🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Elektické motokáry a závodní šlapadla Go-Kart v Greyhound Parku Motol

Sportovní areál Greyhound Park Motol slouží více druhům sportů a zábavy. Asfaltová závodní dráha má víceúčelové využití, například pro odrážedla, šlapadla, cyklistická kola, in-line brusle i elektrické motokáry. Přijďte si zajezdit v bezkonkurenčních elektrických motokárách!

Chodníček za sirnými studánkami Zádveřice

Sirné prameny jsou typickým a unikátním přírodním fenoménem východní Moravy. Několik téměř neznámých, ale kvalitních a vydatných sirných pramenů vyvěrá v Zádveřicích-Rakové na Zlínsku. Naučná stezka Chodníček za sirnými studánkami vás seznámí s pěti z nich vyvěrajících podél koryta Horského potoka.

Špína, kozí pach a hrst obilí k jídlu. Ve skanzenu Villa Nova poznáte život prapředků

Nalézt skanzen experimentální archeologie v Uhřínově v Orlických horách je úkol pro stopaře. Pokud nemáte dobrou navigaci, poznáte nádherný koutek pohraničních hor naprosto dokonale. Nejblíže je Rychnov nad Kněžnou či Kvasiny.

Naučná stezka Vysočany–Prosek–Střížkov v Praze 9

Naučná stezka vás provede méně známými zákoutími Prahy a seznamí vás s historií původně zemědělských osad Vysočany, Střížkov a Prosek. Na stezce se nacházejí také přírodní zajímavosti, jako například Prosecké skály, park Podviní či potok Rokytka.

Děčínskou konírnu znovu zaplní kočáry

Kdo v uplynulých dvou letech propásl výstavu historických kočárů sídlící v konírnách děčínského zámku, může si zážitek doplnit už v druhé polovině tohoto týdne. Ve čtvrtek zámek zpřístupní novou expozici s kočáry i kočárky z přelomu 19. a 20. století.

Kostel sv. Martina ve zdi v Praze

Kostel sv. Martina na Starém Městě v Praze se zachoval jako takřka neporušené dílo středověku, jako vzácný doklad hodnotné románské a gotické architektury. Byl postaven v období mezi roky 1178 až 1187 v tehdejší osadě Újezd, která byla později rozdělena mezi Staré a Nové Město.

Rybářské muzeum ve Vodňanech

Muzeum Střední rybářské školy ve Vodňanech má dvě části - akvária se živými rybami a vlastní historickou část, která dokumentuje vývoj jednotlivých oblastí rybářství. Návštěvníci také uvidí vodní organizmy pod mikroskopy či programy na interaktivní tabuli.

Malostranský hřbitov na pražském Smíchově

Malostranský hbitov patří k unikátním památkám na území Prahy a celé České republiky. Jsou zde pohřbeni význační představitelé národního obrození i význační architekti, sochaři a malíři. Přestože hřbitov není běžně přístupný veřejnosti, lze jej navštívit v rámci unikátních měsíčních prohlídek.

Barefoot ranč Líšnice

Barefoot ranč Líšnice nabízí aktivity s koňmi pro všechny kdo milují koně a chtějí se od nich něco naučit.

Jezdecký klub Horsemane Podolanka

Jezdecký klub Horsemane se nachází na okraji Prahy 9, v obci Podolanka. Nabízí jezdecký výcvik, který je vhodný pro začínající i pokročilé jezdce se zájmem o sportovní či rekreační jízdy. Jezdecká stáj Horsemane je akreditovaným členem ČJF.

Ruční výroba skleněných vánočních ozdob ve Vsetíně

IRISA, výrobní družstvo bylo založeno v roce 1954 a specializuje se na ruční výrobu skleněných vánočních ozdob. Patří mezi největší výrobce vánočních ozdob v České republice. Můžete si zde objednat exkurzi s názornou ukázkou výroby ručně foukaných a malovaných skleněných vánočních ozdob.

Kýšovický vodopád na Chomutovsku

Kýšovický vodopád, někdy také zvaný jako Kýšický, leží u obce Kýšovice v romantickém Prunéřovském údolí na Chomutovsku. Jedná se o největší a nejvyšší přírodní vodopád Krušných hor, který je skrytý ve špatně dostupném terénu pravého údolního svahu potoka jižně od osady Kýšovice.

