🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Naučná stezka Svatojánské památky

Naučná stezka po památkách obce Svatý Jan pod Skalou vás dovede až do Sedlce ke Kapli sv. Ivana.

Vyhlídkové lety balonem pro celou ČR

Dopřejte sobě nebo svým blízkým nezapomenutelný zážitek, jako vystřižený z knížek Julese Verna. Přijďte si s námi užít let balonem podle vašich představ. Poskytujeme privátní i skupinové lety po celé ČR. Neváhejte a vzneste se s námi do oblak!

Projížďka na Segway po Praze s průvodcem

Nevšední zážitek z výletu Prahou bez namáhavé chůze. Segway projížďka je nejlepší způsob jak si prohlídnout památky Prahy za mnohem kratší dobu. Můžete si vybrat jednu z připravených tras, nebo také navrhnout svou vlastní. Jízda na Segway je nezapomenutelný, zábavný a bezpečný zážitek pro každého!

Kořenovská zubačka se šine i po okrajích horských strží

Jak se mění příroda přecházející z léta do podzimu, si dokonale vychutnají výletníci, kteří vyrazí horskou kořenovskou zubačkou z Tanvaldu až do Harrachova. Zážitek z jízdy navíc mohou propojit s návštěvou několika turistických cílů.

Kroužek Péče o koně

Kroužky probíhají na farmě Kozodoj každý pracovní den a je určen dětem různých věkových kategorií, začátečníkům i pokročilým. Cílem je dětem zprostředkovat kontakt s koňmi, učit je základy ježdění a celkově jim pomoci najít ocenění pro přírodu, zvířata a naši zodpovědnost vůči ní.

Expozice církevního umění v Loretě Rumburk

Prohlídka česko-německé expozice nabízí zážitek pro všechny smysly. Výstavní prostory v mariánském poutním místě Loreta Rumburk jsou nově zpřístupněny od roku 2013.

Chata v Trojanovicích

Chata se nachází v atraktivní a zároveň klidné části obce Trojanovice v samém srdci Beskyd.

Srub Karolínka v Maršově nad Metují

Ubytování ve stylovém srubu nedaleko Adršpašských a Teplických skal. Klidné místo pro rodiny s dětmi. Mnoho turistických stezek i cyklotras. Kapacita srubu je 10 lůžek.

Adventure Golf Brno

Vstupte do tropického ráje! Od září přímo v Brně. Odpalte míček z lodi nebo od jezírka, lámejte rekordy a dopřejte si spoustu další zábavy a dobrodružství.

Muzeum Drahanské vrchoviny a vzdělávací centrum TGM

Interaktivní expozice historie a řemesel Drahanské vrchoviny. V prostorách muzea též samoobslužná kavárna a technicko-fyzikální herna pro velké i nejmenší děti.

Pěší stezka Hošťálkovicemi a Lhotkou u Ostravy

Jedenáctikilometrový okruh mezi Hošťálkovicemi a Lhotkou nabízí příjemnou trasu s nádhernými výhledy do krajiny. Projít ji můžete celou, anebo zvolit jen její část. Trasa vede po asfaltové, lesní a polní cestě. Využít ji mohou jak pěší turisté, tak také zčásti cyklisté a handicapovaní.

Muzeum techniky Telč

V historickém objektu bývalé parní pily nedaleko centrálního parkoviště v Telči naleznete sbírku historické techniky. V muzeu můžete obdivovat historické automobily, motocykly, bicykly, rádia, telefony, kamna, elektropřístroje, nábytek, hasičskou techniku a sbírku stabilních motorů.

Lázeňská promenáda Jeseník - za nejhezčími výhledy na hřebeny Jeseníků

Revitalizovaná lázeňská promenáda Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku nabízí jeden z nejhezčích výhledů na hřebeny Jeseníků. Mimo pestré květinové výzdoby atmosféru lázeňského života umocňuje také zurčící fontána.

Muzeum Šumavy Kašperské Hory

Navštívíte-li Kašperské Hory, Muzeum Šumavy si určitě nesmíte nechat ujít. Je to takové malé národní muzeum zdejšího kraje. K vidění je zde šumavské sklo, vycpaná zvířata anebo umrlčí prkna.

