🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Šlapací káry v Pardubicích

Víkendová půjčovna šlapacích kár v parku Na Špici.

Hodovna Na Kolíbce Pelhřimov

Restaurace Hodovna Na Kolíbce se nachází poblíž historického centra Pelhřimova, vedle městské brány "Kolíbka", odkud pochází také název restaurace.

Muzeum přírody Český ráj

Ve stálé expozici Muzea přírody v Prachově se seznámíte s přírodou a historií Českého ráje, zejména Prachovských skal. V zahradě muzea poznáte dřeviny a byliny Českého ráje a volně žijící živočichy ve venkovních teráriích a výbězích.

Rekreační středisko Husárna - RS Kovo

Areál u Sobědraže nabízí široké služby v oblasti ubytování, stravování i organizace akcí.

Horský apartmán Smrček

Příjemný pobyt v horském apartmánu v soukromí v bezprostřední blízkosti singltreku a cyklostezek v Jizerských horách.

Středočeské skvosty: Staré tvrdé časy v polabském skanzenu

O jaru si asi můžeme nechat ještě zdát, pranostika Březen, za kamna vlezem, se ukazuje v plné síle. Přesto se ale Velikonoce blíží a s nimi i tradiční zvyky. Především naši předci na venkově se na svátky jara dlouho a pečlivě připravovali. To a mnoho jiného spatří návštěvníci ve skanzenu v Přerově nad Labem.

Svět plný ryb a vodníků v Úštěku

V Úštěku na Litoměřicku vzniká Vodní svět. Název prý ještě není definitivní, ale tak prozatím Antonín Týř říká expozici, ve které chce lidem představit české sladkovodní ryby.

PC herna District Prague

50 herních a 5 internetových počítačů, XBOX 360 a XBOX kinecty, 2 hydraulické simulátory, VIP zóna, finálová stage s 10 počítači a nahrávací studio – to vše nabídne milovníkům počítačových her nová PC herna District Prague.

Putovní Park Tři věže zakotví v sobotu v chebském klášteře

Už čtyři roky cestuje po Česku Park Tři věže, který slibuje zábavu a odreagování celé rodině. Interaktivní formou se tu děti učí o národní historii i kultuře a rodiče (někdy také prarodiče) se s nimi tak trochu vracejí do dětských let. Příchod jara bude Park Tři věže slavit v Chebu.

Mlékárna Polná - dopřejte si ty nejlepší mléčné výrobky

Jestliže hledáte kvalitní mléko, sýry a další mléčné výrobky, vyzkoušejte produkty z malé soukromé mlékárny v Polné, která zpracová mléko z ekologicky zachovalých oblastí Českomoravské vrchoviny.

Ostrov Štvanice v Praze

Štvanice je pražský vltavský ostrov mezi Karlínem a Holešovicemi v katastru Holešovic, náležející však původně ke Karlínu. V těchto místech byla řeka mělká a vytvořila se zde řada říčních ostrovů, z nichž ostatní při regulacích říčního koryta postupem času zanikly.

Pštrosí farma v Doubravicích nad Svitavou

Pštrosí farma v Doubravicích na okraji Moravského krasu se zabývá chovem pštrosů afrických, jejich šlechtěním, zpracováním pštrosího masa a pštrosích produktů. Pro návštěvníky pořádá farma prohlídky s odborným komentářem a ochutnávky pštrosích výrobků, samozřejmostí je také možnost nákupu.

Kavárna Bez konceptu v Liberci

Nově otevřená kavárna v lednu 2013 v budově TUL. Nabízí nekuřácké prostředí s venkovní terasou a bezbariérovým vstupem. Těšit se můžete na milou a vstřícnou obsluhu, moderní interiér s domácí atmosférou.

Putování na koních krásnou krajinou

Monteho Ranch nabízí putování s koňmi ve westernových sedlech Vítkovskou vrchovinou (údolí řeky Moravice a Odry).

Včelí farma Nosek

Tajemství kvality našeho medu a medoviny spočívá v čistém prostředí Telčska ležícího v jižní části Vysočiny, v pestrém složení medonosných rostlin v okolí farmy a šetrných postupech při chovu včel a zpracování všech včelích produktů.

Jeseníky hlásí i tři dny před začátkem jara dostatek sněhu

Poměrně slušnou návštěvnost hlásí za tento víkend provozovatelé lyžařských středisek v Jeseníkách. Podepsalo se na tom mimo jiné i pěkné počasí. Sněhu je na horách stále dostatek, udržují ho momentálně i mrazivé teploty.

Galerie Roberta Guttmanna – výstavní prostory Židovského muzea v Praze

Židovské muzeum v Praze představuje vlastní výstavní prostor pro prezentaci krátkodobých tematických výstav, Galerii Roberta Guttmanna. Galerie je výstavní prostor o rozloze více než 80 metrů čtverečních, který splňuje veškeré požadavky na moderní prezentaci uměleckých a muzejních sbírek.

