🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Muzeum obrněné techniky ve Smržovce

Sbírka obrněné techniky ve Smržovce začala vznikat v roce 1999. Jedná se o největší soukromé tankové muzeum ve střední Evropě.

Kule z gumy - bodyzorbingové koule pro každého

Chcete si užít den netradičně? Plánujete oslavu, párty, akci nebo se chcete jen odreagovat s kamarády? Pak vyzkoušejte netradiční adrenalinovou zábavu - bodyzorbing. Kule z gumy nabízí až 16 bodyzorbingových koulí, které dovezou přímo k vám.

Naučná stezka u Břas představuje unikátní karbonský les i uhelné lanovky

Po stopách důlní činnosti na Břasku se můžete vypravit na naučné stezce, která byla v neděli 13. července ve 13 hodin a 13 minut slavnostním odhalením první tabule otevřena u Přírodní památky Bašta v Břasích na Rokycansku.

Poklad na Starém Městě - dětská prohlídka Prahy

Zahrajeme si vzdělávací hru o hledání ztraceného pokladu, který, dle staré pražské legendy, schoval jeden neposedný duch. Dětské prohlídky se konají každou neděli. Nečekejte nudný výklad, ale interaktivní hru!

Jirkovská borovice – Památný strom i výhled na Český ráj

V Jirkově u Železného Brodu na Jablonecku obnovili místní nadšenci vyhlídkové a poutní místo známé jako Jirkovská borovice. Jirkovská borovice byla oblíbeným cílem turistů už od 19. století, po pádu památného stromu v roce 2001 ale místo začalo chátrat a ke své staré slávě se vrací až nyní.

Do Vlčí rokle v Adršpachu opět mohou turisté

Do Vlčí rokle v Adršpašsko-teplických skalách na Náchodsku, která byla od loňského léta uzavřená kvůli stavbě nových žebříků a chodníků, mohou opět turisté. Opravenou cestu, která spojuje adršpašské a teplické skalní město, v pátek slavnostně otevřeli správci Chráněné krajinné oblasti Broumovsko s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem.

Dopravní hřiště Jánošíkova v pražské Krči

Velké dopravní hřiště pro děti, s půjčovnou koloběžek a WC! Vchod je z ulice Pod Krčským lesem, vsupem Gymnázia PORG.

Privát Nováč v Novém Městě nad Metují

Privát Nováč nabízí nekuřácké ubytování v nově zrekonstruovaném obytném domě v Novém Městě nad Metují. K dispozici jsou tři pokoje ve druhém patře. Dva pokoje jsou dvoulůžkové s možností přistýlky a jeden třílůžkový.

Dětské centrum Štěpnice v Uherském Hradišti

Dětské centrum Štěpnice v Uherském Hradišti je interiérové hřiště s letní zahrádkou, kde se vyřádí děti od narození do 12 let. K dobré zábavě patří i dobré jídlo a pití, které zde ocení jak děti, tak dospělí. Mimo výborné kávy či domácích dezertů si zde vychutnáte třeba točenou zmrzlinu.

Vinařství Škrobák v Čejkovicích

Víno chutná nejlépe tam, kde se zrodilo. Přijměte proto pozvání do Vinařství Škrobák v Čejkovicích, kde poznáte snoubení vín s domácí gastronomií, lidi, kteří víno vyrobili a nahlédnout můžete i do vinic, kde hrozny vyrostly.

Cafe Sonia na Praze 3

Příjemná kavárna francouzského stylu se nachází 5 minut od Olšanského náměstí a 2 minuty od Tachovského náměstí (na tramvajových linkách 9, 26 či 5). Denně nabízí výbornou kávu značky Lavazza s čerstvým rozpěkaným pečivem, výbornými zákusky a teplými panini.

Hasičské muzeum Dřevohostice

Unikátní Hasičské muzeum se nacházejí se v předzámčí dřevohostického zámku a určitě vás zaujme množstvím krásných exponátů. Nejzajímavějším kouskem je historická koněspřežná stříkačka z roku 1842.

Nordic walking - výlety v okolí Prahy s výukou správné techniky

Nordic walking je zdravá pohybová aktivita, která vás při správné technice bude provázet na cestě ke zdravým zádům a radosti z pohybu.

The M Spa na Starém Městě v Praze

M Spa nabízí svým hostům relaxaci v prvotřídních luxusních lázních v jednom z nejlepších hotelů v Praze. Hotel Emblem nedává M Spa jen jejich jméno, ale také těmto úžasným lázním poskytuje skvělé a luxusní zázemí a jedinečný styl.