Centrum Na houpacím koni - kurzy a kroužky pro rodiče a děti na Praze 5

Centrum Na houpacím koni nabízí pestrou škálu kroužků a kurzů pro rodiče s dětmi, pro děti i pro dospělé. Příjemné posezení v herně s možností uvařit si kávu nebo čaj zatímco si děti hrají, mohou využít všichni naši předplacení klienti po celý týden, kdykoli během otvírací doby.

Klášterní zahrada ve Vrchlabí

Zahrada, spojující někdejší augustiniánský klášter ve Vrchlabí (dnešní Krkonošské muzeum Správy KRNAP) a vrchlabský zámecký park nabízí místo k odpočinku, zábavě i vzdělávání.

Restaurant Pavillon v replice Zemanovy kavárny v Brně

Francouzský gurmán J. A. Brillat-Savarin řekl: „Objevení nového jídla znamená pro lidské štěstí víc než objevení nové hvězdy.“ V restaurantu Pavillon zakusíte originální pokrmy, kombinace, vůně a prožijete své nové objevy.

Chata Lyžař Loučná nad Desnou

Komfortní chata až pro 26 osob se stylovou společenskou místností, barem a výčepem. U chaty si můžete zahrát stolní tenis, využít trampolínu, skluzavku, houpačku či pergolu s krbem, grilem a velkou zahradu.

Geofun - hra, co svět neviděl

Užijte si spoustu zábavy s novou unikátní soutěžní hrou Geofun pro uživatele chytrých telefonů. Geofun s osobnostmi Českomoravského pomezí vám přináší super ceny, mezi které patří víkendové pobyty, vstupenky na Smetanovu Litomyšl, poukazy do restaurací, vstupenky do památek a mnoho dalšího.

Naučná stezka Umíř s bivakovacím místem

Milovníci přírody a opuštěných míst s tajemnou atmosférou mohou vyrazit na originální naučnou stezku v přírodním parku Manětínská hornatina. V zaniklé osadě Umíř na hranici Plzeňského a Karlovarského kraje bylo vybudováno i bivakovací místo, kde mohou strávit noc až tři lidé.

Malostranská beseda - kulturní centrum Malé Strany

Malostranská beseda na stejnojmenném náměstí sloužila dříve jako Malostranská radnice. Dnes je renesanční budova kulturním centrem - nachází se zde společenský klub s koncertním sálem, galerie, restaurace s českou kuchyní, kavárna i vinárna.

Kynšperský Pivovar v Kynšperku nad Ohří

Kynšperský pivovar zásoboval po roce 1945 většinu hostinců v okrese Sokolov. Jeho činnost skončila v roce 1955 a z objektu se staly sklady řemeslnických potřeb. Nyní, po dlouhých letech, se tu znovu tradice kynšperského pivovarnictví obnovuje.

Chalupa Bílá Třemešná - dovolená trochu jinak

Na okraji obce Bílá Třemešná v části zvané Mezihoří nedaleko Dvora Králové nad Labem si v malebném kopcovitém kraji Podzvičinsko můžete pronajmout tradiční zděný rekreační dům.

Hung Kar-Kung fu v Praze - bojové umění pro každého

Pravidelné tréninky jihočínského bojového umění kung fu Hung Kar v Praze 5. Hung kar se řadí mezi styly kungfu pocházející z jihočínského kláštera šaolin. Jeho původ lze najít v technikách zen buddhistického mnicha Boddhidharmy ze 6. století našeho letopočtu.

Chata Andělka Kouty nad Desnou

Komfortní chata s bazénem až pro 21 osob v obci Kouty nad Desnou. Chalupa se nachází v malebném zákoutí jižního předhůří Jeseníků přímo pod Červenohorským sedlem.

Lennonova zeď na pražské Kampě

Na pražské Kampě nedaleko Karlova mostu stojí pestrobarevně pomalovaná zeď, symbolizující hrob slavného frontmana legendární hudební skupiny The Beatles, ale je také místem, kde lidé vyjadřovali své názory a protesty proti komunistickému režimu.

