🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Naučná stezka Jílovské zlaté doly

Naučná stezka Jílovské zlaté doly je názorným doplňkem ke stálě expozici zlata Regionálního muzea v Jílovém u Prahy. Stezka vede většinou po polních cestách a je přístupná po celý rok. Má dvě trasy, z toho jednu okružní. Každá z nich měří 4,5 km.

Vyhlídková trasa Tetínské vyhlídky II

Nad Tetínem u Berouna naleznete dva vyhlídkové okruhy. Ten druhý nabízí panoramatické výhledy, které komentují výkladové tabule s informacemi o místních zajímavostech. Na stezce se pokocháte především rozhledy především na Tetín, Beroun a okolní krajinu.

Divadlo na Šantovce v Olomouci

Divadlo na Šantovce – to je zbrusu nové divadlo v Galerii Šantovka. Každý měsíc nabídne divákům pestrý kulturní program pro dospělé i pro rodiny s dětmi. Návštěvníci se mohou těšit na zájezdová divadelní představení, ve kterých vystoupí známé tváře z televize i ze slavných pražských divadel.

V Mladé Boleslavi se bude v sobotu cestovat mezi kontinenty

K putování po světě vám pro tento víkend postačí dojet do Mladé Boleslavi. Právě tam se totiž v sobotu uskuteční další ročník Cestovatelského festivalu, tentokrát s podtitulem Napříč světadíly. Společně s hosty na slovo vzatými se účastníci podívají třeba do Vietnamu, Brazílie nebo na Island.

Svatomartinské hody letos milovníky vína zavedou i do brněnského podzemí

Již čtvrtým ročníkem Svatomartinských hodů letos Brno ožije od 11. do 17. listopadu. V rámci speciální gurmánské přehlídky se návštěvníkům představí svatomartinské víno a také tradiční svatomartinské speciality a gastronomická překvapení od nejlepších brněnských kuchařů.

Rozhledna na Pepři Jílové u Prahy

Třicetimetrová ocelová telekomunikační věž nabízí krásný kruhový výhled z otevřeného ochozu ve výšce 18 metrů. Z ochozu rozhledny uvidíte nejen na Prahu a Brdy, ale třeba až na památnou horu Říp.

Rozhledna na Olověném vrchu Bublava

Turistická chata s 16 m vysokou osmibokou zděnou rozhlednou opláštenou dřevem stojí na Olověném vrchu u obce Bublava v nadmořské výšce 802 metrů. Zastřešená prosklená vyhlídková plošina ve výšce 13,5 m poskytuje částečně omezený výhled - na sever je vidět západní část Krušných hor.

Zámecká jízdárna v Lednici – multifunkční centrum

Objekt koníren se nachází u příjezdové komunikace od Podivína v severní části obce Lednice na mírně vyvýšeném svahu nad zámeckým ramenem řeky Dyje. V současné době zde probíhá rekonstrukce, jejíž úplné dokončení je plánováno do 31.5.2014.

Specialized bike resort Valašsko

Poznejte z jízdního kola jedno z nejhezčích míst na Moravě - Valašsko. Čeká vás nedotčená příroda Javorníků a Vsetínských vrchů na pomezí Moravy a Slovenska s krásnými výhledy a malebnými zákoutími, které jsou pro jízdu na kole jako stvořené.

Ski areál Kopřivná Jeseníky

Ski areál Kopřivná leží v horní části Malé Morávky u Chaty Kopřivná v Jeseníkách. Středisko nabízí po celou zimní sezónu výborné lyžařské podmínky.

Na zámku v Mníšku pod Brdy budou děti hledat ukryté pohádky

Zámek Mníšek pod Brdy má stále otevřeno a zve do svých bran malé i velké návštěvníky. O víkendu 12. a 13. října a také 19. a 20. října chystá pro rodiny s dětmi prohlídky Cesta za pohádkou. Dospělí se při prohlídce zámeckých okruhů vrátí v čase do období první republiky. Otevřeno je denně mimo pondělí.

Sportovní rybolov na Gruntě Galatík v Těšánkách

Soukromý revír Těšánky skýtá pro každého rybáře krásný zážitek z rybolovu, ale také oázu klidu a odpočinku.

