🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Pivovar Lobkowicz Vysoký Chlumec

Vysokochlumecké pivo vždy ctilo tradice českého pivovarnictví. Osvědčenými postupy zde vznikají rozmanité druhy piva – kromě těch klasických třeba i pšeničné nebo piva typu Ale.

Apartmán Cardovi v Dolní Moravě

Apartmán Cardovi nabízí ubytování v klidné části Dolní Moravy v blízkosti moderního lyžařského areálu. Ubytování v soukromí Vám poskytne veškerý komfort a pohodu. Ubytovací kapacita je max. 4 osoby.

Dětská kavárna Matky sobě v Kutné Hoře

Kavárna Matky sobě je navržena a koncipována jako "zašívárna" pro maminky na mateřské dovolené a jejich ratolesti. Herní koutky, které nejsou striktně ohraničené, se volně prolínají celou kavárnou.

Mendelianum Brno - atraktivní svět genetiky

Nová interaktivní expozice v Biskupském dvoře v Brně připomíná odkaz Gregora Johanna Mendela. Můžete zde prozkoumat třeba DNA pomocí nejnovějších přístrojů a podnikat další atraktivní pokusy v molekulárně biologické laboratoři.

Dětská herna Smajlíkov v Uherském Hradišti

Dětská herna Smajlíkov v Uherském Hradišti je ideálním tipem, kam zajít s dětmi pokud venku prší, když si chcete v klidu popovídat s přáteli, vypít si kávičku nebo si pochutnat na zákusku. Smajlíkov nabízí také originální oslavu narozenin bez starostí a navíc s neobvyklým zážitkem.

Muzeum romské kultury v Brně

Muzeum romské kultury se nachází v brněnské čtvrti Zábrdovice. Muzeum nabízí stálou expozici Příběh Romů, která prezentuje dějiny a kulturu Romů od Indie po současnost. Konají se zde výstavy, přednášky, besedy, filmové projekce, koncerty, módní přehlídky, programy pro děti a kurzy romštiny.

Aquarium Český Krumlov - výstava živých sladkovodních ryb

Při vaší návštěvě města Českého Krumlova navštivte určitě expozici živých sladkovodních ryb. Kromě typické ryby jižních Čech - kapra, zde uvidíte také lína, úhoře, štiku, cejna a další druhy ryb. Aquarium bude otevřeno od 3. dubna 2015.

Muzeum Vysočiny v Telči

Muzeum Vysočiny Jihlava sídlí ve třech historických budovách na Masarykově náměstí. Se svými pobočkami v Telči, Třešti a hradem Roštejnem je největším muzeem v kraji. Telčskou pobočku naleznete na Státním zámku v Telči. Expozice dokumentuje vývoj města v průběhu staletí.

Městská galerie Karlovy Vary

Městská galerie Karlovy Vary se zaměřuje na prodej uměleckých děl českých autorů. V průběhu roku pořádá 4 až 5 autorských či kolektivních čtrnáctidenních výstav.

Prohlídka Synot Tip Arény v Praze Vršovicích

Projděte si Synot Tip Arénu v pražských Vršovicích s průvodcem. Uvidíte nejenom hlediště stadionu, ale i jeho zázemí. Dostanete se přímo k hrací ploše a budete mít možnost nahlédnout také do VIP boxů a klubového patra.

Funerální stezka Brnem

Funerální stezka je ojedinělou trasou, které nemůže nabídnout žádné jiné město v Evropě. Pokud se vydáte na fyzicky vskutku nenáročnou trasu, vězte, že vás čeká jedinečný zážitek.

Naučná stezka Údolí Vošmendy

Přírodní rezervace Údolí Vošmendy se nachází v krasovém území s jeskyněmi, ponory, vývěry podzemních vod a s krasovými propady. Malebnou krajinou meandruje tok potoka Vošmendy, ke kterému přiléhají hodnotná luční a lesní společenstva s řadou chráněných rostlin a živočichů.

Šachový Václavák - šachová kavárna v EA Hotelu Juliš v Praze

Šachovou kavárnu spojenou s prodejnou a půjčovnou šachových knih najdete v hotelu Juliš na Václavském náměstí v Praze. Šachy si zde můžete nejen zahrát, ale také online sledovat zajímavé šachové turnaje promítané na plátno. Užijte si šachovou partii v krásném a nekuřáckém prostředí.

