🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Privátní vířivka a infrasauna Šumperk

Přijďte relaxovat a nabrat nové síly. Vychutnejte si v soukromí vířivku, infrasaunu a masážní sprchový box. Vlastní hudbu lze přehrát přes 3,5 mm jack. Kryté parkování v areálu firmy.

Zřícenina strážního hradu Quinburg u Vrbna pod Pradědem

Zřícenina hradu Quinburk se nachází 7 km severozápadně od Vrbna pod Pradědem, stojí na strmé skále (868 m) nad řekou Černá Opava v blízkosti bývalé myslivny Drakov. Dnes zůstaly na místě, srázně spadajícím na sever a severozápad, jen zbytky zdí.

Medvědí vrch v Jeseníkách - nejvyšší vrchol Medvědské hornatiny

Medvědí vrch je nejvyšším vrcholem Medvědí hornatiny. I když se svou výškou 1216 metrů nemůže soupeřit s vrcholy v hlavním hřebeni Jeseníků, jedná se o vrchol mimořádně zajímavý, ze kterého se otevírají krásné výhledy do téměř všech světových stran.

Jiřická lípa - strom, pod nímž kázal Jan Želivský

V malebné vesničce Jiřice nedaleko Humpolce najdete přírodní zajímavost - stařičkou vykotlanou lípu. Strom patří k nejcennějším památným stromům v ČR jehož stáří se odhaduje na 800 let. Strom je dutý a jeho dutina pojme až 10 osob.

Skleněné městečko připravilo pro turisty další sklářské pátky

Už popáté se budou moci turisté v Železném Brodě, který se někdy prezentuje jako skleněné městečko, zúčastnit sklářských pátků. Ty jim dovolí nahlédnout do sklářské výroby, a to nejen té dnešní, ale i z dob minulých. Právě výroba skla je pro Železný Brod typická. První sklářský pátek se uskuteční 29. listopadu, poslední 14. března 2014.

Chalupa Studený v Českém Švýcarsku

Hledáte-li chalupu k pronajmutí a chtěli byste být blízko přírodě, může být chalupa Studený tím pravým místem. Nachází se ve stejnojmenné obci na jihovýchodním okraji Českého Švýcarska.

Oáza klidu se dvěma desítkami léčivých pramenů. I takové jsou Františkovy Lázně

Léčivé účinky pramenů jsou ve Františkových Lázních známy již od 15. století. Vodu z pramenů používali nejen místní obyvatelé, ale byla prodávána i po celém Německu. Není to ovšem jediný důvod, proč sem zavítat.

Přírodní rezervace Břežanské údolí

Přírodní rezervaci na jižním okraji Prahy tvoří zalesněné údolí Břežanského potoka, které se táhe od Dolních Břežan ke Zbraslavi v délce asi 5 kilometrů. Celým údolím prochází silnice a turistická stezka. Při vyústění údolí před Zbraslaví zde naleznete areál zdraví s mini zoo koutkem.

Vrch Zebín u Jičína

Vrch Zebín leží zhruba 2 km severovýchodně od Jičína. Díky svému typickému vzhledu je jednou z dominant celé jičínské kotliny.

Dámské fitness centrum Fitsun ve Frýdlantu nad Ostravicí

Chcete se seznámit s moderním pojetím fitness a poznat novinku v aerobních aktivitách? Máte plné zuby přeplněných posiloven a zvědavých pohledů? Pak je tu dámské fitness Fitsun právě pro vás! Zkuste cílené spalování tuků při chůzi v podtlaku na stroji Vacu power.

Úzkou uličkou mezi bloky Špalíčku až na vrchol Černé věže. Vítejte v Chebu

Město Cheb prošlo velkou obnovou a to pozná turista již po příchodu na Náměstí krále Jiřího z Poděbrad, kam jej dovede nová pěší zóna. Nádherná promenáda směřující přímo na horní část tohoto náměstí. Zámková dlažba informační panely, lavičky a také místa pro dětské dovádění - to vše je chebská pěší zóna.

Jízda se psím spřežením v Hojsově Stráži na Šumavě

Bečvářův srub v Hojsově Stráži nabízí program s jízdou se psím spřežením, který vám odhalí dosud nevídané krásy zimní přírody. Už nemusíte za polární kruh, "mushing", neboli jízda se psím spřežením, je dostupná i u nás na Šumavě. Je to dobrodružství na které se nezapomíná.

