🌄 Archiv článků - Pohorka.info

Occidental Praha Wilson v centru Prahy s úžasnými výhledy na historické památky

Hotel Occidental Praha Wilson se nachází přímo na Václavském náměstí v Praze, vedle Národního muzea a Státní opery, a nabízí ideální polohu k poznávání města.

Prvorepublikový hraniční zátaras v Českém lese

Na přelomu let 1937 a 1938 byla na cestě Neudorf - Zlatý Potok postavena závora s průjezdnou šířkou 3,5 metru. Stojany chráněné dvojicí kolejnic jsou zasazeny do masivního betonového bloku. Cílené překročení této překážky nepřítelem bylo chápáno jako projev agrese proti ČSR.

Vrchlické vodopády u Kutné Hory

Dva vodopády v údolí Vrchlice se nahází pod hrází Velkého rybníka. Přestože se jedná o vodopády umělé, působí velmi autenticky. Díky rybníku je zde vyrovnaný průtok po celý rok.

Rozhledna Vysoká Srbská

Rozhledna nedaleko Hronova nabízí krásný rozhled do širokého okolí. Rozhledna byla postavena na jaře 2020. Stavbu nese dvanáct dřevěných sloupů, uvnitř je ocelové točité schodiště.

Přírodní památka Slepičí vršek – písečný přesyp u Lužnice

Pískový přesyp asi půl km severně od obce Lužnice. Přesyp má dosud poměrně dobře zachovalý charakteristický původní tvar, který je nápadný převýšením 3-4 m nad okolní krajinou. Je domovem vzácných pískomilných květin a zvířat.

M&m bojovky - vzdělávací hry

Rádi byste se zábavnou formou dozvěděli něco o naší historii? Připravily jsme pro vás několik bojovek po Praze, kde se dozvíte tajemné příbehy, legendy a různé zajímavosti, které se jen tak nedozvíte v průvodcích.

Peklománie s průvodcem aneb jak to chodí v pekle v Borovanech

Zážitková trasa nově zrekonstuovanými prosotry pekla s průvodcem. Během prohlídky zjistíte, jak vypadá život čertů v pekle.

Zřícenina kláštera Koruna Panny Marie v Třebařově

Klášter augustiniánů vznikl ve 13. století a brzy se stal kulturním a duchovním centrem kraje. Během husitských válek byl však vypleněn a od roku 1550 zůstal definitivně opuštěný. Dnes zde spatříte relikty zdí klášterního kostela s gotickými okny s kružbovým ostěním a přilehlou dřevěnou zvonici.

Vila Sebuzín - odpočinek v Českém středohoří

Vila Sebuzín je jedinečné místo plné klidu a harmonie. Obklopená magickou přírodou Českého středohoří poskytuje komfortní zázemí pro svatby, oslavy, soukromé i firemní akce.

Šindelovská huť v Krušných horách

Vysoká pec, jejíž zbytky se uchovaly v obci Šindelová, byla součástí železárny postavené v roce 1839. Před rokem 1930 zde pracovalo 920 zaměstnanců. Zánik šindelovské vysoké pece způsobila hospodářská krize v 70 letech 19. století. K úplnému uzavření došlo 16. 6. 1945.

Kostel sv. Havla v Liběchově

Barokní kostel z let 1738-41 je připisován Františku Maxmiliánu Kaňkovi, fresková výzdoba je dílem J. P. Molitora. Kostel byl upravován v 19. a 20. století.

4pokoje Brno – kavárna, bistro, bar i noční podnik

Podnik 4pokoje v sobě spojuje čtyři typy zařízení – kavárnu, bistro, bar a noční podnik. Ráno si můžete vychutnat prostředí kavárny, přes oběd si zajít na "meníčko".

Půjčovna paddleboardů v Českých Budějovicích

Paddleboardy jsou fajn pro relax a pohodu, pro posílení břišních a zádových svalů, pro posílení rovnováhy a zpevnění celého těla, pro dovádění našich dětí na vodě, pro zlepšení naší kondice, pro opalování nebo prozkoumávání zátočin, pláží a ostrůvků.

