🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Farma Kotelsko - koně, jízda kočárem i ubytování

Na Farmě Kotelsko vás čeká stylové ubytování v prostředí koní, možnost projet se v historickém kočáře taženém kladrubským koněm krajinou Čekého ráje. Blízko farmy je lyžařský vlek Kozákov a příznivci běžek si také přijdou na své. Samozřejmostí jsou výlety na Trosky, Hrubou skálu i. Prachovské skály.

Historická stopovačka aneb Za tajnostmi historického města Spálené Poříčí

Přijeďte do Spáleného Poříčí s dětmi! Je zde pro ně připravená procházka po historickém městě roku 2013 se soutěží o ceny. Soutěž se hodí pro starší i předškolní děti, otázky jsou v několika úrovních.

Taneční kurzy Dance4 Los Cazadores Del Ritmo v Praze

Z latino tanců se stal horký magnet, který neustále láká další nadšence, jako star dance. Latino tancování je hitem ve světě. Buďte součástí historie a přidejte se ke stovkám tančících v rytmu Salsy, Bachaty, Zouku nebo Ragga Jamu.

Po památných stromech v Praze provede audiostezka

Dopídit se historie stromu bývá velice složité, je to takové detektivní pátrání, jak popisuje dendrolog Aleš Rudl, který se podílel na vzniku první pražské audiostezky v Praze 12. Zájemce provede po památných stromech, jež se tyčí na území městské části.

Audiostezka vypráví příběhy památných stromů

Dopídit se historie stromu bývá velice složité, je to takové detektivní pátrání, jak popisuje dendrolog Aleš Rudl, který se podílel na vzniku první pražské audiostezky v Praze 12. Zájemce provede po památných stromech, jež se tyčí na území městské části.

Galerie Latin Art v Praze - okno do latinskoamerické kultury

Latin Art Gallery je otevřené okno do latinskoamerické kultury v České republice. Jejím cílem je příprava výstav malby, sochařství, fotografie, grafiky, vizuálního umění a performance. Mimo to jsou zde možné prohlídky galerie s průvodcem.

Brandýské lodě - půjčovna na Labi v Brandýse nad Labem

Půjčovna kajutových motorových lodí na Labi v Brandýse nad Labem. Po krátkém proškolení si můžete půjčit motorovou obytnou loď bez kapitánských zkoušek. Plout můžete prakticky po celém toku Labe a Vltavou až po Slapskou přehradu.

Taneční škola Angelo Repilado - salsa jako na Kubě

Taneční škola Angelo Repilado nabízí kurzy kubánské salsy v pravém kubánském stylu. Jedinečný styl Angela je zárukou toho, že se na kurzu budete cítit jako v ulicích Havany. Kdy jindy máte možnost tančit se skvělým kubánským tanečníkem a výborným učitelem?

Kam o víkendu s dětmi: Do Šlapanic skládat origami, Chrudim ukáže loutky

Jestliže máte doma zvídavá dítka, ani tento víkend se nebudou nudit. Nabízí totiž řadu možností interaktivní a poučné zábavy. V muzeích a dalších expozicích se děti nemusejí pouze dívat, spoustu si toho samy vyzkoušejí. Stačí si jen vybrat, čemu se přiučí tento týden.

Ryba ski & board school Potůčky

Škola lyžování a snowboardingu ve skiareálu Skipot Potůčky v Krušných horách. Těšit se na vás budou školení instruktoři s několikaletou praxí.

Ski areál Razula v pátek zprovozní hlavní sjezdovku v celé délce, užijí si i běžkaři

Díky sněhové nadílce z počátku týdne a mrazivému počasí panují nyní ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích ideální lyžařské podmínky. V pátek tak vlekaři zprovozní v celé délce hlavní, kilometrovou sjezdovku Razula, která byla dosud sjízdná jen ve spodní polovině.

Galerie Jiřího Trnky - Unie výtvarných umělců v Plzni

Galerie Jiřího Trnky je výstavní síní občanského sdružení Unie výtvarných umělců plzeňské oblasti.

Galerie města Plzně

Galerie města Plzně se nachází v centru Plzně na náměstí Republiky a je součástí komplexu radničních budov. Galerie nabízí bohaté spektrum současného umění, přitom hlavním kritériem výběru je vysoká kvalita.