Apartmán Výhled v Přibyslavi

Apartmán Výhled je umístěn v samostatné budově na pozemku 3000 m² obdélníkového tvaru s vlastním parkovištěm. Pozemek sousedí s CHKO, po celý den je tady naprostý klid, pohoda a soukromí. Apartmán leží 3 km od Nového Města nad Metují a 6 km od Náchoda.

Pohádková Pecka - expozice podle knihy Peckovské pohádky

Expozice Pohádková Pecka vznikla na základě knihy Peckovské pohádky dědečka Aloise od autorky Nadi Hamanové. Dědeček Alois v ní vypráví historii městečka Pecky formou pohádkových příběhů. Podle těchto pohádek vytvořila Naďa Hamanová rozsáhlou výstavu v jednom z nejstarších domů na náměstí v Pecce.

Tipy na víkend: Hastrman provede po Karlově mostě, milostný příběh hradem Kost

Jestliže fandíte muzice, vydejte se na Točník, do Znojma nebo třeba do Suchdola nad Odrou. Pokud spíš dáváte přednost pohybu a sportovním výzvám, navštivte o víkendu například Novou ves nebo Velké Karlovice. Kdo preferuje romantické procházky po hradech, zámcích a historických částech měst, objeví nepřeberné množství možností výběru.

Kam o víkendu s dětmi: V Táboře navštivte Krysáky, v Praze celebrity z vosku

Hrady a zámky se během prázdnin téměř předhánějí v aktivitách. Pořádají šermířské zápasy, bohaté jarmarky či tajuplné noční prohlídky. Speciální program a někdy i za příznivější vstupné ovšem nabízejí také muzea.

Hostinec Depo v Českém Krumlově

Hostinec Depo se nachází v městské části Latrán, v těsné blízkosti hotelu Latrán, přímo pod českokrumlovským zámkem. Svou polohou a určením je místem pro příjemné strávení času s možností ochutnat kvalitní českou kuchyni v přijatelné cenové relaci a v originálním prostředí.

Studna na Husově náměstí v Nové Městě nad Metují

Studna je dominantou Husova náměstí z 16. století, která zásobovala obyvatele města pitnou vodou. Při rekonstrukci náměstí na počátku minulého století byla zasypána. Od roku 2011 je však opět odkryta.

Kostel Nejsvětější Trojice v Novém Městě nad Metují

Kostel Nejsvětější Trojice byl postaven v roce 1540, budova děkanství byla přistavěna v polovině 19. století. V interiéru se nalézají cenné barokní varhany. Kostel je volně přístupný i ve všední dny.

Ostravská MHD slaví 120 let. Dárkem pro turisty je tematická výstava

V Ostravském muzeu na Masarykově náměstí byla úterní vernisáží zahájena výstava k příležitosti 120. výročí provozu zdejší městské hromadné dopravy. Fotografické panely a předměty dokumentující dějiny veřejné dopravy na Ostravsku budou k vidění až do konce prázdnin.

Pekelné sklepy Žlutice

Pekelné sklepy jsou nezapomenutelný zážitek pro děti i dospělé. Pod historickým jádrem města Žlutice se nalézají podzemní chodby a sklepy, které byly raženy již v dávném středověku a které si oblíbili čerti. Jejich světem vás provedou zábavnou formou místní průvodci.

Střelniční (Hranolová) věž naproti Dolnímu parku ve Znojmě

Milovníci gotického stavitelství a fortifikačních systémů by si neměli nechat ujít prohlídku Střelniční věže ve Znojmě. Průvodce vás zavede do jejího interiéru, kde si budete moci prohlédnout unikátně dochované pozdně gotické střílny.

Přírodní koupací biotop Jince

V Jincích na Příbramsku najdete koupaliště ve formě vodního biotopu. Specialisté dovody umístili vybrané rostliny, které vodu samy čistí. Není tedy nutné přidávat do ní chemikálie, což ocení zejména ti, kteří se v chlorované vodě nemohou koupat.

Čertův sloup na Vyšehradě

Čertův sloup se v Karlachových sadech na Vyšehradě nachází od roku 1888. Jednotlivé kusy mají délku 160 až 240 m. Podle pověsti sem prý sloup dopravil sám pekelník, když se s místním knězem vsadil, že donese na Vyšehrad z chrámu sv. Petra v Římě sloup dříve, než kněz doslouží mši.