Frýdek-Místek a Frýdlant nad Ostravicí zvou na Technotrasu

V loňském roce se Frýdek-Místek a Frýdlant nad Ostravicí přidali k projektu Technotrasa, který představuje průmyslové dědictví Moravskoslezského kraje. Návštěvníci mohou díky němu poznat zdejší průmysl neotřele a se zážitkem, a podívat se do mnohdy veřejnosti nepřístupných míst.

KOLOcafé

Kavárna v kontejneru. Jsme přímo cyklostezce v Ústí nad Labem - Pod Benešovským mostem. . Máme kvalitní kávu a výborné zákusky. A pokud máte chuť na něco zdravého a zároveň dobrého - u nás si vždy vyberete.

Bílovecký zámek vstupuje do své jubilejní sezony s novinkami na návštěvnické trase

Příprava jubilejní 10. sezony bíloveckého zámku je v plném proudu, návštěvníci se mohou těšit na mnoho novinek. Zámecké brány se otevřou v sobotu 13. června a v časech od 14, 15, 17 a 18 hodin budou probíhat už i prohlídky.

Pražská turistická karta Prague Card

Prague Card je turistická karta, která vám umožní poznat to nejdůležitější, co Praha nabízí. Karta vás opravňuje navštívit bezplatně 60 nejzajímavějších objektů v Praze a dalších 50 s výraznou slevou, včetně exkurzí, plaveb, zábavy a kulturních představení.

Hartecká stezka - naučná zahrada v srdci ČR

Máte rádi přírodu? Zajímá vás, jak o ni lze pečovat a zvyšovat tak i její rozmanitost? Přijďte se podívat k nám. Hartecká stezka, to je naučná přírodní zahrada plná zajímavých zvířat, unikátních rostlin a inspirace.

Solná jeskyně Grotto v Českých Budějovicích

Blahodárný odpočinek si užijete v solné jeskyni Grotto v Českých Budějovicích. K dispozici je zde nejen samotná jeskyně, ale také solná finská sauna a příjemná je i vířivá vana.

Jihoměstská solná jeskyně na Chodově

Solná jeskyně na pražském Chodově je relaxačně ozdravné zařízení nahrazující lidem pobyt u moře, sloužící k jejich relaxaci, regeneraci a jako doplňková léčba různých onemocnění. Celkový dojem z pobytu v jeskyni umocňuje tichá relaxační hudba a světelná terapie - hvězdné nebe.

Solné lázně Tom v Praze - Dejvicích

Solná jeskyně v Dejvicích je vybavena germicidní lampou (stejné bývají i v nemocničních sálech), která před každou procedurou zlikviduje veškeré bakterie. Také podlaha je vytápěna, což ocení zejména děti, které si s krystalickou solí rády hrají.

Písek oslaví 777. výročí založení i tradičním pískováním u Kamenného mostu

V královském městě Písku založeném roku 1243 se mnoho historických památek nezachovalo. Kamenný most, z hradu se dochovalo křídlo, v němž je Prácheňské muzeum. Centrum je směsicí slohů, převážně moderních, nesourodých. Najdete tu dlouhé úseky hradeb, Křižíkovu vodní elektrárnu...

Zemská cesta v jižních Čechách

Zemská cesta spojuje deset rakouských a pět českých méně známých hradů a zámků. Jedná se o starou cestu podél řeky Malše až k Dunaji, které prochází krásnou krajinou jižních Čech a Horních Rakous. Celý trasa měří 150 kilometrů a je primárně určená pro pěší.

Zoom Cycle

Spinning je skvělá forma aerobní aktivity vhodná pro všechny dospělé věkové skupiny. Jedná se o aerobní nízkozátěžovou formu aktivity.

17. 5. 2020, 18:43 · Kudy z nudy · Zoom Cycle

Rodná světnička Bohuslava Martinů ve věži kostela sv. Jakuba opět vítá návštěvníky

Se jménem Bohuslava Martinů je neodmyslitelně spjaté unikátní, romantické, i když pro život trochu nepraktické místo - malá světnička ve věži kostela Sv. Jakuba v Poličce, kde se 8. prosince 1890 budoucí slavný hudební skladatel narodil.

