🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Náchodský zámek otevřel své poklady

Vypadá to, jako byste vstoupili do natáčení Hříšných lidí města pražského. Otevřené kasy, zvané popelka, podle izolační vrstvy popele mezi stěnami, plné drahocenných vyznamenání a řádů. Náchod otevřel své poklady.

Moderní kašny na náměstí Republiky v Plzni

Ojedinělé objekty kašen podle návrhu architekta Ondřeje Císlera propojují současnost s tradicí v historickém kontextu náměstí. Do nádrží z černé čínské žuly padá voda z pozlacených chrličů, které symbolizují anděla, chrtici a velblouda, motivy z plzeňského znaku.

Triocamp Praha - camping, penzion, bungalovy

Celoroční kvalitní ubytování nedaleko centra Prahy. Nabízíme místa pro caravany a stany s el. Přípojkou. Dále ubytování v chatách a pokojích.

Hradišťský vrch u Konstantinových Lázní - seznámení s prehistorickým hradištěm

Na masivním čedičovém kopci, který se vypíná v blízkosti Konstantinových Lázní, se rozprostírá druhé největší hradiště v západních Čechách. Jeho stáří sahá do pozdní doby bronzové, což dokládají rozsáhlé nálezy.

Pohádkový les v Mníšku u Liberce

Pohádková trasa kolem vodní nádrže Fojtka, na které čekají na všechny děti úkoly u pohádkových bytostí.

Beskydská rezervace Boto - zažijte pravou beskydskou tmu

Beskydská oblast tmavé oblohy (BOTO) se nachází na Česko – Slovenské hranici se středem kolem obcí Staré Hamry a Bílá. Nejvyšším bodem v BOTO je Lysá hora (1323 m n. M.). V Beskydech lze zažít úchvatný pohled na Mléčnou dráhu se spoustou tmavých oblastí.

Smyslově naučná stezka Údolím Skuhrovského potoka

Pokud se chcete naučit vnímat přírodu všemi smysly, vydejte se z České Třebové na naučnou stezku krásným údolím podhorského potoka k Přírodní rezervaci Třebovské stěny. Soustředíte se na hlasy i vůni lesa, vyzkoušíte si hledání stop a ochutnáte pramenitou vodu.

Muzeum místní historie a výstavní síň Smržovka

Muzeum je umístěno v půdních prostorách Zámečku. V expozici najdete dobové předměty, fotografie a mapy, zapůjčené či darované jak místními obyvateli, tak přáteli Smržovky.

Kam o víkendu s dětmi: bubnovat do Chebu, do Sychrova na čokoládovou bitvu

Následující víkend se nese ve znamení muzejních nocí. Kromě nich se nabízejí také sportovní aktivity v přírodě nebo zaměstnání mozku mezi hlavolamy. Celodenní zábava čeká na nejmenší i v Chebu nebo v Blansku.

Areál Na Nebesích - Němčice u Litomyšle

Areál ojedinělého statku a rozsáhlých zahrad z 19. století po rekonstrukci. Stálá výstava umění a tradic, ZOO koutek, atrakce pro děti, nově vysvěcená kaplička Zbigniewem Czendlikem, relax v zahradě, občerstvení, atd. Na klidném místě cca 3 km od Litomyšle.

Rajský dvůr - brusírna křišťálového skla

Rajský dvůr se nachází na půl cesty z Nového Městečka směr Annín, nad koupalištěm. Nahlédněte do provozu brusírny křišťálového skla s výkladem. Můžete se zde také ubytovat v soukromí, nabízíme i tenisový kurt.

Královský průvod se opět po roce vydá z Prahy na hrad Karlštejn

Sedmý ročník tradiční historické akce, průvodu z Prahy na hrad Karlštejn, přinese řadu novinek - především přesunutí začátku průvodu na pátek 31. května večer a také nový císařský pár. V rolích císaře Karla IV. A jeho čtvrté manželky Elišky Pomořanské se představí herci David Suchařípa a Iveta Jiříčková.

Pohádková stezka v lesích u Hradce Králové

Vydejte se s dětmi na pohádkové putování královéhradeckými lesy. Potkáte zde draka Větvičku, borůvkovou vílu a další postavičky vyřezávané ze dřeva. K tomu se dozvíte spoustu zajímavých věcí o stromech, zvěři a lesním hospodářství.

Zážitkový park Zeměráj

Jedinečný přírodní zážitkový park se nachází nedaleko Orlické přehrady u obce Kovářov. Na ploše 9 hektarů v okolí historické usedlosti se nalézá více než stovka různých her, hlavolamů a dobrodružných úkolů. Děti zde mohou v přírodním prostředí volně běhat, vymýšlet, tvořit a objevovat.

Pražírna kávy Frolík - návštěva plná chutí a vůní

Všichni milovníci kávy, kteří chtějí proniknout do tajů její výroby a přípravy, jsou vítání v Pražírně kávy Frolík ve východočeském Borohrádku. V rodinném podniku spojeném s prodejnou, miniaturním muzeem a kavárnou vás osobně přivítá jeho majitel Petr Frolík.

