🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Křinický pivovar v Krásné Lípě

Křinický pivovar navazuje na tradici vaření piva v Krásné Lípě. Při výrobě piva je kladen důraz na kvalitu a správné vyladění chuti jednotlivých druhů piv a proto je základní nabídka omezena pouze na dva až tři druhy piv ležáckého typu, které příležitostně doplňují speciály.

Zámek Horšovský Týn je skutečným klenotem západních Čech

Ne neprávem je zámek označován za západočeský Český Krumlov. Vzhledem ke své rozsáhlosti a vybavenosti nabízí návštěvníkům čtyři stálé okruhy. Spousta exponátů a architektura od gotiky přes renesanci k 19. století jsou doslova pastvou pro oči a ducha milovníků historie a umění.

Zámek Svojšín

Zámek se nachází na horním konci návsi obce Svojšín. Obec patří k nejstarším feudálním sídlům na západě Čech. Na zámku se nachází také Turistická ubytovna.

Tipy na túru s dětmi: za sovou kulíškem a pokladem v Beskydech

Máte problém vytáhnout děti na túru do přírody? Možná je snadněji nalákáte, když jim slíbíte zábavný výlet za sovou kulíškem nebo dobrodružné hledání pokladu.

Přírodní koupací biotop Litovel

Přijďte si do Litovle vyzkoušet výjimečnou kombinaci přírodního koupání a bazénu se zdravou vodou bez chemie čištěnou speciálními rostlinami. Čeká vás zde voda teplá 27 stupňů, prvky jako v malém aquaparku a nové sociální zázemí.

Army muzeum Zdice

Army muzeum Zdice naleznete v areálu bývalých zdických kasáren v ul. Čs. Armády. Pestré sbírky muzea, které vzniklo iniciativou členů Klubu vojenských historických vozidel "K. V. H. V. L. R 2001 Zdice", čítají exponáty z dob první republiky, druhé světové války a jedinečnou kolekci vozidel Land Rover.

Ekocentrum Dotek - dům obnovy tradic, ekologie a kultury

Nové sídlo ekologické organizace nabízí vedle kvalitního ubytování a místní kuchyně také celou řadu jedinečných věcí a služeb, které nikde jinde nenajdete. Přijeďte se přesvědčit do Horního Maršova sami, že alternativy existují!

Gurmánský zážitek v cukrárně ve Zdibech - dobroty bez lepku

Cukrárna s vlastní výrobou zákusků se specializací na bezlepkové zákusky a dorty. Vše je vyráběno z poctivých surovin bez použití jakýchkoliv chemických konzervantů.

Cyklostezka Lány - Tuchlovice - Srby - Doksy

Cyklotrasa z Lán přes Tuchlovice, Srby a Doksy vede krásnou přírodou, která vás nadchne i přesto, že krása krajiny je občas narušena solární elektrárnou. Navíc u obce Tuchlovice byla nově vybudovaná cyklostezka s perfektním povrchem, kterou mohou využít také in-line bruslaři.

Zámecký park zámku Buštěhrad

Barokní zámek s klasicistní kaplí je nejvýznamnější památkou Buštěhradu. V současné době je bohužel budova značně zchátralá, veřejnosti přístupný je však od července 2013 zámecký park.

X Laser Game

Laser Game je pohybově zábavná společenská aktivita s prvky sci-fi. Hra je určena téměř pro všechny bez rozdílu věku či pohlaví. Hra se doporučuje hráčům od 8 let, horní hranice není stanovena.

Naučné putování loupežníka Štětky

Poznejte několik tváří regionu Štětsko - bránu do CHKO Kokořínsko. Centrem oblasti je městečko Štětí s přilehlými obcemi, mezi které patří Stračí, Brocno, Radouň, Chcebuz, Čakovice, Veselí, Újezd, Hněvice a Počeplice. Všechny propojuje naučná stezka loupežníka Štětky.

Piknik v Babiččině údolí

V malebném Babiččině údolí v Ratibořicích si můžete dopřát neobvyklý gastronomický zážitek - "Babiččin košík" plný dobrot českého venkova! Pohoštění piknikového typu si lze objednat v Posezení na mlejně.

