🌄 Archiv článků - Pohorka.info

The Little Gym Ostrava - cvičení s dětmi, batolaty a kojenci

Děti v nesoutěživé, zároveň však motivující atmosféře rozvíjejí nejen své fyzické dovednosti, ale i celkovou osobnost, adekvátně svému věku, založení a schopnostem. Budují si tak širokou pohybovou základnu, pozitivní vztah k pohybu a sportu a také sebedůvěru.

Výtvarné kurzy HaMaKa Ostrava

Ateliér HaMaKa pořádá relaxační výtvarné kurzy.

Cestopis – Tři dny v srdci Železných hor

Mám v garáži horské kolo, na kterém jsem ale pořádně pár let nikde nebyl. Když se ale v kalendáři sešly na jeden víkend dvě akce, jedna v Hotelu Kraskov a druhá na chatě v Horním Bradle, tak se zrodil plán objet to celé na kole. Celá trasa měla asi 60km – pátek odpoledne směr Kraskov, v sobotu přejezd do Horního […].

Bosou nohou téměř pohádkovým zážitkovým Zeměrájem

Slečna u pokladny trpělivě a s úsměvem vysvětluje návštěvníkům, kterak hledat poklad v zemi připomínající Tolkiena. Rodiče se snaží vstřebat informace, děti už by se rády rozeběhly po areálu, nabízející nepřeberné možnosti vyžití. Zeměráj u Kovářova není záležitost hodiny, strávíte tu celý den.

Rataje nad Sázavou: město, které uchvátilo i tvůrce středověké hry

Příjemný nenáročný výšlap krajinou středních Čech, který potěší jak milovníky přírody, tak i nadšence do historie, nabízí cesta z Ratají nad Sázavou do Sázavy. Na své si však přijdou i herní fanoušci, jelikož v oblasti se odehrává část děje nové české středověké hry.

Garden park Jeneč - květinový park ze zahradnickou prodejnou

Areál Garden park nabízí oázu klidu pro odpočinek, relaxaci, zábavu a inspiraci. Je zaměřen na vše, co souvisí se zahradní a domovní architekturou.

Rozhledna Salaš u Uherského Hradiště

Rozhledna Salaš se nachází v nadmořské výšce 366 metrů u obce Salaš a nabízí krásný výhled na pohoří Chřibů.

Rozhledna Babina u Tábora

Rozhledna leží pod vrcholem Babí hory v nadmořské výšce 444 m n.m. Necelé 2 km od Tábora. Návštěvníkům rozhledna slouží od května 2015.

Rozhledna Brusná u Bludova

Mezi Šumperkem a Bludovem je od září 2015 otevřena rozhledna Brusná, která byla vybudována v rámci výstavby Dětských naučných stezek v lázeňské obci Bludov.

Rozhledna v Pavlíkově

Rozhledna se nachází 0,7 km západně od Pavlíkova pod vrcholem Senecké hory a je z ní krásný výhled na hřebeny Doupovských hor, Krušných hor či Českého středohoří.

Vědecká stezka v Brně

Od rána do večera, od soumraku do úsvitu, od pondělí do neděle mohou návštěvníci jakéhokoli věku na vlastní oči, sluch i hmat poznávat svět kolem sebe. Expozice je volně přístupná, zdarma jsou k ní připraveny i nejrůznější doplňky.

Chebský hrad nabízí strašidla i cestu ke štěstí

Z brány chebského hradu vyjíždí každou noc po půlnoci černý kočár tažený čtyřmi vraníky. Doprovází ho ozbrojení jezdci na koních a zbrojnoši. Údajně jde o poslední věrné společníky generála Albrechta z Valdštejna, kteří byli zavražděni v roce 1643 na hradě při slavnostním banketu.

Děčínská expozice ukáže, jak naši předkové měřili čas

Od tohoto víkendu budou mít návštěvníci zámku Děčín příležitost vidět jedinečné hodinové stroje ze sbírek soukromých sběratelů. Některé exponáty jsou navíc plně funkční.

Úprk ze zříceniny Egerberk za doprovodu hromů a blesků

Z Kadaně, královského města na severozápadě Čech, vyrážíme proti proudu řeky Ohře, abychom stanuli na zřícenině hradu Egerberk. Dusno a sluneční paprsky byly jen předehra hlavního dějství, které přišlo záhy po návštěvě hradu, kde možná našel útočiště i Mistr Jan Hus.

Stezkou strážců hranice

Naučná stezka po linii lehkých vojenských opevnění, tzv. Řopíků, vás zavede údolím Zlatého potoka do Řetenic, kde stoupá po úbočí hory Ždánov až na louku zmizelé osady stejného jména a odtud dále přes Pustý hrádek na hrad Kašperk.

Cestou zlatokopů - naučná stezka do Amálina údolí

Naučná stezka do Amálina údolí vás provede jádrem nejvýznamnějšího zlatonosného revíru předhusitských Čech s četnými památkami dolování od 14. do 20. století. Stezka je doplněna informačními cedulemi.