Zřícenina skalního hradu Stohánek

Skalní hrad Stohánek byl vybudován na strmém pískovcovém suku u obce Svébořice, nedaleko od Hamru na Jezeře.

Vysoký vodopád - nejvyšší vodopád Jeseníků

Vysoký vodopád, který je považován za nejvyšší vodopád Jeseníků, leží na Studeném potoce asi 3 km severozápadně od vrcholu Pradědu, v nadmořské výšce 1007 metrů nad mořem. Nejkrásnější pohled na něj bývá na jaře, když má dostatek vody.

Geolokační hra Veltrusy: Ostrov pokladů

Přijeďte si zahrát první vzdělávací geolokační hru v České republice! Jediné, co k účasti ve hře nazvané Veltrusy: Ostrov pokladů potřebujete, je chytrý mobilní telefon s operačním systémem Android a hravého ducha.

Afro-Fitness s Vitorem Mendesem v Praze

Nenechte si ujít jedinečné spojení moderního i tradičního afrického tance a fitness plné energie a zábavy! Afro-Fitness lekce vede Vitor Mendesa, portugalský instruktor, tanečník a choreograf.

Výlet z Pomezních Bud na Sněžku

Nová lanovka na Sněžku má být otevřena na jaře příštího roku. V současnosti je tudíž z české strany přístup na vrchol naší nejvyšší hory uzavřen. Jen pár metrů pod vrchol se dnes dostanete nejsnáze od Pomezních Bud vzdálených sedm kilometrů.

Cvičení s Martinou Voplatkovou v Praze a Litoměřicích

Přijďte si kvalitně zacvičit sami nebo i s dětmi. Studio M se zaměřuje především na posilovací a rehabilitační formy cvičení. Vybrat si můžete lekce bodystylingu, zumbu, balanční cvičení, kruhový trénink nebo cvičení Zdravá záda.

Komplexní cvičení v Barbar gym

Cvičení v malých skupinách pod dohledem trenéra, který se vám 100% věnuje po dobu celého tréninku. Zaměření na celkový rozvoj - kondici, sílu, mobilitu a zdraví.

Chalupa Pod kopcem Vernířovice

Rekreační chalupa v obci Vernířovice, jejíž poloha se nachází na samém konci lesní cesty, obklopená majestátnými horami Hrubého Jeseníku - Břidličné hory, Mravenečníku a Dlouhých Strání. Tedy na místě, kde si můžete užívat naprostého klidu, aniž by jste byli rušení vlivem civilizace, či turismu.

Fox Gallery - místo, kde umění žije

Fox, to je místo, kde umění žije. Galerie vystavuje obrazy mladých českých autorů, skleněné sochy Ivany Šrámkové, sběratelské šperky ateliéru K. O. V., objekty českých designérů. Představuje také kvalitní, nadčasové produkty českých firem, které pracují s designéry.

Obora s daňky a jeleny u zámku Nové Hrady

Východně od zámku Nové Hrady nedaleko Skutče se rozkládá rozlehlá oplocená daňčí obora, kde je chováno kolem 150 kusů daňčí zvěře různého stáří.

Rekreační středisko Geofond Chotěboř

Rekreační středisko Geofond se nachází na ochraji CHKO Železné Hory a je vhodné nejen pro individuální rekreaci nebo školení a semináře, ale i pro školy v přírodě, školní výlety, sportovní soustředění, sportovní třídy i turistické pobyty nebo například svatby v romantickém prostředí.

Stanice ochrany fauny Pavlov u Ledče nad Sázavou

Záchranná stanice Pavlov se nachází mezi Ledčí a Světlou nad Sázavou. V současné době nabízí výukové programy určené pro školní i předškolní děti. Jedná se o programy s ekologickou a environmentální tématikou, při nichž mají děti možnost se setkat s řadou našich původních druhů živočichů.

Katova ulička v Kadani - nejužší ulička v České republice

Tzv. "Katova ulička" vede z náměstí k fortně hradebního systému a ke katovně čp. 190, která je součástí hradeb. Ulička je dochovaná v gotickém zdivu s gotickými okenními otvory a s rozpínacími prampouchy. Fortna byla součástí nejstaršího hradebního pásu z poloviny 14. století.