Chalupa na Hořansku Rusava

Luxusní ubytování v apartmánech v Hostýnských vrších ve 3 samostatných apartmánech, z toho je jeden bezbarierový. Dále je zde k dispozici vyhřívaný koupací sud, sauna, společenská velká místnost,ping-pong, norský zahradní domek s krbem, dětské hřiště a trampolína.

Tipy na víkend: Za rytmy jazzu do Plzně, za rodeem na Vysočinu

Blížící se víkend nabídne bohatý kulturní program, ve kterém si vyberou milovníci klasického umění stejně jako ti, jež baví spíše moderní umělecké trendy. Odstíny podzimu si pak v přírodě užijí ti, kdo vyrazí na hrady a zámky. Na těch akce ještě zdaleka nekončí.

Cyklocamp pod Landštejnem v jižních Čechách

Cyklocamp pod Landštejnem nabízí levné ubytování nejen pro cyklisty v oblasti České Kanady – na „trojmezí“ Čech, Moravy a Rakouska. Pro ubytování v cyklokempu můžete zvolit jak chaty, tak stany či karavany.

Vrch Petřín v Praze - místo pro zábavu, vzdělávání i aktivní odpočinek

Petřínský vrch nabízí zábavu, přírodu, výhled, vzdělávání i historii. Vybere si tu opravdu každý. Vydejte se i vy do oázy klidu nad hlavním městem Prahou.

Galerie Saturnin na Žižkově v Praze

Výstavní prostory baru Saturnin hostí pravidelně výstavy různých zajímavých uměleckých děl v průběhu celého roku. Každá výstava trvá vždy zhruba měsíc a většina výstav je prodejních.

Rozhledna Kožich u Libákovic

Rozhledna na vrchu Kožich (584 m) zde byla postavena na konci roku 2007 a jedná se o kombinaci vyhlídkové věže a vysílače mobilního operátora. Kovová věž je vysoká 35 m, vyhlídková plošina se nachází ve výšce 20 metrů a vede na ni celkem 120 schodů.

Medvědí stezka na Šumavě

Medvědí stezka je nejstarší naučnou stezkou na Šumavě a je spjatá s historií zastřelení posledního šumavského medvěda, ke kterému došlo 14. listopadu 1856. Vychází ze železniční stanice Ovesná a končí u zastávky Černý kříž.

Pivní lázně Dolní Bousov v Českém ráji

Přijeďte si odpočinout, načerpat nové síly a užít si příjemné chvíle v pivních lázních Dolní Bousov. Pivní lázeň je výborná antistresová terapie vhodná pro duševní odpočinek, relaxaci a prokazatelně zlepšuje imunitní systém organismu.

Čokolaterie Třebenice - zážitek pro skutečné gurmány

O Čokolaterii je známo, že dopřává skutečný čokoládový zážitek všem gurmánům, kteří do Třebenic zavítají. Nachází se na Paříkově náměstí a její hlavní nabídkou jsou čokoládové speciality od schocolatierky Lucie Glaister a gurmánské druhy skutečných čokolád.

Království rybích dobrot U Sumečka

Ochutnejte speciality z nepřeberného množství druhů ryb ve Staňkově v oblasti České Kanady.

Parním vlakem na Křivoklání nebo na Poslední parní víkend v Lužné u Rakovníka

V sobotu 12. října zamíří osobní parní vlak na Křivoklání na hrad Křivoklát – ale i na Poslední parní víkend do Muzea v Lužné. Vyjede z nádraží Praha-Braník v 9.12 hodin, cíl bude mít v Lužné u Rakovníka. Vlak potáhne lokomotiva Šlechtična.

Hora Dyleň u Mariánských Lázní - Napoleonův střed Evropy

Hora Dyleň se nachází v Českém lese, západně od Mariánských Lázní. Její vrchol je v nadmořské výšce 940 metrů a tím je druhým nejvyšším vrcholem Českého lesa. Na vrcholu stojí věž ze 70. let, která sloužila jako vojenská radarová stanice, veřejnosti je však nepřístupná.