Hector Sport Praha

Hector Sport je sportovní centrum v Praze 10 - Malešicích s dlouholetou historií, ve kterém najdou návštěvníci sportovní vyžití, zábavu a příjemné posezení v klubové atmosféře. Hector nabízí mnoho sportovních aktivit, relaxaci ve wellness centru apod.

Ukrývá se na Šumavě dosud neobjevené kultovní hradiště?

Ten, kdo se domnívá, že šumavské kopce již vydaly veškerá tajemství, se mýlí. Je toho stále hodně, co čeká na objevení.

Statek Otradovice: Oáza klidu kousek od Prahy

Původně chtěli jen vést klidný hotýlek, teď ale Čech Petr a Angličan Tom provozují společně statek Otradovice nedaleko středočeských Votic. Chovají tu domácí zvířata, pěstují ovoce i zeleninu a prodávají vlastní potravinářské výrobky.

Dětské zábavní centrum Kulíškov v NC Oaza Kladno

Dětské hřiště Kulíškov se o vaše ratolesti postará, zatímco vy si můžete vklidu vychutnat kávu nebo vyřídit pochůzky. Děti si v zábavním centru Kulíškov mají možnost si hrát s nejrůznějšími hračkami.

Pražská brána ve Vysokém Mýtě

Malebný pohled na město s vyhlídkou do širokého okolí můžete obdivovat ze 48 metrů vysokého ochozu Pražské brány, pozůstatku městského opevnění ze 13 stol. Dnešní podoba brány však pochází z roku 1883, kdy byla puristicky přestavěna podle návrhu architekta Schmoranze.

Náprstkovo muzeum odhaluje unikátní exponáty. Vydává se po stopách mořeplavců

Od pátku je veřejnosti v pražském Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur přístupná dobrodružná výstava Čas zámořských objevů. Návštěvníky provede vzrušujícím obdobím objevitelských výprav evropských mořeplavců. Část expozice bude interaktivní.

Sportovní areál Potůčky s krytým bazénem

Sportovní areál Potůčky nabízí svým návštěvníkům uvolnění a relaxaci. V areálu je k dispozici krytý bazén, pánská a dámská sauna, whirlpool, solárium a hřiště s umělým povrchem.

Barokní zámek Tachov

Barokní zámek v Tachově je v současnosti sídlem městského úřadu a základní umělecké školy. K vidění je sloupový vestibul s jednoramenným schodištěm a nahlédnout lze do prostoru bývalé hradní věže. Začátkem roku 2015 zde bude otevřena prohlídková trasa s exponáty, která připomene rod Windischgrätzů.

Sportovní klub Jiřice u Humpolce

Sportovní klub Jiřice nabízí široké sportovní i kulturní vyžití pro širokou veřejnost. Dále klub pořádá sportovní hry pro firmy, firemní soustředění a večírky.

Jezdecká škola Praha 7 na Císařském ostrově

Jezdecká škola Praha 7 poskytuje výuku jízdy na koních pro děti od 3 let i pro začínající dospělé. V rámci naší jezdecké školy pořádá i společenské akce pro děti, jako jsou např. Pravidelná "víkendová dopoledne s poníky" anebo "dětské hry".

Cocktail & music bar Nebe na Václavském náměstí

Music bar Nebe najdete v samém centru Prahy na Václavském náměstí. Dvoupatrové Nebe vám nabízí příjemné posezení, videoprojekci a v neposlední řadě i teplou kuchyni. Samozřejmostí jsou vynikající míchané drinky a kvalitní alkohol. Vyzkoušejte si pocit Nebe na zemi.

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně se věnuje především českému a slovenskému výtvarnému umění a architektuře 19. až 21. století. Spravuje a dále buduje sbírku uměleckých děl, pořádá výstavy, vzdělávací programy a spektrum své činnosti doplňuje o akce propojující různé obory kultury.

G – galerie města Olomouce

Historický dům U Bílé růže na Dolním náměstí v Olomouci hostí G – galerii města Olomouce. Galerie je jedinou reprezentativní výstavní síní na území města, která systematicky prezentuje tvorbu umělců působících v Olomouci a regionu Střední Moravy.