Rozhledna Na Skále - Železný Újezd

Telekomunikační věž Na Skále se tyčí u obce Železný Újezd do výšky přes 40 metrů. Vyhlídková plošina je usazená v 25 metrech a nabízí návštěvníkům překrásný pohled do dalekého okolí.

Naučná stezka Rejvíz k Velkému mechovému jezírku

Naučná stezka Rejvíz se nachází ve stejnojmenné národní přírodní rezervaci rozprostírající se v severovýchodní části Hrubého Jeseníku. Stezka v délce 3 km vede do středu největšího moravského rašeliniště k Velkému mechovému jezírku.

Studánka Kloubovka u Nepomuka

V lese nad obcí Kotouň na Nepomucku stojí výklenková kaple, pod kterou vyvěrá pramen. Říká se mu Kloubovka pro blahodárné účinky zejména na končetiny, klouby nebo celkové zklidnění organizmu.

Muzeum motocyklů v Oselcích

V malebné obci Oselce na jižním Plzeňsku najdete v přízemí Obecního úřadu malou, ale velmi zajímavou expozici historických motocyklů Jawa a ČZ.

Klášter Chotěšov - jedna z dominant Plzeňského kraje

Klášter premonstrátek ze 13. století, který se majestátně tyčí nad řekou Radbuzou, patří k nejstarším památkám na Plzeňsku. V sezóně se v něm konají prohlídky, výstavy a nejrůznější kulturní akce.

Na lužické Jedlové se líbilo i císaři Josefovi II.

Tyčí se v kraji krásných kopců lužických, v krajině výrazných hor, protože povětšinou solitérních, jako prst. Zcela u úpatí se choulí bývalé horní město Jiřetín, nad nímž se rozestírá Křížová hora a kdysi pyšný hrad Tolštejn.

Muzeum Horní Bříza

Město Horní Bříza se ve světě proslavilo svou keramickou výrobou. O její historii se více dozvíte v místním muzeu, které je jediným svého druhu v České republice a pravděpodobně i ve světě.

Stará synagoga v Plzni

První novodobá plzeňská synagoga je ukrytá ve vnitrobloku mezi dnešní Americkou třídou a Smetanovými sady. V současnosti prochází důkladnou rekonstrukcí. Největším lákadlem je nově pozlacený svatostánek Aron HaKodeš.

Rozhledna Velký Kosíř na Prostějovsku

Na vrchu Velký Kosíř u Slatinek na Prostějovsku se nachází nová nová rozhledna vysoká 28 metrů. Z rozhledny se můžete pokochat pohledem na rovinatou Hanou, kopce Drahanské vrchoviny i siluetu Nízkého Jeseníku. Rozhledna je otevřena od června 2013.

Rodinné centrum Atelier Petrlenka

Nedaleko Hradce Králové, v klidné osadě jménem Žižkovec, najdete Atelier Pertlenka, který kromě jednodenních kurzů, víkendových workshopů, dílen, školení, seminářů a přednášek nabízí možnost ubytování.

Krajina pod Smrkem – zapomenutá varta pěšáků i cyklistů

Jizerské hory na severu jsou zapomenutou vartou. Otevřít kraj pro cyklisty i pěšáky se snaží Klub českých turistů za podpory úřadu Nového Města pod Smrkem. Vedle nabídky cyklistické sítě singltreku pořádají turisté každoročně třídenní mezinárodní putování a první červnovou sobotu výstup na Smrk.

Strašidelné podzemí v Novém Městě na Moravě

Pro malé i velké snílky připravilo Horácké muzeum strašidelné podzemí. Ve sklepení budovy potkáte skřítky, hejkala i bludičky. Přistihnete čerty, jak hrají kuželky, uvidíte ohnivý sud a další překvapení. Podzemí můžete navštívit od léta 2013.

Národopisné muzeum Plzeňska

Stálá expozice Národopisného muzea Plzeňska sídlí na náměstí Republiky v renesančním domě bývalého Chotěšovského kláštera. K vidění jsou zde zajímavé expozice plzeňských bytových interiérů od gotiky do první třetiny 20. století.

In Life - půjčovna lodí a raftů na Moravě

Zážitek na kanoi nebo raftu v srdci Litovelského Pomoraví. Výlety po řece Moravě na kanoi nebo raftu. Nejkrásnější část Moravy z Postřelmova přes Litovel do Olomouce.

Chalupa v Nahořanech na Šumavě

Nabízíme ubytování na Šumavě, v útulném podkroví podkroví rodinné chalupy.

Baurů Dvůr

Zažijte pohodovou a klidnou dovolenou na šumavské samotě, kde se výborně vaří, nejezdí tam žádná auta a na dvoře i v penzionu mohou děti řádit od otevření oček až po sladký spánek.

Zřícenina hradu Toušeň v Lázních Toušeň

Hrad stával v místech dnešního parku. Poslední zbytky hradu zmizely v 2. polovině 19. století při parkové úpravě okolí.

Hrobka Sylva-Taroucců a Stolbergů v Čechách pod Kosířem

Hrobka je umístěna v pseudogotické vyhlídkové věži, která stojí v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem. Rod Sylva-Taroucca vlastnil zámek až do roku 1945.

