🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Chalupa Bílá Třemešná - dovolená trochu jinak

Na okraji obce Bílá Třemešná v části zvané Mezihoří nedaleko Dvora Králové nad Labem si v malebném kopcovitém kraji Podzvičinsko můžete pronajmout tradiční zděný rekreační dům.

Hung Kar-Kung fu v Praze - bojové umění pro každého

Pravidelné tréninky jihočínského bojového umění kung fu Hung Kar v Praze 5. Hung kar se řadí mezi styly kungfu pocházející z jihočínského kláštera šaolin. Jeho původ lze najít v technikách zen buddhistického mnicha Boddhidharmy ze 6. století našeho letopočtu.

Chata Andělka Kouty nad Desnou

Komfortní chata s bazénem až pro 21 osob v obci Kouty nad Desnou. Chalupa se nachází v malebném zákoutí jižního předhůří Jeseníků přímo pod Červenohorským sedlem.

Lennonova zeď na pražské Kampě

Na pražské Kampě nedaleko Karlova mostu stojí pestrobarevně pomalovaná zeď, symbolizující hrob slavného frontmana legendární hudební skupiny The Beatles, ale je také místem, kde lidé vyjadřovali své názory a protesty proti komunistickému režimu.

Zřícenina skalního hradu Stohánek

Skalní hrad Stohánek byl vybudován na strmém pískovcovém suku u obce Svébořice, nedaleko od Hamru na Jezeře.

Vysoký vodopád - nejvyšší vodopád Jeseníků

Vysoký vodopád, který je považován za nejvyšší vodopád Jeseníků, leží na Studeném potoce asi 3 km severozápadně od vrcholu Pradědu, v nadmořské výšce 1007 metrů nad mořem. Nejkrásnější pohled na něj bývá na jaře, když má dostatek vody.

Geolokační hra Veltrusy: Ostrov pokladů

Přijeďte si zahrát první vzdělávací geolokační hru v České republice! Jediné, co k účasti ve hře nazvané Veltrusy: Ostrov pokladů potřebujete, je chytrý mobilní telefon s operačním systémem Android a hravého ducha.

Afro-Fitness s Vitorem Mendesem v Praze

Nenechte si ujít jedinečné spojení moderního i tradičního afrického tance a fitness plné energie a zábavy! Afro-Fitness lekce vede Vitor Mendesa, portugalský instruktor, tanečník a choreograf.

Výlet z Pomezních Bud na Sněžku

Nová lanovka na Sněžku má být otevřena na jaře příštího roku. V současnosti je tudíž z české strany přístup na vrchol naší nejvyšší hory uzavřen. Jen pár metrů pod vrchol se dnes dostanete nejsnáze od Pomezních Bud vzdálených sedm kilometrů.

Cvičení s Martinou Voplatkovou v Praze a Litoměřicích

Přijďte si kvalitně zacvičit sami nebo i s dětmi. Studio M se zaměřuje především na posilovací a rehabilitační formy cvičení. Vybrat si můžete lekce bodystylingu, zumbu, balanční cvičení, kruhový trénink nebo cvičení Zdravá záda.

Komplexní cvičení v Barbar gym

Cvičení v malých skupinách pod dohledem trenéra, který se vám 100% věnuje po dobu celého tréninku. Zaměření na celkový rozvoj - kondici, sílu, mobilitu a zdraví.

Chalupa Pod kopcem Vernířovice

Rekreační chalupa v obci Vernířovice, jejíž poloha se nachází na samém konci lesní cesty, obklopená majestátnými horami Hrubého Jeseníku - Břidličné hory, Mravenečníku a Dlouhých Strání. Tedy na místě, kde si můžete užívat naprostého klidu, aniž by jste byli rušení vlivem civilizace, či turismu.

Fox Gallery - místo, kde umění žije

Fox, to je místo, kde umění žije. Galerie vystavuje obrazy mladých českých autorů, skleněné sochy Ivany Šrámkové, sběratelské šperky ateliéru K. O. V., objekty českých designérů. Představuje také kvalitní, nadčasové produkty českých firem, které pracují s designéry.

Obora s daňky a jeleny u zámku Nové Hrady

Východně od zámku Nové Hrady nedaleko Skutče se rozkládá rozlehlá oplocená daňčí obora, kde je chováno kolem 150 kusů daňčí zvěře různého stáří.