Pohádková stezka Po stopách Popelky na Švihově

Pohádkovou stezku po stopách nejslavnější pohádkové postavy Popelky, naleznete nedaleko hradu Švihova. Stezka vás zavede například do sadu, kde Popelka chovala svou sovu Rozárku nebo k rybníku, do kterého se i s kočárem převrhla zlá macecha s Dorou.

Medové detoxikační masáže v Salónu Wendy Chodov

Toužíte po relaxu, odpočinku, chcete udělat něco pro to nejdůležitější, co máte - pro vaše zdraví? Pak je tu salón Wendy v Chodově u Karlových Varů právě pro vás.

Pekelský vodopád a procházka kolem Ústí nad Labem

Ústí nad Labem je známé jako město vodopádů a vyhlídek. Jedním z krásných míst je také Pekelský potok se sedm metrů vysokým vodopádem.

Brumbambule Praha 9 - dětské hřiště pod střechou

Brumbambule je místo, kde si děti hrají a rodiče odpočívají. V herně se nachází třípatrová prolézačka, šest trampolín a dětské hřiště pro nejmenší. Také se zde pořádají tématické víkendové akce.

Muzeum obuvi a kamene

Muzeum obuvi a kamene najdeme ve Skutči, v městečku na východním konci Železných hor. A proč právě muzeum obuvi a kamene? Protože tyto dvě řemesla tu mají dlouholetou tradici. Muzeum najdeme hned pod náměstím, parkovat lze přímo na něm.   V muzeu se nacházejí dvě dlouhodbé expozice, památník V. Nováka, pamětní síň a V. J. Tomáška a […].

Devět míst v Českém lese, jež byste měli navštívit

Těžké je vybrat nejlepší z míst, která byla v minulosti součástí železné opony. Jedna z nejméně osídlených oblastí oplývá krajinnými i kulturními hodnotami. Možná se vám líbí jiná, ale to nevadí, krásně je všude. Od Tachova pod Domažlice se táhne podle hranic pásmo, které chránili Chodové.

Chalupa Rajnochovice - dovolená v Hostýnských vrších

Pobyt v Chalupě Rajnochovice je přímo ideální pro rodinnou dovolenou, aktivní pobyt s přáteli, klidné prožití volných chvil a odpočinutí si od ruchu velkoměsta. Výhodou je bezbariérový přístup, klid, čistý vzduch a krásná příroda.

Viva Fitnes České Budějovice

Moderní Fitness centrum s přátelskou atmosférou se nachází v Českých Budějovicích v nákupním centru IGY. Najdete zde prostor pro sport a relaxaci.

Turnovským muzeem vede zábavná stezka pro děti

Nová interaktivní stezka by měla turnovskému muzeu pomoci zatraktivnit jeho stálé expozice zaměřené na drahé kameny a historii. Muzeum Českého ráje si od hry slibuje, že přiláká hlavně školy i rodiny s dětmi.

Cvičení nejen pro maminky v RC Kamarád Chameleon na Praze 5

Přijďte si zahřát, protáhnout a posílit tělo do KK Poštovka na Praze 5! Během cvičení můžete využít služeb centra Kamarád Chameleon, kde vám vaše dítě pohlídají.

Národní technické muzeum otevře poslední stálé expozice

Dvanáct stálých expozic nabídne návštěvníkům od středy 9. října Národní technické muzeum (NTM) v Praze. V polovině února oslavilo dva roky od znovuotevření po téměř pět let trvající rekonstrukci. Vernisáž posledních čtyř stálých expozic se uskuteční v úterý 8. října.

Kristova jeskyně v Klokočských skalách

Kdo se rád bojí, tomu se bude líbit malá a dobře utajená skalní prostora Husův dóm, zvaná též Kristova jeskyně v Klokočských skalách nedaleko Turnova.

Skalní útvar Ďáblova prdel v České Kanadě

Kuriozní skalní útvar se nachází poblíž osady U panského lesa v trojúhelníku osad Terezín, Nový Svět a Valtínov. Až ho spatříte na vlastní oči, poznáte, že zkrátka nemůže mít jiné jméno.

Vyhlídka Kamenné moře u Plešného jezera na Šumavě

Vyhlídka Kamenné moře se nachází necelý kilometr od Plešného jezera, kam můžete vyrazit z Jeleních Vrchů nebo z Nové Pece. Nejprve je nutné vystoupat po nekolika schodech nad balvany ledovcové morény porostlé klečí a poté se shora otevře výhled na krajinu Vltavické brázdy.