Hlavní pošta v Karlových Varech - historická budova z doby Rakouska-Uherska

Hlavní pošta v době svého vzniku patřila tato budova mezi nejmodernější poštovní provozy v rakousko-uherské monarchii. Dodnes v této budově Česká pošta sídlí a slouží tedy původnímu účelu.

Holešovský quest Po stopách předků - netradiční putování po památkách v Holešově

Zahrajte si zábavnou hru "Po stopách předků", která vás netradiční formou provede po holešovských památkách. Hrát může úplně každý, tak neváhejte a pojďte se pobavit s rodinou či přáteli!

Sauna hotelu Fit v Přerově

Sauna hotelu Fit v Přerově nabízí příjemnou relaxaci v klasické finské sauně pro jednotlivce či skupiny. K dispozici je také ochlazovací bazének, sprchy a nově zrekonstruovaná odpočívárna.

Na běžky na Seč

Běžkařských tras v Železných horách je několik. Za příznivých sněhových podmínek jsou upravovány stopovacím zařízením. Okruhy u Seče jsou nenáročné, vhodné i pro začátečníky a dobře dostupné. Jedná se o běžecké okruhy mezi Kovářovem a Sečí, propojené také lesní cestou s Vápenným Podolem. Ta se dá použít jen za opravdu dobrých sněhových podmínek. Nastoupit do […].

Jedním z nejzáhadnějších míst Česka jsou kounovské kamenné řady

Nad Kounovem na Rakovnicku se tyčí pahorkatina Džbán, náhorní roviny střídají hluboká údolí s opukovými skalami. Na vrchu Rovina v lese zarostlé se nacházejí řady křemencových balvanů ve 14 úplných a několika částečných uskupeních.

Strikeland Chomutov - dvanáctidráhové bowlingové centrum a restaurace

Strikeland Chomutov nabízí příjemné posezení s jedinečnou, výtečnou kuchyní a milou obsluhou. Návštěvníkům je k dispozici 12 unikátních, moderních bowlingových drah, které zaručí ten pravý požitek ze hry a skvělou zábavu. Prostory jsou ideální pro konání firemní akcí, školení a oslav.

Multižánrový klub Dziupla v Českém Těšíně

Multižánrový klub Dziupla se nachází v centru Českého Těšína. Je příjemným nekuřáckým místem pro všechny milovníky alternativní kultury. Koncerty, výstavy, literární večery - to je jen část nabídky tohoto studentského klubu.

Na Sychrově se chystají na tradiční masopust, letos s chutí čokolády

Že nemusí být masopust jen o pochoutkách z pašíka. Předvedou 21. února na tradiční akci na Sychrově. Rohanové, jimž zámek patřil, měli mlsnou „hubu”, možná by jim ale netradiční pochoutky také zachutnaly. Veselí začíná v 9 a končí v 16 hodin. Ale nebojte, zabijačkové pochoutky tu budou také.

Jesenická magistrála na běžkách

V lokalitě Skřítek – Malá Morávka – Karlov – Hvězda najdete celou řadu upravovaných běžeckých tras. Trasa o délce 25 km vede po jihovýchodním hřebenu Hrubého Jeseníku, je strojově udržována a patří k těm nejzajímavějším.

Muzeum kočky na Zámku Lnáře

Muzeum kočky ve Lnářích je opravdová rarita. Podobné muzeum jinde v Evropě byste těžko hledali. Jak vypadalo soužití této šelmy s člověkem v průřezu asi čtyř tisíc let, se dozvíte právě tam.

Ústí nad Labem zve turisty do bývalého krytu v podzemí

Z krytu v Ústí nad Labem, který měl chránit obyvatele v době druhé světové války, později pak před případným nebezpečím jaderných zbraní, vzniklo Muzeum civilní obrany. Unikátní je právě soustavou chodeb vybudovaných ve skále.

Běžecký areál Břízky v Jablonci nad Nisou

Běžecký areál Břízky se nachází v zalesněné příměstské části města Jablonce. Svým umístěním i výškovou polohou umožňuje využití pro běžecké lyžování i v období, kdy již v nižších partiích není sníh. Současně je vstupem na turistické a sportovně-rekreační trasy Jizerských hor.

Zámek Lysice oslaví svátek svatého Valentýna s rozkvetlými keři kamélií

Již v těchto dnech vykvétají květy kamélií v zámecké oranžerii v Lysicích. Návštěvníci se mohou jejich nádherou potěšit již v sobotu 14. února a oslavit tak svátek všech zamilovaných obklopeni záplavou růžových květů.