Rekreační středisko Geofond Chotěboř

Rekreační středisko Geofond se nachází na ochraji CHKO Železné Hory a je vhodné nejen pro individuální rekreaci nebo školení a semináře, ale i pro školy v přírodě, školní výlety, sportovní soustředění, sportovní třídy i turistické pobyty nebo například svatby v romantickém prostředí.

Stanice ochrany fauny Pavlov u Ledče nad Sázavou

Záchranná stanice Pavlov se nachází mezi Ledčí a Světlou nad Sázavou. V současné době nabízí výukové programy určené pro školní i předškolní děti. Jedná se o programy s ekologickou a environmentální tématikou, při nichž mají děti možnost se setkat s řadou našich původních druhů živočichů.

Katova ulička v Kadani - nejužší ulička v České republice

Tzv. "Katova ulička" vede z náměstí k fortně hradebního systému a ke katovně čp. 190, která je součástí hradeb. Ulička je dochovaná v gotickém zdivu s gotickými okenními otvory a s rozpínacími prampouchy. Fortna byla součástí nejstaršího hradebního pásu z poloviny 14. století.

Kurzy plavání kojenců a batolat Delfínci

Přijďte si k nám hrát, ať je voda kamarád! Naučte své děti cítit se jako ryba ve vodě! Pod vedením certifikované instruktorky Jany Bezděkovské hravou formou. Plavání je vhodné pro miminka a děti do 5 let. Kurzy se konají v Sokolově, Ostrově a Praze.

Hnojový dům na Jizerce

K osadě Jizerka celá desetiletí neodmyslitelně patříval tzv. Hnojový dům, předposlední chalupa na pravé straně cesty vedoucí z Jizerky směrem k močálům a Smědavě. Proslula zejména díky svému majiteli – Gustavu Ginzelovi, známému horolezci, cestovateli, fotografovi a sběrateli kuriozit.

Pět nejkrásnějších zámeckých parků v České republice

Mnoho turistů navštěvuje zámky doma i v zahraničí kvůli jejich historickým interiérům. Předností řady z nich jsou ale léta pěstěné zahrady a parky. Výjimkou nejsou ani některé české zámky.

Hrad Špilberk bude slavit, návštěvníkům zpřístupní všechny své prostory

V sobotu 14. a v neděli 15. září se při příležitosti oslavy 109. výročí založení Muzea města Brna otevře hrad Špilberk v rozsahu, v jakém nikdy veřejnosti přístupný nebyl. Návštěvníci za jedno vstupné nahlédnou do stálých expozic, nově opravených prostor jižního křídla nebo například do vězení.

U Erlebachovy boudy nad Špindlem je moderní kaple a kamenný betlém

V těsné blízkosti Erlebachovy boudy nad Špindlerovým Mlýnem v Krkonoších byla z iniciativy manželů Tomáškových vybudována a vysvěcena kaplička sv. Františka z Assisi. Má prosklenou zvoničku, v ní zvonek Anežka vyrobený v dílně Marie Tomáškové Ditrichové v Brodku u Přerova. V průčelí uvidíte bronzovou sochu sv. Františka od Mariána Grolmuse ulitou ve slavné kremnické dílně.

Potápěčské exkurze v akváriu Džbánov

Potápění i pro začátečníky v přírodních lokalitácch nebo v obřím akváriu plném ryb. Nádrž je hluboká 4 metry a má objem 60000 l a na dně je jedinečný potápěčský Keson Bar.

Škola vaření v AvantGarde restaurant

Naučte se jak se vaří fusion cuisine a jak ve vaší kuchyni zkombinovat netradiční suroviny!

Tipy na víkend: Navštivte festival vína v Pardubicích i kokořínský filmový maratón

Všechny labužníky, kteří si s oblibou pochutnávají na rybích specialitách, potěší tento víkend rybí hody a slavnosti. Hudebním fandům opět brnknou na strunu letní festivaly, milovníkům kinematografie padne jistě do noty mnohahodinové promítání filmů na Kokořínsku a v Litoměřicích.