Přes Nebe a Peklo na Ždánov

Vycházkový okruh přes hájenku Nebe, kolem vrchu Chlum do bývalé osady Ždánov, přes Kavrlík zpět do Kašperských Hor. Cestou výhledy na město a šumavské vrcholy.

O Ústí nad Labem se mluví jako o Městě vodopádů

Zní to překvapivě, ale je to tak. V Ústí nad Labem jsou vodopády. Najdete jich tu mnoho, nejznámější je Vaňovský. Turisté stojící u jeho úpatí většinou nevědí, že nad 12metrovou čedičovou stěnou, po jejíž hraně voda padá, je ještě jeden, osmimetrový, ne moc dobře přístupný a zdola neviditelný. Ale než se k němu dostaneme, musíme začít ve městě.

Restaurant Amos v Horní Branné

Cestou z Vrchlabí do Jilemnice nemůžete minout Horní Brannou, kde se v budově zámku, v prostorách dřívějšího pivovaru, nachází restaurace Amos.

Activity Park Frymburk - adrenalinová zábava pro celou rodinu

Už jste se někdy nechali táhnout v létě lyžařským vlekem? A co teprv jízda po sjezdovce? Downhill sjezd trochu jinak - s terénními trojkolkami! Adrenalin pro malé i velké, odvážné i opatrné. Jízdu si reguluje každý podle svého gusta!

Malé muzeum malých motocyklů v Bystřici nad Pernštejnem

Muzeum malých motocyků se nachází v dolní části Masarykova náměstí v Bystřici nad Pernštejnem. Muzeum disponuje více než třicetikusovou nabídkou strojů domácí i zahraniční výroby.

Křížová cesta na vrchu Ronšperk

Kopec nad Stříbrem je význačná dominanta, která přitahuje návštěvníky Stříbra a stříbrské občany vyzývá k rozjímání či procházkám. Křížovou cestu tvoří 14 kapliček, v jejíchž výklencích jsou zobrazeny výjevy poslední cesty Ježíše Krista.

Filmový festival zve na mystický ostrov Rapa Nui

První říjnové dny se v Karlových Varech ponesou ve znamení putování do dalekých krajin. Hlavní destinací bude letos tajuplný Velikonoční ostrov. Jeho příběh bude vyprávět 48. ročník mezinárodního cestovatelského filmového festivalu Tourfilm.

Vošárna - bývalá barokní prádelna a sušárna

Vošárna je národní kulturní památka, která se nachází v obci Raduň. Budova, která dříve sloužila jako prádelna a sušárna, mnoho let chátrala. V současné době jsou prostory Vošárny využívány k pořádání společenských a kulturních akcí.

HistoryPark - Staňte se lovcem starých příběhů

Staňte se lovcem starých příběhů! Poznejte s námi život od pravěku po středověk! Zábavnou formou vás naučíme, co obnáší práce archeologa a historika.

Vycházkové okruhy po městě Beroun

Turisté si v Berouně mohou vybrat ze třech vyhlídkových tras: historické, poznávací a turistické.

Naučná stezka "Cestou starých soukenických mistrů Počáteckých"

Naučná stezka „Cestou starých soukenických mistrů Počáteckých" vás provede významnou dominantou v okolí Počátek - Valchovskou alejí, tvořenou lipami a jírovci.

Šumavskými vesnicemi

Vycházkový okruh šumavskými vesnicemi - kaštanovou alejí do Tuškova, přes Opolenec do sedla pod hradem Kašperkem a zpět do Kašperských Hor.

Kolem pranýře za výhledy

Vycházkový okruh přes Šibeniční vrch a Vinice s panoramatickými rozhledy do oblasti střední Šumavy a Pošumaví.

RelaxMe - relaxační centrum v Kolíně

Relaxační centrum v klidné části Kolína nabízí pasivní i aktivní odpočinek ve formě masáží, privátní sauny nebo lekcí tance a cvičení.

Naučná stezka Gruň – Bílý Kříž

Naučná stezka Gruň – Bílý Kříž vede po jednom z nejkrásnějších obydlených hřebenů Beskyd – Gruni. Jedná se o stezku s historicko přírodovědným zaměřením, která začíná ve Starých Hamrech u pomníku Maryčky Magdonové a vede k poslednímu zastavení na Bílý Kříž.

Rozhledna Babka u Zruče nad Sázavou

Dřevěná rozhledna s kovovými prvky a schodištěm se nachází v lokalitě "Mezi cestami" asi 2 km severně nad městem Zruč nad Sázavou směrem na Jiřice.

Muzeum vodáctví v Čechách

Zachytit bohatou historii a tradice vodáctví v Československu a Čechách je cílem prvního Muzea vodáctví v Čechách, které se nachází v zámeckém areálu ve Zruči nad Sázavou. Ke shlédnují jsou zde nejen zajímavé exponáty lodí, ale také další vybavení, které k vodáctví neodmyslitelně patří.