Rozhledna na Zuberském kopci u Trhové Kamenice

Rozhlednu na Zuberském kopci naleznete jihozápadním směrem z Trhové Kamenice, v nadmořské výšce 615 metrů nad mořem. Rozhlednu tvoří telekomunikační železný stožár, ve spodní části obložený dřevem, vysoký 55 metrů s vyhlídkovou plošinou ve výšce 38 metrů.

Greenway Selského baroka u Veselí nad Lužnicí

Greenway selského baroka navazuje na páteřní trasu Greenways Praha - Vídeň. Spojuje 12 obcí, v nichž uvidíte nejkrásnější ukázky jedinečné architektury jižních Čech, tzv. Selského baroka. Tyto obce leží severozápadně od Veselí nad Lužnicí, v kraji nazývaném Blata.

Trojhalí Karolina v Ostravě - nový multifunkční prostor

Trojhalí Karolina je historickým prostorem nově určeným pro širokou veřejnost, která zde nachází rozmanitý program. Jde o kulturní památku, která svým moderním využitím vytváří unikátní kombinaci ostravského průmyslového dědictví a nové multifunkčnosti, krásy, energie a síly.

Lednicko-valtický areál rozproudí letní divadlo

Na šňůru letních turistických atrakcí ČR se připojuje další perla v podobě divadelních představení pořádaných na místech, která k těmto účelům normálně neslouží. Jedná se o trojici prostor v Lednicko-valtickém areálu, konkrétně o Lednici, Valtice a Hlohovec.

Jako růže od Casanovy obklopují Častolovice královny květin

Skrytá za vzrostlými stromy vykukuje měděnkou pokrytá věž častolovického zámku. Stojí nad branou, kterou vejdete z hluku výpadovky na Moravu do světa časů dávno minulých. Od zámeckého průčelí sídla jednoho z nejznamenitějších českých rodů - Sternbergů - se táhnou do nitra parku stovky keřů růží.

Při výletě na Říp nechte buzolu doma. Mohli byste sejít z cesty

„To jest ona země, kterou jsem vám – jak se pamatuji – častokráte sliboval, země nikomu nepoddaná, zvěře a ptactva plná, sladkým medem a mlékem vlhnoucí, a jak sami pozorujete, podnebím k obývání příjemná,“ napsal ve 12. století kronikář Kosmas. Ve vyprávění, které všichni dobře znají, přivedl praotec Čech svůj lid k Řípu a vytvořil tak posvátné poutní místo, jež navštěvují tisíce lidí ročně.

Nádherný hrad a kouzelné jeskyně v jeho blízkosti lákají do Bouzova a Javoříčka

Hrad Bouzov, jeden z nejkrásnějších hradů v České republice, je celoročně navštěvován turisty, stejně jako obec Javoříčko ležící jižně od Bouzova se svými pověstnými jeskyněmi.

Ani Zlatá Koruna, ani Vyšší Brod. Nejstarší klášter jižních Čech je v Milevsku

Milevsko leží poněkud stranou turistických tras, a tak se zdejší klášter jeví utajený oproti Zlaté Koruně nebo Vyššímu Brodu, přestože jeho historie je neméně významná a má hlubší kořeny.

Adventure golf Pirátí park na břehu Vltavy v Modřanech

Pirátí park na břehu Vltavy v Modřanech, to je největší hřiště Adventure golfu v Česku.

Chalupa U ořecha v Dolní Bečvě na Valašsku

Chcete strávit příjemné chvíle na Valašsku? Využijte ubytování v chalupě U ořecha v Dolní Bečvě. Ta nabízí ubytování v unikátních historických prostorách s dobovou atmosférou. Jedná se o velice klidné místo pro odpočinek a trávení volného času. Vaši čtyřnozí miláčci jsou zde vítáni.

Koupací biotop v Radotíně

Biotopové koupaliště v Radotíně tvoří umělá vodní nádrž s přírodním vzhledem, která se čistí biologicky - bez chemie, pouze pomocí rostlin a ekosystémů ve filtračních lagunách. Koupání je vhodné nejen pro rodiny s malými dětmi, ale i pro alergiky, kterým by chlór v klasickém koupališti vadil.

Chalupa pod Smrkem ve Fryšavě pod Žákovou horou

Chalupa pod Smrkem nabízí ubytování apartmánového typu pro 15 osob, s bezbariérovou plošinou, hernou pro děti, knihovnou, společenskou místností a 1200 m velkou plně oplocenou zahradou. Nachází se v druhé polovině obce Fryšava pod Žákovou horou v srdci Českomoravské vrchoviny.