Pět vrcholů Českého středohoří, na něž byste měli vylézt

Zcela mimořádná je krajina sopečných kuželů na severu Čech. Zvedají se z roviny jako obrovské krtince, táhnoucí se od Ohře až k Jizerským horám. Některé kopce nesou na vrcholech hrady, v oblasti je jich téměř dvacet.

Vyhlídka Kamenná hlava u Českých Žlebů na Šumavě

Vyhlídka Kamenná hlava se nachází na trase Zlaté stezky směrem z Českých Žlebů ke hranici s Bavorskem. Za průzračné viditelnosti jsou z vyhlídky vidět až zhruba 130 kilometrů vzdálené Alpy.

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti zaujímá v síti českých a moravských muzeí významné postavení. Hlavní budova ve Smetanových sadech v Uherském Hradišti je věnována expozici Slovácko a národopisným, archeologickým a historickým výstavám.

Vydejte se na meziříčský zámek za australskými domorodci

Umění a kulturu australských domorodců představí poprvé v sobotu Muzeum regionu Valašsko v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Návštěvníci si tu prohlédnou například malby a hudební nástroje. Vernisáž ozvučí didgeridoo, typický australský nástroj. Expozice bude následně přístupná až do začátku příštího roku.

Centrum pro rodinu Koblížek Nový Bor

V příjemně zařízených prostorách Centra pro rodinu Koblížek čekají rodiny s malými dětmi každý den zajímavé aktivity. Centrum je ideální pro maminky s dětmi na rodičovské dovolené. Pořádají se zde jednodenní výlety na zajímavé místa v blízkém i vzdáleném okolí a společenské akce pro nejširší rodinu.

Sunset restaurant v Brně - gurmánské zážitky s jedinečným výhledem

Sunset je nekuřácká restaurace s venkovní terasou, umístěná na střeše IBC centra. Z restaurace je krásný výhled nejen na historické centrum, ale také na celé panorama Brna.

Golf Park Slapy sv. Jan

Golfové hřiště leží 18 km od okraje Prahy v tradiční výletní oblasti u Slapské přehrady. Nabízí 18 jamek, driving, patting, chipping. Nechybí ani další služby jako restaurace, infocentrum, wellness, masáže. Navštívit můžete také Galerii sv. Jan.

Šumava otevřela nové vyhlídky. Je z nich jedinečná podívaná

Exkluzivní výhledy na Trojmezí a na krajinu kolem horní Vltavy mají turisté z nově otevřených vyhlídkových míst u Českých Žlebů a na Plešném jezeře. Už od loňska stojí podobná vyhlídka na Černé hoře u Pramenů Vltavy, na jaře přibyla na Zelené hoře nedaleko Srní.

Lanové centrum Prášily

Chcete si užít opravdovou lesní zábavu? Tak proč nevyzkoušet přímo v Národním parku Šumava, na břehu Prášilského potoka lanovou cestu plnou dobrodružství na stoletých stromech ve výšce 7 až 15 metrů.

Cyklostezka Jáchymov - Ostrov po bývalé železniční trati

Města Jáchymov a Ostrov na Karlovarsku spojuje nová cyklostezka, která vznikla na trase bývalé železniční tratě. Ta byla zrušena v padesátých letech minulého století po ukončení těžby uranové rudy. Celá cyklostezka je dlouhá necelé 3 kilometry a celkové převýšení činí 110 metrů.

Velehradské muzeum ve Velehradském domě sv. Cyrila a Metoděje

Velehradský dům vznikl rekonstrukcí historických hospodářských objektů někdejšího velehradského předklášteří. V přebudované konírně se stájí ze 16. století, vzniklo Velehradské muzeum, v prvním podlaží nad ním pak Muzeum bible.

Kostel Zjevení Páně - Cyrilka ve Velehradě

Kostel Zjevení Páně ve Velehradě byl postavený ve 13. století při klášterní bráně pro obyvatele předklášteří. V nedávné době byl kostelík zrekonstruován a probíhají v něm výstavy.