Galerie Zdeňka Buriana v Zoo Dvůr Králové nad Labem

Obrazy pravěkých a dávno vyhynulých monster fascinovaly v dětském věku snad každého z nás. V Galerii Zdeňka Buriana v Zoo Dvůr Králové si můžete tyto chvíle připomenout a svým ratolestem zároveň vysvětlit, že roztomilá zvířátka běhala po naší planetě už před desítkami milionů let.

Zámecký pivovar v Břeclavi

V roce 2013 se do Břeclavi po téměř dvaceti letech vrátila výroba piva. Tradice vaření piva v Břeclavi však sahá do velmi dávných dob, je spojená s dynamickým budováním místního pivovaru a rozšiřováním pivní výroby, která se dle prvních písemně podložený zmínek dokládá již v polovině 14. století.

Minipivovar Kolštejn v Branné

Minipivovar Kolštejn se nachází v centru obce Branná - na nejmalebnějším náměstíčku v Jeseníkách. Obec je situována v centru turisticky hojně navštěvované oblasti Jeseníků. Minipivovar je součástí komplexu Relax centra Kolštejn - naleznete jej v zázemí Restaurace Kolštejn.

Pivovar Ruprenz v Uhřínovicích

Pivovar Ruprenz naleznete v obci Uhřínovice, která se nachází v samém srdci Vysočiny nedaleko města Brtnice. Původní jméno obce pocházející z 13. století je Ruprenz, odtud tedy název piva.

In-line dráha v Kralovicích

Víceúčelovou in-line dráhu ve sportovním a rekreačním areálu Kralovice mohou využívat nejen bruslaři, ale také cyklisté, případně v zimě i vyznavači běhu na lyžích.

Pikopivovar Letohrádek ve Frýdlantu nad Ostravicí

Raritní pikopivovar, který vaří speciální druhy piv, najdete v Penzionu Letohrádek ve Frýdlantu nad Ostravicí. Pivovárek se řadí s objemem 40 l na jednu várku mezi nejmenší komerční pivovárky u nás.

Autokemp Komorník Strmilov

Autokemp Komorník leží v překrásné lesnaté krajině u obce Strmilov, na břehu rybníka Komorník, který má rozlohu 60 ha a délku 3,5 km. Můžete se zde ubytovat v chatkách nebo ve vlastních stanech či karavanech.

Autokemp Frenštát pod Radhoštěm

Autokemp Frenštát pod Radhoštěm se nachází v krásném prostředí podhůří Beskyd. V těsné blízkosti kempu najdete moderní aquapark, zajímavé turistické cíle i cyklistické trasy.

Kemp Branná na Vltavě

Kemp Branná leží v jižních Čechách na pravém břehu Vltavy, na půli cesty mezi Vyšším Brodem a Českým Krumlovem, na říčním km 298. Poloha kempu je výhodná nejen pro vodáky, kteří zde mohou nocovat při sjíždění Vltavy, ale i pro všechny ostatní turisty.

Camping Vranovská pláž

Kemp Vranovská pláž nabízí různé typy ubytování, od jednoduše zařízených chatek, přes ubytovnu až po komfortní ubytování v penzionu a v mobilheimech, v celkové kapacitě 270 lůžek. Dále je zde připraveno 400 stanových míst a 80 míst pro karavany s možností elektrické přípojky.

Muzeum koněspřežné dráhy v Bujanově

Muzeum koněspřežné dráhy, která vedla z Českých Budějovic do Lince naleznete v objektu bývalého strážního domku v Bujanově. Dozvíte se zde o historii této unikátní technické památky, která byla první svého druhu na evropském kontinentě.

Třístoličník nabízí skvělou vyhlídku i kamenná křesla, na nichž usedali vládci

Jedním z přitažlivých cílů pro výlety při pobytu na Šumavě je zcela určitě i vrchol na hranicích s Německem - na mysli máme Třístoličník (Dreisesselberg).

Laser Aréna Ostrava

Adrenalin, akce a zábava vás čeká v nově otevřené Laser aréně Ostrava! Těšit se můžete laser tag pro 4-10 osob s nejmodernějším vybavením v ČR, který je ideální pro individuální i teambuildingové akce.