Lyžařská škola Adventure Company Zadní Telnice

Lyžařská a snowboardová škola v lyžařském středisku Zadní Telnice nabízí profesionální výuku všech úrovní lyžařů od začátečníků až po výuku carvingu. Orientuje se na všechny věkové skupiny, a to od lyžařské školičky pro nejmenší po starší a zkušenější lyžaře.

Vodopád Dírka u Darové - nejvyšší vodopád Plzeňska

Nejkrásnější a nejvyšší vodopád Plzeňska se nachází nedaleko vsi Darová v katastru obce Břasy. Tři metry vysoký vodopád leží na Díreckém potoce v Přírodním parku Horní Berounka.

Pivovar Osečan v Oseku nad Bečvou

Osečan znamená čerstvě stočené, živé a nepasterované pivo bez chemických přísad. Díky tomu se osecké pivo vyznačuje svou nezaměnitelnou plnou výraznou chutí a vůni, s obsahem mnoha nutričně cenných látek, které příznivě působí na lidský organismus.

Pohádkový hostinec U loupežníka Bambitky v Kamenici nad Lipou

V nevšedním hostinci u loupežníka Bambitky vás obslouží praví čeští loupežníci! Ať už jste vyznavači pořádného masa, dobrých ryb nebo třeba zeleninových jídel, Bambitka myslí na všechny. V repertoáru má i řadu jídel pro děti či sladkých dobrot ke kávě.

Expozice Táborský poklad na hradě Kotnov

Jaká tajemství ukrýval dům městského písaře ve Svatošově ulici? Staňte se na chvíli hledači pokladu a společně s archeology odkryjte přes 500 let starý příběh. V expozici jsou vystaveny čtyři tisíce stříbrných mincí z jagellonského období.

Výstava Dětský svět za císaře pána přesídlila do Prachatic

V Muzeu české loutky a cirkusu v Prachaticích ve čtvrtek začala interaktivní výstava Dětský svět za císaře pána. Expozice z cyklu Monarchie přibližuje návštěvníkům různé aspekty dětského věku na sklonku habsburské monarchie: s čím si děti hrály, jak se oblékaly, z čeho se radovaly i z čeho měly obavy.

Time-café Křižovatka - deskové hry na Praze 2

Pojďte si dát čaj, kávu nebo sušenky do "časové kavárny Křižovatka" na pražských Vinohradech - kavárny, kde neplatíte za to, co zkonzumujete, ale za čas, který se v ní rozhodnete strávit. Je zde pro vás připraveno PlayStation 3, deskové hry, wi-fi, tiskárna, scanner a příjemná atmosféra.

Trezor historie - prohlídky protileteckého krytu na Praze 4

Vydejte se na ojedinělou prohlídku dodnes funkčního protileteckého krytu na Praze 4, poblíž metra Budějovická. Součástí prohlídky je také unikátní, stálá výstava unikátních historických pokladen, v současné době jediná v celé České republice!

Geologická stezka v Raspenavě

Stezku tvoří dvanáct kamenů - hornin, které pocházejí z místních Jizerských hor. Nachází se podél cesty u chaty Zátiší, na žlutě značené trase z Frýdlantu na Skalní hrad.

Turisté mohou na stezku Svatojánské proudy

Legendární naučná stezka Svatojánské proudy je po pěti měsících obnovy znovu přístupná veřejnosti. Vede skalnatým údolím řeky Vltavy mezi obcemi Štěchovice a Nové Třebenice.

Vyhlídková věžička na střeše sanatoria Priessnitz

Dominantou a chloubou areálu Priessnitzových léčebných lázní i širokého okolí je budova hlavního sanatoria Priessnitz. Z hotelu připomínajícího spíše rozlehlé barokní zámky se naskýtá exklusivní výhled na hřebeny celého Hrubého Jeseníku.

Tipy na víkend: Vydejte se za horory do Říčan nebo do Indie přes Plzeň

Hudební fandové si tento víkend přijdou na své. Napříč Českem se totiž koná řada koncertů rozličných hudebních žánrů. Atraktivní program plný promítání se nabízí také milovníkům filmů.

Kam o víkendu s dětmi: Do zlínské zoo s lampiónem, do Vrchlabí s kaštany

Než se hrady a zámky na několik měsíců rozloučí s návštěvníky a uzavřou své brány, zvou ještě některé z nich do svých interiérů i parků. Za gurmánskými lahůdkami se tento víkend vypravte na zámek Nelahozeves, odvážlivci vyrazí raději za strašidelným programem do zámeckého parku Medlešice u Chrudimi. Zámek Červený hrádek dá pro letošek sbohem kulturní sezóně.