Včelín Ořech - unikátní prosklený včelín k pozorování včel

Mezi Rudnou u Prahy a Radotínem najdete unikátní prosklený včelín, kde můžete sledovat nejen včely, ale i včelaře doslova z několika centimetrů a přitom se nemusíte bát žihadel. Včelín je tak přizpůsoben především hromadným návštěvám školních dětí a dalších skupin, bezpečnost je na prvním místě.

Z Radoušova hradu do města plžů a ještě dál

Dvojice kopců svírá ve svém údolí Starý Plzenec, z jednoho vrchu na něj shlíží Karlova koruna neboli hrad Radyně, z druhého pradávná rotunda ze zaniklého středověkého hradiště. Místo opředené legendami, které lidé znali už od pravěku. Nyní minulost připomíná několik staveb a naučné stezky lemují okolí všemi směry.

Akcentrum Bystřice nad Pernštejnem

Sportovní centrum v Bystřici nad Pernštejnem je určeno pro rodiny s dětmi, teenagery a lidi, které baví nejen adrenalinové sporty. Kromě využití lanových programů se zde nabízí terénní čtyřkolky, dětský koutek, trampolína, skákací hrad a různé kolektivní hry.

Venkovní Fitpark Priessnitz v léčebných lázních Jeseník

Fitpark kombinuje aktivní zábavu a sport s nejčistšími klimatickými podmínkami a horskou přírodou. V prostoru nad Balneoparkem se můžete těšit na posilovací stroje využívající převážně váhy vlastního těla pro procvičování chůze, kloubů, rozvoj koordinace těla, ale i na venkovní rotoped.

Zážitkový chodník u Bezručova pramene v lázních Jeseník

Díky Zážitkovému chodníku u Bezručova pramene máte možnost osobně vyzkoušet část z legendárních procedur jesenického přírodního léčitele Vincenze Priessnitze. Všem zájemcům se doporučuje procházka po tomto chodníku naboso.

Zámecká kavárna na Hrubém Rohozci

Zámecká kavárna svým návštěvníkům nabízí příjemné posezení na nádvoří, či uvnitř zámku, se širokým výběrem nápojů a drobného občerstvení. Dále nabízí zapůjčení piknikových dek a her do zámeckého parku.

Návštěvníci hradu Hukvaldy se potkají i s Mistrem Janem Husem

Výlet na hrad Hukvaldy se rovná výpravě do oživlé historie. Alespoň tuto neděli, kdy na hrad zavítá i Mistr Jan Hus - stane se tak přesně v den jeho upálení.

Fotbalgolf na mosteckém hipodromu

Fotbalgolf je nejnovější a prvotřídní sportovní hrou, která spojuje populární světové sporty a to, fotbal, golf a minigolf. Tuto zábavnou hru si můžete vyzkoušet také na mosteckém hipodromu.

Zámecký pivovar Dětenice

Zámecký pivovar má bohatou historii. Původní budova pivovaru byla částečně přestavěna na oblíbenou Středověkou krčmu a z další historické části vzniklo muzeum piva. Během prohlídky pivovarského muzea se seznámíte s výrobou kvasnicového piva způsobem starým 200 let.

Kam o víkendu s dětmi: Za leporelem do Prahy a Litovle, do labyrintů na Loučeň

Kreativní, interaktivní, poučný, kulturní i sportovní program nabízejí akce plánované na tento víkend. Děti budou soutěžit, tančit, vařit, ale i poznávat nové věci. Záleží pouze na tom, kam se je rozhodnete vzít.

Hrad Karlštejn i letos chystá noční prohlídky, otevřeno má sedm dní v týdnu

Hrad Karlštejn zahájil svou hlavní turistickou sezónu, k níž patří již tradičně celá řada zajímavých projektů a kulturních akcí. Kromě velmi oblíbených nočních prohlídek je možné na hrad v létě vyrazit 7 dní v týdnu. Jako jeden z mála hradů a zámků má Karlštejn otevřeno přes léto také v pondělí.

Kaple Stětí sv. Jana Křtitele na Vyšehradě

Kaple Stětí sv. Jana Křitele se nachází tajuplně skryta v masivu barokní hradby NKP Vyšehrad. Kostel byl postaven pravděpodobně v letech velké výstavby královského Vyšehradu za Karla IV.