🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Gabrielina stezka - nejoblíbenější turistická trasa Českosaského Švýcarska

Tradiční promenádní cesta spojuje Pravčickou bránu s Mezní Loukou. Byla pojmenována podle sestry knížete Edmunda Claryho-Aldringena, průkopníka zdejší turistiky. Stezka vede po úpatí Křídelních stěn nejkrásnějšími partiemi Českého Švýcarska.

ČEZ Aréna v Ostravě

V moderní víceúčelové hale se konají nejvýznamnější kulturní, sportovní, společenské akce a koncerty. Hala je domácím prostředím hokejového týmu HC Vítkovice Steel, pro veřejnost se zde pravidelně koná veřejné bruslení.

Sportovní areál Strahov v Praze

Vyjdete-li strmý kopec na Strahov, objeví se před vámi obrovský gigant, jehož nelze jen tak přehlédnout - sportovní stadion Strahov. Strahovský stadion patří díky své rozloze k největším stadionům na světě.

Lezecké centrum Tendon Smíchoff

Umělá lezecká stěna centra Tendon Smíchoff představuje největší sportoviště svého druhu v České republice. V hale o rozměrech 16 x 32 metrů totiž najdete lezeckou stěnu o výšce 14 metrů.

Divadlo Kampa - prostor pro kulturu sebepoznávání

Divadlo Kampa vzniklo v září 2010, je provozováno o.s. Paralela a svou laskavou záštitu, entuziasmus a podporu tomuto prostoru poskytuje Jaroslav Dušek.

Kozí farma Ve dvoře

Malá rodinná ekofarma ve Střemeníčku (5 km od hradu Bouzov). Můžete se zúčastnit víkendových prohlídek farmy, prohlédnout si kozí stádo a nakoupit si kozí speciality vlastní výroby v obchůdku.

Mahenovo divadlo v Brně

Po požáru tehdejšího Městského divadla Reduta na Zelném trhu roku 1870 bylo nutné postavit novou scénu, a tak byla v roce 1882 dokončena stavba nového německého Městského divadla Na hradbách - dnes Mahenova divadla.

Čerti zase poletí přes celé Česko

V dálce se zablesklo, to se čert ozval svým signálem. Pozemská hvězdička letěla vstříc těm nebeským. Vzápětí se vznesla světlice i nad náš kopec u Zdic a než vystoupala do nejvyššího bodu, nad temným obzorem Brd zailuminovala bílá stužka. Nejinak tomu bude v sobotu 23. března.

Muzeum loutek Chrudim

Muzeum je zcela bezbarierové, v celém muzeu je výtah Parkování možné na náměstí Josefa Ressela, vyznačená místa Toalety pro vozíčkáře jsou v objektu Toalety pro děti Muzeum loutkářských kultur, založené v roce 1972 v Chrudimi, sídlí v Mydlářovském domě cca 30 metrů nad hlavním náměstím Josefa Ressela. V současné době vlastní muzeum kolem 50.000 sbírkových […].

Zimní měsíce na zámku Hluboká umí vytvořit vysloveně pohádkovou náladu

Milovníci památek již odpočítávají dny, kdy se otevřou brány hradů a zámků a zahájí tak novou sezónu. Pro ty nedočkavé tu ale jsou památky, které přešly na celoroční provoz. Jedním z nich je zámek Hluboká nad Vltavou, který nabízí od listopadu do března speciální zimní prohlídkovou trasu.

Caffé restaurant Na statku

Caffé restaurant Na statku je stylová restaurace, nacházející se v historické části města Březnice. V těsné blízkosti naleznete nejen krásný Březnický zámek, který jistě stojí za návštěvu, ale i pivovar Herold.

Sportovní centrum Vitality Březnice

Sportovní centrum Vitality Březnice nabízí nejen využití sportovních aktivit, ale také ubytování v příjemném prostředí. Užít si zde můžete wellness služeb a aktivit jako jsou tenis, jízda na koni, bazén, relaxace a další.

Rekreační středisko TJ Sokol Brtnice

TJ Sokol Brtnice nabízí ubytování a stravování ve svém rekreačním středisku s kapacitou 52 lůžek v Brtnici u Jihlavy. Ubytování je vhodné pro rekreační a sportovní pobyty, rodiny s dětmi i školy v přírodě.

U Veselí nad Moravou plánují stavět rozhlednu ve tvaru číše na víno

Na kopci Radošov u Veselí nad Moravou chce nechat tamní radnice postavit do jara příštího roku rozhlednu ve tvaru číše na víno. Tvar nebyl zvolen náhodou. Rozhledna by totiž měla stát mezi zdejšími vinohrady.

Nachází se pod Komorní hůrkou tajemné město pidimužů?

Přes dřevěný most jsem vyrazil z Chebu kolem přehrady Skalka na Komorní hůrku. Pověsti o naší nejmladší sopce mě táhly, těšil jsem se na ten přírodní úkaz. O Hůrce se vedly spory, co to je za zázrak, hlavně básník Goethe tvrdil, že je to sopka a ne kopec naplavenin. Goethe tu byl v roce 1808.

