🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Kavárna a kino Royal v bývalém Biu Illusion na Vinohradech

Nový kulturní prostor vznikl na Vinohradech v místech, kde bývalo Bio Illusio v Maceškově paláci z roku 1929. Nový multikulturní prostor Royal bude přes den sloužit jako kavárna, večer se promění do podoby kina, divadla či koncertního sálu.

Galerie Hospodářský dvůr v Klučenicích

Galerie Hospodářský dvůr v Klučenících vás seznámí s historií obce a jejích osad. Najdete ji ve špýcharu bývaleho statku Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou. Turistické informační centrum poskytuje služby turistům.

Bazén s mořskou solí v AutoClub Hotelu Morávka - Mrtvé moře v Beskydech

V AutoClub Hotelu Morávka, nedaleko Frýdku-Místku najdete vnitřní bazén s mořskou solí, která je výsledkem solárního vypařování vody z Mrtvého moře a je vyjímečným léčivým produktem. Mimo to jzde k dispozici také veřejné letní koupaliště se spoustou atrakcí.

Koupaliště v Bystřici nad Pernštějnem

Areál koupaliště Bystřice nad Pernštejnem nabízí tři bazény - plavecký bazén 25 m, rekreační bazén 12,5 x 12,5 m se slanou vodou a dětský bazén 12,5 x 10,5 m s vodním hříbkem a skluzavkou.

Plavecký bazén se slanou vodou Havlíčkův Brod

Krytý bazén Havlíčkův Brod s neobvyklým tvarem nabízí koupání v mírně slané vodě. Najdete zde i širokou skluzavku pro děti i dospělé a další vodní atrakce. Součástí je i oddělené dětské brouzdaliště.

Rozhledna Rumburak u Bítova

Rozhlednu Rumburak najdete na úpatí Velkého kopce, u silnice k hradu Bítov, cca 35 km od Znojma. Pokochat se můžete výhledem na hrad Cornštejn, vesnici Bítov a do údolí Vranovské přehrady. Rozhledna stojí díky manželům Pyskovým, kteří ji nechali postavit v letech 2008 - 2009.

Botanická zahrada v Liberci otevřela pavilón leknínů

Liberecká botanická zahrada v úterý otevřela nový pavilón pro pěstování tří druhů největších leknínových rostlin světa. Bazén a treláže v jeho pozadí jsou osázeny teprve několik dnů. Ještě nějaký čas tedy potrvá, než viktorie královská a další dva největší druhy leknínů vyrostou a rozvinou se do celé své krásy.

Přírodní zóna Lom na Svaté Anně v Táboře

Lom na Svaté Anně je první soukromá přírodní zóna v České republice. Jedná se o opuštěný lom, kde se vytvořila řada biologicky hodnotných biotopů (vodní, bažinné, mezofilní, skalnaté a stepní). Vyskytuje se zde řada obojživelníků a hub.

Tiskárna na Vzduchu - kulturní bar ve Stromovce

Tiskárna na Vzduchu je jedinečný prostor otevřený široké veřejnosti. Místo, v němž se kloubí zájem o kulturu, zábavu a aktuální veřejné dění. Můžete se těšit na tančírnu, koncerty, letní koni i divadlo. Unikátní prostor najdete pod širým nebem ve Stromovce.

Na šumavském Špičáku se turistům otevřela rozhledna

Po 135 schodech šestadvacetimetrové rozhledny na železnorudském Špičáku se mohou výletníci vypravit od první červencové středy, ať už pěšky, nebo lanovkou. Při dobré viditelnosti by z nové rozhledny měly být rozeznatelné dokonce i Dachsteinské Alpy.

Svatý Maur na Bečově vtáhne děti do relikviáře

Jména a čísla jsou nudná pro většinu dospělých, natož pro děti. Návštěvy památkových objektů jsou souhrn málo zapamatovatelných faktů, na konci už si řada návštěvníků nepamatuje, co bylo na začátku. Správa Bečova nad Teplou spustila projekt, který má srozumitelně zprostředkovat návštěvu objektu.

Posázavským parním vlakem na skleněný jarmark i prohlídku hradu a zámku

První prázdninovou sobotu 5. července vyjede z Prahy-Braníka parní lokomotiva Čtyřkolák na cestu do Posázaví - a to až do Kácova. Jízda má mnoho zajímavých cílů a je i zvláštní svou trasou. Po jiné trati se pak vrací domů do Prahy.

