technických unikátů ČR je dvojmost na dálnici D1 přes řeku Želivku mezi obcemi Píšť a Vojslavice, asi 15 kilometrů od Humpolce. Silnice ve spodním patře mostu spojuje obce z obou stran řeky Želivky a slouží dnes jen místní dopravě. Vrchním patrem vede dálnice D1 mezi Prahu a Brnem.

Venkovní koupaliště Velešín

V jihočeském Velešíně se můžete vykoupat v moderním venkovním koupališti s vodní skluzavkou, vodním chrličem a vodním hříbkem. V areálu si lze také zasportovat na beach volejbalovém hřišti, při ruských kuželskách a najdete zde také stolní tenis.

Mašinková kavárna v Nových Butovicích na Praze 5

Navštivte jedinečnou kavárnu, kde vás obslouží mašinky. Vybrat si můžete sladkou nebo zlatou jízdenku. V případě sladké jízdenky vám bude mašinka vozit dortíčky dokud budete mít chuť. Zlatá jízdenka představuje obrovský přísun slaných i sladkých lahůdek z vlastní výroby.

Hausbotem po Vltavě Hluboká nad Vltavou

Staňte se na pár dní kapitánem! Pronajměte si zcela novou obytnou loď bez kapitánských zkoušek! Lodě nabízí plnohodnotný komfort - prostornou kajutu, kuchyň, samostatnou koupelnu se sprchou a WC, terasu s místem pro opalování či velkorysou palubu, a to vše s výhledem na zámek Hluboká!

Výlet na Solárku někdy vede až nad mraky a beskydské ostrovy

Výlet na Solárku představuje nenáročná procházka překrásnou přírodou - vhodná i pro nejmenší turisty s výhledy na vrcholy Beskyd.

Apartmán Daniela Jablonec nad Jizerou

Apartmán Daniela se nachází v klidné okrajové části Jablonce nad Jizerou v našich nejvyšších horách, v Krkonoších. Pouhých 250 metrů od apartmánu vám bude k dispozici lyžařský vlek Jarák.

V Beskydech všechny cesty vedou na Lysou horu

Navštivte nejvyšší vrchol Beskyd a nechte se okouzlit rozhledy na okolní vrcholy a překrásnou přírodu.

Muzeum v podstávkovém domě Raspenava

V Raspenavě, v podstávkovém domě z 18. století, který je typickou ukázkou lidové architektury místního kraje se nachází muzeum tradičního života na venkově, řemesel a zemědělství. Muzejní expozice jsou umístěny v hospodářských a v podkrovních částech domu.

Městské muzeum Nové Strašecí

Muzeum města Nové Strašecí leží v okresu Rakovník asi 40 km západně od Prahy. Prohlédnout si zde můžete dvě stálé expozice, kterými jsou Keltové na Rakovnicku (se slavným nálezem Hlava Kelta) a Zemědělská usedlost na Novostrašecku.

Z Bezručovy vyhlídky je Kopřivnice jako na dlani. O krok dál čeká romantický Šostýn

Šostýn - zřícenina neprávem zapomenutá. Spojte jeho návštěvu s výhledy z nové rozhledny na Bezručově vyhlídce a procházkou naučnou stezkou Lašsko - Kopřivnice.

Kluziště u Hotelu Starý mlýn v Rokytnici nad Jizerou

Máte chuť si jít zabruslit? Potom můžete využít kluziště u Hotelu Starý mlýn v Rokytnici nad Jizerou. Kluziště je osvětlené a lze na něm bruslit i večer a v noci!

Pět areálů na jeden skipas, to jsou východní Krkonoše

Východní Krkonoše jsou jediným místem v Česku, kde lyžujete v pěti areálech na jednu permanentku. Sjezdovky vedou ve výšce od 580 do 1260 metrů nad mořem. Běžkaře potěší až 90 kilometrů pravidelně upravovaných tras, které je provedou krásnou přírodou Krkonošského národního parku s výhledy na Sněžku.

Individuální kurzy vaření ve Studiu Cesta ke změně v Praze

Ve Studiu Cesta ke změně v pražských Holešovicích si můžete objednat kurzy zdravého vaření pro 1 až 3 účastníky. Kurzy nemají pevně stanovené téma, to si zvolíte přímo vám na míru - můžete se naučit připravovat vegetariánskou kuchyni, bezlepkové pokrmy a další specifická či sezónní jídla.