Zřícenina hradu Košťálov v Českém středohoří

Zdaleka viditelné zbytky hradu Košťálov najdete nedaleko Lovosic na vysoké čedičové skále nad Třebenicemi. Fascinující výhled, který se odsud naskýtá, patří v Českém středohoří k nejúchvatnějším. Jižní svahy hory jsou vzhledem k výskytu vzácných rostlinných společenstev chráněnou přírodní památkou.

Jeden den ošetřovatelem v Zoo Hodonín

Prožijte každodenní radosti a strasti ošetřovatele zoo. Můžete se sami rozhodnout, zda si vyzkoušíte roli ošetřovatele papoušků, obyvatel sladkovodních i slaných akvárií či terárií, opic, kočkovitých šelem, velkých přežvýkavců nebo antilop.

Laserová střelnice v Přerově

Chtěli byste si zastřílet na bažanty? Vyzkoušet svou rychlost na 1 000 terčů? Otestovat mušku v situaci s rukojmími? Nebo si jen chcete prověřit své schopnosti bez omezení na náboje a prostory střelnice? Vyzkoušejte Projekční laserovou střelnici na hotelu FIT v Přerově!

Dětský koutek Milk&Play v Praze -Troji

Dětský koutek Milk&Play je místem, které si zamilují děti i dospělí. Mohou si hrát v bludišti, vyřádí se na klouzačkách nebo trampolínách a užijí si také interaktivní a tvůrčí činnost i spoustu další zábavy.

Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích

Galerie byla založena v lednu 1956, sbírky byly zpřístupněny 9. května 1958. Galerie prezentuje díla z období od 13. století do současnosti převážně české provenience. Díla jsou soustředěna do samostatných sálů - sál gotiky, sál renesance, sál baroka, sál umění 19. století a prostory pro výstavy.

Tipy na víkend: Ochutnejte francouzskou kuchyni, přivoňte si k zámeckým skleníkům

Na shazování zimních kil do plavek je ještě brzy, takže si tento víkend ještě klidně můžete dopřát trochu mlsání. Staré Město láká na exkurzi do francouzské gastronomie, Bystřice nad Pernštejnem zase na moravské uzené. Jestli přece jen dáte raději přednost pohybu, zapojte se do badmintonového turnaje v Praze nebo třeba do závodu na historických lyžích v Pecce.

Vrch Pecka nad pražskou Stromovkou umí potěšit jako rozhledna

Na samém okraji pražského parku Stromovka, přímo nad stanicí Bubeneč se nalézá vrch Pecka. Je to unikátní útvar, který odolal vlivu Vltavy. Ve výšce 200 metrů nad mořem se po opatrném vystoupání stane místní rozhlednou. Od Hradčanské stačí jet autobusem 131 na stanici Goetheho.

Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi

Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi nabízí návštěvníkům nevšední podívanou na historii letectví. Sbírka více než 25 letadel se skládá z historických i současných strojů. Slavnostní otevření muzea bude 12. dubna 2015.

Naučná stezka Motýlí ráj u Ždánic

Okolí Ždánic má jedinečné přírodní bohatství v údolí mezi osídleným prostorem a okrajem Ždánického lesa. Údolí Šraňky a Habrůvky mají charakter stepí a lesostepí a žije v nich bezmála 80 druhů denních motýlů.

Muzeum historických kočárků v Týništi nad Orlicí

Muzeum historických kočárků najdete v Týništi nad Orlicí na Mírovém náměstí. Expozice vám ukáže raritní kousky více než sto let staré, ale mnoho dalších mladších modelů.

Vsetínské Beskydy nabízejí běžkařský ráj - Beskydskou hornovsackou magistrálu

Vsetínské Beskydy jsou jednou z kolébek turistiky na Moravě. Jejich krása podmanila i známého spisovatele Karla Jaromíra Erbena, který zde strávil nejeden den, staly se zamilovaným místem rodiny prezidenta Masaryka. Zdejší stráně a hřebeny pak jsou rájem turistiky na běžkách.

Výtvarné kurzy ateliéru Old Tattooed Lady ve Vraném nad Vltavou

Aletiér Old Tattooed Lady pořádá ve Vraném nad Vltavou výtvarné kurzy všemožných technik pro úplné začátečníky či pokročilé. Kurzy se konají buď přímo v aletliéru a nebo v Praze a okolí. Není problém ušít i kurzy na míru.