Fotbalgolf Dymník v Rumburku

Fotbal Park Dymník je první certifikované fotbalgolfové hřiště v České republice! Hra se hraje s fotbalovým míčem a jejím cílem je zahrát všech 18 jamek s nejmenším možným počtem kopů.

Poutní kaple Narození Panny Marie v České Kamenici

Zavítáte-li do České Kamenice, nazapoměňte navštívit kapli Narození Panny Marie, která je vzdálená cca 200 m od náměstí. Významným inventářem je dřevěná poutní socha Panny Marie Kamenické z roku 1680.

Na Lemberku se návštěvníkům otevřely dveře opravených sálů

Clam-Gallasovské apartmá ve východním křídle, ale také společenský sál či pokoje zámeckého personálu zpřístupnil nově po rekonstrukci návštěvníkům zámek Lemberk na Liberecku. Prohlídka zájemce provede různými obdobími zámku, počínaje gotickými základy.

Přírodní areál Velká Dohoda v srdci Moravského krasu

V příjemném prostředí vápencových skal, nedaleko obce Ostrov u Macochy, si můžete vyzkoušet různé lezecké a adrenalinové aktivity - lanovku přes kamenolom, lanový park, ferraty nebo skalní lezení. Samozřejmě můžete při těchto činnostech pouze pozorovat ostatní návštěvníky, relaxovat a občerstvit ...

Ubulodrom v Úněticích - největší kryté hřiště na pétanque v ČR

Chcete se během zimy na pravidelných trénincích naučit pétanque, abyste v létě váleli? Hledáte prostor a aktivitu pro neformální firemní setkání či oslavu narozenin? Našli jste ideální řešení - pozvěte kolegy a kamarády na pétanque do Ubulodromu v Úněticich u Prahy.

Ve věži kostela sv. Jakuba v Poličce ožije rodná světnička Bohuslava Martinů

182, 183, 184… 194! Po vystoupání bezmála dvou set schodů až do výšky 36 metrů vám odměnou bude netradiční oživená prohlídka rodné světničky světoznámého hudebního skladatele, jenž se nachází na věži kostela sv. Jakuba v Poličce. Zde vás přivítají sourozenci Marie a Bohuslav Martinů osobně.

Karlštejnská plavební - výletní plavby na motorových lodích

Užijte si okružní výletní plavby na motorových lodích karlštejnským podhradím po řece Berounce. Zdejší lodní kapitáni vás provezou překrásným úsekem od centrálního parkoviště přes most až k jezu a zpět. Přijďte obdivovat krásy chráněné krajinné oblasti Český kras z paluby lodě.

Půjčovna motorových člunů a lodí v Praze na Smíchově

Smíchovská půjčovna nabízí nejširší paletu plavidel a nejdelší plavební trasy, neboť od jezu k jezu je to celých 8 km. Kromě pramic si zde můžete půjčit motorové čluny nebo výletní vor s grilem.

Půjčovna šlapadel a lodiček v Praze na Starém Městě

Ve staroměstské zdrži se můžete pokochat pohledy na Karlův most a Karlovy lázně, Kampu, Střelecký ostrov nebo Žofín. Půjčovnu lodiček najdete na Smetanově nábřeží mezi Karlovým mostem a Národním divadlem dole u vody.

Plzeňský kraj zve na šestitýdenní putování za barokem

Turisty, kteří si z výletů rádi odnášejí silný zážitek, možná přivábí festival 6 týdnů baroka. Ten o prodloužených víkendech zavede návštěvníky Plzeňského kraje do více než dvaceti barokních památek, kde je bude čekat nejenom prohlídka.

Návštěvníci muzea oblékají noční košile a uléhají do postelí

„Vkusné pyžamko, nebo noční košilku? Čepici s bambulkou, či raději elegantní čepeček vroubený krajkami?“ váhají návštěvníci Vlastivědného muzea v Šumperku. Při rozhodování jim pomáhá pohled do velkého dobového zrcadla, díky němuž s rozvahou vyberou vhodný oděv a vyrazí v něm do Výstavní síně.

Vinařství Bobojčev - ochutnávka vín z Podpálaví

Ochutnejte vynikající vína z oblasti Podpálaví, degustovat je můžete v nově zrekostruovaném vinném sklípku Vinařství Bobojčev v Perné. Vína, která vám budou chutnat si můžete rovnou zakoupit. Kapacita sklípku je až 50 osob. K degustaci se zde nabízí možnost teplého či studeného rautu.