Východočeské muzeum odhalí v nové expozici Pardubice v troskách

Východočeské muzeum připravuje výstavu k 70. výročí náletů na Pardubice. Představí život zdejších obyvatel v roce 1944, kdy se část města ocitla v troskách. Bombardování spojeneckých vojsk nepostihlo jen strategické cíle, zemřely stovky civilistů. Výstava bude ve Východočeském muzeu k vidění od dubna do října letošního roku.

Prague Bicycle - výlety na elektrokolech po nejhezčích památkách Prahy

Prague By E-Bike Tour je jedním z nejzajímavějších výletů při návštěvě naší metropole. Kancelář Prague By E-Bike se nachází na Kampě nedaleko Karlova mostu, což je ideální místo pro zahájení a ukončení výletu po pražských památkách.

Jízdy na tankodromu v MiniTanku - užijte si jízdu snů

Vyzkoušejte jízdu snů a řiďte miniTank King Tiger na tankodromu v centru Prahy nebo na tankodromu v Benešově u Prahy, kde si užijete jízdu v zajímavém, členitém terénu, který zároveň splňuje bezpečnostní podmínky!

Laser Game Jihlava

Přijďte si zahrát a pobavit se s kamarády do Prime laser arény v Jihlavě. Aréna je navrhnuta tak, že se rozhodně nebudete nudit. Čeká na vás množství překážek, které vám umožní jak dynamickou akční hru, tak taktičtější postup v rámci hry. Můžete zde vždy objevovat různá zákoutí a palební pozice.

Akord - dům kultury v Ostravě Zábřehu

Dům kultury v Ostravě-Zábřehu je místem kulturních a společenských zážitků, přátelských setkání, místo přinášející zábavu, vzdělání i odpočinek a relaxaci. Stojí již od roku 1959 a každoročně připravuje nepřeberné množství kulturních, vzdělávacích, zábavných pořadů i mimořádných projektů.

Tipy na víkend: V Plzni si projděte výstavu komiksů, v Brně blešák

Zimním sportům aktuální počasí příliš nepřeje, přesto blížící se víkend sportovní příležitosti přináší. Kromě toho končí množství vánočně laděných výstav, takže pokud si ještě na chvíli chcete připomenout sváteční pohodu, vyrazte se s nimi rozloučit. Dále můžete navštívit řadu hudebních vystoupení.

Dům kultury Akord v Ostravě - Zábřehu

Dům kultury v Ostravě-Zábřehu je místem kulturních a společenských zážitků, přátelských setkání, místo přinášející zábavu, vzdělání i odpočinek a relaxaci. Stojí již od roku 1959 a každoročně připravuje nepřeberné množství kulturních, vzdělávacích, zábavných pořadů i mimořádných projektů.

Galerie & Věštírna Mystique v Plzni

Galerie & Věštírna Mystique v Plzni pořádá řadu kulturních akcí, výstav, kurzů a přednášek v citlivě zrekonstruovaných a netradičních prostorách plzeňského podzemí, které je součástí obchodu Mystique na romantickém nádvoří Rooseveltovy ulice.

Galerie Granát Turnov

Granát Turnov, družstvo umělecké výroby, je tradiční a největší producent originálních šperků s českými granáty. V zákaznickém centru naleznete expozici o historii a produkci Granátu Turnov a k vidění jsou také ukázky výroby granátových šperků.

Kam o víkendu s dětmi: Do sněhového království nebo za strašidly do muzea

Snad každé dítě přitahují jako magnet záhadné a tajuplné příběhy. Popuštěnou uzdu fantazii nechá například strašidelná výstava v Písku, jejíž zahájení proběhne tuto neděli ve zdejší galerii. Stejně tak vaše ratolesti určitě zabaví pohádky - ať už ve formě tematických karnevalů, nebo loutkových představení. Zhlédnout budete moci s rodinou také ledové a sněžné sochy v Beskydech.

Nejdelší dřevěný obloukový most v České republice

Nejdelší dřevěný obloukový most v České republice vede přes Studenou Vltavu nedaleko Černého Kříže na Šumavě. Měří šestatřicet metrů a slouží všem pěším turistům i cyklistům, kteří chtějí obdivovat především krásy Mrtvého Luhu.

Sedm nejkrásnějších mostů Česka

K tomu, aby procházka po některých českých mostech byla působivým zážitkem, nejsou třeba hluboké propasti ani rozbouřené řeky. Na některých turisty fascinuje zajímavý příběh, na jiných kamenné sochy, mostní věže nebo prestižní ocenění.