Výtvarné kurzy pro děti i dospělé

Cílem je mnohotvárná výtvarná prezentace subjektivně vnímané reality a osobní přístup k jednotlivým účastníkům kurzů.

Ostravské muzeum vystavuje zlatý poklad Košic

Košický zlatý poklad tvořený 2919 zlatými mincemi, třemi unikátními renesančními medailemi a 214 centimetrů dlouhým zlatým řetízkem si od pátku budou moci prohlédnout návštěvníci Ostravského muzea.

Zámecký restaurant Polná

Zámecká restaurace Polná nabízí příjemné posezení, milou obsluhu, kvalitní jídla a velký výběr alkoholických a nealkoholických nápojů. Dále je zde k dispozici ubytování ve standardně vybavených pokojích i pro méně náročné turisty.

Kovařovicova vila pod Vyšehradem

Třípodlažní Kovařovicova vila byla postavena na místě zbořené schwarzenberské cihelny. Autorem projektu je architekt Josef Chochol, který využil půdorysně zvláštní, nepravidelnou parcelu a dům zasadil do kubisticky projektované zahrady. Majitelem byl stavitel Bedřich Kovařovic.

Divinis Wine bar - italská kuchyně pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha

Oblíbený winebar s rozmanitou nabídkou, který se každý večer mění na skvělou italskou restauraci. Elegantní a přitom útulný interiér láká k příjemnému posezení v klidném prostředí.

Horská chata Solárka

Turistická chata Solárka je oblíbeným výletním místem obyvatel nedalekého Frýdlantu p. O., odkud je přístupná po silnici (3,5 km, 350 m převýšení).

Aureole Fusion Restaurant & Lounge Praha - gurmánský požitek mezi hvězdami

Vstupte do světa neotřelých výhledů, chutí a vůní. V Aureole, nejvýše položené restauraci a vinotéce v České republice vás okouzlí kulinářské umění stejně jako magická atmosféra, která nelze popsat slovy, ale musí se vidět a zažít.

Rybářská chata Hluk

Volně stojící útulná chata, poskytuje možnost ubytování až pro 12 osob v celkem 3 pokojích.

Naučná stezka Po zelené Hostětínem

Jedná se 1,5 km dlouhou naučnou stezku, která návštěvníky seznámí s ekologickými projekty v obci Hostětín. Při procházce naučnou stezkou se dozvíte informace o šetrném veřejném osvětlení, obecní výtopně na biomasu, kořenové čistírně odpadních vod, roubené sušírně ovoce nebo pasivním domě.

Naučná stezka Naokolo Hostětína

Jedná se o naučnou stezku v malebné krajině chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Tato naučná stezka je 6 km dlouhá a seznamuje návštěvníky s místními tradicemi a zajímavostmi: například kdo to byli miškáři nebo co všechno se vyrábělo z ovoce.

Socha Bruncvíka na Karlově mostě

Na ohlaví mostního pilíře pod sousoším sv. Vincence Ferrerského se sv. Prokopem se nachází malebná socha Bruncvíka, legendárního českého rytíře který se podle pověsti vydal do světa, aby našel živého lva pro svůj erb.

Mateřské centrum Cvrček

Přijďte si zpříjemnit rodičovskou dovolenou do MC Cvrček Kostelec nad Orlicí.

Praotce Čecha vyhnala z bukovské stodoly vajíčka

Dnešní děti podléhají záplavě komiksových postav. České dějiny, byť bájné, jak nám je vyložil ve Starých pověstech českých Alois Jirásek, už jim mnoho neříkají. Praotec Čech, Libuše, Kazi, Teta, Horymír, lucká válka... Helena Petáková z Bukové si usmyslela, že historii zapadnout nenechá.

O2 Arena Praha

O2 arena, dějiště desítek atraktivních sportovních a kulturních událostí, patří k nejmodernějším stánkům v Evropě s kapacitou až 18 tisíc míst. Byla otevřena v roce 2004 při konání mistrovství světa v ledním hokeji a od té doby každoročně přivítá přes 600 tisíc lidí.

14. 3. 2013, 19:36 · Kudy z nudy · Praha, okolí Prahy · Tipy na výlety · O2 Arena Praha

Podviniční mlýn

Nevíte, kde strávit dovolenou nebo víkendový pobyt? Ubytování v klidném a atraktivním prostředí pro rodiny s dětmi, páry i jednotlivce.

Odpočinek a zábava po boku koně v Jezdecké Stáji Boučí

Projížďky, výuka jízdy, ustájení koní, dětské tábory a ještě mnoho dalších aktivit v JS-Boučí.