Ostatky blahoslaveného Hroznaty z Teplé vyměnil důstojník s mnichem za slivovici

Klášter v Teplé vznikl ze strachu z moře. Zřejmě je to pouze pověst. Každopádně český šlechtic Hroznata, který se měl zúčastnit třetí křížové výpravy, z ní vycouval. Došlo mu, že se ze Svaté země nemusí vrátit, a zkrátka doma je doma. Trochu tím namíchl papeže, takže se vykoupil založením kláštera.

Adventure golf v Českém Dubu

Adventure golf v Českém Dubu je miniaturní golfové hřiště na kterém si zahraje opravdu každý. Podobá se principem hry minigolfu. Potřebujete pouze chuť pro hru a o zbytek se postará ochotný personál na recepci.

Sportovní vznášedlo na letišti v Hradci Králové

Jste milovníkem motorismu, dopravních prostředků nebo nejrůznějších přibližovadel? Pak určitě vyzkoušejte sportovní vznášedlo, které si můžete zapůjčit na letišti v Hradci Králové.

Muzeum hasičské techniky v Novém Oldřichově

Muzeum hasičské techniky Nový Oldřichov, nedaleko Kamenického Šenova, nabízí k prohlídce starou historickou hasičskou techniku, která byla použita i ve filmu "Tmavomodrý svět" od J. Svěráka a další historické unikáty.

Exkurze do Balitova Valašského pivovaru v Hutisku-Solanci

Navštivte minipivovar v Hutisku-Solanci, ochutnejte místní nepasterizované a nefiltrované pivo Radocha v pivovarské restauraci Balita a požádejte o malou exkurzi do pivovaru přímo zdejšího sládka!

Červená Lhota - zámek pro milovníky pověstí, romantiky i doby mocnářství

Jeden z našich nejpůvabnějších a nejmalebnějších zámků najdeme mezi Táborem a Jindřichovým Hradcem. Patří k těm objektům, které se těší právem velkému zájmu návštěvníků, a pouhý pohled na ve vodní hladině se odrážející siluetu malého vodního zámku dává tušit, že přemnoho krásy ukrývá i uvnitř.

Outdoor Lasergame v Tuřanech

Nová generace venkovní zábavy pro všechny věkové kategorie. Outdoor Lasergame ej absolutně bezpečná adrenalinová sportovní aktivita. V Tuřanech se můžete těšit na velké hřiště plné překážek.

Dvorní divadlo v Lednicko-Valtickém areálu - divadelní zážitek pod hvězdami a pod zemí

Představení profesionálního Dvorního divadla ve Valtickém Podzemí (úterý), v Hlohovci (pátek, sobota) a v Lednici na zámku (čtvrtek) tvoří již tradiční kulturní nabídku Lednicko-valtického areálu. Za projektem stojí renomovaný divadelní herec a ržisér Zdeněk Černín.

Krajinu vína a rybníků u Lednice a Valtic lze poznávat i ze sedel bicyklů

Za zdravím, ale i poznáním krajiny rybníků a dobrého vína se vydáme v následujících okamžicích. Jako dopravní prostředek zvolíme kolo.

Štaindlův kopec - areál zahradních her

Oblíbené zahradní hry, při kterých se pobaví všechny generace, situované v příjemném zalesněném prostředí Štaindlova kopce najdete ve Spáleništi u Rapšachu. Služby doplňuje občerstvení nabízející teplé a studené nápoje, teplá jídla, rychlé občerstvení i nanuky.

Koupaliště Bajda v Kroměříži

Sportovní areál letního koupaliště Bajda v Kroměříži nabízí svým návštěvníkům 50 m bazén s osmi drahami, dětský bazén, brouzdaliště, travnaté odpočinkové plochy a občerstvení.

Balneo centrum Flora v Olomouci

Balneo centrum Flora je jedinečné zařízení nabízející komplexní relaxační služby využívající blahodárných účinků vody a vodních lázní na organismus. Zaručen je zde individuální přístup a zachování soukromí, příjemné a čisté prostředí. Přijdte a vyzkoušejte minilázně v centru Olomouce.

Letní koupaliště Jeseník

Letní koupaliště Jeseník nabízí bazén s příjemně chladivou vodou, dětské brouzdaliště i bezplatné zapůjčení slunčníků. K dispozici je zde skluzavka, herna, kulečník i sauna. Nechybí ani nafukovací bazénové atrakce.