Cesta na vrch Pišťák vede na vyhlídková místa i do hlubin historie

Pišťák je vrcholek nad Řevnicemi a zároveň místo bývalého hradiště z mladší až pozdní doby bronzové. Je to zvláštní místo s velkou historickou minulostí zapsané jako národní kulturní nemovitá památka od roku 1958. Na toto místo se dnes vydáme, abychom se zde setkali s dávnou historií naší země.

Kurzy v Bylinkové zahradě Tiree Chmelar ve Valticích

V unikátní Bylinkové zahradě Tiree Chmelar ve Valticích se můžete zúčastnit kurzů o využití bylin, jejich sběru, účincích a zpracování pro vlastní použití v kuchyni, k domácímu léčení či k výrobě vlastní přírodní kosmetiky.

Historická protipožární hláska Na Chlumu u Slatiňan

Rozhlednu Na Chlumu u Slatiňan nechal na přelomu 19. a 20. století vystavět kníže František Josef Auersperk jako protipožární hlásku a za účelem výhledu v tehdejší myslivecké oboře. Na masivní kamenné podezdívce spočívá krytý dřevěný ochoz, díky kterému činí výška rozhledny asi 10 metrů.

Centrum Walzel v Meziměstí - fabrika na zážitky

Centrum Walzel, to je fabrika na zážitky! Můžete zde zažít to, co jste si vždy přáli. Můžete se výborně najíst a nebát se vysokého účtu, můžete střílet a nemusíte mít zbraň ani oprávnění nebo si zahrát na profesionální dráze! Přijďte a přesvědčte se sami.

Na zámek Dobříš se návštěvníci mohou vydat i v zimě. Otevřeno je tu každý den

Plánovali jste v lednu vyjet na hory, radovat se ze zimních radovánek, a zatím nemůžete uskutečnit ani jedno, neboť počasí odpovídá spíše tomu jarnímu? Nevadí. Také výlety můžete totiž realizovat v jarním či podzimním stylu. Nabízí se například návštěva zámku Dobříš, který je turistům otevřen denně.

Relaxace a sportování v kempu Pecka

V areálu Koupaliště a kempu Pecka se nachází venkovní bazén s křišťálovou vodou a dětské brouzdaliště. Kemp je vhodným výchozím bodem k četným výletům pro pěší tak i cykloturistiku.

Restaurant Tři Knížata Jihlava

Restaurant Tři knížata v Jihlavě nabízí jak vybrané kulinářské lahůdky, tak také netradiční podívanou - díky otevřené kuchyni zde můžete sledovat kuchařský tým restaurace přímo při práci.

Zimní výstup na Helfštýn přilákal rekordní počet turistů

Rekordní počet turistů přilákal v sobotu letošní 37. ročník zimního výstupu na středověký hrad Helfštýn u Lipníka nad Bečvou na Přerovsku. Do areálu historické památky, která byla hlavně dopoledne zahalena do mlžného oparu, jich přišlo celkem 2 916. Dosavadní rekord platil z roku 2011, kdy na hrad vyšlapalo první lednovou sobotu 2 072 turistů.

Talichovou stezkou k zázračné studánce a k vyhlídkám na Brdy a Český kras

Slunečný den počátku ledna byl opět nakloněný výletu na místa s výhledy do krajiny. Jedním takovým je v Berouně místo u kaple Panny Marie Bolestné a o trochu výše u vysílače. Vysoko nad městem je nádherný výhled až na Brdy a na Český kras. Panoramatické pohledy umocňovalo zapadající slunce.

Jedinou šanci navštívit hrad Helfštýn v zimě dostanou turisté v sobotu

Brány středověkého hradu Helfštýn u Lipníka nad Bečvou na Přerovsku se mimořádně otevřou první lednovou sobotu, a to pro účastníky tradičního zimního výstupu na tuto historickou památku.

Hravý Park Tři Věže v Harrachově

Jak zabavit děti na horách, když zrovna není ideální počasí na to, trávit celý den na lyžích? V Harrachově mají nově pro tento případ řešení - díky hravému Parku Tři Věže.

Geopark Jeseníky

Geopark Jeseníky je tvořen sedmi oblastmi, které disponují desítkami přírodních a kulturních památek, ale také nabízejí řadu služeb. Návštěvníkům je k dispozici rozsáhlá síť informačních center, která poskytují vyčerpávající informace o možnostech volnočasových aktivit a turistiky.