Půjčovna lodí Petrov - pronájem kajutového člunu na Baťově kanále

Být kapitánem, jíst a spát na lodi a poznávat Baťův kanál z úplně jiného úhlu pohledu, to je základ originální dovolené. Přijet můžete na víkend, nebo na týden, a stále budete mít co objevovat. Kajutový člun v Petrově u Hodonína.

Rothmayerova vila v pražských Střešovicích

Rothmayerova vila ve Střešovicích prošla rekonstrukcí a veřejnosti bude zpřístupněna v červenci 2015. Muzeum hlavního města Prahy zde otevře expozici o životě a dílu architekta Otto Rothmayera a jeho učitele Josipa Plečnika.

Tvrz Hradenín u Plaňan na Kolínsku

Tvrz v Hradeníně je jednou z nejcennějších památek svého druhu na území České republiky. Představuje ukázku honosného venkovského sídla drobné šlechty a členů bohatých měšťanských rodů z období vrcholného a pozdního středověku.

Apartmány Orlík-Struhy u Orlické přehrady

Apartmány na břehu Orlické přehrady s kuchyňkou, s balkónem s výhledem na jezero a přímo nad dětským brouzdalištěm a hřištěm. Ideální pro rodiny s dětmi. Rozsáhlý travnatý park na poloostrově s minigolfem a tenisovým kurtem a nepřeberným množstvím sportovních i kulturních aktivit.

Expozice masopustních masek a obchůzek z Hlinecka

Stálou Expozici masopustních masek a obchůzek z Hlinecka, které jsou od roku 2010 součástí světového nehmotného kulturního dědictví UNESCO, si můžet eprohlédnout v památkové rezervaci Betlém v Hlinsku, v domku číslo 362.

Mobilní malování na keramiku v Praze

Pořádáte narozeninovou oslavu pro děti a hledáte příjemnou zábavu nebo party pro dospělé a chcete ji pojmout odpočinkově v poklidu? Vyzkoušejte malování na keramiku. Organizátoři přijedou na vaše akce a postarají se o originální zábavu.

Velké Karlovice hlásí ideální podmínky pro běžkaře, upraveno je 40 kilometrů tras

Bohatá sněhová nadílka posledních dnů přinesla ideální podmínky pro běžkaře ve Velkých Karlovicích. Obec, vyhlášená množstvím skiareálů a sjezdovek, si v posledních letech získává čím dál větší popularitu také u běžkařů díky bohaté síti upravovaných a kvalitně značených tras.

U Jílového se má turistům otevřít nová štola

V okolí Jílového u Prahy bude turistům zpřístupněna další štola, v níž se kdysi těžila zlatá ruda. Občanské sdružení Montanika chce vyčistit a spolu s regionálním muzeem otevřít novou štolu Václav, prvních 200 metrů si budou moci zájemci projít už v březnu, sdělila mluvčí hejtmanství Nicole Mertinová.

Pohádkový dům v Pičíně

V malebné krajině na dohled brdských lesů se rozkládá Pičín, vesnička s přibližně pěti stovkami obyvatel, ale bezkonkurenčně největší koncentrací skřítků a jiných pohádkových bytostí v České republice, kterým vdechla život a podobu spisovatelka, grafička a ilustrátorka Vítězslava Klimtová.

Řetězový stádlecký most u Bechyně je národní technickou památkou

Graciézní empírový most překlenoval od roku 1848 Vltavu u Podolska nedaleko Písku. Po zbudování Orlické přehrady hrozila jeho demolice, nakonec zvítězil zdravý rozum, most byl rozebrán a přemístěn na Lužnici. Proto můžeme unikátní stavbu obdivovat a využívat.

Drtinova rozhledna na vrchu Besedná u Chotilska

V malebné krajině Středního Povltaví se po dlouhých desetiletích podařilo obnovit Drtinovu rozhlednu. Původní rozhledna byla na vrchu Besedná (496 m) postavena roku 1926. Nová vyhlídka se dočká slavnostního otevření o Velikonocích 2015.

Záchranná stanice pro volně žijící živočichy v Jinačovicích na Brněnsku

Cílem a posláním záchranné stanice v Jinačovicích je provozovat kvalitní zařízení, které pomůže co největšímu počtu živočichů a zvýší zájem veřejnosti o vliv lidí na volně žijící živočichy a o tyto živočichy samotné.