Přehrada Černá Nisa Bedřichov - nejvýše položená přehrada v Čechách

Vodní nádrž na Černé Nise 3 km severně od Bedřichova splynula za sto let své existence s okolní horskou přírodou. Čisté, patnáct metrů hluboké vody jsou v létě vyhledávány jako přírodní koupaliště, mimo jiné i naturisty.

Na hrad Špilberk (nejen) za výstavou ohňostrojů a Krystalízou her

Muzeum města Brna připravilo po úspěchu z minulosti další úspěšnou akci, a to vstup na výstavy v rámci tzv. Balíčku. Poslední dva víkendy můžete na jednu vstupenku jít na interaktivní výstavu Krystalíza her a Vulcanalia.

Slavkovský pivovar ve Slavkově u Brna

Pivovar ve Slavkově u Brna vyrábí jak spodně kvašená piva plzeňského typu, tak i jiné druhy speciálních piv. Piva jsou vyrobena z kvalitních přírodních surovin, jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, a tím si zachovávají svou plnou chuť, živé kultury, vitamíny a minerální látky.

Rozpustilé kozy řádí na hradbách olomoucké pevnůstky číslo XVII

Dva statní kozlové s majestátním výrazem čerta rohatého odráželi útok rozpustilého juniora na cihlové hradbě olomouckého fortu XVII. Pevnost v Křelově u Olomouce byla začleněna do soustavy obrany hanácké metropole.

Vánoční ozdoby a exkurze ve Dvoře Králové nad Labem

Zajímá vás, jak vznikají skleněné vánoční ozdoby? Celý ruční proces od foukání suroviny, stříbření, barvení, dekorování až po balení můžete shlédnout na exkurzi ve firmě Vánoční ozdoby, DUV-družstvo Dvůr Králové nad Labem.

Vrchol Devět skal - nejvyšší vrchol Žďárských vrchů

Devět skal (836 m) je nejvyšší vrchol Žďárských vrchů a druhý nejvyšší vrchol celé Českomoravské vrchoviny. V roce 1976 byl vyhlášen přírodní památkou. Skalní útvar se nachází asi 3,5 km jihovýchodně od obce Herálec.

Jeskyně Turské maštale v Českém krasu

Jeskyně se nacházejí na skalním ostrohu Tetínských skal mezi řekou Berounkou a lomem č. 152 Pod hradem, který jeskyně také z podstatné části také zničil. Jeskyně byly známy hlavně v dřívějších dobách, kdy se o ně zejména po archeologické stránce zajímali mnozí badatelé.

Jesenické lázně otevřou novou vyhlídku na střeše sanatoria

Dominantou a chloubou areálu Priessnitzových lázní i celého okolí je budova sanatoria Priessnitz. Z hotelu připomínajícího spíše rozlehlé barokní zámky se hostům naskýtá opravdu exkluzívní výhled na Jeseníky. V sobotu 19. října však návštěvníci budou moci krásy hor obdivovat z jeho střešní věžičky.

Rozhledna Milíř Vysoká nad Labem

Rozhlednu na kopci Milíř naleznete ve Vysoké nad Labem nedaleko Hradce Králové. Jedná se o unikátní trojbokou stavbu ze dřeva, oceli a litého betonu, jedinou svého druhu v celé ČR.

Top Gear Bar Prague - tři patra té nejlepší zábavy

Nový unikátní koncept v centru Prahy, to je Top Gear Bar na Praze 1. . Základem neobyčejného zážitku je profesionální obsluha a barmani, skvělé drinky, americká kuchyně i originální design! Zažijte tu nejlepší párty v Praze!

Dětské lanové centrum Hlinsko

Děti, které mají rády zábavu a dobrodružstvímohou od léta 2013 navštívit nový lanový park v Hlinsku. Najdete ho nad hotelem Styl u místní sjezdovky, takže vás k němu bezpečně dovedou směrovky právě ke skiareálu. Na návštěvníky čekají různé lanové překážky, které musí překonat. Mezi stromy jsou instalované různé prolézačky, sítě lanové prvky, lávky a spousta […].

Jezdecká stáj Nechranice

Jezdecká stáj Nechranice nabízí prohlídku statku s výkladem a kontaktem se zvířaty, vyjížďky na koních pro začátečníky i pokročilé nebo projížďky v bryčce.