Staré hračky U Ládínka - československé hračky v Předměřicích nad Labem

Hračky z období Československa jsou umístěny ve třech expozicích. Najdete zde autíčka, traktory, vojáčky, panenky, zvířátka, letadla, lodě, hry a stavebnice. Nechybí mašinky československé i z dovozu, z nichž některé jezdí a svítí. Dále zde zavzpomínáte na hračky na klíček i kabelové ovládání.

Ledová stěna Vír

Ledová stěna je uměle vytvořený ledopád, uznaný jako cvičný terén ČHS, sloužící k nácviku ledového lezení. Nachází se v obci Vír na Českomoravské vrchovině v hlubokém údolí řeky Svratky.

Turistický okruh Po stopách Liebiegů v Liberci

Jedna z nejvýznamnějších libereckých rodin, která na přelomu 19. a 20. století významně ovlivnila město a jeho tvář, je tématem nového libereckého turistického okruhu nazvaného Po stopách Liebiegů.

Interaktivní muzeum sklářství v osadě Rajsko u Annína

Malé interaktivní muzeum, které připomíná tradici šumavského sklářství, vzniklo v osadě Rajsko u Annína na Klatovsku. Hned vedle muzea funguje také malá manufaktura, kde jedni z posledních brusičů v oblasti udržují tradici kdysi slavného šumavského řemesla.

Rozhledna Na Signálu na Slavíkově u Horní Radechové

V Kladském pomezí na vyvýšenině Signál mezi obcemi Slavíkov a Pavlišov naleznete dřevěnou rozhlednu s ocelovým schodištěm a vyhlídkovou plošinou ve výšce 25 metrů. Za pěkného počasí je odtud vidět na Broumovské stěny, Orlické hory i Krkonoše.

Sněžnicové túry v Jeseníkách

Zapomeňte na upravené sjezdovky a davy lidí. Sněžnicové túry mají své nezaměnitelné kouzlo. Vydejte se na toulky po zasněžených lesních cestách, nekonečných pláních a hřebenech hor Jeseníků se zkušenými průvodci.

Pražský Semmering: horskou trať paradoxně zachránily povodně

Jízda Pražským Semmeringem začíná na ojedinělé stanici. U autobusového nádraží na Knížecí, na Severním nástupišti smíchovského nádraží. Netušil jsem to, špatně se podíval na odjezd, a tak když mne vlak unášel Prokopským údolím, docela mne to udivilo. Průvodčí mi pak vysvětlil, kde nastoupit.

Aikido pro každého v Praze 6

Naučte se japonské bojové umění využívající energii protivníka. Aikido zdůrazňuje dobrý pohyb těla, hody a páky. Je eticky spojené s obranou proti nevyprovokovanému útoku.

Symbolem lázní je kamzík, objevit je ale pomáhal jelen. Vítejte v Karlových Varech

Za padesátikačku se nechávám vyvézt jednou ze dvou městských lanovek k rozhledně Diana. Výtahem poté na vyhlídkovou plošinu, nechce se mi šlapat 150 schodů, z níž se otevírá pohled nejen na proslulé lázně, ale též hřeben Krušných hor. Je to hezká podívaná, jen ty paneláky a monstrum Thermalu vadí.

Pivnice U Zlatého Tygra na Starém Městě pražském

Pivnice U Zlatého Tygra to je tradiční plzeňská pivnice s neopakovatelnou atmosférou a koloritem v srdci staré Prahy. Inspiraci zde u plzeňského piva hledali mnozí, včetně autora české hymny Josefa Kajetána Tyla či Bohumila Hrabala.

Ski areál Myšák v Karlově pod Pradědem

Ski areál Myšák leží jen několik kilometrů od nejvyšší hory Jeseníků Praděd 1491 m.n.m. V údolí řeky Moravice v nádherném prostředí obce Karlov pod Pradědem - Malá Morávka. Karlovské ski středisko je zvlášť vhodné pro rodiny s dětmi.

Ski Resort Konopiště

Ski Resort Konopiště nabízí osvětlenou sjezdovku Ferda dlouhou 300 metrů, lyžařskou, snowboardovou školu pro děti i dospělé a běžkařské stopy dle aktuálního stavu počasí.