Suite Home Prague

28 prostorných apartmánů s kuchyní, pro krátkodobé i dlouhodobé ubytování, plně vybavené kuchyňky. Ideální ubytování jak na služební cestě, tak na dovolené s rodinou a dětmi. 300 metrů od Václavského náměstí. 5 minut od Václavského náměstí a 10 minut od Staroměstského náměstí.

17. 5. 2020, 2:58 · Kudy z nudy · Praha, okolí Prahy · Suite Home Prague

Kurzy na kolečkových lyžích

Kolečkové lyže jsou důležitým prvkem v letní přípravě lyžaře - běžce a už dávno nejsou jen pro "profíky", často je nazouvají i nadšenci bez závodních ambicí. V dnešní době mírných zim, jsou kolečkové lyže nezbytné a doslova nenahraditelné.

16. 5. 2020, 22:32 · Kudy z nudy · Léto, Zima · Kurzy na kolečkových lyžích

Biatlon na vlastní kůži

Biatlon je velmi atraktivní sport, v České republice si za poslední roky získal velké množství fanoušků a i v základnách klubů to praská ve švech. Všichni víme jak lehce se radí doma, v teple, v bezvětří, u čaje a se všemi dostupnými informacemi. Realita je však o dost složitější...

Úniková chata Kovářová

Vyřeš záhadu zmizení v unikátní únikové hře v lesní chatě a jejím okolí. Vyzkoušej retro Escape Room ve 2-6 hráčích na 90 minut.

15. 5. 2020, 17:48 · Kudy z nudy · Úniková chata Kovářová

Sportovně střelecký areál Jívová u Olomouce

Moderní areál byl zprovozněn na podzim roku 2019 a nachází se v romantickém prostředí Přírodního parku Údolí Bystřice, 15 km vzdušnou čarou od centra Olomouce. Představuje ideální místo pro aktivní trávení volného času v přírodě, s nabídkou služeb pro turisty, cykloturisty, rodiny s dětmi a střelce.

Za ubytování městské památky zdarma, lanaří turisty Znojmo

Turisté, kteří přijedou od začátku června do konce září do Znojma, budou moct zadarmo do podzemí, na radniční věž, na hradební opevnění či do muzejní expozice pivovarnictví. Jedinou podmínkou je utratit ve Znojmě alespoň 500 korun za ubytování nebo 150 korun v restauraci či kavárně. Obdobný model už představila také Praha.

Letní pobytové balíčky na golfovém hřišti Black Bridge

Přesvědčíme vás, že vaši dovolenou si užijete nejen v zahraničí, ale i v prostředí útulných dvojdomků s terasou a garáží přímo na top 18 jamkovém hřišti Black Bridge, které se nachází na periferii Prahy.

Kurzy malování Olomouc

Malovat jen tak pro sebe ať už jako začátečník nebo pokročilý pod vedením zkušené arteterapeutky a malířky.

Koupaliště Židlochovice

Židlochovické koupaliště se nachází na konci ulice Brněnská v klidové oblasti města.

Smrk Troják u Plzně

Solitérní smrk ztepilý najdete v lese Lány na Sigmondově naučné stezce nedaleko Plzně. Kmen stromu se cca 2,5 m nad zemí rozděluje na tři přímé kmeny. Od roku 1987 je Troják chráněn jako památný strom.

Modřínová alej a dvojitý smrk u Šindelové

Modřínová alej u obce Šindelová v Krušných horách je největším chráněným modřínových stromořadím v ČR. Zajímavostí je také srostlý smrkový dvojkmen smrku ztepilého poblíž této aleje.

Král smrků v Mariánských Lázních

Památný strom smrk ztepilý rostl severozápadně od Mariánských Lázní mezi alejí Svobody a alejí Smetany. Stáří smrku bylo odhadováno na 200 let. Majestátný strom měřil v obvodu kmene 450 cm a byl vysoký 39 m.