Tipy na víkend: Vydejte se metrem zpátky v čase nebo za krajkou do Lešné

Přestože Martinové oslavili svůj svátek už v pondělí, na mnoha místech Česka jim bude patřit ještě blížící se víkend. Kdo se tedy husích hodů a ochutnávek vína nenabažil o předchozím víkendu, má možnost pokračovat také tento týden. Na ostatní čeká pestrý kulturní program s vážnou hudbou, výstavami, divadlem i filmovým promítáním.

Kam o víkendu s dětmi: Na světluškový rej do Zlína, za medvědy do Tábora

Ať už vaše rodina tráví podzimní období raději v teple a suchu, nebo se na počasí neohlíží, z víkendové nabídky aktivit si jistě něco vybere. Otužilejší jedinci mohou vyrazit do zoo v Táboře, na zlínský průvod za světluškami nebo do obory Hvězda. Ostatní naláká třeba filmové promítání v Plzni.

Bertino údolí v Ústí nad Labem

Bertino údolí je romantické a přírodovědně zajímavé území téměř v centru města Ústí nad Labem, kterým protéká Stříbrnický potok. Bertino údolí bylo kdysi součástí samostatné obce Stříbrníky. Svůj název získala obec díky tomu, že se zde ve středověku kutalo stříbro.

Muzeum klavírů Petrof v Hradci Králové

V Muzeu klavírů továrny Petrof si prohlédnete zhruba dvacet nástrojů včetně nejstarších modelů pian a klavírů. Prohlídku muzea je zároveň možné spojit s exkurzí do výroby těchto hudebních nástrojů.

Viktorčin splav v Ratibořicích

Viktorčin splav je romantickým zákoutím, které se nachází přímo za Starým bělidlem. Místo připomíná dobovou atmosféru z doby dětství Boženy Němcové. Právě zde měla šílená Viktorka hodit své děťátko do řeky Úpy.

Zahrajte si Munzee v Hradci Králové

Památkový okruh historickým městem pro turistu 3. tisíciletí - projděte se svým chytrým telefonem historický okruh Hradce Králové a sbírejte Munzee.

Meziříčský zámek Kinských chystá expedici do středověku

Interaktivní výstavu Expedice středověk připravují v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí pracovníci Muzea regionu Valašsko. Návštěvníci si v expozici budou moci na chvíli vyzkoušet, jak vypadal život ve středověku. V loňském roce mělo muzeum velký úspěch s obdobnou výstavou zaměřenou na pravěk.

Kurzy a cvičení Taiji v Praze

Zkuste si zacvičit Taiji - objevíte nové dimenze pohybu, naučíte se zdravotní i bojové aspekty tohoto krásného umění.

Srub Kašparáci v Janských Lázních

Schází vám pravá horská atmosféra u hotelů a penzionů? Srub Kašparáci v Janských lázní vás zaujme nejen svým vzhledem, ale i kvalitním ubytováním. Poloha dřevěného srubu je ideálním místem jak pro letní výlety, tak i pro milovníky lyžování.

Skimu apartmány Malá Úpa v Krkonoších

SKiMU Apartmány a SKiMU Sport Centrum jsou ubytovacím a sportovním zařízením v centru malebné obce Malá Úpa v panenské přírodě východních Krkonoš. Ve čtyř a šestilůžkových apartmánech se pohodlně ubytují páry, rodiny i větší skupiny.

Sportovní hala Borotín - aktivní odpočinek i relaxace

Víceúčelová sportovní hala v Borotíně přináší možnost provozovat jakýkoli halový sport. Navíc je zde poskytováno také ubytování a v dohledné době zde bude možné využít relaxační centrum s wellness službami.

Sadová kolonáda v Karlových Varech

Sadová kolonáda, od vídeňských architektů Fellnera a Helmera, sloužila na konci 19. století jako promenáda Blanenského pavilonu. Pavilon byl sice v šedesátých letech 20. století zbourán, ale litinová kolonáda, naštěstí stojí dodnes.