Pivovarská naučná stezka v Jihlavě

Pivovarská naučná stezka byla v jihlavském pivovaru slavnostně otevřena 13. prosince 2013.

Naučná stezka K. V. Raise z Lázní Bělohrad na Zvičinu

Pojďte se tedy vydat po Raisových stopách. Naučná stezka se skládá z malého okruhu –. Poznáte nejbližší okolí Lázní Bělohradu a trasy Lázně Bělohrad – Zvičina. Ta je určena již. Zdatnějším turistům. Celá stezka je vybavena čtrnácti informačními tabulemi.

Malenovický hrad nabídne nedělní zimní prohlídky

Hrad v části Zlína Malenovice nabídne nově návštěvníkům speciální prohlídky také v zimě. Své brány otevře netradičně i v lednu, únoru a v březnu tohoto roku, a to každou neděli. První se uskuteční už tento týden od 13.00 do 16.00.

Kam o víkendu s dětmi: Za zvířátky ze skla do Jablonce, za angličáky do Plzně

Jestli vás přepadá tvořivá nálada, vypravte se do pražské zoo, kde budou tento víkend návštěvníci vyrábět nejrůznější zvířecí hračky. Využijí k tomu především obyčejné roličky od toaletního papíru. Dále nadcházející víkend nabízí dětský karneval, zábavné výstavy i sport.

Tipy na víkend: S ornitologem k Vltavě či ve starém oblečení do Velkých Karlovic

Povánoční nadváhu můžete dle předsevzetí začít shazovat už tento víkend, a to například lyžováním ve Ski areálu Razula. Tam dokonce získáte slevu na skipas, pokud dorazíte ve více než 10 let starém oblečení. Pohyb budou mít i ti, kteří půjdou poznávat ptačí říši na břeh Vltavy. Jestli si raději chcete prodloužit sváteční pohodu, navštivte třeba jeden z mnoha novoročních koncertů. . Nejluxusnější wellness pobyt roku 2013. Sleva 62%.

Tipy na víkend: S ornitologem k Vltavě nebo za grafikami do Ostravy

Povánoční nadváhu můžete dle předsevzetí začít shazovat už tento víkend, a to například lyžováním ve Ski areálu Razula. Tam dokonce získáte slevu na skipas, pokud dorazíte ve více než 10 let starém oblečení. Pohyb budou mít i ti, kteří půjdou poznávat ptačí říši na břeh Vltavy. Jestli si raději chcete prodloužit sváteční pohodu, navštivte třeba jeden z mnoha novoročních koncertů.

Pronájem hausbótu na Baťově kanálu

Pronájem nového hausbótu na Baťově kanálu. Bez zkoušek a oprávnění můžete řídit domek na vodě a při tak trochu jiné dovolené prozkoumávat krásy naší země.

Malá Svatá Hora je horou jen podle názvu

Předposlední den letošního roku jsme se s fotoaparátem a reportérským zápisníkem vydali na Malou Svatou Horu. Sluníčko přálo a tak nic nebránilo vydat se přes Brdy až na toto poutní místo. Název je trochu zavádějící, jelikož místo leží v údolí a to přímo u rychlostní komunikace R4. Záhadu však vysvětlíme.

Česká Pralinka - čokoládovna v Českém Krumlově

Výroba čokoládových specialit - české pralinky různých příchutí, pravý marcipán, lámané kusy čokolády, staročeský perník, krájený nugát, čokokornouty, luxusní bonboniery.

Večerníčkoví medvědi zvou do Berouna (nejen) na oslavu narozenin

V pondělí 13. ledna trojice bývalých večerníčkových hvězd, medvědi Vojta, Matěj a Kuba, oslaví 14. narozeniny. Roztomilá trojčata se narodila medvědici Kateřině v roce 2000 v Českém Krumlově, máma se ale zachovala značně „nelidsky”.

Rozhledna v Janově u Hřenska

Železnou 40metrovou rozhlednu s krásným výhledem do Česko-saského Švýcarska najdete v obci Janov mezi Hřenskem a Labskou Strání.

Nádherné výhledy na Brdy a Berounku jsou i z Černé skály u Řevnic

Pokud není proti počasí, může být pro výlet ideální i vánoční čas. Tentokrát vás zveme na putování v okolí Řevnic. Aniž bychom museli urazit velké vzdálenosti, celkem brzy se dostaneme do míst s nádhernými výhledy na Brdy a Berounku - stačí vystoupat na Černou skálu.