Bobová dráha Vrbno pod Pradědem

Ve Ski Areně ve Vrbně pod Pradědem se můžete svézt na nové bobové dráze. Okruh dráhy po členité kovové konstrukci měří 907 metrů, z toho sjezd 650 metrů. Bobová dráha je otevřena po celý rok.

Sportovně relaxační centrum Český mlýn v Jihlavě

Sportovně relaxační centrum Český mlýn vyrostlo podél pravého břehu řeky Jihlavy a obyvatelům města nabízí dráhu pro in-line bruslení, cyklostezku, dětské hřiště a skatepark.

První naučná filmová stezka v Bechyni

V jihočeské Bechyni vznikla první regionální naučná filmová stezka, která představuje místa, kde se natáčely známé české filmy, jako je například Metráček, Zlatí úhoři nebo Kameňák.

Digitální planetárium v Hradci Králové

V digitálním planetáriu v Hradci Králové, které vzniklo v těsné blízkosti hvězdárny, budete mít vesmír jako na dlani. Planetárium zároveň slouží i jako návštěvnické centrum pro popularizaci vědy a výzkumu.

Zájem o pražskou zoo byl letos rekordní - 1 382 243 návštěvníků

Zoologická zahrada je po Hradu nejvíce navštěvovaným objektem Prahy, letošní zájem byl enormní. Přispělo k tomu nejen hezké počasí, ale také nová koncepce zahrady. Odrazilo se to i při hodnocení mezi zahradami světa, umístila se na nádherném sedmém místě.

Netradiční novoroční přípitek? Co třeba na šumavském Mouřenci

Silvestr se dá strávit různými způsoby a na různých místech. Velice netradičním a nevšedním zážitkem pak může být vítání roku 2015 na šumavském Mouřenci.

Kurzy patchworku v Praze

Stříhání, kombinace a sešívání látek do zajímavých vzorů - přijďte se naučit ušít tašky, polštáře, prostírání, deky. Nabízíme zajímavé vychytávky a zrychlené postupy práce, patchworku se věnujeme 8 let a rády nakazíme i vás.

Sportovně rekreační areál Farma Ptýrov

Penzion Farma Ptýrov nabízí stylové ubytování nad hlavní stájí a zázemí pro stanování a camping. Restaurace skýtá příjemnou atmosféru, kde se snoubí stylové prostředí, delikátní kuchyně a přátelská obsluha. Areál také nabízí jízdy na koních.

Designové apartmány Rezidence Mandragora Pardubice

Ve všech apartmánech a pokojích jsou použity výrobky světoznámých společností. Zaručují nejenom kvalitní zpracování, ale také příjemný designový vzhled. Postele jsou z masivních kusů dřeva, velice pevné, většinou s nebesy.

Ze zimy pražské vinice svaté Kláry do tropů skleníků Fata Morgany

Venkovní a skleníkovou expozici pražské Botanické zahrady v Troji dělí od sebe asi tři sta metrů. Zahradní je rozhodně přitažlivější v době vegetačního růstu a květu, ale i v mrazivém počasí tu objevíte mnoho zajímavého.

Skipot - Ski areál Potůčky

Moderní lyžařské středisko v Krušných horách, ležící na hranicích s Německem. Vzdáleno od Karlových Varů 35 km.

Ski areál Razula v neděli zahájí sezónu, zatím v částečném provozu

Ski areál Razula Velké Karlovice v neděli 28. prosince zahájí lyžařskou sezónu. Středisko bude zatím v částečném provozu: rozjede se pojízdný koberec v dětském zimním parku Razulák na sjezdovce Horal a zároveň od neděle začne své služby nabízet lyžařská škola.

Na hradu Kašperk se můžete přenést do atmosféry Vánoc v období středověku

Nejvýše položený královský hrad v Čechách, který si „zahrál“ i ve známé české pohádce Anděl Páně, můžete navštívit i v této sváteční době a přiblížit se tak k atmosféře, která zde panovala ve středověku.