Nejstarší žijící smrk v České republice - pamětník jesenických pralesů

Nejstarší dosud žijící smrk na našem území má kolem 500 let a nachází se v Jeseníkách. Začal růst okolo roku 1520 a "pamatuje" tak Jagellonce na českém trůnu i objevení Ameriky a další historické události. Nejstarší strom horských lesů je potomkem původních zdejších pralesů.

Griloviště na Výstavišti

Vůně grilovaných dobrůtek, přátelský pokec s přáteli a nádherná zeleň všude okolo. Nezní to báječně? Tohle všechno (a dokonce i mnohem víc) si můžete dopřát na jednom z nejnovějších piknikových míst v Praze, na holešovickém Výstavišti.

Kaple Loreta u Vlašimi

Loreta na Spáleném vrchu u Vlašimi pochází z roku 1704. Jejím zakladatelem byl František Antonín hrabě z Weissenwolfu. K loretě směřuje alej vzrostlých, chráněných stromů. Kaple se nachází na vyvýšené terase, přístupné dvojramennými schodišti.

13. 5. 2020, 22:21 · Kudy z nudy · Kaple Loreta u Vlašimi

Hřídelecká Hůra v Podkrkonoší

Hřídeleckou hůru naleznete nedaleko Lázní Bělohrad, na kopci Malá u východního okraje Hřídelce. Jde o pozůstatek třetihorní sopky, avšak důvodem ochrany čedičové homole je zdejší bohaté naleziště minerálů.

Toulovcova rozhledna

Toulovcova rozhledna stojí na Jarošovském kopci ve výšce 539 m n. M. Mezi obcemi Jarošov u Litomyšle a Budislav v okrese Svitavy. Rozhledna měří 15 metrů, má dvě vyhlídkové plošiny, první ve výšce 6 metrů a druhou ve výšce 12 metrů.

Božanovský Špičák – nejvyšší bod Broumovských stěn

Nejvyšší vrchol Broumovských stěn měří 773 m. Cesta k němu vede skalním bludištěm se zajímavými útvary, které lidé překřtily mnoha jmény ze zvířecí říše, proto se těmto skalám někdy přezdívá „Kamenná Zoo“.

Zámecký park Slavkov

Zámecký park ve Slavkově tvoří nedílnou součást zámeckého areálu a patří k nejvýznamnějším historickým zahradám na území Moravy. Jeho dnešní podoba je výsledkem proměn, které byly prováděny vždy v návaznosti na to, jak se zámek přizpůsoboval novým stavebním slohům. Rozloha činí 15,5 ha.

13. 5. 2020, 21:26 · Kudy z nudy · Zámky · Zámecký park Slavkov

Hrad Netřeb na Domažlicku

Zříceniny hradu Netřeb naleznete v zalesněné rezervaci stejného jména se starými tisy. Do dnešních dnů se z hradu zachovala část obvodového zdiva donjonu a fragmenty obvodové hradby.

Cestovní agentura Antonín Vavřík

Komentované prohlídky památek v Česku.

Mcely Bouquet Spa - lázně Chateau Mcely

Lázně Mcely Bouquet Spa jsou zasvěcené přírodní, místně inspirované bylinné aromaterapii.

Návštěvnické centrum Průhonického parku

V přízemí průhonického zámku naleznete Návštěvnické centrum věnované parku i Botanického ústavu Akademie věd ČR, která park spravuje. Návštěvníci zde získají rychlý přehled o aktuálním kvetení v parku, pořádaných akcích a informace o rostlinách.

Dům DRN na Národní třídě v Praze

Moderní polyfunkční dům s názvem DRN na Národní ulici je stavbou architekta Stanislava Fialy. Již ve svém názvu odkazuje k zeleni, která jej obrůstá ve všech úrovních. Mimořádná palácová novostavba 21. století klade důraz na kvalitu veřejného prostoru i originální provedení interiérů.

Anděl Apartments Praha

Ideální bydlení v centru Prahy. Moderní a prostorné apartmány, které mají plně vybavené kuchyňky. Ideální ubytování jak na služební cestě, tak na dovolené s rodinou a dětmi.

13. 5. 2020, 17:38 · Kudy z nudy · Praha, okolí Prahy · Anděl Apartments Praha