U Zemské brány žil zbojník Orlických hor Ledříček

Kvůli hubené a malé postavě říkali synovi krejčího Hanse Ledra Ledříček. Chudému Židovi se vedlo těžce, hajný ho kolikrát ztloukl, když si bral v lese soušky. Pak se mu podařilo uzmout vrchnosti zbraň a od té doby opravdu bohatým bral a chudým přilepšoval. Ledříček žil u Zemské brány přes dvacet let.

Kam o víkendu s dětmi: Po Vltavě parníkem či za princeznou na zámek

Tento víkend bude mimo jiné ve znamení borůvek a horkovzdušných balónů. Noční zámecké a hradní prohlídky jsou i nadále v plném proudu stejně jako jarmarky a historické slavnosti. Každému se tedy nabízí program podle jeho gusta. Nezbývá než dětem naplánovat co nejpovedenější předposlední prázdninový víkend.

Hradozámecká noc přenese zámek Loučeň do časů první republiky

Druhá Hradozámecká noc vrátí celý zámek Loučeň do časů první republiky, kdy panství patřilo Alexandrovi Thurn-Taxisovi. Prohlídky zámku s dobovými hranými scénami a promítání černobílých grotesek na venkovní stěnu zámeckého kostela nabídne zámek až do ranního kuropění.

Sportoviště v Sazovicích

Na ploše zchátralého, nevyužívaného fotbalového hřiště v Sazovicích vyrostlo jedno z architektonicky nejnápaditějších sportovišť u nás. Sportovní areál se svou rozlohou, vybavením, ale především kvalitou provedení, která je patrná na první pohled, naprosto vymyká realitě českého venkova.

Hradozámecká noc na zámku v Mníšku potěší ohňostrojem i ochutnávkou vín

V sobotu 31. srpna o Hradozámecké noci zámek v Mníšku pod Brdy připravuje úplně nový program pro malé i velké návštěvníky. Od 16 do 20 hodin je přichystána zábava pro děti a nebude chybět historický šerm ani ohňostroj. Od 20 hodin tu potěší dospělé návštěvníky ochutnávkou vín a dobrým jídlem.

Kurzy flamenca pro děti v Olomouci

Občanské sdružení Aires del Sur pořádá pravidelné kurzy flamenca v Olomouci pro děti od 7 do 15 let. Děti se naučí jeden z flamencových tanců, rytmice, dupům a dalším prvkům krásného andaluského tance.

Sportovní areál ve Dřevěnici

Přijďte si zasportovat do areálu Dřevěnice, kde se každoročně odehrává největší a nejoblíbenější antukový volejbalový turnaj v České republice.

Chalupa V Zahradech Vrbice

Pronajměte si malou chalupu v klidné části vinařské obce Vrbice. K dispozici dvě oddělené ubytovací jednotky, uzavřený dvorek, zahrada, vinný sklep.

Vinařství Dalibor Osička Velké Bílovice - víno jinak

Vinařství Dalibor Osička je menší rodinné vinařství působící ve Velkých Bílovicích. Jeho historie sahá až k počátkům 20. století, avšak intenzivně se vínu věnujeme od roku 1993. Všechny naše vinice obhospodařujeme na pozemcích v katastru Velkých Bílovic o výměře 7 ha.

Pevnost Mikulov – MJ-S 29 "Svah" - prohlídka ČS opevnění

Objekt pevnostního opevnění, jež bylo zařazeno do podúseku Mikulov a patřilo do úseku ŽSV XI. Hrušovany nad Jevišovkou. Jedná se o jediný realizovaný izolovaný pěchotní srub v tomto podúseku.

Čertovinský ateliér - programy a kurzy pro volný čas

Ateliér, ležící v okrajové části městečka Hlinsko, nabízí celodenní programy, výtvarné kurzy užitné keramiky, mozaiky, točení na kruhu nebo speciální kurzy s netradiční náplní.

Eko farma Orlí vrch Rejvíz

Chata Orlí vrch je zároveň farmou hospodařící v drsné, ale nádherné krajině Hrubého Jeseníku, na náhorní rovině osady Rejvíz v 772 m n. M. Dopřát si zde můžete zážitek z pobytu mezi zvířaty či gurmánské potěšení z domácí kuchyně.