Minikoníčci na hraní - terapie se zvířaty ve Vědomicích

Miniaturní koně jsou připraveni s vámi strávit nezapomenutelné chvíle. Naučíte se nejen o ně pečovat, ale také si vyzkoušíte řízení kočáru taženém malými koníčky. Pro nejmenší je připravena i jízda v sedle. Ve Vědomicích u Roudnice nad Labem se na vás těší i další zvířátka.

Pražská zoo otevírá opravený pavilon. Jedničkáři zaplatí za vstup jen korunu

V pátek ve 14:00 otevřela Zoo Praha rok po povodních pavilon velkých želv. Znovu do něj mohou proudit davy návštěvníků. Navíc tam na ně čekají novinky. Pilní školáci s dobrým vysvědčením za vstup zaplatí jen korunu.

Víceúčelová sportovní hala Slaný

Víceúčelová sportovní hala Slaný se nachází na jihozápadním okraji města Slaného. Nachází se zde krytá zimní hokejová hala, fotbalová hříště, ale i krytá plavecká hala nabízející koupání i zábavz charakteru aquaparku.

Čarodějnické procesy byly nejtemnější minulostí Velkých Losin

České Slezsko byl vždy Bohem zapomenutý kraj, přesto se tu v jeho jméně páchaly ty největší ukrutnosti. Panství Žerotínů se stalo pohřební hranicí pro desítky nevinně odsouzených ve směsici náboženského fanatismu a sadismu spojených s hamižností. Za vším stál zlatohorský Franz Boblig (1612-1698).

Hájenka v Pavlově - myslivna lišky Bystroušky

Hájenka v Pavlově na Šumpersku je místem zrodu bajky, která inspirovala skladatele Leoše Janáčka k vytvoření světově proslulé opery. Do seznamu kulturních památek patří i nedaleká křížová cesta s kaplí.

Freedomky - nízkoenergetická rekreační vesnička na břehu Mušovských jezer

Ubytování na břehu jezera s výhledem na vinice a v architektonickém unikátu. Od konce června 2014 si toto jedinečné rekreační bydlení můžete užít na břehu Mušovských jezer. Najdete zde totiž originální vesničku nízkoenergetických dřevostaveb, které navrhl architekt Marek Jan Štěpán.

Pardálův výběh v Hluboké nad Vltavou

Pardál vybudoval v Adrenalin parku v Hluboké nad Vltavou dráhu se sedmi náročnými překážkami, které zaručují perfektní zábavu. Sestava rafinovaných překážek důkladně prověří, jestli jste silní a mrštní jako Pardál.

Apartmány Jurica na Božím Daru v Krušných horách

Komfort, pohodu a soukromí - to vše a mnohem více najdete v apartmánech Jurica přímo v centru krušnohorského městečka Boží Dar. Najdete zde ideální podmínky pro páry i početnější skupiny, prostor a pohodlí jistě ocení také rodiny s dětmi.

Pohádkov na zámku Potštejn

Dopřejte vašim dětem nevšední prohlídku mezi postavičkami známými z deseti českých pohádek. Veselá expozice je vhodná pro děti již od 1 roku a její zhlédnutí určitě to stojí za to!

Kam o víkendu s dětmi: Do Prahy za dinosaury, s vysvědčením do bazénu

Další školní rok končí a letní prázdniny začínají. Tento víkend je ideálním časem nejen k odjezdu na dovolenou, ale také k výletům po Česku. Těch se nabízí skutečně mnoho.

Muzeum myslivců a pytláků Na Mýtince v Babicích

Náhled do života myslivců, škody, které jim působili pytláci, i někdejší vybavení příbytků lidí na vesnici, včetně historických strojů k obdělávání půdy a ke sklizni plodin - to vše najdete v Muzeu myslivců a pytláků Na Mýtince v Babicích.

Broková střelba na asfaltové terče na Střelnici Soběšice

Sportovní broková střelba na asfaltové terče nejen pro sportovní střelce, ale i možnost střelby pro veřejnost bez zbrojního průkazu se střeleckým istruktorem.

Zahrada Květnice na pražském Petříně - potěšení pro milovníky trvalek

Na vrcholu pražského Petřína s jediných vchodem z odbočky z Růžového sadu k restauraci Nebozízek se nachází jedna z nejpůvabnějších pražských zahrad – Květnice.