Vysoké Tatry letos v létě navštívil rekordní počet turistů

Po návštěvně slabém roce 2014 se při zhodnocení letošní hlavní sezóny mohou Vysoké Tatry, jedno z hlavních turistických lákadel Slovenska, radovat z vyššího počtu výletníků. Větší zájem projevili turisté také o věrnostní kartu Tatry Card.

Pavillon Dvorana - architektonický skvost v Lázních Mšené

Secesní budova lázeňského Pavillonu Dvorana z roku 1905 je dílem architekta Jana Letzela, ve světě známějšího než v Česku. Je totiž také autorem "Atomového dómu" v Hirošimě. Malebné místo dýchající historií.

Památník Adolfa Heyduka v Písku

Přijměte pozvání na návštěvu do bytu, v němž "slavík pootavský", básník z literárního okruhu Májovců, strávil poslední dvě desítky svého života. Dochoval se společenský pokoj, jídelna a pracovna s bohatou knihovnou, unikátní je dobová toaleta. Vše s původním nábytkem, obrazy a textiliemi.

Od bran Kolštejna až na vrchol Šeráku

Dlouhá bílá zeď renesančního zámku v Kolštejně, v roce 1947 přejmenovaného na Brannou, ukrývá skvost vnitřního nádvoří. Přes vyspravený kamenný most vejdete brankou v bráně do zatím rozharaburděného vjezdu.

Regionální informační centrum Keltské oppidum Závist

Regionální informační centrum v Dolních Břežanech představuje místní, mimořádně bohatou historii osídlení od pravěku po dnešek. K zásadním objevům vedl výzkum archeologů a jejich významné objevy na kopci Hradiště v oblasti Závisti a Šancí.

Koželužna - kulturní centrum v Nových Hradech

Historická budova Koželužna se nachází v Nových Hradech v Komenského ulici, nedaleko novohradského náměstí. „Tvůrčí ateliér“ je tak trochu ukrytý na cestě z náměstí k hradu. Pokud ale budete pozorní, navedou vás k němu barevné dřevěné poutače.

Muzeum 20. století ve Slavonicích

Ve Slavonicích se nachází zcela nové muzeum. Muzeum najdete v přízemí barokní sýpky v ulici Jana Žižky čp. 4, je součástí Pevnostního areálu Slavonice.

Hra Strakonická šifra - questing ve Strakonicích

Strakonická šifra popisuje zajímavá místa pomocí básniček. Každému zastavení je přiřazena jedna hádanka, ze které se vybere písmeno do tajenky. Po úspěšném vyluštění vás cesta zavede až do cíle, kde na vás bude čekat odměna.

Pomník na Věřině cestě ve Špindlerově Mlýně

Na Věřině cestě ve Špindlerově Mlýně byl 5. září 2015 odhalen pomník, připomínající popravy desítek občanů německé národnosti bez řádného soudu v květnu a červnu 1945.

Dětský svět U Hafíka Karlovy Vary

Dětský svět u Hafíka je největším zábavním centrem pro děti v Karlovarském kraji. Na své si zde přijdou děti malé i starší a nudit se nebudou ani jejich rodiče.

Národní dům v Bohumíně - jediná secesní budova v tomto městě

Národní dům v Bohumíně je příkladem výstavného městského hotelu z počátku 20. století s velmi kvalitní secesní architekturou. Právě z tohoto důvodu je od února 2006 památkově chráněna.

Rekola - pohodlná a rychlá doprava po Praze

Půjčte si růžové kolo kdykoli se vám zachce. Nečekejte v zácpách ani na další dopravní spoj. Dojeďte až tam, kam potřebujete a zamkněte kolo pro dalšího jezdce. Žádné stojany, žádná omezení.

Expozice vodárenství ve vodojemu v Třebíči

Ve starém třebíčském vodojemu mohou návštěvníci zhlédnout expozici, která se věnuje historii vodárenství.

Videoprůvodce zavede cyklisty do málo známých zákoutí vinných stezek

Sport s požitkářstvím lze nyní propojit ještě o něco snadněji. Poznávání malebných vinařských oblastí Čech a Moravy ze sedla kola můžete absolvovat s osobním průvodcem. Ten poodhalí i málo známé skvosty vinných stezek na speciálních videopozvánkách, které turistům poslouží ke konkrétnímu plánování trasy.

Arboretum Vrahovice

Arboretum Vrahovice bylo založeno v roce 2010 Spolkem za staré Vrahovice. Vysazování dřevin probíhalo mezi léty 2010-2015.

Hoopmania - lekce hoop dance

Hoop dance neboli hooping je tanec s obručí, barevná a zábavná pohybová aktivita pro každého. Přináší volnost pohybu, žádné striktně dané kroky, žádné počítání do hudby, žádné stanovené sestavy.

Atelier Pexeso

Jsme první pražská sdílená kancelář s hlídáním dětí, v podstatě jde o firemní školku, kam chodí lidé na volné noze, studenti, či zaměstnanci s homeoffice.