Zámek Olešná u Rakovníka

Zámek Olešná naleznete ve stejnojmenné obci, nedaleko Rakovníka. Ačkoli zámek několik desetiletí chátral, zablýsklo se mu nyní na lepší časy. Nová majitelka, paní Martina Zálešáková se snaží o celkovou rekonstrukci objektu a jeho zpřístupnění veřejnosti.

Skipark Frymburk - rodinné lyžování na Lipně

Skipark Frymburk je areálem s klidnou atmosférou, jehož služby uvítají především rodiny s dětmi. Hlavním tahákem je zde dětské hřiště s pohyblivými koberci.

Festival Kolem světa o víkendu zakotví na pražském Ládví

Víkendový festival Kolem světa se společně s návštěvníky vypraví do Číny, Himálaje, na Srí Lanku, ale i na výšlap Evropou. Cestovatelské přednášky zpestří doprovodný program plný hudby a tance.

Vila Anna - apartmány v srdci Valašska

V nitru CHKO Beskydy v Halenkově, v čistém a zdravém prostředí a uklidňujícím tichu naleznete atypickou Vilu Anna, určenou pro náročné klienty. Ubytovat se můžete ve čtyřech apartmánech, k dispozici vám bude také velká zahrada s vlastním rybníkem a letním vyhřívaným bazénem.

Stáj M v Ropici - vyjížďky do přírody na koních

Malá rodinná Stáj M nabízí vyjížďky pro dětí i dospělé, a to jak pro začátečníky tak pro pokročilé.

Kavárna a herna Dětský ráj Ostrava

Dětský ráj je úžasné místo v malebném prostředí Komenských sadů nedaleko tenisových kurtů a aquaparku. Naleznete zde kavárnu s dětskou hernou i veřejné venkovní dětské hřiště se spoustou atrakcí a dětský klub.

Mineralia - největší výstava a obchod s minerály ve střední Evropě

Muzeum minerálů a meteoritů Mineralia, největší výstava a obchod s minerály ve střední Evropě, se nachází na Praze 1, poblíž Náměstí Republiky. Uvidíte zde naprosté unikáty, jako je například Měsíční meteorit, obří ametystové geody a další nerosty ze všech koutů světa.

Pivovar Medlešice a pivovarské hospoda

Medlešický minipivovar nedaleko Chrudimi byl po letech nucené odstávky znovu zprovozněn v roce 2001. Obě dvě piva, která se zde vaří - světlé dvanáctistupňové a černé dvanáctistupňové, můžete ochutnat v Pivovarské hospodě.

Rekreační středisko a Aktivity park Krupá ve Starém Městě

Chcete si aktivně odpočinout a poznat, co ve vás je? Plánujete aktivní dovolenou či výlet pro rodinu, přátele, pracovní nebo školní kolektiv? Pak je tu pro vás Rekreační středisko a Aktivity park Krupá ve Starém Městě, který nabízí aktivity pro celou rodinu.

Mladá Boleslav vybuduje pro cyklisty nový park i stezku

V areálu dřívějšího letního kina na Štěpánce začnou v Mladé Boleslavi na přelomu roku budovat cyklopark. Cyklotrať v přírodním terénu bude mít několik překážek a dokončena by měla být už v první polovině roku 2014.

Budovský vodopád ve Vlčí rokli u Ústí nad Labem

Budovský vodopád se nachází ve Vlčí rokli nedaleko Ústí nad Labem, v městské části Olšinky. Je to jeden z mála našich vodopádů s převisem. Nejkrásnější pohled na vodopád je v jarních měsících, kdy tudy protéká více vody a v zimním období, kdy se zde tvoří ledový sloup.

Údolí říčky Vrchlice u Kutné Hory

Údolí Vrchlice je krásným místem pro výlet v kteroukoli roční dobu. Toto místo si zamiloval dokonce spisovatel Emil Frýda, který vešel do dějin literatury jako Jaroslav Vrchlický. Údolím vede naučná stezka, která seznamuje se starými doly a mlýny. Na konci údolí objevíte také malebné vodopády.

Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě

Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě nabízí pohled do historie firmy Sodomka, která se zabývala výrobou karosérií. Neméně zajímavá je také expozice Kabinet Militária, která ukazuje 246 sbírkových zbraní, části výzbroje i výstroje a relikvie vojenských jednotek vysokomýtské posádky.