Billiard Club Imperial Karlovy Vary

Billiard Club Karlovy Vary je zde pro všechny příznivce kulečníku. Můžete si tady zahrát snooker, pool, pollbilliard, billiard i karambol na špičkové úrovni. Zájemci o soutěžní kulečník se mohou stát členy klubu a využívat profesionálního vybavení za zvýhodněných podmínek.

Cafe Černá hvězda ve Stodolní

Cafe Černá hvězda najdete hned při vstupu do Stodolní ulice v centru Ostravy. Kavárna vás zaujme svým netradičním interiérem připomínajícím Ostravu. Objednat si zde můžete výbornou italskou kávu, domácí zákusky či čerstvé pečivo. V kavárně se také pravidelně konají hudební večery.

Rekreační areál Pahrbek Napajedla

Rekreační areál Pahrbek Napajedla se rozkládá v klidném prostředí na břehu slepého ramene řeky Moravy v blízkosti Baťova kanálu. Nabízí ubytování v nových bungalovech s vlastním sociálním zařízením, obývacím pokojem s kuchyňským koutem a samostatnou ložnicí.

Pomůže kostlivec odhalit tajemství strašínského kostela?

Strašínský kostel Narození Panny Marie je opředen řadou pověstí. Budou nově objevené a zrestaurované fresky vodítkem k odhalení jeho dalších tajemství?

Rýchorská bouda v Krkonoších

Rýchorská bouda stojí na nejvýchodnějším hřebeni Krkonoš v nadmořské výšce 1000 m. Je výjimečná pro svoji polohu v první zóně Krkonošského národního parku v klidné a doposud téměř neporušené krajině Rýchor.

Olomouc je jedním z nejkrásnějších měst střední Evropy

V Olomouci se psaly dějiny nejen moravské, ale i zemské. Sídlo nabité památkami se honosilo titulem hlavní město Moravy, než ho roku 1782 předběhlo Brno. Nyní je třetí největší, v závěsu za Brnem a Ostravou. Díky své historické části je jedním z nejhezčích středoevropských měst.

Naučná stezka Jílovské zlaté doly

Naučná stezka Jílovské zlaté doly je názorným doplňkem ke stálě expozici zlata Regionálního muzea v Jílovém u Prahy. Stezka vede většinou po polních cestách a je přístupná po celý rok. Má dvě trasy, z toho jednu okružní. Každá z nich měří 4,5 km.

Vyhlídková trasa Tetínské vyhlídky II

Nad Tetínem u Berouna naleznete dva vyhlídkové okruhy. Ten druhý nabízí panoramatické výhledy, které komentují výkladové tabule s informacemi o místních zajímavostech. Na stezce se pokocháte především rozhledy především na Tetín, Beroun a okolní krajinu.

Divadlo na Šantovce v Olomouci

Divadlo na Šantovce – to je zbrusu nové divadlo v Galerii Šantovka. Každý měsíc nabídne divákům pestrý kulturní program pro dospělé i pro rodiny s dětmi. Návštěvníci se mohou těšit na zájezdová divadelní představení, ve kterých vystoupí známé tváře z televize i ze slavných pražských divadel.

V Mladé Boleslavi se bude v sobotu cestovat mezi kontinenty

K putování po světě vám pro tento víkend postačí dojet do Mladé Boleslavi. Právě tam se totiž v sobotu uskuteční další ročník Cestovatelského festivalu, tentokrát s podtitulem Napříč světadíly. Společně s hosty na slovo vzatými se účastníci podívají třeba do Vietnamu, Brazílie nebo na Island.

Svatomartinské hody letos milovníky vína zavedou i do brněnského podzemí

Již čtvrtým ročníkem Svatomartinských hodů letos Brno ožije od 11. do 17. listopadu. V rámci speciální gurmánské přehlídky se návštěvníkům představí svatomartinské víno a také tradiční svatomartinské speciality a gastronomická překvapení od nejlepších brněnských kuchařů.

Rozhledna na Pepři Jílové u Prahy

Třicetimetrová ocelová telekomunikační věž nabízí krásný kruhový výhled z otevřeného ochozu ve výšce 18 metrů. Z ochozu rozhledny uvidíte nejen na Prahu a Brdy, ale třeba až na památnou horu Říp.

Rozhledna na Olověném vrchu Bublava

Turistická chata s 16 m vysokou osmibokou zděnou rozhlednou opláštenou dřevem stojí na Olověném vrchu u obce Bublava v nadmořské výšce 802 metrů. Zastřešená prosklená vyhlídková plošina ve výšce 13,5 m poskytuje částečně omezený výhled - na sever je vidět západní část Krušných hor.