Naučná stezka cesta jediného boha Potvorov - Mariánská Týnice

Hlavním motivem celé stezky je křesťanství, seznamuje návštěvníky s dějinami křesťanství, rytířských a mnišských řádů. Stezka začíná v Potvorově, odtud vede přes Bílov a Červenou horu až do Mariánské Týnice.

Návštěvou zámku Červené Poříčí pomůžete k jeho záchraně

Prohlídka zámku Červené Poříčí je především exkurzí do objektu, kde je možno vidět, kam až se dostal stav mnohých památek. A také jaký sisyfovský úkol je navrátit jim tvář a půvab, znetvořené nikoliv neúprosným zubem času a erozí jako u staletých zřícenin, ale způsobených lhostejností a neúctou k odkazu předků.

Zbirožský dvůr - aktivní odpočinek všemi smysly pro malé i velké

Příjemné výletní zastavení na vašich cestách autem, vlakem, na kole nebo pěšky. Zbirožský dvůr naleznete v blízkosti dálnice D5 na trase Praha - Plzeň a vlakové zastávky Kařez, na křižovatce cyklistických tras, v klidném a čistém prostředí CHKO Křivoklátsko.

Vitrážové muzeum v kostele sv. Jiljí Libyni u Lubence

Vznikající vitrážové muzeum v Libyni u Lubence je unikátem v celé Evropě. Nachází se v kostele sv. Jiljí s gotickým presbytářem. K vidění jsou zde kopie vitráží z doby románské, gotické, renesančí i z 19. století.

Akvárium Orlík nad Vltavou

Výstavní expozice v areálu zámku Orlík zahrnuje soubor 18 akvárií o celkovém obsahu 25 000 litrů vody se živými sladkovodními rybami našich vod. Uvidíte například sumce, kapry, štiky, líny a mnoho dalších zajímavých ryb.

Koňská opera - výukové programy jízdy na koni

Koňská opera je unikátní projekt, v rámci kterého se uskutečňují několikrát v roce intenzivní setkání lidí a koní. Koňská opera je určena dětem i dospělým, překážkou není ani smyslový či pohybový hendikep. Intenzivní výuky jízdy na koni se můžete zúčastnit na víkendových i prázdninových akcích.

Jiráskovy sady v Hradci Králové

Jiráskovy sady jsou vybudovány na trojúhelníkovém území tvořeném soutokem řek Labe a Orlice. Najdete zde četné vzácné dřeviny, hudební pavilon, zbytky pevnostního opevnění a dřevěný kostelík sv. Mikuláše z počátku 16. století.

Bai mai - navštivte pravé thajské masáže ve Zlíně

V příjemných prostorách salonu Bai mai se o vaše tělo i duši zmáhané každodenním stresem postarají profesionální masérky, rodilé Thajky. Své odborné znalosti a zkušenosti získaly dlouholetou praxí v rehabilitačních centrech thajských nemocnic.

Pikniky na zámku Nelahozeves

Chystáte se na zámek Nelahozeves a chcete si váš výlet opravdu užít? Pak si nenechte ujít novinku letošního léta a vyberte si z nabídky našich piknikových balíčků, které si můžete vychutnat v příjemném prostředí zámecké zahrady.

Letiště Hosín - na prohlídku hangáru či vyhlídkový let

Přijďte si prohlédnout hangár plný letadel, let bezmotorových kluzáků, skoky parašutistů anebo akrobacii špičkových pilotů. Můžete si objednat také vyhlídkový let, nebo vyzkoušet speciální dětská házedla. K odpočinku slouží Aero Bistro s domácími specialitami.

K lipenským atrakcím patří i návštěva přehradní hráze

Při návštěvě městečka Lipno nad Vltavou nás na první pohled upoutá rozmanitá rekreační zástavba a na vrcholu kopce věž nově vybudované atrakce v korunách stromů. Mnoho turistů považuje právě toto místo za nejzajímavější z nabídky lokality u lipenské přehradní hráze.

Tubing park a horské káry Benecko

Na Benecku vás čeká spousta zábavy - tam, kde se v zimě lyžuje se v létě můžete projet na speciálních kárách a k dispozici je zde také letní forma snowtubingu na umělém sněhu.