Svatba na zámečku Klokočov

Romantická svatba venku v přírodě pod starým bukem v zahradě zámečku na Vysočině. Objekt zámečku lze pronajmout komplet celý. Hostina buď v menší jídelně pro max.25 osob nebo v hostinci u zámečku. Resort umožňuje ubytování pro max. 65 osob.

Do Chebu za zapíchnutým generalissimem Valdštejnem

"Ať žije Ferdinand!“ bylo heslo spiklenců, kteří 26. února 1634 zavraždili v Chebu exvelitele císařských vojsk, držitele mnoha titulů, a hlavně panství, vévodu Albrechta Václava Eusebia Valdštejna. Jednalo se o důstojníky císaře Ferdinanda II. Habsburského.

Apartmán Cottage v Krásné Lípě

Nový apartmán u lesa v Krásné Lípě v Českém Švýcarsku vhodný pro rodiny s dětmi.

Konaly se v okolí Žihle tajemné rituály?

Zajímavé kamenné sestavy a obrovské balvany poblíž Žihle vzbuzují pozornost i v současné době. Byla tato lokalita využívána i lidmi v dávné minulosti?

Kavárna La Badia Brandýs nad Labem

Ve stylové kavárně v Brandýse nad Labem můžete zažít jedinečné okamžiky s pravou italskou kávou Lavazza. Kavárna nabízí kompletní zajištění akcí do 25 osob, jako jsou například rauty, soukromé či firemní oslavy nebo podobné akce. Mimo jiné nabízí i menší catteringové služby.

Kouřim láká na technickou raritu, obrácené zvony

Po staletí se o církevních svátcích v renesanční zvonici v Kouřimi rozeznívají Štěpán a Marie. Dva zvony, zavěšené na principu vysokého točení, srdci vzhůru. Podobný unikát je v Čechách k vidění jen v Rovensku pod Troskami.

Plavání kojenců a batolat - Aquacentrum Šutka

Plavání kojenců, batolat a dětí od 6 měsíců do 4 let v aquaparku Šutka na Praze 8.

Památník Jana Amose Komenského Bílá Třemešná

Památník v Bílé Třemešné připomíná pobyt "učitele národů" J. A. Komenského před odchodem do exilu. Prezentuje dokumenty, fotografie a mapy pocházející z této doby, včetně modelu bývalého zámku, kde se Komenský s českými bratry ukrýval.

Muzeum Eduarda Štorcha a Karla Zemana v Ostroměři

V muzeu v Ostroměři nahlédnete do filmově a knižně zpracovaných pravěkých scenerií, jež se staly společným prvkem života a díla Eduarda Štorcha i Karla Zemana. Dále zde najdete expozici věnovanou pravěku Ostroměřska.

Mistral Paragliding - kurzy na kopci Raná u Loun

„Když jednou okusíš létání, budeš už navždy kráčet po zemi s pohledem upřeným k nebi, protože tam jsi už byl a tam se stále toužíš vrátit.” - Leonardo da Vinci.

Rodiště duchovního a věhlasného léčitele Pátera Františka Ferdy

Jméno Františka Ferdy je v českých zemích dobře známo - patří mezi legendární postavy českého léčitelství. Od roku 1980 žil a působil v Sušici. Všichni využívali jeho neobyčejných vloh, daru jasnovidné diagnostiky a schopnosti doporučit vhodný léčebný prostředek.

Na zámku tří věží ožívá duch první republiky

Zámek Mníšek pod Brdy zve do svých bran v průběhu měsíce března každý den, kromě pondělí. Potěšíme ty z vás, kteří máte zalíbení v období první republiky. Uvidíte bohatě zařízené interiéry rozdělené do dvou prohlídkových okruhů.

Tajemné hlubiny brněnského podzemí lákají návštěvníky i na technickou trasu

Brňané si mohou prohlédnout nejen spletitá sklepení pod Zelným trhem nebo ostatky dávných obyvatel města u kostela sv. Jakuba. Od loňska je otevřena i trasa technickým podzemím. Od 26. února se trasa o něco prodloužila.

Památník Leoše Janáčka v Hukvaldech

Jedinečné muzeum s nádherně dochovanými původními interiéry z dob Janáčkova života.

Pověstmi opředený Vyšehrad zve (nejen) na výpravu proti proudu času

Krásné, vysloveně jarní počasí, jímž se prezentoval počátek března, láká na výlety. Třeba na pražský Vyšehrad.

Sanatorium Janáček v lázních Teplice nad Bečvou

Ať už jen projíždíte Moravskou bránou, či jedete upevnit své zdraví do lázní Teplic nad Bečvou, vždy Vás již z dálky upoutá dominantní stavba lázní lázeňské sanatorium Janáček.

Pension-pizzerie Erika Boží Dar

Užijte si příjemnou dovolenou v Pensionu Erika s pizzerií v centru horského městečka Boží Dar. Dům se nachází přímo u běžeckých tratí, 300 m od lyžařských vleků a nabízí ideální dovolenou pro jednotlivce, rodiny, firemní i společenské akce.