Vánoční výlet na brdskou Babku za dalekými výhledy na Prahu i Berounsko

I v průběhu vánočních svátků je čas na malý výlet do okolí Prahy. Dnes se vypravíme na místo, které je vysloveně za humny hlavního města - jedná se o krásnou a turisty málo navštěvovanou Babku nad Řevnicemi.

Jilemnické muzeum vystavuje i flašinet, který si zahrál ve Třech veteránech

Krkonošské muzeum hostí až do 15. března výstavu mechanických hracích strojů. Mezi samohracími zařízeními zaujme třeba i píšťalový flašinet, který si zahrál v pohádce Tři veteráni.

Ocelové město ve Vítkovicích působí téměř mimozemsky

Ocelové srdce republiky zněl hrdý název ostravské aglomerace v minulém století. Právem, mezi obrovskými komorami se táhnou jako aorty gigantická potrubí, z nichž až do vlásečnic se zužují další desítky kilometrů trubek a rour.

Štědrý den v pražské zoo: dárky dostanou i zvířata, děti za vstup zaplatí jen korunu

Zoologická zahrada v Praze-Troji je otevřená po celý rok, na zvířata se návštěvníci chodí dívat i na Štědrý den. Je otevřeno do 14 hodin. Děti do patnácti let mají navíc vstup pouze za jednu korunu.

U Nové řeky za Emou Destinnovou, operní divou, která milovala rybaření

Krajina rybníků a obrovských dubů na hrázích, mírně tekoucí až stojaté vody, kde občas zazní plácnutí ryby po hmyzu se nad hladinu vynořivší. Kraj volavek a rybaříků, i rybářů, jepic, jejichž život je tak krátký, i života člověčího. Jižní Čechy, Třeboňsko. Lužnice, Nežárka, Stříbřec - a Ema Destinnová.

Unikátní slaměný betlém v Čenkově již tvoří pět desítek postav v životní velikosti

Obec Čenkov se nachází mezi Příbramí a Hořovicemi. Již pátým rokem tu mají u místní kapličky sv. Antonína postaven Betlém ze sena. Betlém je situován tak, že každý návštěvník si jím může projít a stát se na chvíli jeho součástí.

Nedávno zabílená Lennonova zeď opět hýří barvami

Po svévolném zásahu mladíků, kteří přetřeli před pár dny Lennonovu zeď na Malé Straně v Praze na bílo, protože se jim nelíbila, je plocha opět barevná, a tudíž i cílem turistů. Ti ji ostatně mají zaznamenánu jako pozoruhodnost ve svých bedekrech.

Vyhlídkové plavby s Vltava Fishing

Společnost Vltava-Fishing pořádá vyhlídkové plavby Prahou a celou vltavskou kaskádou až po Orlík. Kdo neviděl krásu noční Prahy z hladiny Vltavy jako by nežil.

Planetární stezka v Proseči

Planetární stezka je model sluneční soustavy v měřítku 1:1 miliardě. Tomuto poměru odpovídají velikosti modelů těles znázorňující Slunce a všechny planety naší sluneční soustavy, ale i jejich vzájemné vzdálenosti, které se musí při prohlídce naučné stezky ujít.

Kam o Vánocích: Na okružní plavbu se svařákem nebo za sportem do Prahy

K tomu, abyste se po Vánocích rychle a snáz dostali znovu do formy, může pomoci pražský Týden sportu zdarma. Jestli si naopak chcete do sytosti užít svátky, vydejte se na některou z tematických výstav plných betlémů, ozdob a vánočních stromků.

Poštovní Dvůr v Karlových Varech

Historická památka Poštovní Dvůr se nachází na okraji lázeňské části města, v těsné blízkosti sanatoria Richmond, nedaleko Lázní I. A Grandhotelu Pupp. Vysoce stylová luxusní restaurace s původní studnou a krbem, dřevěným stropem a podlahou je vyzdobena exponáty z Muzea obchodu.

Zoo Praha: letošních 228 rozmnožených druhů zvířat představuje rekord

Vypadá jako chlupatá štangle salámu s dvěma páry obrovských zubů. Kurátor Pavel Brandl, kterému se podařilo odchovat rypoše obřího, hlodavce, který žije v podzemí, říká, že je to jedno z nejošklivějších, zároveň nejhezčích zvířat. Při jeho komplikovaném odchovu se seznámil i se svou ženou.