Kurzy plavání kojenců a batolat Delfínci

Přijďte si k nám hrát, ať je voda kamarád! Naučte své děti cítit se jako ryba ve vodě! Pod vedením certifikované instruktorky Jany Bezděkovské hravou formou. Plavání je vhodné pro miminka a děti do 5 let. Kurzy se konají v Sokolově, Ostrově a Praze.

Hnojový dům na Jizerce

K osadě Jizerka celá desetiletí neodmyslitelně patříval tzv. Hnojový dům, předposlední chalupa na pravé straně cesty vedoucí z Jizerky směrem k močálům a Smědavě. Proslula zejména díky svému majiteli – Gustavu Ginzelovi, známému horolezci, cestovateli, fotografovi a sběrateli kuriozit.

Pět nejkrásnějších zámeckých parků v České republice

Mnoho turistů navštěvuje zámky doma i v zahraničí kvůli jejich historickým interiérům. Předností řady z nich jsou ale léta pěstěné zahrady a parky. Výjimkou nejsou ani některé české zámky.

Hrad Špilberk bude slavit, návštěvníkům zpřístupní všechny své prostory

V sobotu 14. a v neděli 15. září se při příležitosti oslavy 109. výročí založení Muzea města Brna otevře hrad Špilberk v rozsahu, v jakém nikdy veřejnosti přístupný nebyl. Návštěvníci za jedno vstupné nahlédnou do stálých expozic, nově opravených prostor jižního křídla nebo například do vězení.

U Erlebachovy boudy nad Špindlem je moderní kaple a kamenný betlém

V těsné blízkosti Erlebachovy boudy nad Špindlerovým Mlýnem v Krkonoších byla z iniciativy manželů Tomáškových vybudována a vysvěcena kaplička sv. Františka z Assisi. Má prosklenou zvoničku, v ní zvonek Anežka vyrobený v dílně Marie Tomáškové Ditrichové v Brodku u Přerova. V průčelí uvidíte bronzovou sochu sv. Františka od Mariána Grolmuse ulitou ve slavné kremnické dílně.

Potápěčské exkurze v akváriu Džbánov

Potápění i pro začátečníky v přírodních lokalitácch nebo v obřím akváriu plném ryb. Nádrž je hluboká 4 metry a má objem 60000 l a na dně je jedinečný potápěčský Keson Bar.

Škola vaření v AvantGarde restaurant

Naučte se jak se vaří fusion cuisine a jak ve vaší kuchyni zkombinovat netradiční suroviny!

Tipy na víkend: Navštivte festival vína v Pardubicích i kokořínský filmový maratón

Všechny labužníky, kteří si s oblibou pochutnávají na rybích specialitách, potěší tento víkend rybí hody a slavnosti. Hudebním fandům opět brnknou na strunu letní festivaly, milovníkům kinematografie padne jistě do noty mnohahodinové promítání filmů na Kokořínsku a v Litoměřicích.

U Zemské brány žil zbojník Orlických hor Ledříček

Kvůli hubené a malé postavě říkali synovi krejčího Hanse Ledra Ledříček. Chudému Židovi se vedlo těžce, hajný ho kolikrát ztloukl, když si bral v lese soušky. Pak se mu podařilo uzmout vrchnosti zbraň a od té doby opravdu bohatým bral a chudým přilepšoval. Ledříček žil u Zemské brány přes dvacet let.

Kam o víkendu s dětmi: Po Vltavě parníkem či za princeznou na zámek

Tento víkend bude mimo jiné ve znamení borůvek a horkovzdušných balónů. Noční zámecké a hradní prohlídky jsou i nadále v plném proudu stejně jako jarmarky a historické slavnosti. Každému se tedy nabízí program podle jeho gusta. Nezbývá než dětem naplánovat co nejpovedenější předposlední prázdninový víkend.

Hradozámecká noc přenese zámek Loučeň do časů první republiky

Druhá Hradozámecká noc vrátí celý zámek Loučeň do časů první republiky, kdy panství patřilo Alexandrovi Thurn-Taxisovi. Prohlídky zámku s dobovými hranými scénami a promítání černobílých grotesek na venkovní stěnu zámeckého kostela nabídne zámek až do ranního kuropění.