Sportovní aktivity ve Veselí

TJ Loko ubytovaným hostům nabízí širokou nabídku sportovního vyžití. Z rozsáhlé nabídky si vybere každý.

Zdánlivě zapomenutá víska na Osoblažsku nabízí setkání se svědky dávné historie

V následujících řádcích se vydáme na výpravu na Osoblažsko. Cílem sice bude jediná obec - Bohušov., ale i tak půjde o až překvapivě bohatou turistickou nabídku.

Merlinův Dětský svět - zábavný park na hraničním přechodu Hatě

V Merlinově Dětském světě zažijete spoustu legrace - na zemi, ve vodě, ve vzduchu i pod střechou. Na své si zde přijdou jak děti, tak dospělí. Užít si můžete zábavu na ruském kole, pirátské střelnici, autodrahách i minigolfu.

Rodný dům Josefa Ressela v Chrudimi

V Široké ulici ve městě Chrudim naleznete rodný dům vynálezce lodního šroubu Josefa Ressla, který zde poržil své dětství. Na domě, který je chráněn jako kulturní památka, se nachází pamětní deska.

Mydlářovský dům v Chrudimi

Mydlářovský dům je nejvýznamnější stavbou občanského domu ve městě, charakteristický je jak svým vzhledem z ulice tak i svou "hvězdárnou" charakterizující město z dálky.

Kaple Tří králů na pardubickém zámku

Na konci 15. až počátku 16. stol. Zřídil na pardubickém zámku Vilém z Pernštejna dnešní kapli, která byla od roku 1979 uzavřena, v roce 2013 se však stala součástí prohlédkového okruhu. Můžete si zde prohlédout zrestaurovaný novogotický oltář, polychromované plastiky nebo boční rokokové oltáře.

Beer Restaurant Panoptikum v Brně

V restauraci Panoptikum v Brně ochutnáte nejen kuchyni, která ladí ke zlatavému moku, ale také pokrmy zaměřené na moderní gastronomii.

Zámek Křinec s unikátními rokokovými Modrými salonky

Zámek v Křinci nechal postavit v raně barokním stylu v roce 1649 hrabě August Pavel z Morzína. Za návrhy zámku stojí zřejmě proslulý stavitel Carlo Lurag, kterému se připisují mimo jiné i kostel sv. Ignáce v Praze, zámek Humprecht a řada dalších zámků a staveb.

Největší krytá dětská herna v Beskydech

Největší krytá dětská herna v Beskydech se nachází v hotelu Stará Ameryka v Jablunkově v areálu Země zábavy Ameryka. Nabízí 3 skluzavky, průlezky, bazén plný míčků, jízdní kola, odrážedla, motorová auta, kuchyňku, lezeckou stěnu, velké stavebnice a další atraktivity pro děti.

Vlkova věž a vinařské informační centrum Znojmo

Vlkova věž se původně nazývala "vlčí" a byla pevnostní věží nedaleké Dolní brány, která stávala přibližně v místech, kde dnes stojí Okresní soud. Vlkova se jí začalo říkat podle městského hradního velitele markrabího Vlka.

Fit Baby - nové cvičení pro děti

Ideální cvičení pro děti v raném věku. Rozvíjí jejich pozornost, poznání a manuální dovednosti.

Farma Michael – vraťte se do starých časů

Farma Michael s romantickým ubytováním nedaleko Prahy je lákadlem pro pořádání svateb či různých rodinných oslav. Farma nabízí pronájem konferenčních prostor pro školení, kongresy, rauty, teambuildingy a jiné firemní akce.

Zámecké interiéry v Rájci nad Svitavou zkrášlily kamélie

Dvacátá jubilejní výstava kamélií Camellia jubilea byla v pátek 1. března zahájena na zámku v Rájci nad Svitavou. Návštěvníci mají možnost prohlédnout si nejen zámecké interiéry vyzdobené kaméliemi, aranžmá z nich a dalších květin, ale i zámecké skleníky s kvetoucími kaméliemi.

Le Jardin Restaurant Hotelu Bellevue Český Krumlov

Hotel Bellevue se nachází v těsné blízkosti Státního hradu a zámku Český Krumlov. Hotel je již od počátku své existence znám svoji charakteristickou atmosférou doplněnou prvotřídními službami. Vynikající gourmet restaurant Le Jardin snese srovnání i s těmi nejlepšími restauracemi v Praze.

GaMu - galerie a muzeum v Českých Velenicích

V GaMu - galerii a muzeu v Českých Velenicích najdete expozice věnované historii města, železnici, radioamatérství i letectví.

Residence U Černého orla

Rodinný luxusní hotel v Praze je ideální volbou pro romantické pobyty či páry milující historii a hledající odpočinek pod Pražským hradem. Samotná lokalita Residence U Černého orla v srdci Prahy volá po objevování starých pražských legend a putování po Královské cestě.

Farma Ovčí terasy

Rodinná farma ležící v Němčičkách na jihu Moravy v Modrých horách, na samotě s úžasnými výhledy do širého okolí.