Krkonošské magnety pro dovolenou

O české části Krkonoš není třeba se více rozepisovat. Vydejme se proto na dvoudenní výlet do polských Krkonoš. První zastavení čeká na turisty hned za hranicemi. Patří běžeckému lyžařskému areálu v Jakuszycích, kde jsou v zimě výjimečné podmínky pro běžkaře. Úchvatná série vodopádů a park miniatur zaujme nejen děti.

Thajská slunečnice - thajské masáže v Napajedlích

Tradiční thajské masáže, olejové masáže, masáže nohou, švédské masáže a aromaterapie. Vše vám rády poskytnou s největší možnou pečlivostí rodilé Thajky.

Harrachovská naučná stezka

Zrekonstruovaná naučná stezka nejen pro milovníky přírody a historie. Od července 2013 je k dispozici návštěvníkům Harrachova zrekonstruovaná naučná stezka bývalého Lesnického učiliště.

Trosky letadla připomínají tragédii na Ještědu

Na červené turistické značce pod vrcholem Ještědu nalezneme pomníček, který připomíná smutnou událost z 20. srpna 1948. Za husté mlhy zde havarovalo letadlo při letu z Prahy do Liberce. Pomníček je udržován členy Svazu letců a na jeho výstavbu byly použity trosky nešťastného letounu.

Golf Club Ještěd - jedno z nejkrásnějších přírodních hřišť

Přijeďte za golfem i relaxem do malebného podještědí. Hřiště se nachází na úpatí Ještědu a nabízí tak jedinečnou atmosféru daleko od jakéhokoliv ruchu.

Tip na neobvyklý zážitek: z Valtic do Rakouska po Stezce bosou nohou

Jihomoravské Valtice jsou proslulé jako oblast vína, pohodové cykloturistiky či památek UNESCO. Teď se tu nabízí turistům další zpestření. Od května je u Valtic otevřena nevšední zážitková atrakce – Stezka bosou nohou.

Velký Javorník v Beskydech má novou rozhlednu

Turistům se ve čtvrtek otevřela nová dřevěná rozhledna na vrcholu Velkého Javorníku nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm v Beskydech. Je vysoká téměř 26 metrů a jsou na ní dvě vyhlídkové plošiny. Celoročně bude turistům přístupná zdarma.

Letecký simulátor Cessna v letecké škole Letov Praha

Let na pohyblivém leteckém trenažéru v Praze. Užijte si pocit z pilotování letadla SM2250 Cessna 182RII a zkuste si tak, jaké to je být skutečným pilotem.

Olomoucké výstaviště provoněla Babiččina zahrada

Ve znamení bylinek je letní etapa zahradnického veletrhu Flora, který začal ve čtvrtek na stejnojmenném výstavišti v Olomouci. K vidění jsou však na nejstarší a největší akci svého druhu v Česku i květiny vrcholícího léta, letní ovoce a zelenina. Veletrhu se účastní na 250 vystavovatelů a prodejců z ČR, Polska a Slovenska.

Galerie U brány v Úštěku

Galerie byla poprvé otevřena roku 2000, při příležitosti konání 3. historického jarmarku. Motivací byla snaha zasadit do prostředí městské památkové rezervace v Úštěku něco trvalého, umělecky příjemného, co potěší srdce a nechá na chvíli zapomenout na běžné starosti.

Úštěcká šatlava

Úštěcká šatlava se nachází na Mírovém náměstí v původním gotickém domě s podloubím. Odvážlivci, kteří se sem vypraví zhlédnou zajímavé expozice ve sklepení s kobkami a mučírnou, kde si mnohé nástroje mohou sami vyzkoušet.

Po dřevěném žebříku do loupežníkovy kokořínské jeskyně

Když sejdete ve vesničce Truskavna v Šemanovickém dole kopec vedle roubenky pocházející z roku 1791, ocitnete se zanedlouho ve skalním království Kokořínska. Cesta tu vede například k jeskyni Klemperka, jejíž dřívější účel je dodnes zahalen pověstmi a tajemstvím. Vydat se k ní můžete i z Kokořína.

Vyhlídka skokanský můstek v Lomnici nad Popelkou

V lyžařském areálu V Popelkách je přístupný vyhlídkový ochoz na zrekonstruovaném můstku K-70. Ochoz se nachází ve výšce 28 m a je z něj pěkný výhled nejen na skokanský areál, ale i do okolní krajiny.