Vyhlídka na Zelené hoře u Srní

Menší dřevěná konstrukce s prostorem k rozhledu i k příjemnému posezení láká k vyhlídce na Zelené hoře nedaleko Srní.

Plavby po Vltavě v Praze

Přemýšlíte, jaký výlet po Praze si naplánovat? Při vyhlídkové plavbě po Vltavě si můžete prohlédnout nejvýznamnější pražské památky i novodobou architekturu a vše spojit se zajímavým zážitkem.

Vinařství Zámečník v Dolních Dunajovicích - ochutnejte víno s vinařem

Zastavte se na ochutnávku moravských vín s vinařem panem Jiřím Zámečníkem v Dolních Dunajovicích. Malé rodinné vinařství založené v roce 2003 navazuje na rodinnou tradici pěstování vinné révy a výroby vína.

Tipy na víkend: Vychutnejte si medové slavnosti i Křivoklát bez průvodce

Školákům už z prázdnin zbyla skoro jen polovina, dospělé ale smutný pohled do kalendáře trápit nemusí. Řetězec hudebních festivalů stále doplňují další, a tak je i tento víkend co podnikat. Kdo neholduje muzice „na plné pecky“, vyrazí možná raději na výlet po českých památkách, které nabízejí v mnoha případech speciální zážitkové akce v podobě nočních prohlídek, jarmarků či divadelních představení.

Přírodní rezervace Prokopské údolí - přírodní klenot Prahy

Prokopské údolí patří k nejkrásnějším místům na území Prahy a je častým cílem mnoha návštěvníků. Místo, které protíná naučná stezka, patří mezi vyhledávané lokality díky přírodním úkazům a zajímavostem. Kromě jezírek, lomů, a skalních výběžků, nabízí údolí útočiště k odpočinku a relaxaci.

Šumavská Medvědí stezka vede kolem skalního města i dávného plavebního kanálu

Čeká nás výlet k místu, kde skonal poslední šumavský medvěd. Na právě zahajované trase toho ovšem bude k vidění mnohem víc než jen medvědí památník. Aby ne - jsme přece na Šumavě.

Šumavská cyklomagistrála Železná Ruda - Vyšší Brod

Šumavská magistrála, to jsou dlouhé kilometry nekonečnými lesy a pastvinami přes desítky zaniklých osad. Tato páteřní cyklotrasa měří 163,5 km a je vedena po silnicích i účelových komunikacích.

Klub HSCP - dechové cvičení, sebeobrana a meditace

Klub HSCP v pražských Vršovicích nabízí unikátní individuální a skupinové cvičení sebeobrany Hapkido, efektivní úpravu postavy reálnou cestou, dechové cvičení a meditace.

Novou přírodní památkou Jizerských hor jsou vodopády na říčce Černá Desná

Turisty vábí od července do Jizerských hor nová přírodní památka. Ministerstvo životního prostředí za ni vyhlásilo vodopády na Černé Desné. Šumí v klidném lesním prostředí.

Novoměstská radnice jako brána do pražské památkové rezervace

Novoměstská radnice na Karlově náměstí v Praze by se měla znovu stát přirozenou branou do pražské památkové rezervace. Nový ředitel Albert Kubišta chce do této historické budovy, kterou ročně navštíví desítky tisíc lidí, přilákat další návštěvníky. Chystá rozšíření kulturního programu. Nyní je podle ředitele hlavním cílem oživit osiřelé nádvoří venkovním posezením a kavárnou, pro niž radnice hledá nového provozovatele.

Muzeum Valeč v Čechách

Ve Valeči naleznete pohodu, bohem zapomenutá zákoutí i muzeum, které přestavuje exponáty spjaté s historií městečka. Vedle muzea naleznete také kavárnu s občerstvením.

Řeka Orlice - dvě řeky v jednu spojené

Divoká a Tichá Orlice se v Albrechticích nad Orlicí spojují v jednu řeku, která dále teče směrem na Hradec Králové jako Orlice spojená. Řeka má dostatek vody po celý rok a její spouvání je vhodné i pro začátečníky. Podél řeky je množství pěkných pláží a břehy bývají hlinité.