Kam o víkendu s dětmi: Na vítání jara nebo na setkání s Krakonošem

S příchodem jara se rojí venkovní akce s velikonoční tematikou. Rituály, jakým je například zabíjení Morany, je třeba se před začátkem jarních měsíců rozloučit se zimou. Takové tradiční akce probíhají tento víkend po celé České republice. Program je doplněný o pohádky a rodinnou zábavu, takže nudit se nebudou děti ani jejich rodiče.

Japonská zahrada Oleško

Japonská zahrada v obci Březová - Oleško nedaleko Prahy vás okouzlí nádhernými bonsaji, velmi citlivě tvarovanými dřevinami, krásnými kameny a hlavně vodou, která dodává zahradě nevšední půvab.

Na kole do minulosti Moravskou bránou - cyklostezka po stopách lovců mamutů

Projeďte se údolím Moravské brány na kole. Celkem 70 kilometrů dlouhá trasa vás provede významnými archeologickými místy v oblasti Hranic, Přerova a Lipníku nad Bečvou.

Po noční pouti na sv. Hostýn odstartuje poutnická sezóna v Kroměříži

Milovníci putování se již brzy dočkají letošní první poutě. V pátek 15. března večer vyrazí "železní" poutníci na tradiční celonoční pěší cestu ze Svatého Kopečka u Olomouce na Svatý Hostýn. O týden později bude poutnická sezóna "oficiálně" zahájena v Kroměříži.

Restaurant Sušil v Bystřici pod Hostýnem

Restaurant Sušil v Bystřici pod Hostýnem nabízí ucelené služby v oblasti gastronomie s profesionálním přístupem a patřičnou odpovědností.

Pizza bar Angelo Bystřice pod Hostýnem

Stylově zařízený pizzabar v Bystřici pod Hostýnem nabízí kromě výběru z 36 druhů výtečné pizzy celou řadu zapékaných specialit, těstovin a salátů. Široká nabídka alko, nealko a míchaných nápojů je doplněna rozsáhlou vinotékou. Celkovou atmosféru umocňuje příprava pizzy přímo před zraky zákazníků.

Rekreační středisko Miletín

Rekreační středisko se nachází v malebném městečku Miletín v Královéhradeckém kraji.

LaProvence Restaurant & Cafe

Restaurace LaProvence se specializuje na francouzskou a středomořskou kuchyni, ale ochutnáte zde i české speciality. Pokrmy jsou připravovány dle originálních receptur, suroviny tudíž dováží až z krajin původu pokrmů.

Sportovní areál Horní Počaply

Sportovní areál Horní Počaply se nachází se na okraji obce Horní Počaply ležící při levém břehu dolního toku řeky Labe.

Rekreační středisko Borek

Rekreační středisko Borek leží v klidném prostředí obklopeno přírodou nedaleko lázeňského města Lázně Bělohrad. Vhodné pro letní tábory a školy s kapacitou až 180 osob.

Vinařství Tomáš Krist

Vinařství Tomáš Krist naleznete v Miloticích u Kyjova, v podoblasti slovácké. Bylo založeno v roce 1996, aby navázalo na mnohaleté rodinné zkušenosti ve výrobě vína.

Vinařství Mikrosvín Mikulov

Vinařství žijící vlastním životem podřizující vše přírodě, můžete najít v prostředí více než idylickém. Nacházejí se totiž v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších.

Moravskou bránou vede nová cyklotrasa. Zájemci po ní dojedou až do pravěku

Moravskou bránu protíná od března nová cyklotrasa. Na 70 kilometrů dlouhé trase čekají na cyklisty stanoviště, věnované historii. Cyklotrasa Na kole do minulosti Moravskou bránou vznikla díky iniciativě Přerova, Lipníku nad Bečvou, Hranic a Hranické rozvojové agentury.

První pivní a čokoládové lázně v Jindřichově Hradci

Dopřejte si speciální a naprosto originální lázeňskou terapii - pivní či čokoládovou koupel podporující mikrocirkulaci pokožky a tvorbu endorfinů, tzv. Hormonů štěstí.

Vyhlídková cesta Zakázanka v pražské Zoo

Stezka nad pražskou Zoo vede od voliéry dravců po rozhlednu Obora. Cestou vás uchvátí netradiční výhledy na Prahu, zajímavá je také geologická expozice přibližující zajímavé prostředí, kterým stezka prochází.

Cyklostezka Horní Počaply - Vlíněves - Zelčín

Cyklotrasa prochází po břehu Labe od obce Horní Počaply přes Dolní Beřkovice, v obci Hořín se odklání od Labe, míjí soutok Labe s Vltavou a pokračuje po břehu Vltavy krásnou krajinou směrem k Praze. Končí zatím v osadě Zelčín u lávky s pražským horkovodem přes Vltavu.

Regenerační centrum Harmonie v Bystřici pod Hostýnem

Regenerační centrum Harmonie se nachází na západním svahu překrásné části Hostýnských hor svažujících se do malebného městečka Bystřice pod Hostýnem. Součástí komplexu je vlastní regenerační centrum Harmonie.