Chalupa Chrastičky

Ubytování v chalupě situované na oploceném pozemku v okrajové části obce nedaleko Orlické přehrady (6 km). Svou polohou je chalupa vhodná jak pro nadšené turisty a cykloturisty, tak pro vyznavače vodních sportů. Množství lesů, blízkost Orlickéhé přehrady, zámků Orlík, Blatná, Březnice.

Půjčovna elektrokol v Českém Krumlově

Nechte odpočinout unaveným svalům a dopřejte si výlet okolo Českého Krumlova za pomoci elektrokola z naší půjčovny.

Squash v Hotelu Club v Kyjově

Příznivcům hry squash je k dispozici přímo v Hotelu Club *** jeden kurt včetně nezbytného sociálního zázemí.

Zahrada letohrádku Kratochvíle

Při projektování letohrádku Kratochvíle vycházel jeho tvůrce Baltazare Maggi z manýristického renesančního náhledu. Součástí zámku je také renesanční zahrada se záhony bylin a zemědělských plodin, komponovanými do geometrických obrazců.

Relax centrum ve Štruncových sadech

Nově vytvořené Relax centrum ve Štruncových sadech v Plzni leží u soutoku řek Radbuzy a Mže. Nabízí pestrou škálu sportovišť pro všechny věkové kategorie.

Mlýnská strouha - Plzeňské Benátky

Tomuto romantickému zákoutí starého města nedaleko centrálního náměstí Republiky se kdysi říkávalo plzeňské Benátky. Nyní okolí Mlýnské strouhy opět slouží jako oblíbené místo k procházkám a relaxaci.

Hostýnská magistrála - pěšky, na kole či na běžkách

Páteřní trasa magistrály dlouhá 19 km začíná na Hostýně a končí v Loučce v místě zvaném Lazy. Turisté i cyklisté se tak dostanou na mnoho zajímavých míst. Na páteřní trasu navazují odbočky k zajímavým místům.

Centrum Viktoria - sport a relaxace v Brně

Centrum Viktoria je moderní víceúčelový areál nacházející se v klidné lokalitě nedaleko centra města Brna na pravém břehu řeky Svratky. Moderní koncept centra nabízí propojení práce pohybu a relaxace.

Vysočina chystá pro turisty novou vyhlídku i strašidelné sklepení

Rozhledna, sochy, expozice se starými vlaky, automobilovými veterány značky Tatra i strašidelné podzemí obohatí nabídku turistických atrakcí Vysočiny. Některá lákadla se zatím dokončují a budou otevřena o letních prázdninách. Jiná už jsou turisty hojně navštěvovaná. Příkladem je třeba Australská farma v jihlavské zoologické zahradě.

Sadový okruh v centru Plzně

Plzeňské historické centrum je ze tří čtvrtin obklopeno pásem sadů, které se v posledních letech staly oblíbeným turistickým cílem. Svým návštěvníkům nabízejí možnost odpočinku a vychutnání si atmosféry města.

Máchovka Club - centrum pro krásnější postavu

Buďte krásnější a změňte svůj životní styl s Máchovkou. Poradíme vám se změnou životního stylu, dále provádíme a nabízíme výživové poradenství, redukci váhy, péči o tělo a relaxaci.

Naučná stezka Velký Kosíř

Velký Kosíř se vypíná nad rovinatou krajinou Hané, je ze všech stran zdaleka viditelný a láká k výstupu na vrchol. Naučná stezka Velký Kosíř je dostupná pěšky a na horském kole. Není fyzicky náročná, má charakter rekreační výletní cesty.

Caffe Bar Pohoda Vsetín

Odpočiňte si na nové terase, ochutnejte naše domácí zákusky, vyzkoušejte naše kávové speciality, Fair Trade čaje nebo domácí limonády.

Lety pro veřejnost v Aeroklubu Letiště Krnov

Vychutnejte si pohled na město Krnov a jeho okolí z ptačí perspektivy. Můžete vystoupit na nejvyšší kopec v okolí, můžete vylézt na nejvyšší věž ve městě, ale pohled z letadla je jedinečný a nelze ničím nahradit.

Barbar Restaurant na Malé Straně

Klidné místo na Malé Straně s výbornou kuchyní, kávou, širokou nabídkou vín a příjemnou obsluhou. Barbar Restaurant to je gurmánská česká a evropská kuchyně za přiznivou cenu.

Památník Vojna návštěvníky vozí v hornickém vláčku

Od pátku se turisté mířící do Památníku Vojna u Lešetic na Příbramsku mohou těšit na jízdu po trati dlouhé přes 300 metrů. Poveze je po ní hornický vláček, který je součástí stálé interaktivní expozice o historii uranového hornictví.

Cyklopenzion Workcentrum

Pokud hledáte cenově dostupné ubytování v Kamenici nad Lipou, využijte služeb penzionu Workcentrum, doporučovaného pro cyklisty. Pro vaše potřeby je zde k dispozici ubytovací zařízení s kapacitou 12 lůžek.